Bankalar her türlü çakallığı düşünüyorlar herhalde hocam. Ne yaptınız siz bu durumla ilgili. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (131. sayfa)
-
-
arkadaşlar ziraat'e iletşim formunu ben dün doldurdum. aktif poliçe olduğu için ayın 22'inde
23'ünde para çekilde
1 gün erken yazdığım için sorun olur mu ? sizce bbdk da ? bugün bir daha yazayım mı sizce ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar 15 günlük cayma süresi geçti krediyi cekeli 25 gün oldu. 6502 sayılı kanuna baktim ama benim durumla ilgili bişey bulamadım. Bankaya dilekçe vereceğim ama hangi kanun maddesini yazmam gerekli dilekceye bilgisi olan yardımcı olabilirmi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de aynı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konuyu açan arkadaşlara teşekkür ederim. enpara dan bugün kullandığım kredime ait 1500 tl civarı hayat sigortasının iadesini aldım. ancak süresi 30 günü doldurmamış kredim için qnb kredi kullanımından 15 gün geçtiği için iade edemiyoruz diyor. bu durumda iadeyi almanın bir yolu var mıdır ?
-
Güncelleme;
Hakem heyeti nihai kararı dün e-posta adresime gönderdi. Bankanın hayat sigortası ve ferdi kaza sigortasını iade edemeyiz savunmasına karşı, hakem heyetinden iadenin gerçekleştirilmesi kararı çıktı.
-
Ustatlarim geçen sene kredi cektim 1 hafta sonra kapattım orda kesinti vs oldu
Daha sonra 1 kredi daha çektim 24 ay 12 bitti o kredide aynı şekil kesinti yapıldı bunların iadesini alabilir miyim
Merhaba,
Dediğiniz gibi yaptım bankadan aradılar, krediyi geri yatırın o zaman dediler, yazılı bir cevap iletmediler.
Sizce ne yapmam lazım?
Konuşmadan sonra şöyle bir email geldi:
-
Yapacak bişey yok hakeme gideceksiniz herhangi bir mütabıklık olmadığını hatta telefonda bu şekilde söylediklerini de iletin gerekirse kayıtları alsınlar.
23'ünde kredımın 2'inci yılında iptal edemediğim konut sigortasını 480 lıradan 1890 liraya çıkarak yenilediler.
Ziraat iletişim formuna aynı gün başvuruda bulundum
Dün akşam olumsuz yanı geldi 12 gün sonra
Bugün Bankalar Birliğine Edevlet üzerinden başvuruda bulundum. Gelişmeleri yazacağım Teşekkürler 90 günlük sürecim bugün başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 5 Ocak 2023; 17:14:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar 1 ay oldu hala başvuru değerlendiriliyor diyor normal mi bu?
Arkadaşlar merhaba,
Annemin 2021 yılında QNB Finansbanktan çekmiş olduğu ihtiyaç kredisine ait son taksit bu ay itibari ile bitiyor.Kredi çekilirken yapılmış olan hayat sigortasına ait kesilen tüm primleri geri alabilir miyiz acaba ? Eğer alınabilir ise aşama aşama neler yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Annemin E-Devleti olmadığı için bununla ilgili tüm başvuruları bizzat Kaymakamlıklardaki Hakem Heyeti üzerinden yapabilir miyiz.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
Geri alamazsınız. Zaten siz kredi süresi boyunca hayat sigortasından faydalanmışsınız. Normalde faydalandığınız süreyi düşer kalan süre üzerinden iade yaparlar. Ama sizin zaten son takside gelmiş. Bu yüzden iade olmaz.
Kesintisiz iade almak için 1 ay içinde başvuru yapmanız lazım. Kredi bittikten sonra sigorta iadesi olmaz.
İş bankasını nasıl yapacağız arkadaşlar yapan var mı yardımcı olur musunuz?
-
Anladım.Cevap için teşekkürler.
-
Yardım lütfen
-
Bugün 100 bin bireysel çektim vakıftan 6 bin hayat sigortası aldı. Son durum nedir. E devlleten bavuru yapmak yeterli mi?
Ziraatten çektiğim konut kredisinin konut sigortası yenilenmeden önce iptal için başvurmuştum. Bankadan olumsuz sonuçlandı ve başvuruyu yaptım. Bugün sonuç maili geldi. Sigorta yenilenmeden önce sigortanın yenilenmemesi iptal edilmesi için başvurduğumdan dolayı ücretin tamamının iadesine karar verildi.
Bakalım banka ücreti ne zaman iade edecek.
Tam anlayamadım biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz?
2021 eylülde kredi çektim ve tüm zorunlu dedikleri kredileri yaptılar. 1 yıl dolduktan sonra telefonla iptal edebildiklerimi ettim.
İptal olmayan dask, konut sigortası, hayat sigortası kalmıştı. 2022 Ağustos gibi bankaya mail yolu ile konut sigortasının iptalini istedim. Cevap olarak farklı sigortadan konut sigortası yaparsanız iptal ederiz dediler ve Eylül geldiğinde hesaptan otomatik para çekildi.
olumsuz yanıtlarını ve para kesildiği görseli alıp başvuru yaptım. Ekim gibi yaptığım başvuru bugün sonuçlandı. Kararda müşterinin sigortayı iptal etmek istediğini, yenilemek istemediğini fakat sigortanın otomatik yenilendiğini bundan dolayı sigorta ücretinin tamamının iade edilmesini hükmeden yazı geldi. 593 tl iade olacak ve sanırım sigorta iptal olacağı için her yıl yenileme muhabbetine takılmayacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X