Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkındaki Sorularınız (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
13
Favori
20.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam,

Öncelikle, sözleşmede yazıyor ise ki eminim yazıyordur, erken ayrılırsanız sizden o parayı alırlar. Maalesef şubedeki arkadaş, prim usülü çalıştığı ve size sözleşmeyi sattıktan sonra, ömrünüzün geri kalanında karşılaşmayacağınızı düşünerek, böle beyaz (!) yalanlar söylüyor. Öte yandan, %2'lik kesinti ise yönetim ücreti olup, bireysel emeklilik şirketlerinin giriş aidatı ile birlikte en önemli geliridir. Yani Garanti Emeklilik, Gelibolu'da bir sebil açmamış ise, size bu şartlarda bireysel emeklilik sunmasının hiç bir mantığı yok maalesef. Muhtemelen hem yönetim gideri kesintisi, hem de erken ayrılmanız durumunda "giriş aidatı" tahsilatı yapacaklardır. Kesintilere ilişkin detaylı bir yazıyı aşağıda bulabilirsiniz.

http://paranya.com/bireysel-emeklilik-sistemindeki-kesintiler/

Ama tüm bunlardan bağımsız olarak, bence kesinlikle BES sistemine girin, uzun vadeli bir yatırım ve ikinci emeklilik olarak düşünün, giriş aidatı, fon yönetim ücreti gibi "ufak" detaylara takılmayın. Ben sözleşmemi imzalarken, 132 TL giriş aidatı ödemişim, 2 seneden daha uzun zamandır sistemin içerisindeyim, ödediğim yönetim ücreti ise 100 TL'yi bile bulmamış daha. Ama birikimime baktığımda gayet mutluyum. Kredi kartımdan otomatik olarak çekiliyor ve farkında olmadan para biriktirmiş oluyorum. Faydalarına ilişkin bir yazıyı da aşağıda bulabilirsiniz.

http://paranya.com/bireysel-emeklilik-sisteminin-faydalari/

• quote:

Orijinalden alıntı: cbk167.

Arkadaşlar merhaba, Gelibolu'da yedek subay olarak görev yapıyorum. Buradaki garanti bankası askeri personele farklı şartlarda BES teklif ediyor. Giriş aidatını hiçbir şekilde almayacaklarını yani 10 sene içerisinde sistem ayrılsam dahi bu ücret kesilmeyecekmiş. Bes uzmanı Yatırdığım ana paradan yapılan %2 lik kesintinin yapılmayacağını ( Bu bankadan bankaya değişiyor sanırım ) yani aylık 110 tl yatırsam 27,5 tl devlet katkısı ile 137,5 tl aylık net yatırımımın olacağını ve bu paranında fonlarla faiz getireceğini söylüyor. Konuya hakim olan arkadaşlar sizce bu söylenenler gerçekten avantaj mı yoksa göz boyamaya çalışan küçük şeyler mi ? Ayrıca bana gösterdikleri sözleşmede eğer 10 yıl içinde sistemden çıkarsam giriş aidatının kesileceği yazıyordu sözlü olarak sorduğumda kesilmeyeceğini o sözleşmenin herkese yapılan sözleşme olduğunu söylediler. Kafam biraz karıştı açıkcası girmelimiyim girmemelimiyim bilemedim doğrusu

Tsk ya özel grup emekliliktir imzalarken sözleşmede giriş aidatı olmadığına ve yön.g,d.kes. olmadığına dair bilgilendirme formunu göstermesini isteyin imzalatırken avantajlıdır girebilirsiniz kazanılmış haktır askerden sonrada devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asewes -- 25 Ocak 2014; 17:47:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LED TOPTAN

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

ben bir şey sorucam arkadaşlar,

benim bağkurum var, ileride ben eşim ve çocukalrım sağlıktan yararlanıyoruz sıkıntı yok, ölürsem emekli olunca maaşta geçer neyse.

