Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkındaki Sorularınız (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
13
Favori
20.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum bilgilendirici bir paylaşım hepinize teşekkür ederim. Ancak herkes sunu unutuyor sanırım ülkemizde büyük bir çoğunluk asgari ücretle geçiniyor bırakın BES i insalar normal yaşamlarını idare edemiyorlar. Bebeğine süt alamıyor, faturalarını zor ödüyor insanlar.
    Yaşam şartları gerçekten çok ağır.BES düşünecek hali yok insanların...
  • Arkadaşlara herkese selam,

Yazılanların çoğunu okudum.. Ben 24 yaşındayım annem 43 yaşında. Ben annem üzerine BES yaptırmayı düşünodum %25 olayından dolayı ancak yazılanları okuyunca biraz kafam karıştı. SSK vs bir güvencesi yok annemin giriş çıkışıda mevcut değil. Sağlık güvencesi olarakta babam bağkurdan emekli olduğu için ondan faydalanıyor annemde. Bu tarım çalışanı gibi göstermek daha avantajlı olur denmiş önceki sayfada. 43 yaşında biri için aynı şey geçerli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeir -- 6 Ocak 2013; 21:40:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc2163

Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum bilgilendirici bir paylaşım hepinize teşekkür ederim. Ancak herkes sunu unutuyor sanırım ülkemizde büyük bir çoğunluk asgari ücretle geçiniyor bırakın BES i insalar normal yaşamlarını idare edemiyorlar. Bebeğine süt alamıyor, faturalarını zor ödüyor insanlar.
    Yaşam şartları gerçekten çok ağır.BES düşünecek hali yok insanların...

Çok doğru söylüyorsunuz fakat ben çok fakir gözüken yerlerde izmirin bazı semtlerinde bankada bes aracılığı yaptığım dönemde yıllık 11 bin tllik - 12bin tllik aylık 500-750 tl ödeyen müşterilerim olmuştu durumu iyi olanlarda var bizim milletimiz asla durumum iyi param var demez ayrıca bes her keseye göre olan planları var o zamanlar ev hanımlarına özel aylık 55 tlden çok yapmıştım bazı grup emeklilik planlarında daha ucuza bile bes asgari tutarları mevcut sektörde 4 yıl çalıştım gerçekten şaşırıyorsunuz kimlerde ne paralar olduğunu görünce hurdalığa görüşmeye gittik yıllık 4bin tl bes ödeyen adam hurdalığın sahibiymiş eşinede yaptırdı yıllık 2bin küsur yatırmıştı şahıs şirketi olduğundan vergiden düşüyormuş adamı görseniz korkarsınız giyimi kuşamından ama durum bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeir

Arkadaşlara herkese selam,

Yazılanların çoğunu okudum.. Ben 24 yaşındayım annem 43 yaşında. Ben annem üzerine BES yaptırmayı düşünodum %25 olayından dolayı ancak yazılanları okuyunca biraz kafam karıştı. SSK vs bir güvencesi yok annemin giriş çıkışıda mevcut değil. Sağlık güvencesi olarakta babam bağkurdan emekli olduğu için ondan faydalanıyor annemde. Bu tarım çalışanı gibi göstermek daha avantajlı olur denmiş önceki sayfada. 43 yaşında biri için aynı şey geçerli mi ?

Valla sağlıktan yararlanıyor anneniz ama emekli olamayacak sgkdan ,çok yaşlıda sayılmaz tarım bağkuru daha mantıklı gibi geliyor en azından sgkdan 68 yaşında falan emekli olabilir heralde ozaman yaşlanınca idame ettirir kendini maaşıyla ozaman sgknın maaş sistemi daha gelişmiş tabiiki ama yinede bir sosyal güvenlik uzmanına danışın derim eğer aylık 350 tl gücünüz varsa hem bes hem bağkur iyi bir seçenek olabilir ozaman en azından 56 yaşında besten ciddi bir birikimi olur sgk emekliliğini beklerken idare eder diye düşünüyorum şahsi düşüncemdir

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

quote:

quote:

quote:

26 yaşındayım ayda 100TL yatırıyorum.56 yaşıma gelinceye kadar 30 sene boyunca 100TL yatırmaya devam edersem yatırdıgım para toplamda 36.000TL olacak ama hesabımda yaklaşık 192.000TL olmuş olacak. Gerisi size kalmış. Bu parada iyi bir para.

