< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 1 Ocak 2018; 22:33:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 1 Ocak 2018; 22:33:29 > |
tat konusu kişiye göre değişir. onun için kişisel deneyimimi paylaşabilirim. kahve presiyle başladım, makineye mecburiyetten geçtim, tekrar kahve presine döndüm. çünkü makinelerde aroması belirgin kahveler bile düz bir tatla çıkıyordu. preste ise aroma yeterli seviyede çıkıyor. makinede yüzde 10 dersek preste yüzde 70 diyebiliriz.
yüzde 100 aroma için filtre kahveden bir üst levela geçmek gerekiyor. bu da basınç altında demleme yani espresso. aroma çıkartırken mecburen kafeini de artırıyor. aroma çok, kafein çok, miktar az. bir demlemede bir fincan sert kahve. bu tarz da herkese uymayabilir. bir de ateşle ısıtılan basınçlı cezveler var, moka cezvesi diye. sert bir kahve çıkartsa da aromada başarısız buldum diyebilirim. en fazla yüzde 30. ben denemediysem de orta yol olarak aroma butonlu filtre kahve makineleri var. sıcak suyun kahve üzerine damlama süresini uzatarak aromayı artırdıklarını iddia ediyorlar. büyük bir teknoloji değil ama sadece markaların üst segment ürünlerine koyulduğu için daha pahalılar. sonuç olarak en pratiği ve ucuzu kahve presi. iyi kahve kullanırsan tatmin edici aroma alırsın. 4 dk yerine 6 dk beklersen daha fazla aroma alırsın mesela. bir de kişi başı 2 çorba kaşığı deniyorsa sen 4 çorba kaşığı kullan. yani anahtarı iyi kahve, çok kahve, uzun bekleme süresi. tavsiye edilebilecek aromalı filtre kahve makinesi: tchibo.com.tr/delonghi-icm-15240 kullandığım espresso makinesi: Delonghi ECO311.R tadı hafif buruk olsa da yumuşak içimli yoğun aromalı bir filtre kahve: tchibo.com.tr/feine-milde üstte linkini verdiğim sitedeki kahvelerin hepsi hafif acı. çünkü tek seçenek olarak orta kavrum var. yumuşak içim için hafif kavrum gerekiyor. çekirdek olarak hafif kavrumlu alıp kendin öğüteceksin. bunu da denedim, bu sefer de aroma azalıyor. hem yumuşak içim hem bol aroma dediğinde bu tchibo'daki feine milde kahvesinin ayarını tutturabileni ben görmedim. dünyada bu kadar insan niye kahveye süt ya da krema ekler? tam olarak bu sorunu çözmek için. aroma yerinde kalsın, tadı da yumuşasın şeklinde. |
kahve preslerinde özel bir durum yok. hepsi aynı tadı veriyor. sadece sıcak suya temas eden yerler yumuşak renkli silikon olmasın. bunlar 1 yılda falan renk atıyor. sıcak suyla çözülen boya mideye. malzemesi dayanıklı ve sağlık açısından güvenilir olsun derseniz en bilineni bodum. ben ikea kullanıyorum.
sadece çekirdek olarak bulabildiğim kahvelerde evet kendim çekiyorum. kahveyi vakumlu ambalajda alıp, kullanımdan geri kalanını kapağı silikonlu, hava geçirmez bir kapta tutmak yeterli ve pratik geliyor. amaç taze içmekse, tazeliğe daha çok etki eden çekilme değil, kavrulma tarihi aslında. en ideali çiğ alıp kendin kavurup, hemen öğütüp, hemen içmek. hiç denemedim. bu kadar uğraşamam açıkçası. kullandığım ve en çok tavsiye edilen öğütücü: delonghi-kg79 |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endero -- 30 Aralık 2017; 4:26:54 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endero -- 30 Aralık 2017; 22:55:24 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |