Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkındaki Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
13
Favori
20.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zaftolga

quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Hep birlikte güncel tutalım.

Örneğin ilk mesaja adım adım avantajlar yazılsa fena olmaz.

Ben bu hafta BES' e girmeyi düşünüyorum ve araştırma safhasındayım. duyduğum bilgiler (avantajlar);

1-) örneğin BES' e 400TL ile girdiniz, devlette %25 üstüne ekliyor hesabınıza 500TL yatıyor

2-) ARTI maaş vergi diliminize göre (%15, %25..vs) vergi avantajınız var. yani BES' e 400TL ile girdiyseniz, maaşınız 60TL artıyor (vergi avantajı)

3-) çıkmak istediğinizde önceden toplam paradan %15 kesiliyordu. ama şimdi anaparaya DOKUNULMUYOR. elde ettiğiniz kazançtan yıla göre kesinti var.

4-) Eğer BES ödemesini kredi kartına bağlarsak ekstra bonus mevcut

5-) Açılan hesaba ücretsiz eft-havale-yıllık kart ücreti tanımlanabilir

bunlar doğru mu emin değilim buradan sormuş olayım. varsa siz de duyduğunuz avantajları lütfen paylaşın.

Hangi emeklilik sistemi daha iyi diye bir soru komik mi olur bilmiyorum ama mutlaka bankalar arası bir farklılık vardır. Garantinin müşteri hizmetleri çok iyiymiş diye duydum.

2. maddede ki avantaj artık yok diye biliyorum.sadece devletin verdiği % 25 var.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bireysel emeklilikle uğraşmayın devletimiz 6111 sayılı kanunla çok güzel bir şey yaptı herhangi bir işi olmayanlar sosyal güvenlik kurumundan alacağı EK-5 formunu muhtara veya ziraat odasına tarım işçisi gösterip sosyal güvelik kurumuna başvurarak kendini tarım işçisi gösterebilir.Ayda şuan 205 tl yatırıp hem emeklilikten yararlanabilirsiniz hemde sağlıktan.Ha kendiniz çalışıyorsanız(ssk lı yada bağkurlu) eşinizi bu kanundan faydalandırarak eşinizin emekli olmasını sağlayabilirsiniz.Emeklilik maaşıda ssk emekli maaşıyla aynı olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: asewes

Bireysel Emeklilik Sistemi hakındaki tüm sorularınızı bu topiğe atabilirsiniz...

anadolu hayat emeklilik sistemine kaydolduk bir yıl önce( birikmiş 1000 küsur tl vardı, değerlendirelim dedik) ama hiç para yatırmadık. sistemden üyelik iptali vs. nasıl yapılabilir? başka bir şehirdeyim ben ve ailem köyde yaşıyor.internet üzerinden yapılabiliyor mu? hesap öncelikli olarak dedemin üzerine sonra benim.19 yaşındayım bu arada. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

avatarı bugs bunny olan bir sigortacıya hiç güvenmem

Alıntıları Göster
    Yeni Sistemde Vergi Avantajı

Sistemsel düzenlemeler yapılınca katılımcılar vergi avantajından otomatik faydalanacak. Yeni sistem 1.1.2013’te başlıyor.

Maksimum devlet katkısı yıllık brüt asgari ücretin yüzde 25'i ile sınırlı olacak.

Mesela katılımcı 100 TL katkı payı ödediğinde 25 lira da devlet katkı sağlayacak. Bu 25 liralık kısım ayrı hesapta tutulacak. Bu hesaptaki birikimlerde fonda değerlenecek.

Devlet katkı payına ilk 3 yıl boyunca dokunmak mümkün değil, 3'üncü yılın sonunda yüzde 15'ini, 6'ıncı yılın sonunda yüzde 35‘ini, 10'uncu yılın sonunda yüzde 60'ını alabilirken, ancak emekli olunca bu katkı payının tamamı alınabilecek.