Dikkat ederseniz 30 yılın tamamında 100TL yatırdım hiç arttırmadım.

kardeş bu hesaba nereden ulaştın öğrenebilir miyim? ben de ekim ayında başlattım emekliliğimi ve burada yazılanları okuyunca kandırıldığımı düşünmeye başladım... 31 yaşındayım, 10 sene 200 tl yatırırsam ne kadar birikir sence? banka bana 24000tl yatırırsınız 41000tl civarı alırsınız dedi. özellikle sordum 56 yaşında mı diye, yok siz 41 yaşındayken bu parayı alabilirsiniz dediler...

erken çıktıgınız için kesintileri falan hesaba katmışlar.emekli olana kadar sistemde kalsanız çok daha fazlasını alırısnız.
    ben bu hesaba yapı kredi emekliliğin sayfasından ulaştım

yani hesap doğru mu diyorsun; ciddi ciddi çıkmayı düşüneceğim eğer 41 yaşında birikimim net bu kadar olmayacaksa...teşekkürler

yapı kredinin hesaplama aracına göre öyle çıkıyor sonuç

benim hesabıma göre 45600 tl civarı çıktı ben 10yıllık ortalam 1.4 katı değer+ devlet katkısının %65 ini alarak yaptım hesabımı ama bunlar hep tahmin tabii, bu daha çok fon getirilerine bağlıdır bir sene oluyor devlet fonları kamu borçlanma %23lerde getirirken sene oluyor %10lara düşebiliyor yıllık eğer aylık değilde yapabiliyorsanız yıllık yatırabilirseniz daha iyi değerlenir 200 aylık değilde 2400 yıllık hemde yönetim gider kesintisi muhtemelen azalacaktır

• quote:

quote:

26 yaşındayım ayda 100TL yatırıyorum.56 yaşıma gelinceye kadar 30 sene boyunca 100TL yatırmaya devam edersem yatırdıgım para toplamda 36.000TL olacak ama hesabımda yaklaşık 192.000TL olmuş olacak. Gerisi size kalmış. Bu parada iyi bir para.

kardeş bu hesaba nereden ulaştın öğrenebilir miyim? ben de ekim ayında başlattım emekliliğimi ve burada yazılanları okuyunca kandırıldığımı düşünmeye başladım... 31 yaşındayım, 10 sene 200 tl yatırırsam ne kadar birikir sence? banka bana 24000tl yatırırsınız 41000tl civarı alırsınız dedi. özellikle sordum 56 yaşında mı diye, yok siz 41 yaşındayken bu parayı alabilirsiniz dediler...

aylık 200tlye 10 sene sonraki minimum tutarı vermişler ne bekliyorsunuz anlayamadımki seneye tüfe %7 açıklansa 214 tl olacak ödemeniz bir sonraki sene %10 açıklanınca 236 tl olacak enflasyona karşı paranızı koruma mantığıyla artacak senelik fonlarda değerlenecek 10 sene sonra devlet katkısının %60 ınıda alabileceksiniz şimdiki parayla 50bin tller civarı falan olur diye düşünüyorum o para şirketlere demolar hazine müsteşarlığı aracılığyla denetlenip verir getiriler minumumda sunulur bu demolarda enflasyonunda sabit olduğu düşünülür sadece tahmindir

• Genel olarak yazıyorum çünkü konu sadece başlığı okunarak saçma sapan yorumlar gelebiliyor:
    - Bireysel Emeklilik Sistemi kısa vadede 1-2 sene girip çıkacaklar için kesinlikle uygun değildir çünkü şirketler genelde 5sene öncesinde çıkanlardan ertelenmiş giriş aidatı kesebilirler devlet katkı payı az alınır beklenileni vermez en az tercihen 5-10 sene yatıracaksanız sisteme giriş yapınız sonra 2 sene sonra paramı çekmeye kalktım 1000tl kestiler diye buraya ağlamayın gidin altın alın döviz alın ne bileyim vadeliye yatırın sonra paranızdan ciddi bir rakam gider burada uzun vadeli birikim düşünenleri de yanıltmış olursunuz

- 10 sene her ay kenara 1 çeyrek altın atsam diyen çok insan gördüm kenarda 3-4 çeyrek altını varsa eşin dostun düğününde takılıyor gidiyor atamıyorsunuz köşeye altın maltın kredi kartından borç gibi her ay kesilecek yoksa birikim yalan ben yaptım diyen babayiğit varsa çıksın hep lafta kalıyor

- Sistem şu anki haliyle de gayet girilip birikim yapılabilir bir sistem ama siyasi durumlarda bir karışıklık çıkar ciddi bir kriz-savaş durumu çıkar takas banka bile müdahale gelir ya da vatandaşımız çıkarılan ek bir kanunla mağdur edilirmi derseniz burası Türkiye herşey olabiliyor ben bu konuda uzman olarak mevcut sistemi mekaniğini size anlatmakla mükellefim ama takdir sizin bankadada para tutmayalım o mantıkla gibi bir durum ortaya çıkıyor ozamanda...

