Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkındaki Sorularınız (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
13
Favori
20.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asewes

3 yıl önce uzmanlığını yapmıştım net cevap verememelerinin nedeni şu sistemde maaş seçeneği sistemde biriken fon büyüklüğüne göre maaş hesaplanmasında bulunulması birde ekonomik koşulların belirsizliği mesela kamu fonu bir sene %21 getirirken geçen sene %10 getirmiş mesela ileride siz 20 sene sonra diyelimki 150bintl biriktirdiniz maaş almaya gittiniz sizin maaş hesaplarınız ve verecekleri kar payı sistemdeki toplam fon üzerinden hesaplanacağı için bunu kestiremiyorlar bizim maaş demolarımız vardı ama ben doğruluğuna inanmıyordum ayrıca ben olsam içeride o kadar param birikmiş sgk dan da emekliysem toplu parayı tercih ederim heralde ama dediğim gibi o günün koşullarına bakmak lazım banka aylık komik bir faiz veriyorda bes aylık %2 kar payı bile verse maaşı tercih edebilirim biriken paradan zarar gelmez zarar erken çıkmaktan geliyor ertelenmiş giriş aidatları var çünkü

üstte yazdıgım gibi genç yaşta olanlar için bess e karşıyım. gençler için daha teşvik edici bişey eklene bilir saglık yada devlet katkısı hariç %15 daha vs vs

üstte yazdıgım gibi iki yıldır hergün 1 paket sigara parası hesabımda tutuyorum.

• valla genç yaşta girmek daha avantajlı biriken toplam meblağ artıyor.ayda 100TL bile atılsa kar kardır. 56 yaşına kadar bekleyeceksiniz tabiki erken çıkış yapılmayacak yoksa hiç bir avantajı kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

valla genç yaşta girmek daha avantajlı biriken toplam meblağ artıyor.ayda 100TL bile atılsa kar kardır. 56 yaşına kadar bekleyeceksiniz tabiki erken çıkış yapılmayacak yoksa hiç bir avantajı kalmıyor

birikim herzaman birirkimdir bu dogru.

ama benim 30 yaş üstü dememdeki amaç
    30 yaş üstüne gelmiş hiç bir sigorta bagkur giriş çıkışı olmamışlar için ideal çözüm.

gençler en azından bir şekilde tarım sigortası sigortalı bir iş ucundan tutup onu yatırırsa daha iyi.
    maddi imkanı olan gençken bile beklemesin.
    şöyle düşünsün dip siz bir kuyuya altınım düştü ama 55 yaşında ben bu altını fazlası ile geri alacam şekilde. hiç bir zaman sıkıştım çekeyim degil o altını orda 55 yaşına kadar unutsun.

yok fon hesap ı yok çart yok çurt diyorlar

bugün bagkur sigorta 325 tl ortalama aylık ödemesi ve emekli olunca en az 800 tl alınacak bu kesin.

aylık bunun yarısını BESS e yatıranda ortalama 160 tl onunda süre bitiminde mantık en 800 tl nin yarısını alması gerek en az!! ayrıca saglık hakkıda almıyor yarısından fazla şekilde şimdiden bunu alabilirsiniz şu para diye bir sistem kurulabilir. sonu hayırlı olsun ama kötü bişey olmaz her türlü hayırlı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: LED TOPTAN

quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

valla genç yaşta girmek daha avantajlı biriken toplam meblağ artıyor.ayda 100TL bile atılsa kar kardır. 56 yaşına kadar bekleyeceksiniz tabiki erken çıkış yapılmayacak yoksa hiç bir avantajı kalmıyor

birikim herzaman birirkimdir bu dogru.

ama benim 30 yaş üstü dememdeki amaç
    30 yaş üstüne gelmiş hiç bir sigorta bagkur giriş çıkışı olmamışlar için ideal çözüm.