2 çocuğum için bese gireyim diyorum, ben 34 yaşındayım, kendi adıma giricem, 56 yaşı beklicem, aylık 150 tl ödeyeceğim.

eşim 30 yaş altı, onun sgk'sı yok, onu da bes e dahil edicem, 150 tl ödeyeceğim ama 10 sene sonra ya da çocuklarımın üniversite zamanına kadar (14-15 sene) ödeyip toplu para almak gibi planım var,

yani aylık 150 tl kendim için ve 56 yaş sonrası için,
    aylık 150 tl de eşim için (çocuklara kullanmak amaçlı)

mantıklı mı bu şekilde yoksa tek kişide mi biriksin?

not: ayrıca vakif emeklilik düşünüyorum, aylık kesinti %0 sanırım bir paketinden (yeni nesil avantajlı bilmem ne) tavsiye eder misiniz?

bagkurun var ve imkanın varsa EŞİNİ sigortalı yap.
    nasıl olsa iki türlüde 56 yaşında hak kazanıyor. ( bayanlar kaç yaşında emekli oluyor bilmiyorum 56 dır kesin )
    besle boşa ugraşmış olursun.

imkan yoksa bess i yap kötünün iyisi olur.

Bes hiçbir zaman Sosyan Güv.sistemine alternatif değildir sağlık ayağı yoktur zaten Bes sosyal güv.siseminin tamamlayıcısıdır emeklilik döneminde düşecek maaşımızı artırmaya yönelik aldığımız önlemdir 15-20 yıla kalmaz yaşlı nüfus artacak genç çalışan nüfus yaşlı emekli nüfusu finanse edemez duruma gelcektir o yüzden tutturuyorlar 3 çocuk diye ama işsizlik olduktan sonra genç nüfus artmış ne yazar o ayrı konu

• quote:

Orijinalden alıntı: asewes

quote:

quote:

benim bağkurum var, ileride ben eşim ve çocukalrım sağlıktan yararlanıyoruz sıkıntı yok, ölürsem emekli olunca maaşta geçer neyse.

2 çocuğum için bese gireyim diyorum, ben 34 yaşındayım, kendi adıma giricem, 56 yaşı beklicem, aylık 150 tl ödeyeceğim.

eşim 30 yaş altı, onun sgk'sı yok, onu da bes e dahil edicem, 150 tl ödeyeceğim ama 10 sene sonra ya da çocuklarımın üniversite zamanına kadar (14-15 sene) ödeyip toplu para almak gibi planım var,

not: ayrıca vakif emeklilik düşünüyorum, aylık kesinti %0 sanırım bir paketinden (yeni nesil avantajlı bilmem ne) tavsiye eder misiniz?

nasıl olsa iki türlüde 56 yaşında hak kazanıyor. ( bayanlar kaç yaşında emekli oluyor bilmiyorum 56 dır kesin )

Bes hiçbir zaman Sosyan Güv.sistemine alternatif değildir sağlık ayağı yoktur zaten Bes sosyal güv.siseminin tamamlayıcısıdır emeklilik döneminde düşecek maaşımızı artırmaya yönelik aldığımız önlemdir 15-20 yıla kalmaz yaşlı nüfus artacak genç çalışan nüfus yaşlı emekli nüfusu finanse edemez duruma gelcektir o yüzden tutturuyorlar 3 çocuk diye ama işsizlik olduktan sonra genç nüfus artmış ne yazar o ayrı konu

slm
    hocam BESS dipsiz bir kuyu.
    boyna ekiyorsun KENDİ HESABINA AYNI tutarı atıp dokunmadan aynı sürede faiz altın dolarda bıraksan daha çok kazanırsın.
    ilk mesajlardada yazdım ORTALAMA deselerki asgari ücret 850 tlbunun 3 de 1 ni yatırırsanız 700 3 de ikisini yatırırsanız 1400 aynı tutarda yatırırsanız 2100 tl maaş baglanacak gibi
    bir sistem olsan bese e girin sayısı artar.

peki ileriye dönelik ek yatıurım gibi düşünelim gibi diyoruz.%25 de devlet katkısı var
    bu sene 100 bin tl birikimiz olsaydı sene başında LGP nin litresi 2 ----2.2 tl civarında idi
    örnek diyoırum 500 litre gaz yapıyordu yıl sonunu bakınca lgp 3.20 oldu ve 320 litre lgp yapar

kısaca bankada olan paramız enflasyon zımbırtısına karşı eri. devletten %25 katkı payı aldı ama LPG den tut tüm herşey % 50 fiyat artışı oldu.