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba hocam , birkaç sorum olacak.

Diyelim ki paramızı yatırdık , emekli olduk. Emekli maaşımız ne kadar olacak ? Ayrıca SGK'dan farkı nedir ? Birde eğer o banka ileride kapanırsa ne olacak ?
    Teşekkürler.

Al işte eski mesajlar okunmamış yinede sıkılmadan yazacağım emekli maaş seçenekleri sunulacak size beğenmezseniz toplu paranızı alacaksınız ya da bir kısmını toplu bir kısmını maaş alabileceksiniz maaşınız birikiminize göre hesaplanacak, sgkdan farkı sağlıktan yararlanamıyorsunuz, sgkda maaş seçenekleri daha gelişkindir sosyal güvenlik sistemi çok eskidir fonları güçlüdür bes daha 10. senesine yeni girdi maaş yerine toplu para bu sene yeni emekli olacaklara daha cazip gelecek gibi, banka dediğiniz emeklilik şirketleri sadece aracıdır kapanır veya batarsa paranız şirket hesabında değildir devlet güvencesinde Takas bankta saklanmaktadır paranızı alır sizin seçeceğiniz farklı şirkete aktarılır

• @asewes

eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: asewes

quote:

quote:

aylık 200tlye 10 sene sonraki minimum tutarı vermişler ne bekliyorsunuz anlayamadımki seneye tüfe %7 açıklansa 214 tl olacak ödemeniz bir sonraki sene %10 açıklanınca 236 tl olacak enflasyona karşı paranızı koruma mantığıyla artacak senelik fonlarda değerlenecek 10 sene sonra devlet katkısının %60 ınıda alabileceksiniz şimdiki parayla 50bin tller civarı falan olur diye düşünüyorum o para şirketlere demolar hazine müsteşarlığı aracılığyla denetlenip verir getiriler minumumda sunulur bu demolarda enflasyonunda sabit olduğu düşünülür sadece tahmindir

bunu bekliyorum işte daha ne bekleyeceğim;%60 tan bahsetmedilerdi bana demek ki söyledikleri rakam doğruymuş. sağolasın.

• Türkiyede BES sistemine dahil olabileceğimiz noktalar 17 adet peki bunlardan hangisine katılmak en avantajlı olacak
    bunları tespit edelim

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkındaki Sorularınız

1. Aidat var mı?

2. Yönetim gideri ne kadar. (yönetmeliğe göre %2'ye kadar alınabiliyor ama hangisinde en az )

3. Fon işletim bedeli ne kadar ? günlük ne kadar ? yıllık ne kadar ?

öncelikle bunları araştıralım ben de sisteme dahil olmayı düşnüyorum ama bunları değerlendirek üye olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromedadan -- 7 Ocak 2013; 20:26:23 >
  • 100 lirada 1 lira az yönetim kesintisi vericem diye gidip alakasız firmalara poliçe yaptırmayın. 5 yıl sonra kafanızı çok taşlara vurursunuz. kimse benimle ilgilenmiyor diye. bankaya yatırsam aynıydı diye.

Kesintiye bakmadan adam gibi bir finansal danışmanlık hizmeti sunan, geleceği parlak bir firma bulun ileride rahat edersiniz. Bildiğim en güçlü firmalar Anadolu, AvivaSA, Garanti

Daha dün piyasaya çıkıpta para toplamak için kesinti yok, o yok, bu yok diyen firmalara aldanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanAtesh -- 7 Ocak 2013; 21:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromedadan

Türkiyede BES sistemine dahil olabileceğimiz noktalar 17 adet peki bunlardan hangisine katılmak en avantajlı olacak
    bunları tespit edelim

1. Aidat var mı?

2. Yönetim gideri ne kadar. (yönetmeliğe göre %2'ye kadar alınabiliyor ama hangisinde en az )

öncelikle bunları araştıralım ben de sisteme dahil olmayı düşnüyorum ama bunları değerlendirek üye olacağım

süpersiniz benim istediğim de buydu bes dolandırıcılıktır deyip gitmek değil... bes ihtiyacı farklı kısa vadeli yatırım yapmak isteyenleri yanıltıp yapıldığında dolandırıcılıktır... evet avivasadan yardımcı olabilirim diyen arkadaş hadi bakalım yönetim gideriniz ne kadar? senden başlayalım en son bireysel planlar kazıktı 2 sene önce bazı planlarda giriş aidatının bir kısmını girişte alıyordunuz şimdi ne oldu öyle yardımcı olayım deyip kaçmak yok benimde amacım insanlarımızın yanıltılmaması doğru bilgilendirilmesi avivasada meyve isimli planlar vardı Nar palnında ertelnmesi gereken giriş aidatı tutarının bir kısmını kesiyordunuz?? grup planlarınız yokmu gerçi varsada onlarda kazanacağınız prim az olduğu için yapmayabilirsiniz heralde? evet halen yardımcı olmak istiyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