gençler en azından bir şekilde tarım sigortası sigortalı bir iş ucundan tutup onu yatırırsa daha iyi.
    maddi imkanı olan gençken bile beklemesin.
    şöyle düşünsün dip siz bir kuyuya altınım düştü ama 55 yaşında ben bu altını fazlası ile geri alacam şekilde. hiç bir zaman sıkıştım çekeyim degil o altını orda 55 yaşına kadar unutsun.

yok fon hesap ı yok çart yok çurt diyorlar

bugün bagkur sigorta 325 tl ortalama aylık ödemesi ve emekli olunca en az 800 tl alınacak bu kesin.

aylık bunun yarısını BESS e yatıranda ortalama 160 tl onunda süre bitiminde mantık en 800 tl nin yarısını alması gerek en az!! ayrıca saglık hakkıda almıyor yarısından fazla şekilde şimdiden bunu alabilirsiniz şu para diye bir sistem kurulabilir. sonu hayırlı olsun ama kötü bişey olmaz her türlü hayırlı olur

tamamda bu bir birikim şekli değilmi. normal emekliliğe alternatif bir şey değilki.

ben normal ssk lıyım 2004 ten beri. özel bir şirkette eletrik mühendisi olarak çalışmaktyım. yaklaşık 1 senedirde bes sistemine 100 tl yatırıyorum.

senin değiklerine katılıyorum. normal bir güvencesi olmayan kişiler emekli olucam hayaliyle bese girmesin. zaten devletten bir sosyal güvencesi yok ise işide pek tatmin edici bir iş değildir ve bese yatıracak parayı zor denkleştirir ve ona 30 sene dokunmadan durabilir. Benim düşüncem budur.

bes sistemi normal bir işi olup, ek yatırım yapmak isteyen kişilerin girmesi gereken bir yatırım aracıdır.

• Ben de 2 yıldır sistemdeyim. Garanti ve Groupama'da 150 TL'lik katkı payı ödemesi yapıyorum. Peki 10 yıl sonunda bu birikimin alım gücü n'olur sizce..? 10 yılda 36.000 TL katkı payı ödemesi yapmış oluyorum kabaca. Tefesi tüfesi, ıvırı zıvırı 55-60.000 TL olmuş olacak diyelim. Bu parayla 2023'te bir eve sahip olunabilir mi mesela..?
  • şu an itibariyle kaçıncı devlet katkınız yattı? Benim 3 görünüyor.
  • up
  • fonlarım düştü 1000 tl yatırdım 998 TL ye düştü..
  • fonlar uzun vadede düşer artar normaldir ama 1000tl yatırdığınızda aldığınız 250tllik devlet katkısı var onuda düşünün Türkiyede faizin fonların getirisi belli zaten altın borsada iniş çıkışlı %25 net risksiz getiren başka bir yatırım yok malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: credo

Ben de 2 yıldır sistemdeyim. Garanti ve Groupama'da 150 TL'lik katkı payı ödemesi yapıyorum. Peki 10 yıl sonunda bu birikimin alım gücü n'olur sizce..? 10 yılda 36.000 TL katkı payı ödemesi yapmış oluyorum kabaca. Tefesi tüfesi, ıvırı zıvırı 55-60.000 TL olmuş olacak diyelim. Bu parayla 2023'te bir eve sahip olunabilir mi mesela..?

Devlet katkısınında %60ını 56 yaşın altındaysanız alacaksınız bunuda hesaba kattınızmı 60 binin %25i 15bin bununda %60 ı yaklaşık 10binde burdan gelse 70bin deseniz ev aldırmaz ama evin peşinatı çıkar ara ödemeler yaparsanız yine her yatırdığınıza aylık 978 lirayı geçmemek üzere devlet katkısı alırsınız ileride ev hedefinize yaklaşırsınız durumunuz varsa ödemelerinizi aylık 250tllere çıkartmanızı öneririm yoksa uygun olduğunuz aylar 150 tlnin üstüne ara ödemeler yapabilirsiniz

• quote:

Bireysel Emeklilik Sistemi hakındaki tüm sorularınızı bu topiğe atabilirsiniz...

