< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (12. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var
(En Son Oy Tarihi: 11.5.2024)
-
-
Hocam konun hakkında arkadaşların aksine benim bir yorumum yok fakat sana şunu hatırlatmak isterim
Bu hayatta en değerli olan sensin bir başkası değil.Seninle beraber olmak isteyen insanlar için çabala artık boşver gerisini.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
33 yaşına gelmiş hala ergensin bariz belli, tabii istemez seni :)) Yazdıklarını geçtim bir de anket yapmış
Tam ergensin kusura bakmada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 12 Kasım 2020; 3:58:4 > -
Gercekten uzucu ve can sikici bir durum. Fakat, durumu sadece sizden dinledik.. o yuzden taraf tutmadan ayirim yapmadan ne kadar olursa o kadar objektif olmak istiyorum.
Oncelikle anlattiginiz tum eylemler insanin ruhuna coker ve bir turlu gitmez. Gunden gune buyur ve elde hic bir sey kalmaz. Fedakarlik demek kendinizden odun vermek ve vazgecmek degildir. Cunku gercek sevgide fedakarlik denilen sey beraber yapildiginda ve karsilikli tolere edildiginde sevgiye,baga,mutluluga donusur.
Ama siz tek basiniza olmayan bir seyi var etmeye calisiyorsunuz. Bu insani yorar ve yipratir. Birisine sadece bir kez yasayabileceginiz hayati emanet etmek evliligin gercek amacidir. Fakat, bu sekilde olur ise.. bu amac degil araca donusur. Surekli kirilir.. siz her defasinda yeniden bantlamaya calistikca baska yerlderden catlar.
O yuzden kendinize daha fazla saygisizlik yapmayin. Cunku bazen mayinli bolgeden cikmak ve kendi degerinizi fark etmek icin bir uzvunuzu kaybetmeniz gerekir. Oradan cikin tum vucudunuzu kaybetmden.
Kapiyi calmaktan vazgecin. Evde hic kimse yok.. bosanmak sizin icin en iyi alternatif.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Çok güzel anlatmışsın ayrıntısına kadar ama ben bu yazıda şunu görmek istedim göremedim : KARŞISINA GEÇİP " NEDEN BÖYLEYİZ ? " , " BÖYLE OLMAMALI " gibi sorgulayacı ve yüzleşme.
Sürekli kendi içinde derdini çözmeye çalışmışsın kendince izlemeye almışsın ama asla bir atak yapmamışsın. Belki o da senden bir şey gizliyor veya onun senden beklentisi var ? Eminim konuşup sorgularsan bir sonuca varırsın yoksa " acabalar " ve " pişmanlıklar " peşinden gelir asla kesilmez.
Benim bu durumda yapacağım tek şey karşıma alıp konuşmaktır . Yaş geç olmadan ayrılık çözüm olur ama acabalar keşkeler yaşamamak için önce sağlıklı bir dialogla sonlandırmak veya devam ettirmek olur.