100 lirada 1 lira az yönetim kesintisi vericem diye gidip alakasız firmalara poliçe yaptırmayın. 5 yıl sonra kafanızı çok taşlara vurursunuz. kimse benimle ilgilenmiyor diye. bankaya yatırsam aynıydı diye.

Kesintiye bakmadan adam gibi bir finansal danışmanlık hizmeti sunan, geleceği parlak bir firma bulun ileride rahat edersiniz. Bildiğim en güçlü firmalar Anadolu, AvivaSA, Garanti

Daha dün piyasaya çıkıpta para toplamak için kesinti yok, o yok, bu yok diyen firmalara aldanmayın.

Aslında bu birazda şirketten ziyade finansal danışmana bağlı sinanatesh güçlü firmalar genelde banka aracılığı ile çalışıyorlar çok fazla katılımcı olduğundan 1 finansal danışman belki 600 kişi ile ilgileniyor herbirinin fonuyla ilgilen hesabıyla ilgilen başa çıkmıyor tabi gerçi gerrekte yok eğer yıllık vadelinin üstü bir getiri yeterliyse yatırın %100 ünü Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonuna geçen sene %10-11 civarlarında getirdi yıllık 3 sene önce %23lerdeydi unutun ilgilenmeye gerek yok bir internet şifresi alır hesabınızı istediğinizde kontrol edersiniz hatta ben sürekli değiştirmek istiyorum fonlarımı derseniz çok basit internetten yine değiştirebilirsiniz fonlar belli zaten : bono-kamu borçlanma,imkb,döviz,esnek fonlar kendinize göre değiştirebilirsiniz %40 dolar alcam %60 bono alcam gibi değiştirebilirsiniz yılda 6 kere fonların değişmesi kamu fonlarıysa 2-3gün imkb fonlarıysa 1 haftayı buluyor takas banktan bozulduğu için, dediğim gibi ilgili bir finansal danışman şirketten önemlidir hatta bazı şirketlerde emeklilik ve hayat acentaları var kasko,trafik falan yapmazlar sadece işleri budur ve sizinle çok daha iyi ilgilenirler adresleri bellidir yeri yurdu bellidir bu acenteler bence daha profesyoneller bu şirketler sonuçta sadece aracı Halk, Vakıf, Allianz ve Ziraat te değerlendirilmesi gerekir bunlarda bazı planlarında memurlara ve belli meslek gruplarına giriş aidatsız ve az veya hiç ygk kesintisi olmayan planlar vardır bunlar değerlendirilebilir ben giriş aidatsız %1 ygk kesintisi olan bir grup planındayım şu anda gidin büyük şirketlerden istediğiniz birinden yaptırın bireysel plan sanmıyorum benden avantajlı olacağınızı mesleğinize veya babanızın annenizin iş kolu özelliğine göre bile grup planlar olabiliyor konuşun bu şirketlerle sunsunlar planlarını beğenmezseniz yaptırmazsınız parayı veren düdüğü çalar

• quote:

Orijinalden alıntı: andromedadan

Türkiyede BES sistemine dahil olabileceğimiz noktalar 17 adet peki bunlardan hangisine katılmak en avantajlı olacak
    bunları tespit edelim

1. Aidat var mı?

birkaç eskiden bildiğimi yazayım Anadolu hayat ta Manisa Celal Bayar çalışanlarına özel bes planı vardı ygk kesintisiz diye hatırlıyorum giriş aidatını bilmiyorum anadoluda işbankası maaş anlaşmalı pekçok yere grup emeklilik olabiliyor konuşmak lazım bölgenizdeki müdürlükle, Halk emeklilikte Öğretmenlere özel ve memurlara özel olabilir, Vakıftada aynen konuşmak lazım Allianzda Askerlere, çocuk ve eşlerine özel plan vardı ygk %1 giriş aidatı yok, İzmir belediye çalışanlarına özel vardı yine aynı avantajlarla, Ziraatte çiftçilere özel yoksa kapatsınlar zaten o şirketi daha yeni bir şirket bilemiyorum konuşmak lazım grup planlarını sitelerine yazmıyorlar bölgeye öel olabiliyor grup planları bireysel planlardan çok daha az kesintili yada kesintisiz olabiliyor,

