Şimdi Ara

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
885
Cevap
147
Favori
92.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdy232

quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Kardeş ayıptır söylemesi, pool mool anlamıyorum ben hiç. Aşağıda verdiğim linkte ne yazıyorsa aynısını yaptım. Yardımcı olursan sevinirim...

http://blog.cointurk.net/litecoin/yeni-baslayanlar-icin-litecoin-uretme-mining/

Hocam kusura bakmayin su an pek müsait değilim biraz da moralim bozuk en yakin zamanda ilgilenmeye calisacagim.

Var mı arkadaşlar şu işi bana anlatabilecek olan birisi?

• Türkiye'den Bitcoin satışı yapan site aslında KKTC'de kurulu, sahibi ise hiç güven vermiyor (Besim Tübuk'un oğlu)

Mt Gox bile daha güvenilir bunlardan. Adında "Turk" geçmesi ise takiyenin dik alası.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdy232

quote:

Kardeş ayıptır söylemesi, pool mool anlamıyorum ben hiç. Aşağıda verdiğim linkte ne yazıyorsa aynısını yaptım. Yardımcı olursan sevinirim...

http://blog.cointurk.net/litecoin/yeni-baslayanlar-icin-litecoin-uretme-mining/

Hocam kusura bakmayin su an pek müsait değilim biraz da moralim bozuk en yakin zamanda ilgilenmeye calisacagim.

Var mı arkadaşlar şu işi bana anlatabilecek olan birisi?

Hocam bir Litecoin exchange sitesi ile çevirebilirsiniz fakat ben hiç kullanmadım, bildiğim BTC-E var.

• Merhaba

Öncelikle halen elinizde uygun donanım varsa bu işi denemenizi öneririm. nvidia kartlar hangi seviyede olursa olsun mimarisi gereği mining için uygun değil. Bugün 35 dolar olan litecoin kısa bir sürede tekrar 2 dolara düşebilir. 1 ay önce 1.6 dolara kadar inmişti. Bu iş için en iyi kartlar 7990, 6990, 5970. 5970 in ebay fiyatının tekrar yükselmesinin sebebi bu aslında. tavsiyem araştırıp meseleyi tam olarak anlayana kadar herhangi bir donanım yatırımı yapmamanızdır.

Türkiye'de 300 tl ye zor satılan kartlar ebay de uçmuş durumda.

http://www.ebay.com/itm/ATI-Radeon-VIDEO-CARD-HD-5970-2GB-GDDR5-/271333070829

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibolt -- 4 Aralık 2013; 16:31:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tibolt

Merhaba

Öncelikle halen elinizde uygun donanım varsa bu işi denemenizi öneririm. nvidia kartlar hangi seviyede olursa olsun mimarisi gereği mining için uygun değil. Bugün 35 dolar olan litecoin kısa bir sürede tekrar 2 dolara düşebilir. 1 ay önce 1.6 dolara kadar inmişti. Bu iş için en iyi kartlar 7990, 6990, 5970. 5970 in ebay fiyatının tekrar yükselmesinin sebebi bu aslında. tavsiyem araştırıp meseleyi tam olarak anlayana kadar herhangi bir donanım yatırımı yapmamanızdır.

Türkiye'de 300 tl ye zor satılan kartlar ebay de uçmuş durumda.

http://www.ebay.com/itm/ATI-Radeon-VIDEO-CARD-HD-5970-2GB-GDDR5-/271333070829

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Elimde 6850 var şuanda. 220 khs ile mining yapabiliyorum. 3-4 gündür neredeyse full'e yakın çalıştırıyorum ama daha 0.3 litecoin yapabildim. İyi midir kötü müdür bilmiyorum.
    Şimdi ben bu işi yaparım 1 ay, ancak ben kazandığım bu paraları nereden, kimden, nasıl ve ne şekilde kullandığım hesabıma geçirebilirim tek bir bilgim dahi yok. Ben şu aşamada sadece bu konuda yardım istiyorum.
    Bana adım adım neler yapmam gerektiğini anlatabilecek bir arkadaşa ihtiyacım var. İnternet'te bununla ilgili hiç Türkçe içerik yok ne yazık ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilbendi

Türkiye'den Bitcoin satışı yapan site aslında KKTC'de kurulu, sahibi ise hiç güven vermiyor (Besim Tübuk'un oğlu)

Mt Gox bile daha güvenilir bunlardan. Adında "Turk" geçmesi ise takiyenin dik alası.