SİSTEMİN KENDİSİ bakınca 1 yıl boyunca ortalama aylık 200 tl yatırsanız ( bewnim ki 200 tl ) 2.400 tl yapar bunun fonlar vs vs getirisi en az 300--500 tl olması gerek gerek bakınca 100 --150 tl anca eder.

kısaca bugün yatırdıgım ve devlet katkısı ile %25 eklenen paramız emekli hakkı kazandıgınız 56 yaşında SİZİ sabit maaşla emekli ekmet ALIN BİRİKiminiz bu derse yatırdıgım para günün enflasyon koşulları ile 1 EKMEK ALIP ÇIKARIZ SANIRIM.

yıl başında 80.000 tl niz olsa altında olsa idi şuan 96.000 tl
    yıl başında emeklilik sisteminde 80.000 tl si olan fondan alsın alsın 1--2 bin tl gelmiş hesabına.

ve ayrıca siz yazmışsınız ki emekliligimize ek kazanç olark demişsiniz. bu sizin için

ŞUAN SİGORTASI OLMAYAN EMEMKLİLİGİ GHİÇ BİR ŞEKİLDE OLAMAYACAK MİLYON insanımız var bırakın ek kazanç ı.

2011 YILI SONUNA kadar geçmişte yapılan ve önemsenmeyen bir işlemle SİGORTASI BAGKURSUZ DUM .

yaş 35 görünce düşünmeye başladık EMEKLİLİK YOK ömür boyu ÇALIŞACAKMIYIZ_? yada HADİ ÇALIŞALIM İŞ BULACAKMIYIZ İŞİMİZ OLACAKMI_?

ve kendimi bu BESS DİPSİZ KUYUSUNA ATTIM 56 da tek düşüncem bana TOPLU PARA DEGİL aylık ödemeli ömür boyu maaş baglasınlar diye.
    ama sistemde görülen oki EMEKLİLİK DENSENE BEN SİZİN PARANIZI SİZİN İÇİN TUTUYORUM devletimiz %25 EKLEYECEK fonlardanda %5 gelir ve varsa şanş ınız enflasyonda erimezse paranız toplu para alacaksınız.
    burda biriken ilerde cebimize girecek bir maaş yada tutar söz konusu olamaz. 20 yıl sonrasının hesabını bugün kü degerlerle ölçmeye çalışıyoruz.

20 yıl sonra hesabınızda 250 bin tl birikmniş olsa BİR EKMEK 500 TL olup olamayacagını kim bile bilir. bugün 5 tl olan benzin 1.000 tl olup olamayacagını kim bile bilir. düşünün 1.000 tl olsa benzin 20 YILDA DİŞİNİZİ SIKARAK BİRİKTİRDİGİNİZ PARA 250 LİTRE BENZİN!!

kısaca BAGKUR--SİGORTA-- GİBİ BİR İMKANINIZ VARSA!! DÜŞÜNMEDEN BAGKUR VE SİGORTAYA ATLAYIN! en azından alacagınız emekli parası asgari ücret civarında rakam net belli.!! ayrıca saglık hizmeti

emeklilik olma ihtimali olmayan yani yaşı 40 ve 40 yaş üstünde ve hiç bir sigorta bagkur kaydı olmayan
    dakka beklemesin bess e atlasın!

BESS üsttede yazdıgım gibi emeklilik olarak rakam açıkladıgı an sigorta sistemine göre bir altarnatik olur.
    diger türlü yatırdıgınız para zaman için de eriyecek.
    KÖTÜNÜN İYİSİ BESS!

amma uzun yazdım ya resmen dipsiz kuyuya atın birikimizi diyorlar ELLER kolar kitli kalınca bizde atıyoz.

hem BAGKUR hemde bess var 2011 den bu yana 56 da bes verecek bakalım ne verecek 60 yaşına gelincede bagkur umuzu o güne kadar sorunsuz yatırabilirsek bagkurdanda emekli olacagız.

allah sabır versin hepimizi 40 yaşında kısaca benden 3 yaş büyük olup emekli olan arkadaşım var gördükçe sinirim oynuyo!!