-
Ustad selam 25 kasimda benimde bosanma davam var. Uzun bir sevgilik doneminden sonra 5 6 yil arada ufak bosluklarla beraber. Detaylara girmeyeyim. Nişan doneminde ipden donduk. Dugunden 6 ay sonra basladi bosanma muhabbetleri yine ayni sekilde sonradan devam dedik. Simdi son 3 aydir. Iyicene uzaklasmaya basladik. Kavga yok. Tartisma yok. Emin ol her yolu denedim kendimi bakis acisi olarak cok degistirdim. Aslinda bana cok guzel seyler katti bu evlilik. Bir erkek kafasiyla kadinin bakis acisi cok farkli. Ev islerine yardim et. Guzel sozcukler soyle ince dusuncelerle yaklas. bir dedigini 2 etme. Suprizler yap. Ilgilen. Sex hayatinda farkli seyler dene. Sen kendine dusunme ilk onu dusun. Yaptiklarinin hicbir onemi yok ustad. Bunlari yapiyorum diyede sevilecek sayilacak degilsin veyada yaninda durmasini gerekecek kriterler degil. Eger karsindaki kisiye deger veriyorsan seviyorsan. Bunlari karsilik beklemeden yapmalisin. Sen bunlari karsilik beklemeden yaptin. Evliligin saglamlasmasi icin 2 kisinin biri tuglalari biride harci surmesi gerekir ust uste koya koya saglamlastirir. Bu evlilikte tuglalari sen koymussun harci esin koymamis. Once sen kendine bu yukari anlatiklarini niye yaptigini dusun. Ama sadece kendini dusun esini konuya hic dahil etme onun gozundeki halini dusunceni bakis acisini ve kiyasa sakin. Bu evlilik senden dolayi bu hale nasil geldi. Şuan mevcut hayatim nasil evlilik icerisindeki kendime ayirdigim ozel hayatim , işimin bir etkisi varmi mesela yeterince zaman ayiramiyormuyum. Acaba iletisimimde bir eksiklik varmi. Icimdeki duygulari ona anlatabiliyormuyum. Elbet evlilikte seninde bir katkin vardir bu hale gelmesinde once bunu sorgula farkina varmadigin ama esinin onemsedigi belki iletisim problemi sebebiyle onunda sana soyleyemedigi birseyleri bulacaksin. Ve esinin karsisina sadece kendini anlatarak ve bu evlilikteki goremediklerini anlattiginda elbet oda sana icindekileri soylemeye baslayacaktir. Bu bosanma evresine gelene kadar. buyuk yanlisliklar yoksa iletisim problemi vardir. Ek olarakta anlattiklarin adina yaziyorum. Ki bu yazdiklarinda iletisim problemi oldugu kesin. Siz boşanma evresine gelmissiniz. Ve eşin sonradan vazgectigini pisman oldugunu degerini anladigini vs soylemesinin asil derinindeki hislerini bu hale nasil geldigini, sonra neleri dusunup, neyin farkina vardigini , bundan sonraki yaklasimlarinin nasil olacagini , Senin ne dusundugunu sormamis bile, Yani siz vazgecseniz bile bu duruma neden dustugunuzu sadece kendinizin buna olumsuz katkisini dusunup farkina varip bunlari birbirinize anlatarak kalici olarak cozdugunuzde ancak bosanma muhabbetini asarsiniz. Bunlari konusmadiginiz surece ilk etapta ya biz bosanma evresinden donduk ne buyuk birsey atlattik bak dahada saglamlastik diceksiniz ama icinizde hep cozemediniz problemleri yasacaksiniz.
elbet birgun yine karsiniza gelecek. Veyada ikinizde evlendik artik deyip icinize atip bir kenarda bu mutsuzlugu evliliginiz devam edene kadar hep yasayacaksiniz. Ve hep aklinizin bi ucunda bosanmak olacak. Evlenmek kolay degil. Buyuk emek var işin icinde herkez huzur mutluluk sevgi istiyor. Bu kadar zorken farkindasizlikla bitmemeli derim. Bir evlilik terapisti destegi alabilirsiniz. Foruma bile yazmaniz suanki piskolojinizin hic iyi olmadiginin gostergesi bitik durumdasiniz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam ben romantik biriyim o yüzden bir şans daha verin derim. Ama hatasını mutlaka anlasın karşılıklı olarak beklentilerinizi birbirinize anlatın kestirip atmayın. Eğer durumunuz müsaitse mutlaka bir psikologa baş vurun. Ayıp değil böyle şeyler. Mutlaka beraber aktiviteler yapın ama monotonluk olmadan yani görev ya da ödev gibi değil. Mesela bir gün tiyatroya gidin bir gün sinemaya birgün başka bir yere gidin gezin birbirinizin dertlerini dinleyin mutlaka herşeyden önce birbirinizi anlayın bu dertleri çözmekten daha önemli zaten dert anlatan insan çözümden çok anlaşılmak ister çözüm ikinci plandır. İnşallah eskisinden daha iyi olursunuz çok mutlu olursunuz Rabbim yardımcınız olsun.