Yeni sistemde devlete vergi ödemeyen ev hanımı, çalışmayan gibi kesimler dahi devlet katkı payından faydalanabilecek. Eskiden vergi teşvikinden sadece devlete gelir vergisi ödeyen kesim faydalanmaktaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Arkadaşlar bireysel emeklilikle uğraşmayın devletimiz 6111 sayılı kanunla çok güzel bir şey yaptı herhangi bir işi olmayanlar sosyal güvenlik kurumundan alacağı EK-5 formunu muhtara veya ziraat odasına tarım işçisi gösterip sosyal güvelik kurumuna başvurarak kendini tarım işçisi gösterebilir.Ayda şuan 205 tl yatırıp hem emeklilikten yararlanabilirsiniz hemde sağlıktan.Ha kendiniz çalışıyorsanız(ssk lı yada bağkurlu) eşinizi bu kanundan faydalandırarak eşinizin emekli olmasını sağlayabilirsiniz.Emeklilik maaşıda ssk emekli maaşıyla aynı olacak.

bu bir açık mı?

benim hanım çocuk olana kadar sigortalı çalışıyordu (yaş:32) şimdi çalışmıyor ama ilerde emeklilik hakkı kazanmasını istiyorum.

BES düşünüyordum onun için. ne de olsa %25 katkı var.

ama önceki sigortalılık sürelerini de değerlendirmek istiyorum. tarım işçisi göstermeden normal ssk' lı yapamıyor muyuz? :)

teşekkürler.

• quote:

quote:

bu bir açık mı?

benim hanım çocuk olana kadar sigortalı çalışıyordu (yaş:32) şimdi çalışmıyor ama ilerde emeklilik hakkı kazanmasını istiyorum.

ama önceki sigortalılık sürelerini de değerlendirmek istiyorum. tarım işçisi göstermeden normal ssk' lı yapamıyor muyuz? :)

teşekkürler.

Tarım işçisi olarak 200 ödersin diyo adam normal ssklı gösterirsen 300 ödersin hangisi işine geliyorsa....

Bende Anadolu emeklilik yaptım 2-3 sene önce biriktiriyorum ama işllah boşuna biriktirmiyoruzdur....

Benim sorum şu ben hastanelerde Anadolu emeklilik sayesinde daha ucuza hizmet alıyorum benim benim havuzumda birikmiş paradan gidiyo herhangi bir yerden kesinti olcakmı bunun için ?

• quote:

quote:

bu bir açık mı?

teşekkürler.

Tarım işçisi de normal sigortalı olmuş oluyor fakat ödemesi düşük neden derseniz devlet tarım işçilerine 19 günlük ücret üzerinden prim alıyor oda şu an 205 tl Fakat hizmetinize aylık 30 gün olarak yansıyor.Durumu sizin gibi olanlara kesinlikle tavsiye ederim hem emeklilik hemde sağlık açısından normal sigortayla hiç bir farkı olmuyor.

http://www.alomaliye.com/2011/sgk_genelgesi_2011_36.pdf
    yukardaki linkte madde 2.3.1 den itibaren incelemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 2 Ocak 2013; 14:14:00 >

• quote:

bundan hiç haberim yoktu bilgilendirme için teşekkürler bu konuyu araştıracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbaday

quote:

bundan hiç haberim yoktu bilgilendirme için teşekkürler bu konuyu araştıracağım

Alıntıları Göster
    bes te şu anda giderler neler bu konuda bilgi verirmisiniz ?
    giriş aidatı var sanırım
    parayı ilk yatırdığınızda kesilen bir yönetim gideri var % 2 ye düştü deniyor yeni yasa ile önceden % 8 e kadar alınabiliyor idi
    bunun dışında yıllık kesilen bir fon yönetim gideri varmı ?
    bilen cevaplarsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: xantorus

bes te şu anda giderler neler bu konuda bilgi verirmisiniz ?
    giriş aidatı var sanırım
    parayı ilk yatırdığınızda kesilen bir yönetim gideri var % 2 ye düştü deniyor yeni yasa ile önceden % 8 e kadar alınabiliyor idi
    bunun dışında yıllık kesilen bir fon yönetim gideri varmı ?
    bilen cevaplarsa sevinirim

Alıntıları Göster
    15.000 TL'yi %9 faizden 10 sene bankada tutsak mı daha karlı ?
    yoksa
    15.000TL'nin aylık faizini bireysel emekliliğe yatırsak mı karlı 10 sene sonrası için.

• quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

avatarı bugs bunny olan bir sigortacıya hiç güvenmem

Arkadaşım sigortacı değilim belli bir dönem finansal danışmanlık yaptım bireysel emeklilik aracısıydım hiçbir çıkarı olmadan sizlere bu sistemin düşündüğünüz kadar kötü olmadığını tüm dünyada uygulanan bir para biriktirme mekanizması olduğunu anlatmaya çalışan bir vatandaşınızım böyle önyargılarla hiç okumadan araştırmadan kafanıza göre iş yaparsanız tüm dünyayı gezen japon turistlere imrene imrene bakmaya devam edersiniz nekadar yanlış iş yaptığınızı ileride anlayacaksınız bende buggs bunny gibi güleceğim sizlere ozaman avatarımın özeti budur

• quote:

Çok güzel bir bilgi sosyal güvenlik sistemine bağlı olmayanlar için önerilir tabiiki ama zaten ssk-bağkurlu olanlar ileride emekli maaşları yetecekmi? emeklilik dönemlerinde tazminat harici ek bir toplu para veya maaş gerekmeyecekmi emekli maaşı kime yetiyorki? tazminatınızın yanında birde birikmiş devlet katkısıyla bir 100bin tl gelse 56 yaşınızda fenamı olur? ama bana emekli maaşım yeter diyenler kendileri bilir sonra birikmişi olan arkadaşlarınız daha merkezi yerlerde ev alırlarken siz oturursunuz dağ başında yaşlı halinizle yokuş çıkarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

15.000 TL'yi %9 faizden 10 sene bankada tutsak mı daha karlı ?
    yoksa
    15.000TL'nin aylık faizini bireysel emekliliğe yatırsak mı karlı 10 sene sonrası için.

Kamu borçlanma araçları fonları %13 civarı getirmiş bu sene 10 sene hiç dokunmayacağınıuz garanti ise mevduattan daha karlıdır 10 sene sonunda devlet desteğinin %60ını alırsınız yaşınız 56dan az ise ama 15bin lirayı tek sefer değilde 1 senelik 10.900 küsur yatırın full yararlanın bu sene destektek seneye kalan 5000 lira civarını yatırın sonraki seneler az az aylık falan ödeyin pişman olmazsınız ama en az 5 sene dokunmayacağınız garantiyse bu yöntemi uygulayabilirsiniz yönetim gider kesintiside uygulanmamasına dikkat edin yatırdığınız tutar yüksek çoğu planda hiç alınmaz ygk bu tutarlardan

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

yönetim gideri kesilmeyen giriş aidatı olmayan bildiğiniz önerdiğiniz bes şirketi var mı ?

Bu daha çok sizin mesleğiniz ile alakalı olabiliyor "memurlara özel plan" "muhasebecilere özel" "subaylara" ...üniversitesi çalışanlarına gibi" maaşınızı aldığınız bankanın çalıştığı emeklilik şirketi grup emeklilik yapmış olabiliyor hele işveren katkılı bireysel emeklilikler varki tadından yenmez siz 200tl yatırıyorsunuz mesela şirket size her ay 100 lira anlaşmaya göre ek para yatırıyor şirketlerde bunu vergiden düştüğü için memurlar için mesela halk ve vakıf emeklilikte planlar var diye duydum allianzda subaylara özel %1 giriş aidatsız vardı en son Anadolunun bazı üniversitelere öel grup emeklilikleri vardı gidip konuşmanız lazım Bes sözleşmesini iyi okuyun doğru bilgilendirdiğinize emin olun

• quote:

bu sistemi ilk defa duydum ben tarım bağkurunu biliyordum onun primi daha düşük ama prim 15 gün hesaplanıyor galiba.
    1.bizim sigorta sistemimiz çok adaletsiz birilerinin 38-40 yaşında şuan sigortalı olan birinin 5 yılda ödediği parayı 15 yılda ödeyip emekli olduğu bir sistemde bana sen 60 yaşında emekli ol diyorlarsa ben o sisteme itibar etmem.zaten bu hali ile caizde değil.
    2.bu sisteme çok rağbet olursa haliyle primler hızla artar ilerde ve fark kapanır.zaten buraya geçmenin bazı kurallarıda varmış.bunu iyi araştırıp incelemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

quote:

bu sistemi ilk defa duydum ben tarım bağkurunu biliyordum onun primi daha düşük ama prim 15 gün hesaplanıyor galiba.
    1.bizim sigorta sistemimiz çok adaletsiz birilerinin 38-40 yaşında şuan sigortalı olan birinin 5 yılda ödediği parayı 15 yılda ödeyip emekli olduğu bir sistemde bana sen 60 yaşında emekli ol diyorlarsa ben o sisteme itibar etmem.zaten bu hali ile caizde değil.
    2.bu sisteme çok rağbet olursa haliyle primler hızla artar ilerde ve fark kapanır.zaten buraya geçmenin bazı kurallarıda varmış.bunu iyi araştırıp incelemek lazım.