Hocam MTGox Japonya'da bir firma. Para yatırmak ve çekmek çok zor. Arada kullanacağınız tüm aracı firmalar, benim görüşüme göre BTCTurk'ten daha az güvenli. btc-e nin zaten ne sahibi belli, ne adresi. Hakkında da para tırtıklıyor, yollanan paraları hesaba geçirmiyor, support ticketlara cevap vermiyor gibi iddialar çok. Şurada epey ciddi iddialar var: http://www.coindesk.com/btc-e-exchange-banking-issues/ Bunları görünce BTCTurk bence epey güvenli. Şirketin Kıbrısta olmasının, vergi, kontrol vs. dışında bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Besim Tibuk'un sahibi olduğu Net Holding'in Türkiyede de otelleri vs. mevcut. Ayrıca havale ile gönderim, kredi kartına göre hep daha güvenli geliyor bana. Doğrudan EFT gönderiyorum ve btcturk hesabıma geliyor. Büyük kolaylık.

• Bende evde tek 7970 ile litecoin mining yapıyorum. Aslında haftasonu vatan mağazalarını gezip 2 tane 7950 almak için uğraştım ama hiç bir yerde kalmamıştı. Bende tekrar stoklara eklenene kadar elimdeki 7970 ile yapayım dedim. Olayın detaylarını bilenler için 720~ civarı khash yapıyorum, kart 78 derecede. Bakalım şimdilik stabil gibi gözüküyor. 7/24 açık kaldığı sürece aylık net ( elektrik gideri çıkarılmış ) 800 ₺ kârı var. Kartları attırırsam daha da iyi olacak. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Bende evde tek 7970 ile litecoin mining yapıyorum. Aslında haftasonu vatan mağazalarını gezip 2 tane 7950 almak için uğraştım ama hiç bir yerde kalmamıştı. Bende tekrar stoklara eklenene kadar elimdeki 7970 ile yapayım dedim. Olayın detaylarını bilenler için 720~ civarı khash yapıyorum, kart 78 derecede. Bakalım şimdilik stabil gibi gözüküyor. 7/24 açık kaldığı sürece aylık net ( elektrik gideri çıkarılmış ) 800 ₺ kârı var. Kartları attırırsam daha da iyi olacak. :)

Güzel bir rehber çıkartırsın o zaman. Birde 18 yaş altı kullanılması fark edet mi? 6850 var. Pc full açık kalmayacak sadece steambits'den bf3-minecraft vs. alacağım yaklaşık bir oyun için ne kadar çalışmalı 6850
  • quote:

Bende evde tek 7970 ile litecoin mining yapıyorum. Aslında haftasonu vatan mağazalarını gezip 2 tane 7950 almak için uğraştım ama hiç bir yerde kalmamıştı. Bende tekrar stoklara eklenene kadar elimdeki 7970 ile yapayım dedim. Olayın detaylarını bilenler için 720~ civarı khash yapıyorum, kart 78 derecede. Bakalım şimdilik stabil gibi gözüküyor. 7/24 açık kaldığı sürece aylık net ( elektrik gideri çıkarılmış ) 800 ₺ kârı var. Kartları attırırsam daha da iyi olacak. :)

Sizden bi rehber bekliyorum türkçe kaynak çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

Sizden bi rehber bekliyorum türkçe kaynak çok az.

