Şimdi Ara

bitmeyen kartus mu yoksa dolan kartus mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim yazici + tarayici + wifi sisteme ihtiyacim var.

Bitmeyen kartus ve dolan kartus sistemleri internette cokca sitede bulunuyor fakat kafa karistirici, hangisinin daha avantajli olduguna karar veremedim. Benim simdi ihitiyacim sorunsuz bir sistem, oyle bozuk cikti veren tikanan hortumlarla ugrasmak istemiyorum bu yuzden dolan kartus bana daha makul gibi geldi siz ne dusunuyorsunuz ?

Bitmeyen kartus sistemiyle ilgili cok fazla olumsuz elestiri var bu yuzden guven vermiyor.

2 model arasinda kaldim karar veremiyorum,

1. EPSON SX235W : bu kolay dolan kartus 200 liraya bitmeyenkartus . com satiyor wifi var, tarayici var.

2. CANON MG 3150 : bu da bitmeyen kartuslu bir model 220 liraya sanalpazar.com/Canon-Mg-3150-Yeni-!!!-Ve-Orjinal-Bk-Bitmeyen-Kartu__isp3982661 da satista.

Canon bana marka olarak daha fazla guven veriyor ama bitmeyen kartus sistemi kolay dolan kartus sistemine gore daha stabil duruyor. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Maksimum 220 lira filan ayirabilirim.

birde diyelim bitmeyen kartus sistemi aldik ve memnun kalmadik istersek buna kolay dolan kartus takip cift sistem yapabilir miyiz ?

wifi ve tarayici olmasi sart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 8 Eylül 2012; 20:39:55 >

• epson yazıcılarda dolan kartuş ve bitmeyenkaruş (tanklı sistem) ikisinide kullanabilirsin ama bu EPSON SX235W
    yazıcıyı alırsanız içindeki kartuşların çiplerinini burdaki çiple değiştirtin biraz fiyat farkı ödersiniz ama birde şu var bu çipler dolan kartuşlara uymuyor sadece tanklı sisteme takılıyor
     bitmeyen kartus mu yoksa dolan kartus mu ?

nedeni de bu çipler dolankartuşlardaki çiplerde olan otomatik resetlenememe sorunu çıkarmıyor düğmesine 3sn basıyorsun kartuş hizala yazıcı aç kapa resetleniyor
    öte yandan ciss sistemi 2kartuşlu canon yazıcılarda çalıştığından daha randımanlı çalışır nedeni canonda kartuşa mürekkep sadece atmosfer basıncı ile itilir ama epson yazıcılarda yazıcı vakum yapar +atmosfer basıncı ile çalışır sistem birde canonun orjinal kartuşuna takılıyor kartuş bozulduğunda yeni kartuş alınır hatrı sayılır paraya. dolan kartuşlu epsonu tanklı sisteme çevire bilirsiniz 15 tl civarında tank masrafınız olur mürekkepleri saymassak tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: cancakmak

Merhaba,

Benim yazici + tarayici + wifi sisteme ihtiyacim var.

Bitmeyen kartus ve dolan kartus sistemleri internette cokca sitede bulunuyor fakat kafa karistirici, hangisinin daha avantajli olduguna karar veremedim. Benim simdi ihitiyacim sorunsuz bir sistem, oyle bozuk cikti veren tikanan hortumlarla ugrasmak istemiyorum bu yuzden dolan kartus bana daha makul gibi geldi siz ne dusunuyorsunuz ?

Bitmeyen kartus sistemiyle ilgili cok fazla olumsuz elestiri var bu yuzden guven vermiyor.

2 model arasinda kaldim karar veremiyorum,

1. EPSON SX235W : bu kolay dolan kartus 200 liraya bitmeyenkartus . com satiyor wifi var, tarayici var.

2. CANON MG 3150 : bu da bitmeyen kartuslu bir model 220 liraya sanalpazar.com/Canon-Mg-3150-Yeni-!!!-Ve-Orjinal-Bk-Bitmeyen-Kartu__isp3982661 da satista.