• Arkadaşlar beğenin ya da beğenmeyin şu an orta- uzun vadede 10-38 yıl aralığında para biriktirmek veya sgk maaşı ileride düşük olacak daha yüksek gelir için artı maaş isteyen için şu an Bes ten iyi yatırım yok maalesef, hiçbir yatırım 4e 1 garanti para vermez eksikleri varmı var belkide düzeltilir ama durum bu şu an 10 sene önce minimum yatırıp para biriktirenlerin şu an hesaplarında birikmiş 30bin-45bin tl civarı kenarda paraları var muhtemelen çoğunuzun yoktur artık tartışmak gereksiz başka türlü para birikmiyor arkadaşlar giren girsin girmeyen güvendiği birşeyler varsa evi arsası girmesin zorla değil
  • quote:

quote:

quote:

quote:

slm
    boyna ekiyorsun KENDİ HESABINA AYNI tutarı atıp dokunmadan aynı sürede faiz altın dolarda bıraksan daha çok kazanırsın.
    ilk mesajlardada yazdım ORTALAMA deselerki asgari ücret 850 tlbunun 3 de 1 ni yatırırsanız 700 3 de ikisini yatırırsanız 1400 aynı tutarda yatırırsanız 2100 tl maaş baglanacak gibi

peki ileriye dönelik ek yatıurım gibi düşünelim gibi diyoruz.%25 de devlet katkısı var
    bu sene 100 bin tl birikimiz olsaydı sene başında LGP nin litresi 2 ----2.2 tl civarında idi
    örnek diyoırum 500 litre gaz yapıyordu yıl sonunu bakınca lgp 3.20 oldu ve 320 litre lgp yapar

kısaca bankada olan paramız enflasyon zımbırtısına karşı eri. devletten %25 katkı payı aldı ama LPG den tut tüm herşey % 50 fiyat artışı oldu.

SİSTEMİN KENDİSİ bakınca 1 yıl boyunca ortalama aylık 200 tl yatırsanız ( bewnim ki 200 tl ) 2.400 tl yapar bunun fonlar vs vs getirisi en az 300--500 tl olması gerek gerek bakınca 100 --150 tl anca eder.

kısaca bugün yatırdıgım ve devlet katkısı ile %25 eklenen paramız emekli hakkı kazandıgınız 56 yaşında SİZİ sabit maaşla emekli ekmet ALIN BİRİKiminiz bu derse yatırdıgım para günün enflasyon koşulları ile 1 EKMEK ALIP ÇIKARIZ SANIRIM.

yıl başında emeklilik sisteminde 80.000 tl si olan fondan alsın alsın 1--2 bin tl gelmiş hesabına.

ve ayrıca siz yazmışsınız ki emekliligimize ek kazanç olark demişsiniz. bu sizin için

ŞUAN SİGORTASI OLMAYAN EMEMKLİLİGİ GHİÇ BİR ŞEKİLDE OLAMAYACAK MİLYON insanımız var bırakın ek kazanç ı.

2011 YILI SONUNA kadar geçmişte yapılan ve önemsenmeyen bir işlemle SİGORTASI BAGKURSUZ DUM .

yaş 35 görünce düşünmeye başladık EMEKLİLİK YOK ömür boyu ÇALIŞACAKMIYIZ_? yada HADİ ÇALIŞALIM İŞ BULACAKMIYIZ İŞİMİZ OLACAKMI_?

ve kendimi bu BESS DİPSİZ KUYUSUNA ATTIM 56 da tek düşüncem bana TOPLU PARA DEGİL aylık ödemeli ömür boyu maaş baglasınlar diye.
    ama sistemde görülen oki EMEKLİLİK DENSENE BEN SİZİN PARANIZI SİZİN İÇİN TUTUYORUM devletimiz %25 EKLEYECEK fonlardanda %5 gelir ve varsa şanş ınız enflasyonda erimezse paranız toplu para alacaksınız.
    burda biriken ilerde cebimize girecek bir maaş yada tutar söz konusu olamaz. 20 yıl sonrasının hesabını bugün kü degerlerle ölçmeye çalışıyoruz.

