Şimdi Ara

BİYOLOJİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • X kromozomuna bağlı hastalıkların popülasyonlardaki dişi ve erkek bireylerde bulunma olasılıkları neden farklıdır?

AaBBcc genotipli bir dişi ile aaBbCc genotipli bireyin çaprazlanması sonucu oluşabilecek bireylerin punnett karesi üzerinde gösterin.

punnet karesi nedir arkadaş yaa anlamadım.

• İlk soru için kısa bi cevap vereyim x kromozomuna bağlı hastalıklarda XY yani erkeklerde % 100 hasta olur yada hiç olmaz X kromozomu anneden geldiği içinzaten y etkisi yok ama kadınlarda XX kromozomunda taşıyıcılık özelliği gösterebilir Aa gibi ama sağlıklıdır kadınlardada olma olasığı erkeğede anneyede bağlı o yüzden %50 dir . İnşallah yardımı olmuştur anlatmaya çalıştım elimden geldiğince . Ama punnet karesini ilkdefa duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederimm punnett karesini bi kitaptaki soruda görsem hadi neyse dicem ama hoca bikaç soru verdi sınavda sorabilirim bunları dedi. punnett karesi ne dedik bi şeyler anlattı ama anlamadı kimse böyle de kaldık
  • Önemli değil ya onuda yaparsın internete filan yaz matematiği yapan biyolojiyide yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını açıklayıcı şekilde düzenleyin lütfen.
  • 123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ka1zern -- 15 Nisan 2014; 15:15:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.