Canon bana marka olarak daha fazla guven veriyor ama bitmeyen kartus sistemi kolay dolan kartus sistemine gore daha stabil duruyor. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Maksimum 220 lira filan ayirabilirim.

birde diyelim bitmeyen kartus sistemi aldik ve memnun kalmadik istersek buna kolay dolan kartus takip cift sistem yapabilir miyiz ?

wifi ve tarayici olmasi sart.

oldukça yoğun baskı almama rağmen bende ısrarla dolan kartuş kullanıyorum zira yıllar önce bitmeyen kartuşla yaşadığım sorunlar gözümü fazlasıyla korkuttu. Şimdiki ciss(bitmeyen kartuş) 'ler elbette daha stabil çalışıyordur. ama işte sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi misali dolan kartuş kullanıyorum. biraz daha sık dolum yapmak icap ediyor tabi ama bunun dışında bir sorunumda yok çok şükür.

eğer her renk için ayrı kartuş kullanan bir yazıcı alırsan her iki sistemide (dolan kartuş ve ciss)
    kullanabilirsin. Ama canon mg 3150 gibi 2 kartuşlu bir yazıcı alırsan orjinal dışında ya ciss kullanacaksın yada kendin dolum yapacaksın yada doluma yollayacaksın bu tarz 2 kartuşlu yazıcılar için dolan kartuşlar yok.

Maliyet olarakta birbirlerinden hiç bir farkı yok iki sisteminde. Dolan kartuşlarıda ciss tanklarınıda bir kerelik alacaksın dolayısıyla sonrasında sadece mürekkep temin etmen gerekecek. Ciss tankınada dolan kartuşada aynı mürekkebi koyacağına göre maliyet hesaplarında ilk incelemen gereken ürün mürekepler olacaktır

eğer çok yoğun baskı almayacaksan dolan kartuşlarla kullanacağın epson'u tavsiye ederim tabi tercih senin eğer fazla baskı alıyorsanda bitmeyen kartuşlu canon daha ideal olabilir.

• Her ikinizinde verdigi teknik bilgi ve detaylara tesekkur ederim.

Oncelikle oyle yogun baski almayacam arasira fotograf basmak ve siyah beyaz cikti benim icin oncelik. Renkliden ziyade siyah baskiya ihtiyacim var ama arasira ben fotograf da bastirmak istiyorum birde lazer yazicilar pahali adam akilli bir lazer almak icin en az 400 lirayi gozden cikarmak gerek ki ev kullanicisi icin biraz fazla bir rakam. Bu yuzden murekkep puskurtmeye gectim nitekim eski yazicilarim hep lazerdi ancak renkli cikti alamiyordum ve cogunlugu usb yazicilardi. Biliyorsunuz bu murekkep puskurtmeliller pek ekonomik olmadilar bu zamana kadar 2 kartus parasina yazicyi alabiliyordunuz bu yuzden yillarca murekkep puskurtme almadim.

Murekkep puskurtmelilerde ucuz fiyata wifi, tarayici gibi ozellikleri buluyorsunuz ama lazerde secim sansiniz cok daha az ve fiyatlar yuksek.

Epsona karsi biraz onyargiliyim, yillardir tum dijital kameralarim canon oldu, tasarimlarini severim ve dijital kameralarinda da hicbir problem yasamadim birde yaygin bir marka oldugu icin aparatlari cok kolay bulunuyor halbuki epsonda yillardir bu pazarda olmasina ragmen pek bilinen ve tercih edilen bir marka oldugunu dusunmuyorum. Birde epsonun bu modelinde wifi baglantidaki zorluklardan bahsedilmis.

Ben duzenli olarak guncellenen yeni isletim sistemleriyle kullanabilecegim bir yazici almak istiyorum yani bugun alipta 2-3 yil sonra degistirmek istemiyorum en az 5-6 yil surucusu, firmware donanimi saglam sekilde calissin.

zokurun anlattiklarina gore bu durumda en uygunu Epson yalniz chip degistirmesi filan nasil yapilacak ?

Yani sitede satilan direk uygun chipli kartuslu versiyonu mu ?

bitmeyen kartuslu modeller daha ekonomik gibi gorunuyor ama dolan kartusa gore daha problemli, ben problemle ugrasmak istemiyorum.

