Şimdi Ara

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
12
Favori
92.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var

(En Son Oy Tarihi: 11.5.2024)
Giriş
  • Yahu arkadas, 6 yildir ayni evde kaldigin birine aleti nasil kaldiracaksin ki zaten? Dert ettigin seye bak. Benim sevgililerime dahi 6 aydan sonra pek kalkmiyor artik, bayiyor. Git baskalariyla gor isini. Esin de muhtemelen isini baskalariyla goruyor zaten.

• Dediklerin tamamen doğruysa karşı tarafta sıkıntı var. Senin gibi erkek adam yok ki bu devirde. Mis gibi insanı bulmuş senden ne istiyor? Pişman olmuş falanmış ben buna inanmam. 24 ay boyunca kendi eşiyle gerçek bir gece aşkı yaşamamış kadın sorunludur. Allah yardımcın olsun. Haksız olanların kalbi kurusun.

• pek anlamam haktan hukuktan. nafaka vermeyeceksen 1 gün bile durmayın, boşanın bence. kabullenmesi zor, tahmin edebiliyorum. muhtemelen severek evlenmişsinizdir ve dile kolay 6 yıl evli kalmışsınız.

hayat bu, ne olacağı belli olmaz. belki de ruh ikizin başka bir zaman karşına çıkar. yakınlarımda çok oldu bu. ilk evlilikleri hep hüsran ama 2.evlilikleri hepsi yıllar geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi aşıklar.

dilerim hayatına senin gibi birisi çıkar. bu saatten sonra tek düşüncen kendin olsun.

• bidegisikadam B kullanıcısına yanıt
    Kardeş olay sen yaptın, ben yaptım, o yaptı, bu yaptıyı çoktan geçmiş.

Çok kafanda kurcalamadan , çok düşünmeden yoluna bak. Senin evlilik diye yaşadığın şey, evlilik değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burda iki taraf hakkında yorum yapmak haddime değil. Ama benim sana diyeceğim kimse vazgeçilmez değildir, biri gider biri gelir. Gelen gideni de unutturur. Arkana bile bakmazsın mutluysan. Sadece bir alışkanlık var sende bu süreçte. Tabi bu da normal. Öncelikle Anne, baba, eş, çocuk bunlardan önce en önce her zaman kendini düşünmelisin ki o insanlar sana ihtiyacı olduğunda yardım edebilesin. Kısacası önce kendini sev. Ve bu konuda da bencil ol. Kendi öz saygını yitirmemelisin. Aksi durumda insanların gözünde zavallı gibi görünürsün. Kararlı ol. Bir de sakın kovalama "kaçan kovalanır." Tüm bunlar tecrübeyle %100 sabittir. Her şey gönlünce olsun. Allah hayırlı, sağlıklı ve mutlu ömürler nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nataraj marble -- 11 Kasım 2020; 23:41:41 >
  • benim tavsiyem ayrılman yönündedir. Eşin seni kullanmıs, kullanmaya devam edecektir. Ayrıca , ileride seni daha da üzecek şeyler yapabilir.

Bir de bu tip durumlarda , kadınlar cocuk ister , erkeklerde çocuk olursa herşey yoluna girer diye umut eder. Ama boşuna umutlar bunlar. Olan dogacak çocuga olur. Ne yaparsan yap, çocuk yapma kardeşim. Mutsuzluguna , masum yavruyu alet etme.

çok yazan arkadaş olmus, söylediklerimi yazan olduysa affola.

• Hocam evlilikte en büyük kavgalar sonrası bile yatakta barışırsın,kaldı ki sizde iki senedir normal bir birliktelik bile olmamış. Bitir demem de bir etkende bu.

• Tüm bu yaşananları hak ettiğini düşünüyor musun? Cevabın hayır ise hiç düşünme.

• Hocam oncelikle sabrinizdan dolayi tebrik ediyorum sizi. Valla helal olsun iyi dayanmissiniz. Esiniz sanki sizle zorla evlenmis gibi, veya yapisi mi boyle bilmiyorum ama resmen sizden sogumus, nefret duzeyine gelmis. Bunun sebebini siz bulmaniz gerekiyor.

