Şimdi Ara

Bisiklet ile günde kaç km yol yapabilirim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10-13 saat içinde bisiklet ile 100km yol yapma şansım varmı (istanbul dışı dağlık arazide asfalt yolda)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisikletle Günde Kaç Kilometre Yol Alınabilir?

Bisikletle günde alınabilecek mesafe, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. İşte bu faktörlerden bazıları:

• Fiziksel Form: Daha formda olan kişiler, daha uzun mesafeler kat edebilirler.
    • Bisikletin Türü: Yol bisikletleri, dağ bisikletlerinden daha hızlı ve daha verimlidir.
    • Arazinin Türü: Düz yollar, yokuşlu yollardan daha kolay gidilir.
    • Hava Koşulları: Rüzgar ve yağmur gibi hava koşulları, hızınızı etkileyebilir.
    • Dinlenme Süreleri: Düzenli dinlenme süreleri, dayanıklılığınızı korumanıza yardımcı olur.

Genel olarak, ortalama bir bisikletçi, düz bir arazide saatte 15-25 kilometre hızla gidebilir. Buna göre, günde yaklaşık 50-100 kilometre yol almanız mümkündür. Ancak, daha uzun mesafeler kat etmek için daha fazla antrenman ve dayanıklılık gerekir.

100 kilometrelik bir bisikletin yaklaşık olarak 4-8 saat sürdüğünü unutmayın. Bu süre, fiziksel durumunuza ve arazinin türüne bağlı olarak değişebilir.

Bisikletle yol alırken, kendinizi fazla zorlamamanız önemlidir. Yorgunsanız veya rahatsızlık hissederseniz, durup dinlenin. Ayrıca, her zaman uygun ekipmanları takın ve trafik kurallarına uyun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yol durumu uygunsa(rampa vs yoğunluğu)bisiklet uygunsa( uygun derken 20 yıllık vitessiz bisan falan değil). Az buçuk da kondusyon varsa evet, olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gunesin çok olduğu saatte mahvolursun bu arada

• Kondisyon iyise en geç 4. 5 saat e gidersin

• 10-13 çok. Tabi yolları çok bilmiyorum ama 1-2 saat dinlenme ile birlikte saatteki hızını ortalama 20 km/s(yol, bisiklet ve kondisyonuna bağlı olarak değişir ama 20 çokta zor ulaşılacak bir hız değil) tuttuğunu varsayarsak 6-7 saatte rahatça varabilirsin. İstanbul'da kondisyonu iyi kişilerin 120 km yi 2,5-3 saatte aldıklarını biliyorum.
  • ustteki uyeye katiliyorum,

Ama sen yaklasik 8 Saatte gecersin

(Not : Tipik 1 DH insanı varsayılmıştır....)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rize batum arası kaç saatte gidilir dersiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet ile 16km kaç dk sürer
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En az 10 saat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asiri seviyosan yaparsin, allasinida yaparsin benim bisiklete bagimli bi abim var adam fransada yasiyor onun yuzuden bende aldim vede cok sevdim
    biliyosun bis dandik bir toplumuz eskiden bisikletle 2 tur atip eve gleridim ama oyle degilmis adam 300-400 km yapiyor benide sardi tabi artik en az 20-30 km yapiyorum bende vede cok severek

bu abimiz fransa sampiyonuyla gezilere felanda cikiyor hatta kondusyonu had safada adamlar gece gunduz demeden 300-400 km yol gidiyolar , en son cok fena kirdi bacagi baya bi dinlendi :)

yapilir , yapta guzel ve degisik bi deneyim ehleki en sonundaki his ck guzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

10-13 saat içinde bisiklet ile 100km yol yapma şansım varmı (istanbul dışı dağlık arazide asfalt yolda)

Yokuş yukarı 15-20 km yolu arkadaşla 1 saati geçkin sürede çıkıyoruz. Eğer kondisyonun varsa ve yokuş çok fazla yoksa çok rahat gidersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yük var mı? Bisikletin modeli ne? Dişli oranları nedir? Lastikler nasıl? Yoldaki eğim nedir? Hava şartı? Kondisyonun? Kaç aydır aktif bisiklet sürüyorsun? Ve En önemlisi sabırlı mısın?
    Cevaplarına göre cevaplayabilirim. Yüksüz yol bisikletiyle düz asfalt yolda 50kmyi 2 saatte alıyorum. Fakat kıvrımlı bir dağ yolunda yüksüz yol bisikletiyle 50km 3 saati buluyor yani bu hesapla gidersem 100km 6 saatte gidilir değil. Çünkü bir zaman sonra vücudun yorulacak. 7 Saatte falan 100km alabilirim ben kendim için konusursam tabi yol asfalt olacak.
    Şimdi cevaplarsan senin şartları da değerlendiriiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.