• bence ön yargıları yıkmanın zamanı gelmiş zira inkjet makinelerde epson bence canondan da hpdende bir kaç adım ilerde.

yanlış anlamadıysam eğer zokur'un bahsettiği chipler ciss'ler için kullanılıyor yazıcı kartuş bitti dediğinde üzerindeki kartuşu yazıcıdan çıkarmadan butona 3 saniye basılı tutuyorsunuz ve kartuşlar resetleniyor dolan kartuş chiplerinde ise chipi resetlemek için kartuşu yazıcıdan çıkarmak ve yeniden takmak gerekiyor. dolan kartuşun en önemli handikapı ciss'e nazaran daha sık dolum yapmak icap ediyor olması yoksa kartuşu çıkarıp takmak falan o kadarda büyütülecek bir zahmet değil bence.

bahsettiğiniz yoğunlukta baskılar alırsanız dolan kartuşları bile ayda bir belki bir kaç ayda bir doldurmanız yeterli olacaktır zira bu dolan kartuşlar 15 ml mürekkep alabiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

bence ön yargıları yıkmanın zamanı gelmiş zira inkjet makinelerde epson bence canondan da hpdende bir kaç adım ilerde.

yanlış anlamadıysam eğer zokur'un bahsettiği chipler ciss'ler için kullanılıyor yazıcı kartuş bitti dediğinde üzerindeki kartuşu yazıcıdan çıkarmadan butona 3 saniye basılı tutuyorsunuz ve kartuşlar resetleniyor dolan kartuş chiplerinde ise chipi resetlemek için kartuşu yazıcıdan çıkarmak ve yeniden takmak gerekiyor. dolan kartuşun en önemli handikapı ciss'e nazaran daha sık dolum yapmak icap ediyor olması yoksa kartuşu çıkarıp takmak falan o kadarda büyütülecek bir zahmet değil bence.

bahsettiğiniz yoğunlukta baskılar alırsanız dolan kartuşları bile ayda bir belki bir kaç ayda bir doldurmanız yeterli olacaktır zira bu dolan kartuşlar 15 ml mürekkep alabiliyorlar

Nette biraz arastirma yapinca epsonun gercekten onde oldugunu anladim, canon daha hizli verirken epson yavas ancak daha kaliteli baski veriyormus ki ev kullanicisi oldugum icin hizla bir isim olmuyor.

epsonun bitmeyen kartuslu modelu 250 lirayken, kolay dolan kartuslu modeli 200 lira.

Bu durumda canonun bitmeyen kartuslu modeli sadece 200 liraydi yani epson fiyat olarak canondan her halikarda daha pahali durumda.

Hala ne yapmam gerektigi konusunda kararsizim, kenarda duran tank modeli bana pek rahat gorunmuyor, hortumlarda patlama, murekkep akitma sorunu olabilir mi ? tamamen ice kapali olan kolay dolum kartus daha mantikli gibi. Ama bu seferde surekli kartus dolduracagin icin ac kapat zamanla kartus deforme olacaktir diye dusundum.

Yukari tukursen sakal asagi tukursen biyik.

• doğrudur epsonun giriş modelleri biraz ağırdır ama bir sx535 bir px730-830 hatta wf 7515 falan sınıfının en hızlı ürünleridir 10 saniyede 10x15 fotoğraf baskısı veren başka marka bulamazsınız.

hortumlarda patlama falan pek olası değil ama akıtma olayı olabiliyor yada mürekkebin tanklara geri gitmesi gibi şeyler ama hiç sıkıntısız kullanan ve çok da memnun olan bir sürü insanda var.

ben 2,5 yıldır aynı dolan kartuşu kullanıyorum öncedende bahsettiğim gibi fazlaca baskı aldığım için oldukça sık dolum yapmam gerekiyor tabi her seferindede takıp çıkarıyorum ne bir aşınma/deformasyon oldu ne de kartuşun tanınmaması gibi bir durum. şüpheli yaklaşımınızı anlayabiliyorum bende ilk alacağım zaman sizin gibi epeyce araştırmıştım ama bu dolan kartuşlar özellikle epsonlarda baya randımanlı çalışıyorlar çevremde en az 5-6 kişide var hepside benim gibi memnun

yalnız alırsanız eğer yeni nesil kartuşlardan almaya dikkat edin bu yeni nesil kartuşlar eski tiplere nazaran problemsiz çalışıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TONER DURDUĞU YERDE BOZULUR MU ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

doğrudur epsonun giriş modelleri biraz ağırdır ama bir sx535 bir px730-830 hatta wf 7515 falan sınıfının en hızlı ürünleridir 10 saniyede 10x15 fotoğraf baskısı veren başka marka bulamazsınız.

hortumlarda patlama falan pek olası değil ama akıtma olayı olabiliyor yada mürekkebin tanklara geri gitmesi gibi şeyler ama hiç sıkıntısız kullanan ve çok da memnun olan bir sürü insanda var.

