Şimdi Ara

Bisiklet Tamircisi İstanbul Avrupa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Arkadaşlar İstanbul Avrupa yakasında işini iyi yapan bisiklet tamircisine ihtiyaç var.
    Beşiktaş'ta oturuyorum. Yakınlarda olursa tercih edilir.

Bir tane Beşiktaş diğeride Sirkeci'de olmak üzere 2 tamirciye gittim. Adamlar sürekli parça değiştirme derdinde.
    Alt tarafı fren pabuçlarından biri tekerleğe sürtüyor diye gittiğim 2 tamirciden ilki jantın değişmesi gerektiğini söyledi.
    önce 1000 TL lik bisikletime 200 TL değer biçti. İşin komik kısmı jantı ne kadara değiştirisin dediğimde 200 TL dedi. Herifi dövesim geldi.
    İkincisi ise jant ayarı yaparım ve göbeği değiştiririm 70 TL alırım dedi. Aynı adam vites ayarları için yeni zincir takıp ayar yapıp 70TL almıştı.
    2 gün sonra vites ayarı yine kaçtı. Meğer problem arka dişlideymiş.

Benim anlamadığım; hayatım boyunca pinokyo, polo, bmx , universal, peugeot gibi eski bisikletlerin hepsini kullanmıştım.
    Hepsinin frenlerini kendim ayarlardım. Çünkü eski teknolojiydiler ve yapabiliyordum. Tekerlek yalpalasa bile fren tutardı, pabuç sürtmezdi.
    Şu anki teknoloji dahamı kötüde ayar bir türlü tutturulamıyor. Kendimiz yapamıyoruz.
    Yeni bisiklet almamıza rağmen, adamlar bu dandik mal ayar tutmaz diyor ve parça değiştirmek istiyorlar.

Kız arkadaşıma yeni bisiklet aldık.(pahalı olmayan bir bisiklet) Onunda fren, vites ve zincir yağlaması gibi işlemleri var.
    Adamların bisikletin tamamını değiştirmeyi teklif edeceğinden eminim. :D
    Ben böyle olmayan bisiklet tamircisi arıyorum. Tüm önerilerinizi denemeye hazırım.

• Güncel çekeyim ben de arıyorum tamirci.Yetkili servise gidip bakacağım ama tonla para ister muhtemelen.
  • Bugün V fren bacaklı sistem ayarlarının nasıl yapılacağını öğrendim ve yaptım. Tam istediğim gibi oldu. Sanırım sırada jant akordunu öğrenmek var. :)
  • Selamlar.

Bisikletli Ulaşım Platformu başta İstanbul geneli olmak üzere tüm Türkiye genelinde bisiklet tamircilerinin, kiralama hizmeti veren yerlerin, park alanlarının ve hatta tehlikeli mazgalların da yerini gösteren bir harita geliştiriyor.

http://bisikletliulasim.com/harita.html

Bölgenize en yakın tamirciyi görebilirsiniz.
    Ayrıca android işletim sistemli telefonunuz var ise bu harita uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Yolda kaldığınızda gps ve internet bağlantısı kullanarak size en yakın tamircinin yerini gösterir ve yol tarifi yapar.
  • Teşekkürler . Güzel bir uygulama.
  • Bakırköy'de Metin Bisiklet var. İşçiliği çok güzel öyle ıvır zıvır işler de çıkarmıyor sadece sorun neyse onu hallediyor. Ne ucuz ne pahalı piyasa fiyatlarında ücretlendirme yapıyor.
  • Bilgi için teşekkürler. Fakat ne yazıkki Bakırköy bana oldukça uzak. Beşiktaş'tan bisikletle gitmek imkansız gibi.
    Bende ''Bisikletle ulaşım platformu'' haritasından Ortaköy'de Kaçkar bisikletin yerini öğrendim.
    Burası aynı zamanda Kron bisikletlerinde servisiymiş.
    Oraya gidiş amacım bisiklete yeni aldığım gidon yükseltme aparatını monte ettirmekti.
    Oradaki kişi uygun fiyat verdi fakat haftaya kadar yoğun olduklarını söyleyerek işi haftaya erteledi.
    Yarın öbür gün Kadıköy'de olduğunu yine aynı haritadan öğrendiğim Delta bisikletin servisine de gidip izlenimleri yazacağım.

NOT: Jant akort ayarı yapmayıda öğrendim, sanırım yakında bisiklet tamircisi olucam. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.