Alıntıları Göster
    Eşimin 2 ayrı şirketten BES'i vardı. Bunlardan birinden 5. yılımızı aralık ayında tamamladık. 2. sinde ise şubat ayında 5. yılımızı tamamlayacağız. 5. yılla birlikte kesintilerde azalınca eşimle oturduk ne yapalım devam edelim mi ayrılalım mı konuştuk. benimde garanti emeklilikte devam eden BES'im var. şöyle bir karara vardık. 3 ayrı BES yatırmaktansa bu sayıyı bire düşürüp ödeme tutarını arttıralım dedik. ilk önce 5 yılımızı doldurduğumuz ing emekliliğe başvurduk. Bes düşünenlere kaynak olsun
    5.yılda toplam ödediğimiz tutar 7125 TL
    Giriş aidatı 120 TL
    toplam: 7245 tl yatırmışız.
    Şu anki birikim tutarı 6438 TL
    Getiri: 2653 TL
    Birikime yönlendirilmemiş tutar 144 TL
    Toplam: 9091 TL Birikim
    Muhasebeye verdiğimiz makbuzlarla aldığımız vergi iadesi de 1000 tl desek.
    5.Yılda Toplam 10091 TL bir birikim
    2653 Tl getiriden %15 kesinti yapılacağına göre 398 TL çıkaralım
    Toplam: 9693 TL
    Sonuç olarak sıfırdan başlayıp girdiğim sistemden 7245 tl yatırarak 9693 TL ye 5 yılda ulaşmışız.
    bu arada bilinçsiz olarak sisteme girdiğimiz ve yönetim gideri kesintisi %8 olduğu için bankada 570 tl yi arada yok etmiş oluyor.

Ben bu sisteme girerken 10 yıl yatırırım sonra dondururum diye düşünüyordum yeni sistem açıkçası benim gibi eski katılımcıların 5-6-7 yıl yatıranların bu planına engel oldu. Devlet katkısı işi güzel ancak devlet katkısının %60 ını hak etmem için sıfırdan başlayıp 9 yıl yatırmam gerekiyor. Bu nedenle 3 BES yerine tek BES e döndük.

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick15

Eşimin 2 ayrı şirketten BES'i vardı. Bunlardan birinden 5. yılımızı aralık ayında tamamladık. 2. sinde ise şubat ayında 5. yılımızı tamamlayacağız. 5. yılla birlikte kesintilerde azalınca eşimle oturduk ne yapalım devam edelim mi ayrılalım mı konuştuk. benimde garanti emeklilikte devam eden BES'im var. şöyle bir karara vardık. 3 ayrı BES yatırmaktansa bu sayıyı bire düşürüp ödeme tutarını arttıralım dedik. ilk önce 5 yılımızı doldurduğumuz ing emekliliğe başvurduk. Bes düşünenlere kaynak olsun
    Giriş aidatı 120 TL
    Sonuç olarak sıfırdan başlayıp girdiğim sistemden 7245 tl yatırarak 9693 TL ye 5 yılda ulaşmışız.
    bu arada bilinçsiz olarak sisteme girdiğimiz ve yönetim gideri kesintisi %8 olduğu için bankada 570 tl yi arada yok etmiş oluyor.

Ben bu sisteme girerken 10 yıl yatırırım sonra dondururum diye düşünüyordum yeni sistem açıkçası benim gibi eski katılımcıların 5-6-7 yıl yatıranların bu planına engel oldu. Devlet katkısı işi güzel ancak devlet katkısının %60 ını hak etmem için sıfırdan başlayıp 9 yıl yatırmam gerekiyor. Bu nedenle 3 BES yerine tek BES e döndük.