20 yıl sonra hesabınızda 250 bin tl birikmniş olsa BİR EKMEK 500 TL olup olamayacagını kim bile bilir. bugün 5 tl olan benzin 1.000 tl olup olamayacagını kim bile bilir. düşünün 1.000 tl olsa benzin 20 YILDA DİŞİNİZİ SIKARAK BİRİKTİRDİGİNİZ PARA 250 LİTRE BENZİN!!

kısaca BAGKUR--SİGORTA-- GİBİ BİR İMKANINIZ VARSA!! DÜŞÜNMEDEN BAGKUR VE SİGORTAYA ATLAYIN! en azından alacagınız emekli parası asgari ücret civarında rakam net belli.!! ayrıca saglık hizmeti

emeklilik olma ihtimali olmayan yani yaşı 40 ve 40 yaş üstünde ve hiç bir sigorta bagkur kaydı olmayan

BESS üsttede yazdıgım gibi emeklilik olarak rakam açıkladıgı an sigorta sistemine göre bir altarnatik olur.
    KÖTÜNÜN İYİSİ BESS!

amma uzun yazdım ya resmen dipsiz kuyuya atın birikimizi diyorlar ELLER kolar kitli kalınca bizde atıyoz.

hem BAGKUR hemde bess var 2011 den bu yana 56 da bes verecek bakalım ne verecek 60 yaşına gelincede bagkur umuzu o güne kadar sorunsuz yatırabilirsek bagkurdanda emekli olacagız.

allah sabır versin hepimizi 40 yaşında kısaca benden 3 yaş büyük olup emekli olan arkadaşım var gördükçe sinirim oynuyo!!

Enflasyon diyip duruyorsunuz bu kadar yazacağınıza bir sorsaydınız beste her sene enflasyona karşı koruma amaçlı tüfe oranında katkı payı artışı olur, senelik 2400 tl yaıtrsanız %25te devlet verir zaten 600tl fon 100tl bile getirse 700tl eder içerideki para büyüdükçe fondan pay alması da artar fonların getirisinin vergiden muaf oldugunu hatırlatırım bu arada vaktim olmadıgından tüm yazınızı okuyamadım kısacası para biriktirmek iyidir maaşı beğenmezseniz toplu tutarı alır çıkarsınız ilerde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

slm

KÖTÜNÜN İYİSİ BESS!

Enflasyon diyip duruyorsunuz bu kadar yazacağınıza bir sorsaydınız beste her sene enflasyona karşı koruma amaçlı tüfe oranında katkı payı artışı olur, senelik 2400 tl yaıtrsanız %25te devlet verir zaten 600tl fon 100tl bile getirse 700tl eder içerideki para büyüdükçe fondan pay alması da artar fonların getirisinin vergiden muaf oldugunu hatırlatırım bu arada vaktim olmadıgından tüm yazınızı okuyamadım kısacası para biriktirmek iyidir maaşı beğenmezseniz toplu tutarı alır çıkarsınız ilerde

anlamadıgım kısmı ben size sorayım ozaman net anlaşılsın:

şimdi benim bu yıl 100.000 tl içerde param var vs vs desek.

her ay düzenli 1.000 tl yatıracagız desek
    yıl sonu itibari ile

112bin tl + 12 bin tl nin %25 :2.700--2900 tl felan arası yapıyor.

enflasyona karşı koruma demişsin tüfe oranında katkı payı artışı kısaca bu nedemek
    tüfe %9 ise size banka toplamda %9 katkı payımı ekleyip
    yıl sonunda
    100.000 tl niz
    12 ay yatırdıgın 1.000 tl ve bu toplamda 12 bin tl nin harici &25 katkı payı yani 115.500 civarı iken
    pankada enflasyon koruma payı olarak % 9 da o ekleyip toplamda 115.500 + 9.000 : 125 bin tlmin oluyo.

yoksa şunumu demek istediniz bu sene 1.000 tl yatırırsanız bir sonraki sene tüfe artısı dogrutulsanda 1.100 tl yatırmanız gerek BUNU demek istediniz ise BUNUN BESTE NEYİNİ soracaksın arkadaşım!!

basit mantık.
    100 tl ye yıl başında 48 litre gaz alıyorduk şimdi 3tl lpg ve 32--33 tl arası alabiliyor.