Bosanma olayi ciddiye binince;

a. Taraflarin kafasi dank ettigi icin pisman olup vazgecebilirler, hatta bosandiktan sonra tekrar evlenenlerde coktur. Sans vermek lazim

b. Anlasmali bosanmadan dolayi esinizin cevresinde "bir daha dene, cocuk yap, salakmisin sen, olmassa cekismeli dava ac" diyerek Tedbir nafakasindan tut mal koparma dusuncel zehri kafasina islenmis olabilir.(olasiliktan bahsediyorum)

Anasina bak kizini al, 7 sinde neyse 70 indede o olur derler atalarimiz. Tekrar bi deneyin ve bu surecte esiniz veya cevreniz "cocuk evliligi kurtarir" sozunden bahsederse erteleyin. Baktiniz durum degismiyor o zaman rahat rahat bosanirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi yanlış anlama da evlilikteki koca tarafı olmaktan çıkmışsın sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bazı insanlar evliliği kaldıramıyor,yetişkinde olsa o olgunluğu sorumluluğu bilmiyor.Çabanızın boşa olmasının sebebi insanların değişmez,sorumluluğunda daha erken yaşlarda ailesi tarafından verilmesi gerekirdi.Değiştirmeye çalışmayın düzelmesinide umut etmeyin.Anlattığınız kadarıyla iyi bir insansınız artık nasıl biri istediğiniz tecrübesi var elinizde değerlendirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OknTskn -- 11 Kasım 2020; 23:58:14 >
  • Ben senin yerinde olsam bosanirdim, gider bir ev arkadaşı tutardım, gerçi onun da ev arkadaşından farkı yok ya ama en azından daha rahat edersin, en azından yemek temizlik sırayla olur, oturur 2 kelam edip sohbet edersiniz..Beraber maça filan gidersiniz, birlikte takilirdiniz..

• Hep derler bekara karı boşamak kolay diye ama bence çok basma kalıp bir laf.

Hiç bir şey vazgeçilmez değildir ana baba evlat da dahil.

Olmuyorsa olmuyordur zorla zaten olmaz.

Evliyim benzeri bir durumu ben de yaşadım, araya annem girdi ayrılmayalım diye ama şimdi kendi de pişman. Diyeceğim budur başka da bir şey demek istemiyorum olmuyorsa zorlama tek diyeceğim bu

• Anketi gördün arkadaş. Evlenmiş ve boşanmış biri olarak tecrübelerime dayalı kesinlikle uzatmaya gerek. Bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o. Konuşuruz anlaşırız bahaneleri geçici 3 ay 6ay hadi bilemedin 1yıl durumu kurtarır. Sonrasında problemler tekrar eder. Temizlik yemek yapma vs ev işleri dediğimiz olay genelde kızların yetiştirilme tarzı ile alakalıdır. Evlenmeden önce bu tür alışkanlıkları kazanmış ise bir şekilde yapar. Yapmasa da olur. Zorlayan yok. İki yetişkin insan bunu kendi arasında rahatlıkla çözebilir. Lakin kadın erkeği için cinsellik konusunda engel koyuyor yada eşini mutlu etmemek için gereksiz bahaneler üretiyorsa durumu çokta uzatmanın anlamı yok. Erkek içinde geçerli jestleri hediye almasıdır romantik ortam oluşturma vs bu da yoksa kadın için aynı şey geçerli uzatmanın anlamı yok.

Evlilikte net olacaksınız arkadaşlar ne istiyorsanız kadın erkek fark etmez birbirinize söylemelisiniz. Bunu yaptığınız ve durumu takip ettiğiniz sürece her şey ortaya çıkmaya başlar. Zaman vermek ve sabırlı olmak kaydı ile. Zamanla karar vermesi kolay olur. Yeri geldiğinde kapıyı gösteremiyorsanız sizin zayıflığınız ve korkaklığınızdır bunu asla unutmayın. Kaybeden siz olursunuz.

Bitir gitsin kardeşim eş de bulunur ailede kurulur merak etme. Emin ol ikincisinde daha güçlü ve ne yaptığını bilerek ilerlersin.

• cristomontekontu C kullanıcısına yanıt

Siz evlimisiniz? Hayır erkek ödüyorda sanki babasından kalan parayla mı ödüyor. Evin parasıyla ödüyor. Erkekte kazansa, kadında kazansa para evin ortak parasıdır. Valla biz farklıyız herhalde anlam veremiyorum yazdıklarınıza.