Alıntıları Göster
    BES işi tırıvırı...27 ay yatırdım, elime geçen 3400 tl...27 ayda !
    Şirketten %25 inide geri alıyorduk ne güzel..1 Ocaktan itibaren o güzellikte kalktı..

Çok matah işmiş gibi devlet %25 ini veriyor diye reklam yapıyorlar...Kandırmanın böylesi..Kardeşim ben 1 Ocaktan önce o %25 i nakit alıyordum her ay..Şimdi ne oldu ? Gıdım gıdım sana bilmem kaç senede verecek..Bırakın Allah aşkına

Aldıgım paramla 1 haftada %30 yaptım...Hadi borsa vs herkes uğraşamaz diyelim..O zaman aç bir altın hesabı, her ay oraya at paranı. Emin ol daha çok getiri verir. Istediğin andada nakte geçersin, agrısı yok, bilmem ne gideri, komisyonu zartı zurtu yok

Bu BES işi hikayedir bana göre...Mis gibi paraları toplayıp kullanıyorlar...Verdikleride harçlık parası gibi birşey

En azından git Ford otosan al, adel al , tcell al vs her sene temettünüde alırsın, paranda değerlenir..Arada düşse bile öyle yada böyle 10 senede kazancın çok daha iyi olur BES e göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

BES işi tırıvırı...27 ay yatırdım, elime geçen 3400 tl...27 ayda !
    Şirketten %25 inide geri alıyorduk ne güzel..1 Ocaktan itibaren o güzellikte kalktı..

Çok matah işmiş gibi devlet %25 ini veriyor diye reklam yapıyorlar...Kandırmanın böylesi..Kardeşim ben 1 Ocaktan önce o %25 i nakit alıyordum her ay..Şimdi ne oldu ? Gıdım gıdım sana bilmem kaç senede verecek..Bırakın Allah aşkına

Aldıgım paramla 1 haftada %30 yaptım...Hadi borsa vs herkes uğraşamaz diyelim..O zaman aç bir altın hesabı, her ay oraya at paranı. Emin ol daha çok getiri verir. Istediğin andada nakte geçersin, agrısı yok, bilmem ne gideri, komisyonu zartı zurtu yok

Bu BES işi hikayedir bana göre...Mis gibi paraları toplayıp kullanıyorlar...Verdikleride harçlık parası gibi birşey

En azından git Ford otosan al, adel al , tcell al vs her sene temettünüde alırsın, paranda değerlenir..Arada düşse bile öyle yada böyle 10 senede kazancın çok daha iyi olur BES e göre

Alıntıları Göster
    Bir soru da benden olsun;
    anadolu hayat emeklilik üyeliğimiz var. ve ayda cüzi bir miktar ödüyoruz. Sanırım 3-4 yıldır falan da ödüyoruz.
    Bugüne kadar devlet desteği olarak da bankadan gelen alındı makbuzunu maaşları ödeyen kendi personelimize veriyorduk o da bir şeyler yapıyordu. Vergi muafiyetimi , % 10 mu gibi bir şeydi sanırım.
    Şimdi gelelim yeni düzenle ilgili sorularıma;
    Sırayla cevap verilirse memnun olurum.

1- Bu alındı makbuzlarını artık bize maaş ödeyenlere sanırım artık vermeyeceğiz. Bu otomatik olarak BES yaptırdığımız banka yapacak . Doğrumudur?
    2-Geçmişten itibaren ödüyorum malum. 10 seneyi de tamamlayarak emekli olup devlet desteğinin % 100 katkısını tam olarak almak istiyorum. Bu geçmişte ödediğim 3-4 sene (tam hatırlamıyorum bile) 10 seneye dahil edilecek mi? Yoksa BES i yenilemem ve 10 sene daha sistemde kalmam mı gerekir?
    3-Ayda en fazla ne kadar BES yatırılabilir? Asgari ücret dendi ama bu miktar tam olarak nedir?
    4-Normal emekli olduk diyelim ama 10 sene süre henüz dolmadı. Devlet katkısı emekli olduktan sonra dahi devam edecek mi? Yoksa biz öyle bir ayarlama yapalım ki 10 sene süre dolsun ve biz kamudan da öyle mi emekli olalım?
    5-Çalıştığımız yerden emekli olduk, 10 sene de BES de doldurduk diyelim. Ama toplu paraya ihtiyacımız yok ve bizde bu sefer dedikki BES bize maaş ödemeye başlasın, toplu para olarak almayalım. Bizde BES e ödediğimiz aidat miktarını minumuma **** ve bir yandan BES devam etsin, bir yandan devlet katkı sağlamaya devam etsin ve biz istediğimiz zaman BES i sonlandıralım. Bu mümkünmüdür? Yoksa bankadan ödeme aldığımız anda BES sona ermiş demekmi dir?