ben 2,5 yıldır aynı dolan kartuşu kullanıyorum öncedende bahsettiğim gibi fazlaca baskı aldığım için oldukça sık dolum yapmam gerekiyor tabi her seferindede takıp çıkarıyorum ne bir aşınma/deformasyon oldu ne de kartuşun tanınmaması gibi bir durum. şüpheli yaklaşımınızı anlayabiliyorum bende ilk alacağım zaman sizin gibi epeyce araştırmıştım ama bu dolan kartuşlar özellikle epsonlarda baya randımanlı çalışıyorlar çevremde en az 5-6 kişide var hepside benim gibi memnun

yalnız alırsanız eğer yeni nesil kartuşlardan almaya dikkat edin bu yeni nesil kartuşlar eski tiplere nazaran problemsiz çalışıyorlar.

Bu durumda epson dolan kartus rahatlikla alabilirim diyorsunuz ?

birde bir dolumda kac sayfa alabiliyorsun ?

• quote:

Her ikinizinde verdigi teknik bilgi ve detaylara tesekkur ederim.

Oncelikle oyle yogun baski almayacam arasira fotograf basmak ve siyah beyaz cikti benim icin oncelik. Renkliden ziyade siyah baskiya ihtiyacim var ama arasira ben fotograf da bastirmak istiyorum birde lazer yazicilar pahali adam akilli bir lazer almak icin en az 400 lirayi gozden cikarmak gerek ki ev kullanicisi icin biraz fazla bir rakam. Bu yuzden murekkep puskurtmeye gectim nitekim eski yazicilarim hep lazerdi ancak renkli cikti alamiyordum ve cogunlugu usb yazicilardi. Biliyorsunuz bu murekkep puskurtmeliller pek ekonomik olmadilar bu zamana kadar 2 kartus parasina yazicyi alabiliyordunuz bu yuzden yillarca murekkep puskurtme almadim.

Murekkep puskurtmelilerde ucuz fiyata wifi, tarayici gibi ozellikleri buluyorsunuz ama lazerde secim sansiniz cok daha az ve fiyatlar yuksek.

Epsona karsi biraz onyargiliyim, yillardir tum dijital kameralarim canon oldu, tasarimlarini severim ve dijital kameralarinda da hicbir problem yasamadim birde yaygin bir marka oldugu icin aparatlari cok kolay bulunuyor halbuki epsonda yillardir bu pazarda olmasina ragmen pek bilinen ve tercih edilen bir marka oldugunu dusunmuyorum. Birde epsonun bu modelinde wifi baglantidaki zorluklardan bahsedilmis.

Ben duzenli olarak guncellenen yeni isletim sistemleriyle kullanabilecegim bir yazici almak istiyorum yani bugun alipta 2-3 yil sonra degistirmek istemiyorum en az 5-6 yil surucusu, firmware donanimi saglam sekilde calissin.

zokurun anlattiklarina gore bu durumda en uygunu Epson yalniz chip degistirmesi filan nasil yapilacak ?

bitmeyen kartuslu modeller daha ekonomik gibi gorunuyor ama dolan kartusa gore daha problemli, ben problemle ugrasmak istemiyorum.

demişsiniz benim gösterdiğim çip zaten bitmeyen kartuşta satılıyor yazıcı kampanyalı üründe vermezler gibi geliyor sadece çip 50tl den satılıyor