Kaçınılmazı ertelemenin bir anlamı yok. 6 yıl boyunca iyi katlanmışsın.
-
yanlış anlama senin karın yan gelip yatmaya evlenmiş senle sanki sen karının kocası deilde sanki karısısın o senin kocan karıya bak nasıl karılık yapıyor sinir oluyorum bole kadınlara yemin ediyorum onu karsına al duzgun bir sekilde konus isteklerini ona soyle kabul etmek zorunda evin erkegi sensin unutma (bakara süresi 228. ayet( oku bak ne diyor. erkekler kadınlardan 1 derece üstündür Allah hikmet ve izzet sahibidir
-
Aslında çoktan bitmiş.
-
Hocam İzmirli misiniz? Oranın kadınları ve evlilikleri yetiştirilme tarzları itibariyle öyle oluyor zaten. Geçmiş olsun şimdiden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsettiğin gibi bir evliliğe 2 yıl katlandım benimki daha beterdi ailesi ile evli gibiydim şimdi diyorum keşke 2 yıl bile katlanmasaydım
karşı tarafı dinlemeden (hatta dinlemek bile yeterli olmaz) sen doğrusun veya yanlışsın şeklinde yargılama yapmak istemiyorum. ama anlattığın gibi yıllarca cinsel ilişki bile yaşanmadıysa kadın sizi sevmiyor. hayatında başkalarının da olması mümkün. yukarıdaki bir yorumdaki gibi karşı taraf yol verdiği için de vageçmiş olabilir boşanmaktan. evli kadınlar erkeklerden çok aldatıyor diyorlar, bilemiyorum.
-
Iki tarafi da dinlemeden karar vermek hazksizlik olur
fakat hersey sizin anlattiginiz gibiyse cocuk da yoksa kacin kurtarin kendinizi
quote:
Orijinalden alıntı: Georges St-PierreHocam İzmirli misiniz? Oranın kadınları ve evlilikleri yetiştirilme tarzları itibariyle öyle oluyor zaten. Geçmiş olsun şimdiden.
İç anadolulu yada doğulu olsa nolcak hocam izmir kadını nasıl ki
Belli ki karşı taraf çok bencil ve size değer vermiyor.Bu işin sonu nedir ki?Aldatma mı?
ayrılık sancılı olsada kendine biraz değer vermeli ve daha fazla affedici olmamalısın
Allahını seversen yazdıkların eğer gerçekse kim böyle bir kadını çeker?
-
Özür dilerim ama aptalkık etme. Lütfen sevgini bir kenara bırakıp mantığınla düşün. Yaşadığın şeylere duygularınla değil mantığınla bak. Lütfennquote:
Orijinalden alıntı: KSKcarpediemOturduğumuz ev kendimizin daha doğrusu 5yıl daha kredisi var, evdeki hakkımı tazminat, düğün altınları, evden alacağım eşyalar hakkı için vs durumlar için ona bıraktım, 1 yıllığına ayda 500tl nafaka ödemeyide kendim teklif ettim buna göre protokol hazırladık
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
annemle babamın benzer ilişkisi var. kesinlikle boşanmanı tavsiye ederim. yukarda yazmışlar konuşun anlaşın diye ama bazı kadınlara ev işi, kadınlık gelmiyor gerçekten. oturur anlaşırsın 2 hafta yapar sonra yine sallar genelde böyledir.
10 numara birine benziyorsun, kendini harcama o "kadına"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 12 Kasım 2020; 8:11:56 > -
Bu mesajı okuma, blokla geç
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
o seni büyük ihtimal aldatıyor zaten
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X