Şimdi Ara

Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devlet Bahçeli:
    - Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar, karşınızda reklamlara çıkan mütayit amcalar çeşit çeşit evler gösteriyor! O çocuk aklından geçiriyor "bizim de bir villamız olsa, bahçede oynadığımız evimiz olsa" diyor, anne bize niye almıyorsunuz diyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Yok gemiler öyle değil. Gemi aylarca bir yerde durmadan yol almaz ki. Yük alır boşaltır limanlarda. Sonra her limanda inemezsin. Niye bunalımlı olsun? Eskisi gibi değil internet var, iletişim imkanları var, kamaran var. Laptop falan götürüyorlar. Sorun çıkaran personeli yakın limanda indirirler, yerine şirket uçakla yenisi yollar limanda gemiye katılır. Çete gibi yıllarca beraber çalışanlar onlarla sorun yaşarsan denize bile atarlar.

Çocuklar değerli çünkü babası sanayiyi bildiğinden vermek istemiyor. O yüzden çırak yetişmiyor diyorlar. Eski usul adam çalıştıramıyorlar. Sanayi suri doldu. Eskiden 12 yaşında sanayiye giderlerdi şimdi liseye kadar okul var.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Yük alır boşaltır sonra yine gidersin günlerce.. Ciddi stresli bir is. Laptop maptop bir yere kadar.

Bak triger kayışıyla dövüyorlar.. Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? 

Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? 

Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor?
    Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor?dha | demirören haber ajansı
    Triger kayışıyla dayak yiyen çırak: Ben dayak yediğimle usta dövdüğüyle kaldı
    https://www.dha.com.tr/gundem/triger-kayisiyla-dayak-yiyen-cirak-ben-dayak-yedigimle-usta-dovduguyle-kaldi-1809416

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Kasım 2024; 20:58:56 >

Niye stresli oluyormuş? Yemek istediğin gibi çıkıyor. Telefon, internet var. Kontrat 6 ay. Parası güzel. Gemiler teknolojik eskisi gibi dümende beklemiyorsun. Bir sürü ülke görebiliyorsun birçoğunda inip alışveriş falan yapıyorsun.

Sanayide 1-2 olayı gösterip var deme. Eskiden kat kat fazlası vardı. Bana göre okumaktan iyi. Şu an kaporta ustalığı iyi birisi, motor ustası parayı koyacak yer bulamaz.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Günlerce karaya ayak basamamak bile adamı kendi başına strese sokar, düşün, Türkiye - USA gideceksin. Okyanus geçeceksin... Hiç gittin mi? Ben sadece Rusya'ya gittim ve sonra devam etmedim ama abimiz sürekli gidiyordu, USA - Türkiye, Türkiye - Tayland falan ve anlatıyordu.. Eskiden internet falan da yok evet ama bunlar sadece durumu biraz hafifletir...

Sanayi konusu gerçekten dayaksız olmaz. Askerde de dayak yok diyorlar, ben askerlik yapalı teee kaç yıl oldu, ben yaparken bile dayak yerine disko ile disiplin sağlanıyordu ve diskolarda da dayak yiyen şikayet edince disko mahkemelik oluyordu, şimdi hepten kalkmıştır ama öyle değilse başka şekil yine öttürürler..

Ancak ustalık konusu evet garanti is gözüyle bile bakılabilir, is imkanına ve sanayide dükkanın olursa para imkanına bir şey demedim ama yağ, pislik içinde de uğraşırsın, bu da cabası...

O yüzden doğru düzgün okuyup, doktor, mühendis, avukat üçlüsünden birini olmak en akıllıca yoldur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Kasım 2024; 20:52:47 >

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Bizdeki tezatlar bitmez. Sol parti/ler zenginlerden oy alır. Toplumun en fakir, en perişan kesimi kapitalist partilere oy verir. Fakir bir semte git sosyalizm anlatmaya kalk, linç ederler.

Solcu kimliğini hiç bırakmayan bazı partiler konut konusunda buradaki bazı arkadaşlara yakın düşüncedeler. Mal sahiplerine zorla bedel ödetmek istiyorlar, sanki suçlu onlarmış gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kaynak A Haber mi?