artık eskisi gibi %8 lerde yönetim gider kesintisi yok ancak eskiden ödeme tutarı arttıkça ygk düşüyordu 100tl de %6 ise 400 ve üzeri ödeyende %0 olabiliyordu bazı planlarda ama şimdi 600tl aylık ödeyendede ara ödeme yapıp 4000 tl ödeyendede plan %2 kesiyorsa az değil o yüzden grup planlar daha avantajlı olabiliyor %0 ygk lı plan süper olur
    Fon işletim gideleri genelde kamu fonlarında daha düşük olur günlük yüzbinde 5lerde makuldür

• ben şöyle bir soru sormak istiyorum.
    yaklaşık 6 yıldır kızımı büyüyen çocuk sigortası kapsamında ödeme yapıyorum. devletin %25 prim desteği olmuyormuş. mesela bu ay 200 tl yatırdım. bunun yatırıma yönlendirilen kızmı 168,39 risk pirimi 21,61 komisyon kesintisi 10 tl. yani 30 tl adamlar kesiyor gerisinimi yönlendiriyorlar? arkadaşım bunu tavsiye etmişti şimdi bes ile kıyaslıyorum buna devam etmek çok mantıksız geliyor artık. bunu bitirip besE mi devam etmek mantıklı zaten 6 yıl geçmiş? saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

ben şöyle bir soru sormak istiyorum.
    yaklaşık 6 yıldır kızımı büyüyen çocuk sigortası kapsamında ödeme yapıyorum. devletin %25 prim desteği olmuyormuş. mesela bu ay 200 tl yatırdım. bunun yatırıma yönlendirilen kızmı 168,39 risk pirimi 21,61 komisyon kesintisi 10 tl. yani 30 tl adamlar kesiyor gerisinimi yönlendiriyorlar? arkadaşım bunu tavsiye etmişti şimdi bes ile kıyaslıyorum buna devam etmek çok mantıksız geliyor artık. bunu bitirip besE mi devam etmek mantıklı zaten 6 yıl geçmiş? saygılar.

Doğrudur, devlet "birikimli hayat sigortası" ürünlerine devlet katkısı vermeyecek. Ayrıca kim tavsiye ettiyse pek iyi bişey yapmamış gibi. sadece her ay 10 tl yaptırdıgınız acenteye veriyorsunuz. Bes yapsanız 4TL (o da maksimum) yönetim gider kesintiniz olur. Ama 196TL'niz direk yatırıma gider. Burada esas sorun acaba zararın neresinden dönersek kardır'ı mı seçmeniz gerektiği yoksa 6 yıl bekledim 4 yıl daha ödeme yapayım para en azından verdiğim kadar olsun kafa kafaya alıp öyle mi bes'e gireyim sorularından birini seçmek. Kendiniz bunun muhakemesini yapıp o şekilde bir sonuca varmalısınız bence.

• Konuda yazılmış mesajların çoğunu okudum,reklamlara anlatıldığından çok daha farklı eksiler içeren bir boyutu olduğunu burada öğrendim.Bunlar neler mi :
    -ömür boyu emekli maaş olmaması
    -yönetim gider kesintilerinin büyüklüğü ve haksız hesaplama yöntemi
    -devlet katkısının harici fonlarda değerlendirilmesi,uzunca bir süre dokunamayacak olmamız
    daha şu anda aklıma gelmeyen pek çok eksi faktörler

inanın tv'lere kanıp eşime ve kendime başlatacaktım ama şu şartlarda malesef hiç de cezbedici bir yöntem değil
  • Bugün İş bankası,garanti ve denizbank'a bes hakkında bilgi almak için gittim

hepsi yüzde 2 yönetim gider kesintisi var dedi

Giriş aidatlarıda

iş bank 400

garanti 124 (12 taksitte alıyor)

denizbank 120 (4 taksitte alıyor)
  • birde denizbankta şöyle birşey dediler ama internette bulamadım bilgisini

3 yıl içinde çıkmassanız 3 yılın sonunda devletin verdiği yüzde 25 e ek olarak denizbankda yüzde 5 fazla vericek.Yani toplamda yatırdığınız paranın yüzde 30 u kadar kar elde etceksiniz

bu mesajı yazdıktan sonra bulldum :)

http://www.denizbank.com/emeklilik/bireysel-emeklilik-sistemi/buyuk-bes-destegine-buyuk-deniz-destegi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfatih -- 15 Ocak 2013; 18:28:22 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.