Merhaba, benim de aklıma takılan sorular var. Cevaplarsanız çok sevinirim .Benim de vakıf emeklilikde bireysel emekliliğim var. Aylık 250 TL katkı payı ödüyorum. Fonlarımı %50 devlet iç borçlanma senetleri, %50 esnek emeklilik şeklinde yaptı benimle görüşen temsilci. 2 yıldır bu şekilde fonlar.Geçen gün mailime gelen hesap bildirim cetvelinde 2 yılda %12,15 toplam getirisi olduğunu gördüm.(Toplam 5600TL yatırmışım, 6300TL olmuş) Bana çok az geldi bu oran. Fon dağılımını değiştirmeyi düşündüm. Sizce fon dağılımım nasıl olmalı? Farklı bir oran mı yapmalı? Ya da başka fonlardan mı bulunmalı içinde? Ben 20 yıl kalıp 56 yaşımda çıkmayı düşünüyorum sistemden. O yüzden bana uzun vadede normal/iyi bir getiri sağlayacak bir fon planı önerirseniz çok sevinirim. Telefondaki görüştüğüm temsilci bu dağılımın iyi olduğunu söyledi ama ben çok da emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eliffulya

quote:

Bireysel Emeklilik Sistemi hakındaki tüm sorularınızı bu topiğe atabilirsiniz...

Merhaba, benim de aklıma takılan sorular var. Cevaplarsanız çok sevinirim .Benim de vakıf emeklilikde bireysel emekliliğim var. Aylık 250 TL katkı payı ödüyorum. Fonlarımı %50 devlet iç borçlanma senetleri, %50 esnek emeklilik şeklinde yaptı benimle görüşen temsilci. 2 yıldır bu şekilde fonlar.Geçen gün mailime gelen hesap bildirim cetvelinde 2 yılda %12,15 toplam getirisi olduğunu gördüm.(Toplam 5600TL yatırmışım, 6300TL olmuş) Bana çok az geldi bu oran. Fon dağılımını değiştirmeyi düşündüm. Sizce fon dağılımım nasıl olmalı? Farklı bir oran mı yapmalı? Ya da başka fonlardan mı bulunmalı içinde? Ben 20 yıl kalıp 56 yaşımda çıkmayı düşünüyorum sistemden. O yüzden bana uzun vadede normal/iyi bir getiri sağlayacak bir fon planı önerirseniz çok sevinirim. Telefondaki görüştüğüm temsilci bu dağılımın iyi olduğunu söyledi ama ben çok da emin değilim.

Merhaba, Ülke ekonomisi belli mevduatın dövizin borsanın getirisi belli şu anki durumda makul bir getiri sağlamış ,dolar yükseliş trendinde ama nereye kadar gider bilinmez seçim var ortadoğu karışık borsa ne olur bilinmez d.i.b.s. iyidir %50yi bence hiç bozmayın hatta bu dönemlerde hiç riske girmeyin diğer %50lik fonun bir kısmını dolar bir kısmını yine dibse çevirebilirsiniz ama Beste yüksek getiriyi İmkbye bağlı fonlar getirir ama götüredebilir ya riske gireceksiniz yada risksiz düşük getiri ile yetineceksiniz devlet katkısı %25 oldugunu düşünürseniz ülkede daha iyi getiren risksiz bir yatırım mekanizması yok malesef, 56 yaşında ciddi birikiminiz olur ara ödemeler yaparsanız devlet 978 liranın %25ine kadar aylık katkı payı veriyor yani diyelim aylık 300tl yatırıyorsunuz 678lira daha ara ödeme yaparsanız bu paranında %25ini size verir seçimden sonra takip edin borsa inerse duruma göre hemen fonlarınızda imkbye ağırlık verin artınca satarsınız

• Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. O zaman bu şekilde devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eliffulya

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. O zaman bu şekilde devam edeceğim.

