Şimdi Ara

Biyolojideki sistemler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam sorum şu. Mesela biz bu sistemleri inceliyoruz ya (Boşaltım,sindirim,sinir vs.) Bunları eski bilim adamları teoriler üzerine mi kurmuş yoksa atıyorum bir kadını alıp, içini yarıp hadi döllenme olsun biz de inceleyelim mi demişler. Yani içerideki onca olayı nasıl bilebiliyorlar en ince ayrıntısıyla? (Yumurtanın sillere tutunup hormonu yollaması sonra ovulun oluşmasını sağlaması vs vs.). Bunlar bana çok epik geliyor sizce nasıl olmuş yada var mı bir doğrusunu bilen ?

• Maymunlar denek olarak kullanılmış olabilir.
  • Eski bilim adamibildigini nereden cikardin belki 10 sene var yok o bilgiler. Biyolojinin cogu teori imkan varsada gozlem (mesela hucre bolunmesi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Tanga B kullanıcısına yanıt
    Ortamları yapay olarak tekrar kullanabiliyorlar. Zor bişey değil. Ayrıca memelileri inceleseler bile yeter 👍🏻

• labaratuvarda oluşturulan özel ortamlarda test ediliyor.

mesela aziz sancar dna onarımıdaki böyle bir mekanizmayı keşfederek nobel ödülü aldı. yani herşeyi keşfetmiş öğrenmiş değiliz hala.

• Mikroskoptan önce sadece hipotez üretebiliyorlardı, mikroskopun icadıyla beraber adını hatırlamadığım biri dokuları incelemeye başladı ve pek çok hipotez test edilip ya yıkıldı ya teoriye dönüştü ya da yeni teoriler geldi. Adamın ismi sanırım M ile başlıyordu, lisede de sanki hem böbrek hem deri işlerken adamın adını görmüştük. Dediğim adamı bulursan araştır neler yapmış.

Edit: adamın adı marcello malpighi imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 9 Aralık 2016; 0:50:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.