Şimdi Ara

BİSİKLET ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim 250-350 arası bir bütçem var ve bir bisiklet almayı düşünüyorum.
    genel amacım evden işe işten eve gidip gelmek. hem spor için hem spor için

genel bir araştırma sonucunda dağ bisikletlerinin yolda kullanmaya uygun olmadığını duydum.
    çift amartisör bisikletler fazla yoruyormuş.

peki bu arka amartisörü vidasından sıkıp sertleştirsek yolda kullanabilirmiyiz. eskiden beridir bisiklete binerim fakat bukadar detaya inmemiştim. sadece binmiştim. çocukluk işte. kısacası beğendim 2 model var paylaşmak ve yorumlarınızı almak isterim

bianchi scorpion ve bianchi jump modeli fakat amartisörlü ilginize şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarcik -- 8 Nisan 2010; 10:47:14 >

• hacı nap ne et.. düşük ağırlık için aliminyum gövdeli bisiklet al...yanlız en az 500 kağıdı gözden çıkar...birde istersen dağ bisikleti al arkada amortisör olmasın...gene birde aldığın zaman lastikleri düz yol lastikleri ile değiştir....yola çıkmadan önce lastiklere bir iki birim daha fazla hava vur....

ondan sonra işe toplu ulaşım araçlarından daha hızlı gittiğini farkedeceksin...
  • evet doğru söylüyorsun. fakat 500 gibi bir bütçem yok. bu dağ bisikletleri hiçmi işime yaramaz malum fiyatları uygun mesela bianchi scorpion?
  • http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5191

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=58

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=12614

Bisiklet konusunda aklınıza ne geliyorsa sorabileceğiniz forumdan bir kaç link ekledim bu linkleri okuduktan sonra aklınıza takılanı sorabilirsiniz.

• çoook sağolun arkadaşlar
  • ağırlık çok önemli...
    eski bisikletimle 5 kere dinlerek çıktığım yokuşu yenisiyle dinlenmeden çıkabiliyorum.
    ne eziyet vermişim kendime..
    eski bisikletim çift amortisördü. bu hem çok ağır demek hem de enerjinin bir kısmının ortadaki yayda emilmesi demek.
  • merhaba bende bu aralar bisiklet almaya karar verdim scorpion alıcam sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni aldığın bisiklet nedir ?
  • aslında yeni aldığım bisiklet de 5 para etmez.
    14,5 kilo ağırlığında bir bianchi.
    geçen yaz 2. el almıştım 200 tl'ye
    şimdi yeni bisiklet alma düşüncesindeyim...
  • amortisorsuz ve aleminyum bisey alirsan rahat edersin. vitesler de shimano alirsan sorunsuz binersin.

butcen yetiyorsa trek oneririm.
  • Bisiklet deyip geçmeyin, bu işin çok detayı var. Yanlış kadro seçimi bel vb bolgelerin sakatlıgına, korumalı ped kullanmamak kısırlıga (kotla bınenden bahsetmıyorum bıle), donanımı yanlıs secmek ıse surus keyfınden tavızlere sebep olur. Aslında PC forumu olması munasebetıyle cok detaya gırmek ıstemıyorum ama kadronun dogru secılmesı sonrakı upgarade acısından temel olacaktır.
    Ayrıca çoğu amortisor olarak pıyasaya sunulan urun aslında basıt bır 'yay' dan ıbarettır. Gerçek amortısor sıstemı (sade amortısor) 150 usd den baslar. Full amortısor sadece dag ınıslerı ve engebelı yollar ıcın ıdeal olup yollarda karsılastıkca benı gulme tutar. Basılan her 3 pedalın bırı bosa gıder
    Yenı baslayan bırı ıcın Trek 4300 den asagısını asla tavsıye etmem ( 500 cıvarı ) zira paranız kesın cope gıdecektır. Zamanla uzerındekı aksamları Deore LX ve XT ıle degıstırebılırsınız.
    Ek olarak dısk fren olayına fazla takılmayın. Onunda gercek ıs gorenı (magura gıbı) 300 usd cıvarından baslar. Halıyle dısk fren dıye satılan cogu su borusundan bozma bısıkletcıkler V-brek performansının yanına bıle yaklasamazlar.
    Umarım yardımcı olmusumdur

• bisiklet alırken kıstığınız bütçe size ağırlık+problem+memmuniyetsizlik+kalitesiz malzeme+boşa giden enerji olarak geri dönecektir.
    eee ne kadar para o kadar KÖFTE
  • o bütçeye en iyi bisiklet salcano ng650 olur
  • İYİ GÜNLER HERKESE

arkadaşlar bi süredir inceliyorum forumları fiyat performans olsarak salcano ng 650 tavsiye hep

boy 1.83 kilo 117 kg

yukarıdakı boy kılo yu da goz onune alarak 350 tl den fazla vermeyi düşünmeyen birisi için sizce ng 650 uygunmudur.

orduda genellde asfaltda gezecem ama arada fındık bahcelerinede dalabılırım :)

fikirlerinize ihtiyacım var saygılARIMLA

http://www.hepsiburada.com/Liste/salcano-ng-650-26-jant-dag-bisikleti/productDetails.aspx?categoryid=27058700&productid=sporsal164

• max 350 tl lik bütçe ile fazla seçeneğin yok zaten
  • amortisörlü olsun
  • aRKA AMORTİSORLU ALMICAM 3 PEDALIN 1 I BOSA GİDİYO DİYOLAR BİR DE kILOLUYUM YA

arkadaslar birde 120 kg ya bisiklet tartar demı sonra kırılıp elımde almasın hanı anlamam bısıkleten kucukken cok binerdi
    ama arstırdıka nelerı varmıs haytret etim

120 kg ne dıyuosunuz kırılıp rezil olmm... birde link teki bisikleti sipari etcem gece uygunmudur sizce
  • aRKA AMORTİSORLU ALMICAM 3 PEDALIN 1 I BOSA GİDİYO DİYOLAR BİR DE kILOLUYUM YA

arkadaslar birde 120 kg ya bisiklet tartar demı sonra kırılıp elımde almasın hanı anlamam bısıkleten kucukken cok binerdi
    ama arstırdıka nelerı varmıs haytret etim

120 kg ne dıyuosunuz kırılıp rezil olmm... birde link teki bisikleti sipari etcem gece uygunmudur sizce
  • Merhaba arkadaşlar konu hakkında detaylı bilgisi olan bana yardımcı olursa gerçekten cok sevinirim

bir internet sitesinde Takas yolu ile Castello dragon model ön arka amortisorlü
    ön arka disc frenli bir bisiklet buldum kullanıcısıyla gorustum tertemiz cihaz resimlerdede gorunuyordu
    Bu bisiklet hakkında google bile yardımcı olamadı bana yani var ama detaylı bilgiye ulaşamadım açıkçası
    nasıl bir bisiklettir bu?
    disk fren olması avantaj mı dezavantaj mı
    ön arka amortisorun avantajı nedir dezavantajı nedir
    kısmetse yarın elime geçicek ürün ve bu bisikletin orjinal mi değilmi en basit nasıl anlarım bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem?
  • Bisiklet alırken buypasa.com'a bir uğrayın derim yeni açılacak olan e-ticaret sitesinde fiyatlar daha uygun olacakmıs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.