Rica ederim size kalmış malesef borsanın gidişatını doların yönünü tahmin etmek güç esnek fonların içeriği ile zaten fon şirketi oynama yapıyor %50side kamu dibs fonlarında orta risk grubunda bir yatırımınız mevcut . Ara ödemelerle devlet katksısı %25ten faydalanmak daha mantıklı
  • ben bir şey sorucam arkadaşlar,

benim bağkurum var, ileride ben eşim ve çocukalrım sağlıktan yararlanıyoruz sıkıntı yok, ölürsem emekli olunca maaşta geçer neyse.

2 çocuğum için bese gireyim diyorum, ben 34 yaşındayım, kendi adıma giricem, 56 yaşı beklicem, aylık 150 tl ödeyeceğim.

eşim 30 yaş altı, onun sgk'sı yok, onu da bes e dahil edicem, 150 tl ödeyeceğim ama 10 sene sonra ya da çocuklarımın üniversite zamanına kadar (14-15 sene) ödeyip toplu para almak gibi planım var,

yani aylık 150 tl kendim için ve 56 yaş sonrası için,
    aylık 150 tl de eşim için (çocuklara kullanmak amaçlı)

mantıklı mı bu şekilde yoksa tek kişide mi biriksin?

not: ayrıca vakif emeklilik düşünüyorum, aylık kesinti %0 sanırım bir paketinden (yeni nesil avantajlı bilmem ne) tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindobona -- 5 Ekim 2013; 14:01:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

ben bir şey sorucam arkadaşlar,

benim bağkurum var, ileride ben eşim ve çocukalrım sağlıktan yararlanıyoruz sıkıntı yok, ölürsem emekli olunca maaşta geçer neyse.

2 çocuğum için bese gireyim diyorum, ben 34 yaşındayım, kendi adıma giricem, 56 yaşı beklicem, aylık 150 tl ödeyeceğim.

eşim 30 yaş altı, onun sgk'sı yok, onu da bes e dahil edicem, 150 tl ödeyeceğim ama 10 sene sonra ya da çocuklarımın üniversite zamanına kadar (14-15 sene) ödeyip toplu para almak gibi planım var,

not: ayrıca vakif emeklilik düşünüyorum, aylık kesinti %0 sanırım bir paketinden (yeni nesil avantajlı bilmem ne) tavsiye eder misiniz?

Merhaba, 2 çocuğunuz var eşiniz için yaptığınız bes' e lehtar olarak bir çocuğunuzu kendiniz için yaptığınız bes e diğer çocuğunuzu lehtar olarak yazarsınız tek hesaptansa birden fazla hesap daha avantajlıdır ben kendisine atıyorum aylık 450 tlden bes yaptırmak isteyen müşterilerime 3 adet 150 tl lik açıyorum birini acil bir durumda bozdururlarsa diğeri kalıyor onuda bozarlarsa diğeri kalıyor böylece, sonuçta sistemde biriken para aynı devlette sisteme aylık yatırdığınız 1020 tl oldu heralde asgari brüt ücret bu tutarın %25ine kadar sonuçta katkı payı veriyor aylık tutarların yanında elinize para geçipte ara ödeme yapsanız dahi %25 veriyor 2013ten itibarende 10 seneyi tamamlamak için 120 ayı değil 10 seneyi tamamlamanız yetiyor aralık 2013te bile girseniz 2023 ün herhangi bir ayında 10 sene dolmuş oluyor devlet katkısının %60 ını ve paranızın tamamını sadece getirisinden devlet vergisi kesildikten sonra alabiliyorsunuz.