2007 yılında electroworld açılışında çok ucuza epson yazıcı aldım sonra cescesordan t0711 serisi v.3.1 versiyonluydu ve dolankartuşlarla başladı bu mürekkepli yazıcı ile maceram ilk kartuşları doldurdum yazıcıya taktım sorunsuz çıktılar aldım fotolar bastım defalarca hayran kaldım 2günde bitirdim kartuşlardaki mürekkebi
    yazıcı uyarı verdii kartuşun bitti değiştir diye tabi bende dolan kartuş var biten kartuşları doldurup takkınca yazıcı yeni kartuş takmış gibi algılayacaktı zaten bu yüzden almıştık ama kazın ayağı öyle değilmiş öyle kolay olmuyormuş resetlemesi tak çıkar yazıcı aç kapa 2 gün uğraştım olmadı cescesoru aramıştım o zamanlar şahin bey kendisi muhatap oluyordu anlattım derdimi çözüm olarak çipler çok hassas olduğu elimizdeki statik elektirikten etkilenip bozulmuş olabilirliği veya temassızlık olmuştur denildi sorununuz çözülmesse çip değişimi yada para iadesi önerildi temasa geçmeden daha birkaç deneme daha yaptım inanırmısın tırnaklarım sızlamıştı kartuştaki mandalları sıkmaktan parmaklar hep boyalı dolaştım mahallede adım kartuşa çıkmıştı meğer bu kronik bir sorunmuş yabancı sitelerde dolaşırken öğrenmiştim sorun bende değil yani
    sonra o yazıcının başına başk şeyler geldi ve çöp oldu electroworld 2008 yılında gene kampanya yapmıştı epsona gene tutamadım kendimi ve aldım ama bu sefer bu dolankartuşları kullanmama kararı aldım tiksinmiştim o aralar cescesor yeni bir ciss sistemi getirtmişti combo çipli siistemdi bu ve ilanda düğmesinden resetlendiği yazılıydı üsküdardaki dükkanına gittim ve aldım bir sorun çıkarsada yerleride belliydi öğrenmiş olduk ALLAH Sizi inandırsın 4 senedir hiç üzmedi 2 set mürekkep değiştirdim epsonun servis programından baktığımda sadece 2000 civarı baskı almışım ve bu baskının yarısı ilk senesinde aldım bu sene taş çatlasa 100
    sayfa anca almışımdır geçen sene askerdeyken sadece izinde kafa temizliği ve çıktı almıştım 15 ay makina kağıt yüzü görmedi ihtiyaç anında hazır ve nazır beni beklemesi bana güven veriyor.
    dolan kartuşlarda hatırladığım sorunlar resetlenmesi sıkıntı yaşanabiliyor ve diyelim 4 kartuştan mavi bitti diğerleride azaldı maviyi değiştirdin resetlendiğini farzedelim mavi full oldu ve full olurken reset alıyor ve mürekep ziyan oluyor ve nozzle testleride bozuluyor bazı renkler çıkmamazlık yapıyor ama diğer renklerin göstergeleri çoğu zaman fulllenmiyor peşin sıra sarı yada kırmızı rengin bittiği durumlarda bu kısır döngü tekrarlana biliyor biraz fazla renkli döküman alacağınız durumlarda bu periyoda denk gelirse vay halinize ( çoğu zaman resetlenmek için siyah kartuşu bekleniyor bu kartuş seri başıdır bunu takmassan diğer kartuşların hiçbiri çalışmaz) ama üstte verdiğim fotodaki çip düğmesi ile resetlenir ve resetlenirken hepsi fullenir ve dolan kartuşlarda olduğu gibi çıkarıp takma gereği olmaz ve kartuş çiplerinde ve yazıcı aksamında
    çıkarıp takmadan dolayı aşınma olmaz ve kartuş hep dolu olduğu için yazıcıyı boş çalıştırmış olmazsın uzun bu dolan kartuşların içindeki mürekkep özellikle yazın çok çabuk buğarlaşır tıpaları tıkalı bekletecen çıktı alacağın zaman hava tıpaları açarsın unutup çıktı alırsan yazıyı da bozabilirsin ciss sisteminin montajı iyi yaıpılırsa mürekeble dolankartuşlarda olduğu gibibi sık sık uğraşmassın bu sistem insanı vezir de eder rezilde yeterki montajı çipi ve mürekkebi iyi olsun montajı öyle zor değildir ben youtube dan kendi yazıcıma uygun bana göre en güzel yapılmışı denk geldi ve kurdum sizde bir bakın derim .Kilişe olarak söylenen bir söz vardır az çıktı alan dolan kartuş çok çıktı alana ciss öneriliyor bu işin içinde neredeyse bütün firmalar ama ben katılmıyorum
    ayda 1 çıktı bile alınsa bu sistem ziyan değildir maliyeti şuan 16tl ye bu sistem dolan kartuşlara takılabilir ciss sistemi komfor rahatlık getirir bunu gören epson bile orjinal ciss sistemini getirdi ve son olarak
    ''epson exceed your vision'' diyorum

• sizde epson alin ama ciss olsun diyordunuz ama o zamanda butceyi asiyorum ayni modelin tanklisi 50 lira daha pahali. dolma kartuslu modeli zaten oto reset chipli geliyor.

ciss diyorsaniz canon almak durumunda kalacam ama o model icin pek iyi feedbackler yok, epsonum verdigim modeli dolma kartus onuda siz tavsiye etmediniz.