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Aynen aynen...

Al CHP'nin kendi sitesinden Anayasa Mahkemesi başvurusuna giderken ki haberini atayım.

Kendi söyledikleri bak ne.

Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor?chp.org.tr
    CHP’DEN YENİ VERGİLER İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ’NE İPTAL BAŞVURUSU
    https://chp.org.tr/haberler/chp-grup-baskanvekili-engin-altay-erdoganin-chpnin-dedigi-noktaya-gelmesi-turkiyenin-hayrina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 28 Kasım 2024; 21:9:28 >

• Burada doğrusunu yapmış chp.

Zengin semtlerde yaşayan solcu değil aslında seküler burjuva sınıfıdır .laik sağcı kesim de diyebiliriz ama kendilerin farkında değiller bir bakıma bunların içinde cumhuriyet döneminde önü açılanlarda var KİTlerde kamuda üst düzeyde kalmış üniversitelerde bürokraside ülkenin kaymağını yiyenlerde var tabii ki. Ecevit CHPyi ortanın solu deyince ve sağı dinsel kesim parsellediği için adları solcu kalmış bunların

• Navi kullanıcısına yanıt

Kaynak A Haber miymiş ?

Neyi savunuyon şimdi açıklayabilsen keşke.

Bu düzenleme 2019-20 civarı konuşulmuştu ve alt limit 5 milyon TL deniyordu değerli konut vergisi için. O dönemlerde ortalmaa evler 400-500 bin TL bandındaydı vatandaşın aldığı. Yani onun 10 katı değerli DAİRELERDE OTURANLARDAN EKSTRA VERGİ ALINMASI SİZİ NEDEN RAHATSIZ EDER ?

Normal vatandaş atıyorum 500 bin TL lik evde oturan adam 1000 TL vergi veriyorsa 5 milyon TL üstü evde oturanda bırak 15-20 bin TL ödesin vergiyi yok oda 1500 TL ödesin yeter dedimi bu farklı bir şey oluyor işte.

Solculuk anlayışu bu mu sizde ki ?

A haberden banane, onu ben sormadım. Başkası sordu. Yanlış kişiye yazdın sanırım. Ama fikrimi söyleyeyim.

Devlet yönetmek ciddi iştir. Zaten gelir vergisi var. Vatandaş vergisini verdiği kazancından kalan kısmıyla istediği tasarrufu yapar. O lüks evi alırken de vergisini vermiştir. Hadi bakalım bunda para çok, biraz daha vergi koparalım olmaz.

Gelir vergisini adaletli şekilde uygulayacaksın. Lüks vergisini başta koyacaksın. Sonradan keyfi vergi olmaz.

• %25 zam sınırı, kirasını ödemeyenin evden çıkarılmasında icra davasının sonuçlanması vs düşmanca sebeplerden ötürü insanlar evini kiraya vermekten kaçınır oldu. Şahsen evim olsa boşta tutmayı tercih ederim. Bu gözler yeter ki evimi boşaltsın diyerek birikmiş kira borcundan feragat etmenin ötesinde kiracının taşınma masrafını bile ödeyen ev sahipleri gördü. Evlerden ırak...

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Senin 20k lik daireye soktugun 27k lik kiracida dairenin salonuna sicar gider sende izler kalirsin evi teslim alirken :) Kafasina gore fiyat attirana boyle tarak bundan sonra :))

• Amsterdam'da ev sahipleri boş kalan evlerinin kirasını düşürmek zorunda kalabilir

İspanya'da hükümetten ev kiralarına müdahale | Avrupa Haberleri

Almanya artan kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek

Boş tutulan eve devlet el koydu! Konum maalesef Türkiye değil - Yeni Akit

Hollanda özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriyor - BBC News Türkçe

Bu demek oluyor ki vatandaşı fırsatçıların eline mahkum edersen 20.000 de yapar 40.000 yapar. Daha yeni taşındım bende 2+1 20.000 TL. Aldığım maaş 20k küsür. Daha ilk ayda ev sahibim diyorki önümüzdeki zam fıyatına ben devletin önerdiği Tüfe oranına yani yüzde 65 e uymam diyor, yüzde 100 veya rahiş bedel neyse onu yaparım diyor. Aynı şey esnaftada var 100 Tl lik ürünü 500 TL ye satıyorlar. Serbest piyasanın kuralları vardır müdahale etmezsen herkes kafasına göre zam yapar. Bu sadece kiracıyı değil ev sahibinede yansır...