kısaca BANKADAKİ BESTEKİ PARAM YAŞAM ŞARTLARINA GÖRE ERİDİ!! BANA 60--70 LİTRE LPG almadı

ekmek bile 60 kuruştu şuan 80 kuruş
    daha fasulye nohut prinç KISACA PARAM BESTE ERİDİ!

toplu para diye BİR GECELİK YEMEK PARASI ALIRSAK 56 YAŞINDA EMEKLİLİK AYLIGI DİYEDE 1 SİMİT ALIRSAK şaşılacak bir durum olmaz bence.!!

sonuçta içerde biriken geçmiş yıllardaki paranıza %25 katkı payı almıyorsunuz hersene o para fonda %10--25 kazanmadıkça PARA ERİR!

• arkadaşlar bireysel emekliliğe anadolu hayattan aylık 200 lira ile giriş yaptım. 2 tane sorum var. (bese girmekle iyi mi yaptım ondan da emin değilim. internette he olumsuz yorumlar var)

10 yıl sonra parayı çekmek istiyorum getirisi ortalama ne kadar olur?
    2. si bese gireli 5 gün falan oldu kredi kartından para çekilmiş . besin internet sitesine şifremle girş yapıp fonları falan görebiliyorum. Eğer çıkmak istersem bunlar hemen parayı falan kesmişler durum ne olur kaç gün içinde çıkma süem var.
  • benim bir arkadaş girmiş bu sisteme. inceledik internetten. aşağıda anlaşılır yazıyım.

1200 TL direk kendisi yatırmış
    270 TL devlet katkısı koyulmuş ( ki neden 270 de %25 değil anlamadık)
    -71 TL fonlardan zarar edilmiş.
    -62 TL giriş aidatı kesilmiş
    -24 TL yönetim gideri kesintisi var(%2 eder)
    -1,26 TL yine devlet katkısı fondan zarar etmiş

sonuç 1396 TL birikim gözüküyor. giriş aidatı kesilmemiş o ayrıca sonra kesilecekmiş.

tam anlamıyla saçmalık başka birşey değil. 1200 TL yatırdın 300 TL devlet katkısı ile birlikte 1500 TL olması gerek(eğer fondan hiç kazanmazsan)
    ama gördüğünüz gibi yaklaşık 150 TL kesinti var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

benim bir arkadaş girmiş bu sisteme. inceledik internetten. aşağıda anlaşılır yazıyım.

sonuç 1396 TL birikim gözüküyor. giriş aidatı kesilmemiş o ayrıca sonra kesilecekmiş.

tam anlamıyla saçmalık başka birşey değil. 1200 TL yatırdın 300 TL devlet katkısı ile birlikte 1500 TL olması gerek(eğer fondan hiç kazanmazsan)

devlet katkısı yatırıldığı anda birikimde gözükmez bir süre sonra gözükür kredi kartından çekilen para 30 günde falan ancak hesaba geçer birikimde gözükmez bu dönemde askıdayken emanet likit fonda değerlenir vs. v.s. fon düşer çıkar henüz erken birikim düşük daha sisteme girmese arkadaşınızın 1500 lirasıda yoktu şimdi birikimde öyle düşünün malesef ülke durumu belli siyasi çekişmeler falan borsa inişte kamu fonları düşüşte falan seçimden sonra esnek borsaya dayalı fon alın bir kısım giriş aidatı 1 kereye mahsus alınır aylık yatırdığınız tutardan %2den başka birşey kesilmez artık

• quote:

quote:

benim bir arkadaş girmiş bu sisteme. inceledik internetten. aşağıda anlaşılır yazıyım.

devlet katkısı yatırıldığı anda birikimde gözükmez bir süre sonra gözükür kredi kartından çekilen para 30 günde falan ancak hesaba geçer birikimde gözükmez bu dönemde askıdayken emanet likit fonda değerlenir vs. v.s. fon düşer çıkar henüz erken birikim düşük daha sisteme girmese arkadaşınızın 1500 lirasıda yoktu şimdi birikimde öyle düşünün malesef ülke durumu belli siyasi çekişmeler falan borsa inişte kamu fonları düşüşte falan seçimden sonra esnek borsaya dayalı fon alın bir kısım giriş aidatı 1 kereye mahsus alınır aylık yatırdığınız tutardan %2den başka birşey kesilmez artık

devlet katkısı direk birikim üzerinde gözükmüyor zaten. ayrı bir sütunda belirtilmiş.
    para geç gözükmesi felan önemli değil. nitekim kredi kartından çekilen miktara göre değil. bes sisteminde direk gözüken paraya göre hesap yaptık.
    ayrıca 1500 lirası yoktu derken yatırmamış olsaydı kendi refah seviyesini artıracak harcamalar yapabilirdi. bu şekilde düşünmek lazım. üstelik bu şekilde paranın %12 si felan kayıp durumunda.

