Şimdi Ara

biyoloji için yeni çalışma yöntemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle ygsde en az 8 lysde ise en az 19 20 yapmam gerek.

yaklasık 40 gündür deftere kitabın aynısını geçiriyorum biraz kısa haliyle palme + meb şeklinde gidiyorum.deftere yazarak daha iyi anlayacağımı düşünmüştüm.ama sonra boşa giden zaman ve sıfır bilgi olduğunu fark ettim bunun üzerine çalışma yöntemimi değiştiricem.bu yöntem ile devam edicem eğer olursa olur olmazsa zaten diğer derslere daha çok vakit ayıracağımdan oradan kapatırım arayı.sistem şu,
    palme kitabından günlük yaklaşık 50 sayfa okuyorum önemli yerleri iyice belirtiyorum kitap üzerine not düşüyorum sonra açıp test çözüyorum her konudan 2 test şeklinde.mesela 2 ünite geçtiysem 2x2 4 test çözmüş olacağım.palme 500 sayfa (tüm konular) bu sistemle 10 günde bir başa sarmış olacağım.biliyorum saçma geliyor biraz okuduğunla ne anlayacaksın diyiceksiniz ama ilk 2 hadi 3. tekrara kadar belki hiç bişey anlamayacağım ama belirli bir zaman sonra bariz bi şekilde anladığım yerleri es geçip altını çizdiğim yerlere odaklanacağım.bu şekilde ygsye kadar yaklaşık 2 sb ye yakın soru bitirmiş olacağım(yada 1 sb + deneme şeklinde).

sizce düzenli bir şekilde bunları yaparsam oluru varmıdır en başta yazdığım net sayısının?

• JrUnLucky J kullanıcısına yanıt
    Hocam bend ebiyolojiye yeni basladim not alarak calisiyorum ve gercekten zaman kaybi gibi geldi yol yakinken bende kitap uzerindenmi gitsem.

Cunku konuyu yaz yaz sonrasinda gecen o kadar vakitten sonra yazdigin sure kadar calis falan diger derslere vakit az kalir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak şöyle anlatayım yazarak çalıştığım günde mesela 10 15 sayfa yazı yazıyorum diyelim 1.5 2 saat sürüyor benim.bide bileğimde problem var çok uzun şekilde yazamıyorum ara vermek zorunda kalıyorum.e 2 saatim gitti bide 1 saat tekrar etsem soru çözsem e ne anladım 3 saat biyoloji çalıştım ben fiziğe matematiğe geometriye kaç saat çalışacam? kaldıki onlar çok çok daha önemli yani.o yüzden dediğim gibi günde 50 sayfa okurum 1 saat bile sürmez üstüne soruyu çözerim taş çatlasa 1.5 saatimi alır.hem hızlı okumayı geliştiririm paragrafta işime yarar.yoksa diğer türlü ölme eşşeğim ölme yaz allah yaz bitmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHOBOS19

Hocam bend ebiyolojiye yeni basladim not alarak calisiyorum ve gercekten zaman kaybi gibi geldi yol yakinken bende kitap uzerindenmi gitsem.

Cunku konuyu yaz yaz sonrasinda gecen o kadar vakitten sonra yazdigin sure kadar calis falan diger derslere vakit az kalir

ben netten çalısıyorum , ekolojı öncesı zaten gecen seneden kalmıstı , ardıda bıraz tekrar yapmak gerekıyor öyle pek abartısı yok
  • Ben not alarak çalışıyorum çok ayrıntı yazıyorum hepsini yazıyorum yani çok iyi anlıyorum ama baya bir zaman gidiyor
    İlk 2-3 ünite bitti
    Bu yazdıklarınızdan dolayı tereddüte düştüm ne yapayım hedef Ege diş mf3

• Geçen sene 19.75 net yaptım sadece asel biyo okudum bir de meb 12 kitabı ve denge biyodan 10 15 kadar deneme cozdum yanlış hatırlamıyorsam sistemlere özellikle önem vererek çalıştım ama basit ve az çıktı şansıma. Sınav da kolaydi gerçi. Bu sene palme konu anlatımlı alıp bitirdim şimdi sb olarak birey c cozuyorum çok güzel tavsiye ederim bana çok sey katıyor birey. Bu arada not alarak yazmaya karşıyım not alacaksın ama önemli unutabilecegin yerleri yoksa zaman kaybı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: will-graham

Geçen sene 19.75 net yaptım sadece asel biyo okudum bir de meb 12 kitabı ve denge biyodan 10 15 kadar deneme cozdum yanlış hatırlamıyorsam sistemlere özellikle önem vererek çalıştım ama basit ve az çıktı şansıma. Sınav da kolaydi gerçi. Bu sene palme konu anlatımlı alıp bitirdim şimdi sb olarak birey c cozuyorum çok güzel tavsiye ederim bana çok sey katıyor birey. Bu arada not alarak yazmaya karşıyım not alacaksın ama önemli unutabilecegin yerleri yoksa zaman kaybı olur

ben not alma kısmı yerine kitaptakinin aynısını deftere geçirdiğimden dolayı 10 konu bitireceğim yerde 5 konu bitirdim.okadar zaman kaybı oldu yani.smdi sadece çabuk unutacağım veya zor gördüğüm kısımların altını çizicem 3 veya 4. okumadan sonra halen unutuyorsam küçük bi not defteri tarzı bişey yapacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben yapışkanlı not kâğıtlarından kullanıyorum 50 kr fln ztn dolaba fln asıp okuyorum her gün 1 hafta sonra ztn aklında kalıyor ve kolay kolay unutmuyorsun ayrıca çok önemli gördüğüm yerleri küçük bir deftere yazıp arada okuyorum baya faydasını gördüm

Aynen oyle hocam ben bide mf4um pek bir onemi yok, bende okuyup test cozerim

• Türk Irkçısı T kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dedigin gibi pek bir abartisi yokts gercekten not tutmak bos okuyup test cozmek cok cok cok daha mantikli.

Benim arkadaslara genel tavsiyem cok kisa notlar tutun test cozerek oturur.(kendi calisma dtilimi biyoda yeni yeni buluyorum )

• quote:

Aynen hocam dedigin gibi pek bir abartisi yokts gercekten not tutmak bos okuyup test cozmek cok cok cok daha mantikli.

Benim arkadaslara genel tavsiyem cok kisa notlar tutun test cozerek oturur.(kendi calisma dtilimi biyoda yeni yeni buluyorum )

Hocam ben 11'im. Yarın yazılımız KLASİK olcak. O yüzden ben not tutmalıyım ama değil mi :D "Fotosentez"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 15 Kasım 2016; 21:38:42 >
  • quote:

not tutmadan olurmu :D ben bı uzun not bıde en kısa halını cıkarıyorum , kısa halını duvarıma yapıstırıyorum , gözüm takıldıkca okuyorum
  • Türk Irkçısı T kullanıcısına yanıt
    Hocam ygsde 6 7, lysde de min 15 yapmam lazim hic sevmiyorum nefret ediyorum biyolojiden

Ama mecbur calisicaz not cikarabilirim konulairn akisina gore

• Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Hocam senin icin sorun yok bizde not tutariz normalde ama sorunumuz diger derslerede vakit ayirmak ve zaman kaybini aza indirmek yoksa sozel ders oldugundan bencede not tutulmali.Umarim anlatabilmisimdir

• quote:

Hocam ygsde 6 7, lysde de min 15 yapmam lazim hic sevmiyorum nefret ediyorum biyolojiden

Ama mecbur calisicaz not cikarabilirim konulairn akisina gore

6-7 net kolay hocam ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.