benim anladigim kadariyla tek fark birinde disardan besliyorsun, digerine siringayla dolum yapiyorsun teorik olarak bu sekilde sistem hortumlardan dolayi farkli calistii icin stabilite fark edebilir.
    Sizin model hangisi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sizde epson alin ama ciss olsun diyordunuz ama o zamanda butceyi asiyorum ayni modelin tanklisi 50 lira daha pahali. dolma kartuslu modeli zaten oto reset chipli geliyor.

ciss diyorsaniz canon almak durumunda kalacam ama o model icin pek iyi feedbackler yok, epsonum verdigim modeli dolma kartus onuda siz tavsiye etmediniz.

benim anladigim kadariyla tek fark birinde disardan besliyorsun, digerine siringayla dolum yapiyorsun teorik olarak bu sekilde sistem hortumlardan dolayi farkli calistii icin stabilite fark edebilir.
    Sizin model hangisi?

Hocam benim dolankartuşlar 3.1v serisi şimdi 6v serisi var ama malesef bu çipler hala arasıra reset sorunu çıkartıyor sene 2012 5 sene geçmiş hala bu sorun kısmende olsa devam ediyor forumda çıkıyor okuyoruz
    kartuşların gelişim süresine bakın tıpkı ilk insandan şimdiki modern insana geçiş gibiler ve gelişim mükemmeliyetini bütünleşik düğmeli çipte tamamlamıştır çip diyip geçmeyin herşey bu çipte başlayıp bitiyor
    sizde haklısını maliyet artıyor öte yandan garantili firmalardan dolan kartuş alırsanız sorun çıktığı zaman çip değişimi yada kartuş değişimi yapa biliyorlar bu da dolan kartuşların avantajıdır bendeki yazıcı üretimi yok dx8400 ve düğmeli cissli yazıcı var şimdiki wifili adf li yazıcılara değişmem çünkü bu sistem bendeki yazıcıda sorunsuz çalışıyor ve kartuş ve çipi çok ucuz çip 12.5 tl ebayda 8 tanesini 8$ ödemiştim aldım kenarda yedekte duruyor şimdi düşündümde bu ciss sistemine bu kadar para verilmez kafanızı karıştırmış olmayayım bu dolan kartuşlarıda sorunsuz kullanan çok insanlar var chungkingexpress arkadaşımız canlı tanıktır tesadüf bu ya yazdıklarını yanlış anlamadıysam ciss sistemi kullanmış ve memnun kalmamış tıpkı benim dolankartuşlardan memnun kalmadığım gibi .Alacağınız dolan kartuşlarıda çok cüzü bir paraya ciss e çevire bilirsiniz. işin espirisi çiplerde sorun çıkmazsa yada sorunlarını giderebilirseniz sizi memnun edebilir

• Merhaba Arkadaşlar,
    bitmeyen kartuşlu canon yazıcılardan sorun yaşayanlar için çözüm, canon yazıcılara bitmeyen kartuş tankları doluda olsa sorun yaşıyorsunuz, resetlemeniz gerekiyor, baya bir uğraştan sonra yöntemini buldum, sizinlede paylaşmak isterim ilgili linkler alttadır,
    Emeğe saygı, teşekkürlerinizi bekliyorum… neyse lafı fazla uzatmadan umarım işinizi çözer...

Canon reset 250-252-270-272-320
    1. Cihazı kapatın
    2. Cihaz kapalı iken kırmızı düğmeye basılı tutun sonra bırakmadan açma düğmesine basılı tutun
    3. Kırmızıyı bırakın açma hala basılı sonra 2 kez kırmızıya basıp çekin
    4. İki düğmeyi de bırakın
    5. Cihaz ekranında 0 yazarak açılacak
    6. “Servicetools secen007.rar” programını çalıştırın
    7. Main menüsüne tıklayın bi sayfa yazdıracak
    8. Cihaz kapatma düğmesinden kapatıp açın
    9. Cihaz açılınca kullanmaya devam edebilirsiniz
    10. İşlemlerden önce makine servise mode da iken eeprom yazan yere tıklarsanız makinenin numaratör sayacını alabilirsiniz ama alınamayabiliyor. Çokta sorun değil…
    Canon reset 280-282-340-360-410-495
    1. Cihazı kapatın
    2. Cihaz kapalı iken kırmızı düğmeye basılı tutun sonra bırakmadan açma düğmesine basılı tutun
    3. Kırmızıyı bırakın açma hala basılı sonra 6 kez kırmızıya basıp çekin
    4. İki düğmeyi de bırakın
    5. Cihaz ekranında boş şekilde açılacak
    6. “Servicetools secen007.rar” programını çalıştırın
    7. Main menüsüne tıklayın bi sayfa yazdıracak
    8. Cihaz kapatma düğmesinden kapatıp açın
    9. Cihaz açılınca kullanmaya devam edebilirsiniz
    10. İşlemlerden önce makine servise mode da iken eeprom yazan yere tıklarsanız makinenin numaratör sayacını alabilirsiniz ama alınamayabiliyor. Çokta sorun değil…
    Download link:
    https://hotfile.com/dl/171180043/f866cf2/Servicetools_secen007.rar.html