merak ettiğim konu şu : hiçbir zaman eksiye düşmeyecek bir fon yok mu bu bes te? yani artı olarakta çok vermesin ama en azından kaybettirmesin.

• quote:

quote:

quote:

devlet katkısı direk birikim üzerinde gözükmüyor zaten. ayrı bir sütunda belirtilmiş.
    para geç gözükmesi felan önemli değil. nitekim kredi kartından çekilen miktara göre değil. bes sisteminde direk gözüken paraya göre hesap yaptık.
    ayrıca 1500 lirası yoktu derken yatırmamış olsaydı kendi refah seviyesini artıracak harcamalar yapabilirdi. bu şekilde düşünmek lazım. üstelik bu şekilde paranın %12 si felan kayıp durumunda.

merak ettiğim konu şu : hiçbir zaman eksiye düşmeyecek bir fon yok mu bu bes te? yani artı olarakta çok vermesin ama en azından kaybettirmesin.

Likit fona yatırabilirsiniz eksiye düşmez ama çok bir getiride beklemeyin vadeli civarı getirir senelik kısa vadedei - getirileri çok önemsemeyin toparlar fonlar siyasi çekişmeler falan borsayı dibe çekti seçimden sonra bir miktar alınır altın çinin talebiyle yükseldi mesela iyi fırsattı aldınızmı fonlarınıza düştüğünde? tüm bunlar için sizi yönlendirecek bir finansal danışmanınız yoksa arada özel mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Likit fona yatırabilirsiniz eksiye düşmez ama çok bir getiride beklemeyin vadeli civarı getirir senelik kısa vadedei - getirileri çok önemsemeyin toparlar fonlar siyasi çekişmeler falan borsayı dibe çekti seçimden sonra bir miktar alınır altın çinin talebiyle yükseldi mesela iyi fırsattı aldınızmı fonlarınıza düştüğünde? tüm bunlar için sizi yönlendirecek bir finansal danışmanınız yoksa arada özel mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım

şu haliyle durması mantıklı o zaman. ileride neler olacak göreceğiz bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: asım2

arkadaşlar bireysel emekliliğe anadolu hayattan aylık 200 lira ile giriş yaptım. 2 tane sorum var. (bese girmekle iyi mi yaptım ondan da emin değilim. internette he olumsuz yorumlar var)

10 yıl sonra parayı çekmek istiyorum getirisi ortalama ne kadar olur?
    2. si bese gireli 5 gün falan oldu kredi kartından para çekilmiş . besin internet sitesine şifremle girş yapıp fonları falan görebiliyorum. Eğer çıkmak istersem bunlar hemen parayı falan kesmişler durum ne olur kaç gün içinde çıkma süem var.

10 yıl sistemde kalırsanız iyi bir getiri elde edersiniz genelde olumsuz yorum yapanlar 10 seneden evvel ayrılanlardır ve konuya vakıf olmayan yanlış bilgilendirilenlerdir getiri her ay yatırıp yatırmadıgınıza ne kadar yatırdıgınıza ara ödemeler yapıp yapmadıgınıza hangi fonlara yatırım yaptıgınıza ve bu fonların Türkiye şartlarında fon getirilerine borsanın doların kamu fonlarının ne getireceği şimdiden bilinemez diyelim sabit az getirisi olan likit fonda durdu senelik %8-9 fon getirisi sağladı aylık 150 tl yatıran biri için bileşik faiz hesabı ile yaklaşık şimdinin parası ile 47-48 bin tl civarı hesaplamıştık sizinde bu hesapla devlet katkısı ile 60-65 bin lira civarı minimum bir paranız olur tabi fonlarınızı biraz riskte alıp iyi yönetildi 80-100 bin lirada olabilir devlet ayllık asgari brüt ücret tutarının 1070 tlnin %25 ine kadar katkı veriyor elinize fazladan para geçerse yatırın ara ödeme olarak %25 verir bunada sakın ayrılmayın bakın hiçbir menfaatim yok bir uzman olarak öneriyorum Bes ten ayrılanlar girmeyenler ileride çok pişman olacaklar Sosyal güvenlik sistemi ile Bes arasında ileride bir proje olur birşey olur bu haliylede en az 10 sene kalacaklar için karlıdır bes