Şimdilik sanırım bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: dilemma_07

Giriş aidatı 120 TL

BUNA KİMSE dikkat etmiyor
    neye derseniz

arkadaş 5 yılı aşmış kalmış 5 yıl daha diyelimki 5 sene sonra yaşıda 55 oldu

şimdi içerde 9 bin tl si biriken arkadaşa ne maaş verecekler_?? TEK MERAK IM BU al sana 100--200 tl derlerse alsınlar o parayı............

2: olarak sözümde anlamadıgım bir olay
    bu sistem ne BİREYSEL EMEKLİLİK peki herkes neden 1--2--3--4--5 yıl yatırırdıktan sonra KAÇMAK İSTİYOR nerde ise çogu gitmiş azı kalmış be kardeşim!
    demek ki sisteme gir meniz tamamen hata yada sistem o kadar mantıksız.

birde şunu çözemiyorum bes e aylık 400--500 tl yatırın vs vs sözlerini.
    adamın zaten ssk imkanı olmuş olsa GİRMİYOR BİLE. ssk imkanı yokki bari bes in ucundan tutamda en azından 55 yaşında emekli olurum ama ne verirler ve ne verirlersede ragzı olmaktan başka çagre yok!!

%80 bes düşünen herkes üste yazdıgım mantıkda olan emekliligi hayal. emekli olma ihtimali olmayan. yada 60--65 ssk bagkur tamamlayamam en azından 55 kadar vücudum dinç ken çalışıp kazanır yatırır emekli hakkı kazanırım diyen
    %20 kısmıda zaten ssk lı olup 100--200--300--400 tl gibi rakamların hayatlarında çok önemi olmadıgı yüksek gelirli kısım.

kısaca ben şunu söyleyim. YANDIK TEK KELİME İLE.

20 YAŞINDA İŞE BAŞLASAN 25 sene çalışsan yaş olsa 45 kalsan işsiz 60--65 i sürüne sürüne bekleyeceksin. onun için ha 20 yaşında sigortan olmuş yada 35 yaşında sigortan başlamış bu iki kişi arasında hiç fark yok! tek fark biri genç ken süresini doldurmuş. digeri yaşlı iken zorla çalışmak yada o parayı bulup yatırmak zorunda.

KISACA DEVLET BİREYSEL EMEKLİLİGİ
    EMEKLİLİK KISMINI BİRYSELİN SONUNA KOYARAK GÖZ BOYUYOR GİBİ!!

YAŞ 35
    16 SENEDİR İŞ YERİ SAHİBİYİM
    gençlik iş yerini babamızın üstüne açtık
    babamızda unutup bizim üstümüze taşımadı!

sonuç hiç bir bagkur sigorta başlangıcım yok
    2011 yılı ile bireysel emeklik için 170 tl ödüyorum
    02.01.2013 yılı itibarili ile bagkur başladı!

sıkıntı 60--65 yaşına kadar iş yeri çalıştıracagımı yada başka bir iste çalışıp emeklilik süremi dolduracagımı sanmıyorum!!
    55 yaşında BES ten emekli olacam ama sanki 55 yaşına kadar her yıl 170 ikinci yıl 180 üçüncü yıl 190 tl vs vs devam şeklinde bankada altın vade ve dövizde kalsa eminimki BES E 10 basar!! olurda çekerim diye SADECE EMEKLİ olabilmek için BES teyim. oda beni pisman ederse walla düşünemiyorum :)!

benim mantık ım yeni bir bes yapmalı sigortan vs vs yoksa zorluk çekiyorsan
    sigorta piriminin yarısını yatır
    seni 10 yıl sonra asgari ücretin %50 düşü ile emekli edelim

sigorta ücretinin tamamını yatır
    seni 10 sene sonra asgari ücretle emekli edelim

sigorta ücretinden biraz fazla yatır
    seni 10 sene sonra asgari ücretten %10--20--30 vs vs üstünde emekli edelim

gibi garantili ve teşvikli bir sistem kurulmalı.