Hocam zor bir şey değil bos zamanim olsa anlatacgim, yapmaniz gereken bir miner indirmek (bfgminer, cgminer vs.) ve IP adresi vs. Bir poolda mining yapmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu acan arkadaş çok yoğun biri heralde mayıstan beri mining anlatım için fırsat bulamamış şuan için bitcoin mining çok zor bu iş için özel üretim cihazlar bile alsanız kendi parasını zor çıkarıyor ki ekran kartı işlemciyle yapcağınız elektrık parasını çıkarmaz. eğer bu işe girmek istiyosanız altcoin mining işine girmeniz lazım. bunlar içinde üst seviye amd ekran kartlarınızın olması lazım(5970,6990,7950,7970,7990 gibi) diğer kartlarla yapılmaz mı? yapılır tabiki ama ne kadar değer tartışılır. belki şuan adı sanı duyulmayan bi coin ile mining yaparsınız koyarsınız kenara ilerde değerlenir iyi bi kazanç bırakır ama belkide o coin ölür harcadığınız zaman-elektrik parasıyla kalırsınız kimse garantisini veremez. banada bu konuyla ilgili mesaj atan arkadaşlar oluyor bu iş gizli kapaklı yapılan bi iş değil beyler biraz araştırırsanız kaynak bulursunuz

• quote:

koray niye 2 tane alcaksın bildiğim kadarıyla 7970-7950 crossfire oluyo benim durumu biliyosun 620khs geçemedim ile bu diff ile 2 tane almaya değmez oluyosa 7970+7950 yapıştırırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

quote:

koray niye 2 tane alcaksın bildiğim kadarıyla 7970-7950 crossfire oluyo benim durumu biliyosun 620khs geçemedim ile bu diff ile 2 tane almaya değmez oluyosa 7970+7950 yapıştırırsın

Oyun kartim o benim :/ onboard oyunlarda ayni hissi vermiyor, üzülüyorum... :D

Hem crossfire olmasina gerek yok la illa. Anakarta uyuyorsa yeterli. Adamlar ne bulduysa takmislar kartlara. :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SokemoN -- 5 Aralık 2013; 8:06:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1800 ve 2100lere gerilemis BTC.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebebi çin hükümeti bitcoin ile alakalı bir bildiri yayınladı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

quote:

Oyun kartim o benim :/ onboard oyunlarda ayni hissi vermiyor, üzülüyorum... :D

Hem crossfire olmasina gerek yok la illa. Anakarta uyuyorsa yeterli. Adamlar ne bulduysa takmislar kartlara. :p

lol oyna sadece onboard kaldırır cfden kastım dediğin olay zaten

çin bildirisinden sonra piyasa altüst olcaktır fiyatlar çakılcak düşük fiyattan btc alma zamanı.

• $1000 dolar düzeyinde sağlam destek var. Bunun altına indiğinde -bugün olduğu gibi- güçlü alımlarla toparlanıyor. Geçtiğimiz günlerde düşük işlem hacminde $1200'lerde gezinirken $1000'in altına düşmesiyle birlikte işlem hacmi bayağı bir arttı.

Bundan sonraki çöküşler geçici olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Çin bitcoini yasaklamış yada yasadışı ilan etmiş değil. Ayıcılar avuçlarını yalayabilir :p

Aşağıdaki grafik 3 Aralık 21:30'dan başlıyor.

• Çin yasakladı diğerleri de başlar yasaklamaya.
  • Cin yasaklamadi, cin merkez bankasi bildiri yayinladi. Icerigi turkiyede yayinlanan bildiri ile assagi yukari ayni.
  • quote:

şu anda 1964 olan difficulty nin 4000 lere kadar rahat çıkması mümkün görünüyor. yatırım yapılırken yatırılan paranın geri dönüş hesabı buna göre yapılmalı.

bugünkü durumda 750kh yapan bir kart ayda 389$ kazandırır elektrik parası hariç. Bu hesapla 1 7950 nin parası bir ayda geri döner gibi görünyor. Ancak bütün dünyanın aynı mantıkla hareket ettiğini düşünürsek diff. minimum 4000 lere rahat çıkacaktır. bu süre içerisinde litecoin fiyatındaki olası bir düşüş geri dünüş zamanını aylarca uzatabilir. sonuçta 1 ay önce bir 7950 nin geri dönmesi 5 aydı. Elektrik parasını da eklerseniz neredeyse 1 yıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibolt -- 6 Aralık 2013; 9:52:58 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.