Forum link:
    https://hotfile.com/dl/171180043/f866cf2/Servicetools_secen007.rar.html

HTML link:
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=65596486&url=https://hotfile.com/dl/171180043/f866cf2/Servicetools_secen007.rar.html" data-href="https://hotfile.com/dl/171180043/f866cf2/Servicetools_secen007.rar.html">https://hotfile.com/dl/171180043/f866cf2/Servicetools_secen007.rar.html</a>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seçen -- 9 Eylül 2012; 10:44:44 >

• Ben şahsen Ciss (bitmeyen kartuş) sistemini ne seven nede tavsiye eden birisiyim. Çünkü hem yazıcının görünüşünü kötü bir hale getiriyor hemde hortum problemleri vakum problemleri mürekkep problemleri derken cok daha problemli bir sistem. Ve satıcıların bahsettiği gibi 10213897123 sayfa baskıyı her ne kadar tankların içindeki mürekkepler ile alabilseniz dahi yazıcının kartuşları o kadar baskıya dayanmadan bir sürü problem cikartmaya başliyor ve gidip yazıcı kadar kartuşa para vermek zorunda kaliyorsunuz sırf sistem ve mürekkep çöpe gitmesin diye. Bi diğer nedende 2 kartuşlu makinalarin hiç birisinin baskı kalitesi, mekanik kalitesi vs hiç bişeyi kaliteli gelmiyor. Bu yüzden 4-5-6 kartuş + dolan kartuş sistemi daha çok gözüme yatiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Ben şahsen Ciss (bitmeyen kartuş) sistemini ne seven nede tavsiye eden birisiyim. Çünkü hem yazıcının görünüşünü kötü bir hale getiriyor hemde hortum problemleri vakum problemleri mürekkep problemleri derken cok daha problemli bir sistem. Ve satıcıların bahsettiği gibi 10213897123 sayfa baskıyı her ne kadar tankların içindeki mürekkepler ile alabilseniz dahi yazıcının kartuşları o kadar baskıya dayanmadan bir sürü problem cikartmaya başliyor ve gidip yazıcı kadar kartuşa para vermek zorunda kaliyorsunuz sırf sistem ve mürekkep çöpe gitmesin diye. Bi diğer nedende 2 kartuşlu makinalarin hiç birisinin baskı kalitesi, mekanik kalitesi vs hiç bişeyi kaliteli gelmiyor. Bu yüzden 4-5-6 kartuş + dolan kartuş sistemi daha çok gözüme yatiyor.

siz hangisini kullaniyorsunuz ? deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim

• quote:

quote:

doğrudur epsonun giriş modelleri biraz ağırdır ama bir sx535 bir px730-830 hatta wf 7515 falan sınıfının en hızlı ürünleridir 10 saniyede 10x15 fotoğraf baskısı veren başka marka bulamazsınız.

valla bence öyle ben 801-806 kartuşları yıllardır kullanıyorum çevremdede 1291-94,1281-84,711-714 kartuşları kullananlar var onlarda hep memnun ama işte zokurda bir sürü badire atlatmış. zokurun 711 kartuşlarda yaşadığı dertleri bende 481-86 ciss'te yaşamıştım. ama daha öncede söyledim bu sektör çok hareketli ve sürekli gelişen bir sektör dolayısıyla ne ciss'ler benim kullandıklarım ciss'ler ve sanıyorum nede dolan kartuşlar zokurun kullandığı dolan kartuşlar değil. eminim her iki sistemde çok daha gelişmiştir.

ne kadar baskı alacağın ne bastığınlada alakalı doğal olarak bir fotoğraf basarsan mesela çok daha yoğun mürekkep harcayacağın malum ama bir dolumda yüzlerce düz kağıda döküman baskısı alırsın

ne alırsan al umarım memnun olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 9 Eylül 2012; 15:10:34 >