YAW HALA BESTEN EMEKLİ OLANI GÖREMEDİM!!

böyle bir sistem olmadıkça bilinçsiz bir yolda kuyuya bakan delilerden farkımız yok!!

• quote:

Orijinalden alıntı: LED TOPTAN

quote:

Orijinalden alıntı: dilemma_07

Giriş aidatı 120 TL

BUNA KİMSE dikkat etmiyor
    neye derseniz

arkadaş 5 yılı aşmış kalmış 5 yıl daha diyelimki 5 sene sonra yaşıda 55 oldu

şimdi içerde 9 bin tl si biriken arkadaşa ne maaş verecekler_?? TEK MERAK IM BU al sana 100--200 tl derlerse alsınlar o parayı............

2: olarak sözümde anlamadıgım bir olay
    bu sistem ne BİREYSEL EMEKLİLİK peki herkes neden 1--2--3--4--5 yıl yatırırdıktan sonra KAÇMAK İSTİYOR nerde ise çogu gitmiş azı kalmış be kardeşim!
    demek ki sisteme gir meniz tamamen hata yada sistem o kadar mantıksız.

birde şunu çözemiyorum bes e aylık 400--500 tl yatırın vs vs sözlerini.
    adamın zaten ssk imkanı olmuş olsa GİRMİYOR BİLE. ssk imkanı yokki bari bes in ucundan tutamda en azından 55 yaşında emekli olurum ama ne verirler ve ne verirlersede ragzı olmaktan başka çagre yok!!

%80 bes düşünen herkes üste yazdıgım mantıkda olan emekliligi hayal. emekli olma ihtimali olmayan. yada 60--65 ssk bagkur tamamlayamam en azından 55 kadar vücudum dinç ken çalışıp kazanır yatırır emekli hakkı kazanırım diyen
    %20 kısmıda zaten ssk lı olup 100--200--300--400 tl gibi rakamların hayatlarında çok önemi olmadıgı yüksek gelirli kısım.

kısaca ben şunu söyleyim. YANDIK TEK KELİME İLE.

20 YAŞINDA İŞE BAŞLASAN 25 sene çalışsan yaş olsa 45 kalsan işsiz 60--65 i sürüne sürüne bekleyeceksin. onun için ha 20 yaşında sigortan olmuş yada 35 yaşında sigortan başlamış bu iki kişi arasında hiç fark yok! tek fark biri genç ken süresini doldurmuş. digeri yaşlı iken zorla çalışmak yada o parayı bulup yatırmak zorunda.

KISACA DEVLET BİREYSEL EMEKLİLİGİ
    EMEKLİLİK KISMINI BİRYSELİN SONUNA KOYARAK GÖZ BOYUYOR GİBİ!!

YAŞ 35
    16 SENEDİR İŞ YERİ SAHİBİYİM
    gençlik iş yerini babamızın üstüne açtık
    babamızda unutup bizim üstümüze taşımadı!

sonuç hiç bir bagkur sigorta başlangıcım yok
    2011 yılı ile bireysel emeklik için 170 tl ödüyorum
    02.01.2013 yılı itibarili ile bagkur başladı!

sıkıntı 60--65 yaşına kadar iş yeri çalıştıracagımı yada başka bir iste çalışıp emeklilik süremi dolduracagımı sanmıyorum!!
    55 yaşında BES ten emekli olacam ama sanki 55 yaşına kadar her yıl 170 ikinci yıl 180 üçüncü yıl 190 tl vs vs devam şeklinde bankada altın vade ve dövizde kalsa eminimki BES E 10 basar!! olurda çekerim diye SADECE EMEKLİ olabilmek için BES teyim. oda beni pisman ederse walla düşünemiyorum :)!

benim mantık ım yeni bir bes yapmalı sigortan vs vs yoksa zorluk çekiyorsan
    sigorta piriminin yarısını yatır
    seni 10 yıl sonra asgari ücretin %50 düşü ile emekli edelim

sigorta ücretinin tamamını yatır
    seni 10 sene sonra asgari ücretle emekli edelim

sigorta ücretinden biraz fazla yatır
    seni 10 sene sonra asgari ücretten %10--20--30 vs vs üstünde emekli edelim

gibi garantili ve teşvikli bir sistem kurulmalı.