Araba alınır benimde üstüme olsa, eşiminde üstüne olsa bizim paramızla alınır. Hesabı genelde ben öderim ama yine para bizimdir. Kendi param değil. Hatta yeri gelir eşime ödetirim. Bunlar bekar takıntısıdır. Evlenince bin lira hesap ödesen ay sonu kim dara düşecek? Sadece erkek mi? Yoksa çocuk dahil aile olarak mı? Şu an 2 yaşlarında bir oğlum Var, harcıyosam onun parasını da harcıyorum. Yeri gelir kendime bişey almam ona alırım çünkü para bizimdir. Kendi param diye kendime birşeyler alıp çocuğa almasam olur mu? Neden çocuğumla, eşimi yani annesini ayırayım. Siz çok farklı pencerelerden bakıyorsunuz .

• saveyourself S kullanıcısına yanıt

Nasıl zihniyetiniz var anlayamıyorum. Resmen kötülük ediyorsunuz arkadaşa. Vay ne neler düşndünüz 2dk içinde maşallah

• OnurFB1453 kullanıcısına yanıt

Forumda cevaplar arasında en aklı başında tavsiyeyi yatağa bağladın ya sana da helal olsun.

• Uzun uzun yazdım sildim.

Sadece şunu soylicem. Tez zamanda bitirin...

Sakın uzatmak gibi gereksiz duygusallığa kapılmayın. Sözümü yanlış anlamayın ama aptallık olur sadece. Siz hic sevilmemissiniz eger hala bu ilişkiye katlanıyorsaniz. Sevgi ask evlilik böyle bir sey değil...

• Arkadaşım .. sen en başında kaybetmişsin . Yemek yapmak , bulaşık falan senin işin değil , kadının işi . Çalışıyor olabilir , çalışsa da bence bu onun görevi , ben evlenene kadar bekarlığın kahrını çekmişim , bırakın da evlendikten sonra bu işi de kadınlar yapsın . Tamam eşine yardım edersin , o yemek yaparken sen odayı toplarsın , tabakları götürürsün ne bileyim salata yaparsın ama sen ileri gitmişsin bence . kadınlık görevini sen yapmışsın sanki yanlış anlama .En baştan çok taviz vermişsin , bundan sonra olur mu olmaz mı bilemem ama boşanmış olmak hiç evlenmemek ten daha kötü oluru varsa düzelt bence .

• Öncelikle çok zor bir durum. Ama ortada çok belirgin şeyler var. Ne yazık ki hep sizden gitmiş! Bu durumu ancak yaşayan bilir. Söylediklerinize göre sizi hiç hak etmiyor. Kaldı ki siz "mahkemeydi nafakaydı evdi uğraşmak istemiyorum, barışsak fena olmaz" diye düşünüyorsanız bir daha düşünün derim. Ciddi ciddi konuşmanız gerekli. Baktınız olacak gibi değil iyi bir avukatla işi sonlandırın.

Ayrıca 2 yıl boyunca cinsel bir ilişkiniz olmaması da biraz düşündürücü. Eğer fizyolojik olarak bir sorununuz yoksa durum başka yerlere çıkabilir. Yani şüphelendiğiniz birşey varsa bunu delil olarak sağlayın derim. Mesela takip edin kimlerle görüşüyor, kimlerle takılıyor. Aldatma durumu var mı? Eğer sürekli bir erkekle görüşüyorsa bunu görüntüleyin. Hiç olmazsa mahkemeye sunduğunuz problemlere ek olarak bunları göstererek hem boşanma durumunuz kolaylaşır hem de bazı maddi yükümlülüklerden kurtulabilirsiniz.

İnsanlar boşanabilir veya tekrar bir araya gelebilir. Nafaka bir kadına destek olmak için verilir ama ortada aldatma gibi bir durum varsa tek bir çöpünüzü bile vermeyin. Yaptığınız protokolü saklayın hatta notere onaylı olsun. Daha sonra takip edin. Ak mı kara mı olduğu ortaya çıkar.

Aldatma gibi bir durum yok ise o zaman sizi artık sevmiyordur. Bu olabilir pek tabi ki ama sizinle bir ömür yaşamak istemeyen birini de siz de istemeyin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.