Şimdi Ara

Bisiklet kadro boyu hesaplama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler hepinize merhaba birkaç yıldır çok ciddi bisiklet almayı düşünüyorum ve istediğim fiyatı sonunda denkleştirebildim ancak alıcağım bisikletin kadro boyuna bir türlü karar veremiyorum boyum 1.70 ancak bacak boyum 87.5cm normalin üstünde bu yüzden ciddi kafam karışıyor sizce 52cm kadro boyu olan bir bisiklet bana uyarmı?

• dağ bisikleti mi,yol bisikleti mi,şehir bisikleti mi alacaksın?
    bisiklet türüne göre kadro boyu değişiyor.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    yol bisikleti alıcam hocam
  • bacakların uzunsa boyunu 175cm gibi olduğunu düşün ve ona göre karar ver. 55cm uygun olur. ama tabi en doğrusu bir bisikletçiye gidip deneyip almak. bisikletçide fiyatlar yüksekse alacakmış gibi beğendiklerini dene sonra ben bir düşüneyim de çık bisikletçiden.beğendiğin ve kadrosu sana uyan bisikletin aynısını internetten sipariş et.
  • 1.70 boy 70 kiloyum kron tx 100 benzeri trekking bisikleti istiyorum 18 kadro yeter mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ​KADRO BOYU
    Kadronun aynakol (pedal) göbeği ile sele borusu başlangıç noktası, sele kelepçesi arasındaki uzunluğa kadro boyu denir.

Bisiklet seçiminde en önemli özellik kadro boyudur. Bisiklet kadro boyu için yaygın kullanılan ölçü inchtir. Şehir ve yol yarış bisikletlerinde ise "cm" ölçüsü kullanılır. Ayrıca S, M ve L kategorileri ile de çok kullanılmaktadır.
    Bisiklet kadro boyu hesaplama?Bisiklet kadro boyu hesaplama?
    Kadro boyu sürücünün bacak iç boyuna göre belirlenir. Böylece başta sele boyu olmak üzere bisiklet ayarları kişiselleştirilebilir. Bu sürüş konforunu ve başarımı artırır.

anlış Yapılan Kadro Seçimleri:
    1. Büyük Kadro Seçilmesi
    Kadro boyu seçiminde yapılan yanlışlardan biri büyük kadro seçilmesidir. Bu durumda sürücünün karşılaştığı ilk sorun bisiklet üzerinde her iki ayak da yere bastığında kadro borusunun apış arası rahatsız etmesidir. Bisikleti seçerken üst-boru ile arada 5-10 cm mesafe kalmasına dikkat edilmelidir.

Büyük kadronun ikinci sorunu gidonun uzak kalmasıdır. Bu bir yandan dönüş yeteneğini kısıtlar, öte yandan boyun ve sırt yorgunluklarına, ağrılarına neden olabilir.

2. Küçük Kadro Seçilmesi
    Küçük kadro seciminde karşılaşılan sorun sele borusunun yetersiz olmasıdır. Kadro boyu küçük olduğunda sele borusunu aşırı yükseltmeye ihtiyaç duyulur. Sele boyu, aynakol alta geldiğinde diz eklemi tam açılacak düzeye ayarlanmalıdır. Ancak sele borusu üzerindeki sınır geçilmemelidir.

Küçük kadroların bir başka engeli gidonun yakın olmasından kaynaklanan manevra güçlüğüdür. Dönüş yönündeki elcik, pedalın üst konumundaki diz ele temas edebilir.

Beden-Kadro Boyu Oranları
    Bisiklet kadro seçimi için, birçok tabloda ve hesap motorunda kadro boyu ile sürücünün boyu arasında ilişki kurulmuştur. Bireysel farklılıklar, boy ve bacak boyu oranları için de geçerlidir. Aynı boydaki iki kişinin bacak boyları farklı olabilir ve bu durumda farklı bisiklet kadro boyu kullanmaları gerekecektir. Bu nedenle doğru bir seçim için bacak boyu referans alınmalıdır.

Kadro Boyu Belirlemek İçin En Kolay Yol
    Uygun bisiklet kadro boyu belirlemenin en kolay yolu bisikleti denemektir. Bisiklet sürücünün iki bacağı arasındayken üst-boru ile apış arası arasında 5-10 cm boşluk olması kadro boyunun uygun olduğunu gösterir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.