YAW HALA BESTEN EMEKLİ OLANI GÖREMEDİM!!

böyle bir sistem olmadıkça bilinçsiz bir yolda kuyuya bakan delilerden farkımız yok!!

Alıntıları Göster
    Her ay 100 tl lik telekom, tcell, netas vs neyse artık al kenara at koy...Daha iyi

2009 da netaş 0.69 larda, bugün 11.45 lerde..Yaklaşık 20 kat..Temettüleri saymıyorum..2009 da 1000 tl si olan adamın şu anda 20 bin tl si var..Arada hiç para yatırmıyor sadece bekliyor. Üstüne 2010-2011 deki gibi büyük kriz yaşanmış, avrupa ülkelerinden iflas edenler olmuş..Neyse

Eh gerisini hesap edin..BES den 1000 tl ye 250 tl kazanırsın 3 senede, deli para...

Kim emekli olmuş hakikaten BES ten ? Kaç para alıyor ? Yazsın şuraya bilelim...

Her ay taksit öder gibi çek çek çek..Kredi kartınıda sömürsünler, şimdi birde devlet girdi araya, aldıgımız vergi iadesinede el koydu. Çok faydalı iş yapıyormuş gibi, reklamlarda ""Devlet üstelik %25 i kadarda katkı veriyooor, şimdi daha avantajlı, koşun millet koşun !"

Yalanlarınızı yiyim sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 4 Ocak 2013; 9:00:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Her ay 100 tl lik telekom, tcell, netas vs neyse artık al kenara at koy...Daha iyi

2009 da netaş 0.69 larda, bugün 11.45 lerde..Yaklaşık 20 kat..Temettüleri saymıyorum..2009 da 1000 tl si olan adamın şu anda 20 bin tl si var..Arada hiç para yatırmıyor sadece bekliyor. Üstüne 2010-2011 deki gibi büyük kriz yaşanmış, avrupa ülkelerinden iflas edenler olmuş..Neyse

Eh gerisini hesap edin..BES den 1000 tl ye 250 tl kazanırsın 3 senede, deli para...

Kim emekli olmuş hakikaten BES ten ? Kaç para alıyor ? Yazsın şuraya bilelim...

Her ay taksit öder gibi çek çek çek..Kredi kartınıda sömürsünler, şimdi birde devlet girdi araya, aldıgımız vergi iadesinede el koydu. Çok faydalı iş yapıyormuş gibi, reklamlarda ""Devlet üstelik %25 i kadarda katkı veriyooor, şimdi daha avantajlı, koşun millet koşun !"

Yalanlarınızı yiyim sizin

Alıntıları Göster
    Emeklilik konusunda herkes haklı. gönül istiyorki 45 yaşında emekli olalım güzel bir para koysun devlet baba cebime. bende oohh gel keyfim gel

emeklilik yaşı konusunda yapacak birşey yok arkadaşlar. kasmayın kendinizi. 60-65 yaşına kadar BEK-LE-YE-CE-ĞİZ

BES' in esprisi 10yıl kalacaksan bu sistemde %15 getiri garantisi (+ fon katkısını kabul ediyorsanız var)

şimdi gir 10 sene sonra net %15 alacaksın olay bu. vay döviz 10a katlar, altın 20ye katlar, borsa 100e katlar. kesinmi abicim bu getiri? garanti ver gireyim hemen.

ne bekliyorsunuz 100TL yatırayım 10 sene sonra devlet baba emekli etsin 500TL maaş mı yatırsın.. var mı dünyada öyle bir yer.

hani biraz Türkiye şartlarını düşünerek konuşun.

adama işsizlik maaşı verirsin parayı beğenmez. iş bulursun işi beğenmez. abicim ülkenin gücü bu kadar.. herşey pat diye olmuyor.

doğuştan siyasi konuşan bir milletiz, hepimiz görüşümüze göre önyargıyla yaklaşıyoruz bu kesin.

bence BES bir emeklilik sistemi değil tasarruf sistemi. ismi yanlış kabul. ama devletin halkı yolma taktiği de değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.