• ssbrc kullanıcısına yanıt
    O konuyu yanlış anlamışsınız, 56 yaş aslında emekliik hakkı için ve devlet katkısının %100ünü elde etmek içindir 10 sene yatırısanız( takvim yılı yeterlidir 120 ay değil) devlet katkısının %60 ını alabilirsiniz iyi bir birikim olur
  • Haklısınız ama fırsatları kaçırmamaya çalışmalı dolar 1.10lardayken fırsattı, borsa 22binlerdeyken fırsattı, şimdi borsa düşüyor yine fırsat olabilir özellikle seçimden sonra ;)
  • Sabah haberlerde çıktı Bes işe yeni girenler için zorunlu hale geliyormuş yasa çıkarıyorlar işveren Bes hesabı açıyor tabi ödeyip ödememek devamını getirmek kişinin seçimine bırakılıyor ileride emekli maaşları muhtemelen kuşa dönecek devlet herkesin bu dönemi kendisinin finanse etmesini isteyecek gibi gözüküyor
  • Bireysel emeklilik sistemi ile ilgili Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan açıklamada bulunmuş.http://www.sigortam.net...-sektorunu-gelistiriyor
  • devlet her yatırdığım paraya %25 veriyor. ben de 10 yıl kalsam %60ına hak kazanırım. %25 in %60 ı =%15
    demek ki aslında % 15 kazanacağım. onu da 10 yılda. demek ki yılda yatırdığım her paraya % 1.5 gelecek. daha fazlası için fonlardan getiri olması lazım. o da bazı düşer bazı çıkar belli olmaz. giderler kesintiler cabası. yılda % 1.5 kar için bence para yatırmaya değmez. kendim paramı biriktirebiliyorum da. bankaya atsam hem faizi işler hem istediğim gibi istediğim zaman kullanabilirim 10 yıla gerek kalmaz hem de riski yok. biriktiremeyen için, ya bu para ne zaman bitti diyen için birikim olabilir
  • ovelek kullanıcısına yanıt
    Hesabınız yanlış.
    BES getirisini bir yana bırakınca %15 yıllık bazda %1,5 etmez çünkü BES'e parayı düzenli ödüyorsunuz. Hani 1000 TL'yi birinci yılda yatırıp, 10 yıl bekleseniz de size 150 TL verseler haklısınız ama BES'te 10 yıl boyunca 100 TL ödediğinizden sadece ilk 100 TL %1,5 kazandırıyor, ikinci yılda ödediğiniz 100 TL 9. yılda %15 veriyor, üçüncü yılda ödediğiniz 100 TL 8. yılda %15 veriyor, ... , 10. yılda ödediğiniz 100 TL aynı yıl, hatta aynı gün %15 veriyor.

Bunun hesabını yaparsanız yıllık %2,53'e gelir.

Yatan Para Birikim
    100 TL 103 TL
    100 TL 208 TL
    100 TL 315 TL
    100 TL 426 TL
    100 TL 539 TL
    100 TL 655 TL
    100 TL 774 TL
    100 TL 896 TL
    100 TL 1.022 TL
    100 TL 1.150 TL

BES'te de bankaya atar gibi faiz alacağınız fonlar mevcut, hatta hisse senedi seçerseniz 10 yılda hisse senedi mevduatı katlar.
    Bankada 10 yıl para tutmak kolay değil, o para harcanır. Bankada da yüksek kesinti var, ayrıca kazandığınızdan %15 stopaj vergisi ödüyorsunuz.
    BES'te stopaj 10 yıl kalanlara %10 emeklilere %5.
    Ama burada ek olarak sabit garantili %2,53 getiri var.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.