• quote:

quote:

quote:

valla bence öyle ben 801-806 kartuşları yıllardır kullanıyorum çevremdede 1291-94,1281-84,711-714 kartuşları kullananlar var onlarda hep memnun ama işte zokurda bir sürü badire atlatmış. zokurun 711 kartuşlarda yaşadığı dertleri bende 481-86 ciss'te yaşamıştım. ama daha öncede söyledim bu sektör çok hareketli ve sürekli gelişen bir sektör dolayısıyla ne ciss'ler benim kullandıklarım ciss'ler ve sanıyorum nede dolan kartuşlar zokurun kullandığı dolan kartuşlar değil. eminim her iki sistemde çok daha gelişmiştir.

ne kadar baskı alacağın ne bastığınlada alakalı doğal olarak bir fotoğraf basarsan mesela çok daha yoğun mürekkep harcayacağın malum ama bir dolumda yüzlerce düz kağıda döküman baskısı alırsın

ne alırsan al umarım memnun olursun.

haklısınız hocam benim kartuşlar eski ve sorunluydu şimdi yeni nesilkartuşlar bi nebze bu sorunu gidermiş dahi olabilir ama münferit de olsa bu kartuş tanımama sorunu çıkıyor bu forumda rast geliyoruz daha akşam konuştuk bugün bir başka kullanıcıda da bahsettiğim sorundan oluşmuş gibi gözüküyor http://forum.donanimhaber.com/m_65600112/tm.htm

bu yüzden bu dolan kartuşların çiplerine güven miyorum 4 çip kafalarına göre hareket edebiliyor biri resetlenirken diğeri bitmiş gözüküp resetlenmediği durumlar oluşabiliyor tamam bütün dolankartuşları kullanan insanlar bu sorunları yaşamıştır diyemem ama böyle bir sorun bu epsonun dolan kartuşlarında vardır göz ardı edilemez ben bu konuda çekimser kalıyorum ne cissi önerebilirim kullandığım halde fiyatından dolayı nede dolankartuşları beni pas geçin bu konuda ben bu topa girmem vebal alamam kusura bakma cancakmak

• Epey yazi okuyup arastirdim, canon bitmeyen kartus modelinde karar kildim cunku o makinenin duplex print ozelligi de var.

Anlasilan bu konuda pek bir fikir birligi yok, doldurma kartus kullananlar kendi sistemini, ciss kullananlar kendi sistemini oneriyor. Her iki sisteminde kendi gore arti ve eksileri var, birinin digerinden iyi oldugunu soylemek pek kolay degil olay daha cok sistemin ne kadar iyi kuruldugu ve kullanici tarafindan ne kadar iyi kullandigiyla alakali. Maliyetleri arasinda da pek bir fark etmiyor.

Neticede bunlar 200 liralik ucuz makineler 3-4 yil sonra cope gidecek bir cihaz icin daha fazla para vermeye, daha fazla arastirma yapmaya gerek gormuyorum.
  • bence bitmeyen kartuş daha randımanlı bir sistem kolay dolan kartuşa göre ama yazıcınıza tank sistemi olmuyorsa tasarruf için kolay dolan kartuş sistemini kullanabilirsiniz yazıcınızda kolayca
  • Cançakmak hocam duplex print özelliği dediğiniz sayfaya çift taraflı yazdırmaysa sx235 de bu özellik mevcut hatta denedim hoşuma da gitti.Yanlış hatırlamıyorsam Fine print diye bir programda vardı böyle bir özellik.. Ben de yeni aldım karıştırıp duruyorum İyi günler.Unutmadan bu özellik Mac OS x ile kullanılmıyormuş.Halbuki resmi sayfasında bu özellik için yok demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 11 Eylül 2012; 17:00:04 >
  • daha önceden sorunsuz şekilde canon mx 410 ciss sistemli kullandım ve çok memnundum.epson bx635 - hp 8500 almayı düşünüyorum fakat bu modeller kolay dolan kartuşlu.2 sene önce kolay dolan kartuşları denedim fakat çok sorunluydu hala sorunları devam ediyormu bilmiyorum.çıktı aldıgım zamanlar tek seferde çift taraflı 400-500 sf alıyorum.ciss sistem gibi kolay dolan kartuşlarlada bu yazıcıları sorunsuz kullanabilirmiyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.