Bu arada yapılan araştırmalara göre avrupada bir ev sahibi evini aldığı fiyata ekarte etmesi 15 sene sürerken bizim Türkiye'de 7 ile 10 yıl arası sürüyor. Yapılan kar muazzam yani. Ev sahipleri inanılmaz rakamlar kazandı...

NOT: Bu arada bu forumda senelerdir takılıyorum burası fırsatçı ev sahipleri dolu onlarla boşuna tartışmaya girme, zalim ve fırsatçı insanların inkar politikasına karşı kendini yorma. Bu aynı faiz haram değildir diyen kafayla aynı kafa yani. 1000 tanede alim getirsen zalimleri ve cahilleri yenemezsin. Mağdur olan ev sahipleride var mı var. Mesela yüzde 25 cidden mantıklı değildi. Orta karar bir şey olması gerekirdi. O konuda ev sahipleri haklı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 29 Kasım 2024; 0:38:39 >

Niye usa-türkiye gideyim ki? Abd türkiye arasında öyle vızır vızır gemiyle yük ticareti yok. Türk gemileri akdenizde, doğu afrikada, kuzey avrupaya falan gider. Güzergaha göre güzel veya çirkin ülkelere uğrarsın. Parası da usta gemici için 5 asgari falan. Kaptan sınıfı ayrı bir dünya.

Askerde dayak yok. Disko ben askerdeyken kalktı. Askerde dayağı üst devreden yersin. Onu gördük.

Şimdiki aklım olsa okumazdım. Motosiklet tamircilerinin havası, kazancı doktorda yok. Randevu bile vermiyor. Ben paraya bakarım. Avukat, mühendis olup ne yapayım? İş ve müvekkil mi arayacağım? Sanayi ve yiyecekte dönen para hiçbir yerde yok. Okuyan çok, eskisi gibi kıymeti yok çoğu üç kuruşa razı. Kahveci, tostçu bile o dediğin meslekleri yapanlardan çok kazanıyor.

• Birden fazla sayıda konutu olana niye ek vergi gelecekmiş milletin malını mülkünü mü kıskanıyorsun?

• selamivural kullanıcısına yanıt

Küçük Emrağı çok iyi tanırım Bodrum oasiste öğleden sonra çarşamba ve cuma günleri kuaför arkadaşının yanına gelir . Bir tabüre çeker oturur saatlerce kalkmaz . Nereden biliyorsun derseniz spora gidiyorum ve mutlaka orada oluyor . Arada laf atıyorum ilk başlarda hafif güler geçerdi daha sonra ayar olduğunu farkettim . Şimdi mutlaka gördüğümde patlatıyorum lafı 300 dairem olacak işsiz gibi çırak tabüresinde oturacağım … Gürcan koş koş yüzümde sivilce çıkmış .

• O vergi yine kiracıdan çıkar. Ayrıca vergiyle piyasayı bu kadar darlarsan kimse konut almaz, konuta yatırım da yapmaz, o zaman da inşaat yapılmaz, ev arzı yavaşlar, durur, bu sefer de kiracı kiralık ev bulamaz, fiyatlar yine şişer. Kısır döngü. Bu kötü senaryoydu. Ama AKP döneminde böyle bir şey zaten olmaz, çünkü inşaat bunların ekmek kapısı, rant kapısı. Adamların ekonomi modeli beton, betona yatırım o yüzden inşaatçıları üzmek istemezler. O yüzden vergi mergi gelmez. Gelse de göz boyamak için çok küçük bir miktar gelir, inşaat zenginleriyle araya buz dağları koyduracak şekilde olmaz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.