• Halk emekliliğe 5 ay önce giriş yaptım internetten takip ettiğimde %50 kamu borçlanma %50 fon olarak paramın değerlendirildiğini görüyorum fakat sisteme 500 tl para yatırmışım aylık 100 tl olacak şekilde sistemdeki param 486 tl olmuş 100 tl de devlet katkısı gözüküyor devlet katkısı 1 ay sonra geliyor onu anlıyorumda yatırdığım paranın 500 tl nin 486 olması normalmi? içinde bulunduğumuz 5 aylık süreçlemi alakalı bu durum?? yoksa bu yatırımın fon dağılımı nasıl olmalı sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozel2121

Halk emekliliğe 5 ay önce giriş yaptım internetten takip ettiğimde %50 kamu borçlanma %50 fon olarak paramın değerlendirildiğini görüyorum fakat sisteme 500 tl para yatırmışım aylık 100 tl olacak şekilde sistemdeki param 486 tl olmuş 100 tl de devlet katkısı gözüküyor devlet katkısı 1 ay sonra geliyor onu anlıyorumda yatırdığım paranın 500 tl nin 486 olması normalmi? içinde bulunduğumuz 5 aylık süreçlemi alakalı bu durum?? yoksa bu yatırımın fon dağılımı nasıl olmalı sizce

Arkadaşlar hepimiz aynı geminin içindeyiz devlet ekonomisi belli Doların Borsanın getiri götürüsü tahmin edilebilse zaten tahmin eden triLyoner olur risksiz fonlarında getirisi belli, likit fonlar mesela risksiz ama getirisi düşüktür. seçimden sonrası beklenip iyice düştükten sonra borsa içerikli fonlar içindeki borsa içeriği ile fon portföy şirketlerinin riskli dönemlerde azaltıp artırdıkları esnek fonlar tercih edilebilir Kamu fonları son 6 ayda düştü portföye dahiil edilebilir bence ayrıca altın baya düştü altın fonlarıda alınabilir bence ama bu benim fikrim fonlarımın getirisi az diye fonlara kızmanın mantığı yok ülkedeki borsanın dövizin mevduatın getirisi belli bu aralar siyasi karışıklıklar falan o yüzden az riskli kamu fonları düşük olan altın fonları daha da artacağını düşünüyorsanız dövize dayalı fonlarda pozisyon alabilirsiniz sonuçta %25 devlet katkısı var başka risksiz neye yatırsanız alamayacağınız bir getiri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asewes -- 11 Ocak 2014; 14:03:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

ben bir şey sorucam arkadaşlar,

bagkurun var ve imkanın varsa EŞİNİ sigortalı yap.
    nasıl olsa iki türlüde 56 yaşında hak kazanıyor. ( bayanlar kaç yaşında emekli oluyor bilmiyorum 56 dır kesin )
    besle boşa ugraşmış olursun.

imkan yoksa bess i yap kötünün iyisi olur.

• Arkadaşlar merhaba, Gelibolu'da yedek subay olarak görev yapıyorum. Buradaki garanti bankası askeri personele farklı şartlarda BES teklif ediyor. Giriş aidatını hiçbir şekilde almayacaklarını yani 10 sene içerisinde sistem ayrılsam dahi bu ücret kesilmeyecekmiş. Bes uzmanı Yatırdığım ana paradan yapılan %2 lik kesintinin yapılmayacağını ( Bu bankadan bankaya değişiyor sanırım ) yani aylık 110 tl yatırsam 27,5 tl devlet katkısı ile 137,5 tl aylık net yatırımımın olacağını ve bu paranında fonlarla faiz getireceğini söylüyor. Konuya hakim olan arkadaşlar sizce bu söylenenler gerçekten avantaj mı yoksa göz boyamaya çalışan küçük şeyler mi ? Ayrıca bana gösterdikleri sözleşmede eğer 10 yıl içinde sistemden çıkarsam giriş aidatının kesileceği yazıyordu sözlü olarak sorduğumda kesilmeyeceğini o sözleşmenin herkese yapılan sözleşme olduğunu söylediler. Kafam biraz karıştı açıkcası girmelimiyim girmemelimiyim bilemedim doğrusu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.