Şimdi Ara

Bitkisel yağlar ve faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç yağ ve faydasını yazayım merak ettiğiniz bir yağ çeşidi veya bir sorununuz varsa ona göre yağ önerebilirim.

Argan yağı:cildinize parlaklık verir ve güneş ışınlarından korur. Kimyasal güneş kremlerini sürmek yerine bunu kullanabilirsiniz.

Şunu belirteyim yağları kullanınca özelliklerinden %100 faydalanacaksiniz diye birşey yok. Argan yağını sürdüm o zaman akşama kadar plajda 40 derece güneşin altında güneşleneyim diye birşey olamaz.

Biberiye yağı: saçları güçlendirir canlılık verir. Biberiye otuda ise yarar. Sıcak suda demleyin ve saçınızı onunla ıslatın kendi kendine kurusun havlu/fön makinesi falan kullanmayın. Yıkarken şampuan sabunda kullanmayın. Sadece biberiye suyu olsun. Haftada 2-3 defa uygulayın.

Gül yağı: yağlı ciltler kullanabilir. Öncesinde sıcak suyla ve bir kalıp sabun ile cildinizi temizleyin ardından gül yağı sürün.

Tekrar belirtiyorum gül yağı kullandınız diye cildiniz hiç yağlanmayacak diye birşey yok. Cilt yağlanması karaciğerden dolayı olabiliyor. Eğer yoğun bir şikayetiniz varsa önce karaciğeri veyahut sebep olan şeyi düzeltmeniz gerek. Aynı şey biberiye yağı içinde geçerli.

Genetik olarak saç dökülmesi varsa ve örnek veriyorum 1 yıl da dökülecekse biberiye yağı/otu bu süreyi 1 yıl 1 ay belki 2-3 yıl uzatır.

Karanfil yağı: dişlerinizde veya ağız içinde bir probleminiz varsa anlık çözüm olur. Dişiniz çürük işi onu düzeltmez sadece baskılar.

Kronik migreni olan varsa bir müşterinin uyguladığı yöntemi söyleyeyim. Bu ablamız toz karanfil alıyor ve 1 su bardağına 1 çay kaşığı koyup içiyormuş. 2-3 yıldır tanıyorum bu ablayı ve her zaman bizden toz karanfil alır. Böyle bir sorunu olan varsa deneyebilir.

Kabak çekirdeği yağı:prostata büyük faydası var. 40 yaşından büyük erkeklere tavsiyem alın bir şişe koyun evinize. Arada bir çay kaşığı için geçin. Prostat olmaktan büyük oranda kurtulursunuz.

Nane yağı: tıkalı burnunuza sürerseniz gözünüzden yaş getirtir ama o burnu açar. Diş ve ağız temizliği için kullanabilirsiniz. Dişleri fırçaladıktan sonra diş fırçasına 1 damla döküp dişlerin diş etlerinin üstünden hafifçe tekrar geçin. Ağız bakım suyu kimyasallar yerine bir su bardağına 2-3 damla döküp ister gargara yapın isterseniz için bir zararı olmaz. Bir sprey şişenin içine su doldurup biraz nane yağı ekleyip eve sıkın. Hem sinekleri kovar hemde eve güzel koku verir.

Çay ağacı yağı:sivilcelerinize gece yatarken sürün. Onları kurutup geçirir. Belli bir seviyeye kadar işe yarar.

Birde katran meselesi var bunun garantisini vermiyorum. Zamanında bende çok çektim sivilcelerden ve en sonunda roactunne mi ne ağır bir ilaca başlamıştım. İlaca başlama raddesine gelen varsa katrana bir şans versin. Sabahları ve akşamları 1 çay kaşığı içeceksiniz ama tadı çok kötü asfalt gibi siz bilirsiniz yine de. Ben 1 hafta dayanabilmiştim.

Sarı kantaron yağı:yaraniz varsa iyi gelir. Yara izi oluşumunu çoğunlukla engeller.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar merak ettiğiniz birşey varsa cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Margarin?

• teşekkürler konu için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.