< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bitcoin düştü, 2.6 milyar dolar buhar oldu (4. sayfa)
-
-
Düşüşte satmazsan zararda olmazsın. Çıkışta satmazsan kârda olmazsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzman falan olmaya gerek yok borsalar genellikle yukarı yönlüdür tabi shitcoin scamcoinleri saymıyorum, 2 ay sonra 15k olabilir mi olabilir ama elde tutmaya devam ederseniz 5 ay sonra 100k'da olabilir. Borsada bir tabir vardır yükselişte satmazsan kar senin değildir düşüşte satmazsan da zarar senin değildir. Uzun vade tutanlar için her düşüş bir alım fırsatı denilebilir kısa vade düşünenler zaten hiç bulaşmasın muhtemelen zarar ederler.
-
Onlar da enflasyonu düzgün açıklamıyorlar.
Powel enflasyon için sürekli geçici geçici diye piyasaları ürkütmemeye çalışıyordu.
Fakat ilk defa geçen ay enflasyon için ''kalıcı'' ifadesini kullandı.
ABD de halk alışık olmadığı bir enflasyonla karşı karşıya.
FED tam piyasaya para pompalamayı kesti faiz artışını hedefe koydu yeni virüs varyantı çıktı.
Sanki FED e '' sakın faiz arttırma, piyasaya para pompalamaya devam et'' der gibi.
Birileri ABD dünya piyasalarına para pompalasın. Para bolluğu enflasyona sebep olsun. Ülkeler yüksek enflasyon altında inim inim inlesin istiyor gibi.
Bakalım ne olacak.
-
Kullandığınız kelimeye ithafen o cümleyi kurmuştum. Reel ile gerçek aynı anlamdadır. Bahsettiğiniz kavram kağıt üzerindeki enflasyon ile reeldeki enflasyon olmalıydı. Yanlış biliyorsam kusura bakmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu aslında bir bakıma piyasada düşükken dolar euro alıp yükselince satmakla aynı mantık değil mi?
Dolar ve euro btc kadar hızlı ve çok değer kazanıp kaybetmez yalnız. Btc ye nazaran çok daha garanti yatırım onlar.
Kısaca bu coin işi biraz şansa kalmış. Bildiğin kumar.
Dolar ve euro da şansa kalmış o da kumar ozaman. Sonuçta onda da ne olacağını bilsek hepimiz zengin olurduk değil mi? (.
Şöyle söyleyeyim son 5 yıldır artık ev-arsa yatırımın fos. Onlara yatırıp bekleyeceğiniz süredeki btc nin fiyat artışına bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
Beklemeden ev-arsa da artmıyor sonuçta. Tabi onlarin fiyatının düşmesi gibi bi ihtimal ülkemizde yok o ayrı mesele. Fakat hiç bise coin kadar kısa sürede fazla kar-zarar yaptıramaz bu da bi gerçek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JMaharaja -- 6 Aralık 2021; 18:27:31 >
insanlar 10x 20x yapmış koyduğu parayı, bu hala çok canlar yanacak diyor jsdfjsdfjsdfjsdfjsd
-
Bizim ülkede bir şey popüler olmasın :) Her konuyu uçlarda yaşıyoruz, arkadaşlar bilen ve riski göze alan istediğini yapar, bilmeyen ve bulaşmayan herkesin bu kadar üst perdeden konuşması komik ya :)
Bu işi kumar gibi oynarsan kumar gibi olur, bazıları araştırmadan etmeden bir para yatırayım köşeyi döneyim kafasıyla takılıyor, öyle arkadaşlar bir kere kazanır 10 kere kaybeder. Bu işin kendi içinde bir döngüsü ve dönemleri var, bunları görmezden gelip 2 3 sosyal medya fenomeninin peşinden giderseniz yok olursunuz.
Ben bu işe hobi niyetinde kaybetmeyi göze aldığım parayla başladım, kazandıklarımı yine hobilerime yatırıyorum. Ona rağmen araştırıyorum, kalkıp son gücünü buraya gel yatırıp kaybeden adamların lafıyla kripto işine bakmayın. Bu işin daha başındayız, para yatırmasanız bile ucundan araştırıp bi göz atın, ileride yine önünüze gelirse ben baktım ama sallamadım diyebilirsiniz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiçbir karşılığı olmayan kağıt para sırf fiziksel olarak var olduğu için bir değeri mi var sanıyorsun? Al bak kağıt parçasının değeri basıla basıla ne hale geldi.
2.5 milyar dolara ne olduğuyla ilgili emin misin hocam? Fed parayı nasıl geri aldı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Aralık 2021; 22:3:57 >
Herhangi bi üretim olmadan haydan gelen para… çok enteresan zamanlardan geçiyoruz. Coinle dehşet zengin olanlar var ama bir o kadar da hayatına kıyanlar var. Evet mobil kumar hep vardı ama tüm medya araçlarının bu kadar reklamını yaptığı başka bir kumar oyunu çıkmamıştı buhar olan paralar nereye gitti şimdi ? Bu bitcoinin çıkıp ineceğine kim karar veriyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 7 Aralık 2021; 0:12:8 >
Ufak parayla gireceksen hiç girme. Stresine değmez. "Aklını kullanan, ufak tefek al sat yapan" demişsiniz. Bu söylemenize göre işlem açan bir insan bu işten anlıyor demek. O zaman niye büyük paralarla işlem açmasın?
Benim ufak paradan kastım gözden çıkardığın para anlamında. Benim gözden çıkardığım para 1.000 TL'dir. Senin ki 50.000 TL'dir. Buhar olunca yaşam standartını etkilemeyecek para.
İnsanlar kalkıp kredi çekiyor basıyor. Birde bilinçsizce yapıyor bunu.
Günlük %5 - %10 kazanırım bana yeter diyen insan burada çok zor batar ve kazanmamasıda çok zor.
Ancak maalesef bizim insanımız basayım parayı hemen zengin olayım derdinde olduğu için varını yokunu basıyor bilinçsiz bir şekilde. Sonrası hüsran.
Ufak paradan kastım bunlardı :) ben çok anlamam, kimseye akıl vermekte haddim değil ama insan biraz aklını kullanırsa zaten başarısız olma olasılığı epey azalıyor bu hayatta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu işe yeni başlayan bir insan zaten ufak paralarla girmesi lazım. Ben sadece şunu şöylemek istedim. Bu işi anlayan para kazanan niye büyük paralarla girmesin. Günlük %5-%10 kazanan öpsün başına koysun. Cidden bu dediğiniz şey çok zor ve bunu yapabilen insan tüm malını varlığını yatırsın tek tavsiyem bu.
fiziksel olarak varlıklar !
altın = %100 gerçek ve bilimsel olarak üretilmesi çok maliyetli !
para = devlet tekelinde sistemin ihtiyaçına göre devlet tarafından çoğaltılabilinir
sanal coin = fiziksel varlığı yok ve sayısal değer olarak sanal bir içerik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 7 Aralık 2021; 7:22:24 > -
Uzun pozisyonda yakalanan kullanıcılar çok kazanmayı beklerken
Translate...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X