Şimdi Ara

Biz 40 yasında İnsanları Emekli Edip Memura Zam vereduralım Geniş Tanıml İşsizlik Yuzde 30a Dayandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geniş tanımlı işsizlik pandemi döneminin üzerinde!

❗️Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 29,2!

❗️Geniş tanımlı #işsiz sayısı son bir yılda 2,7 milyon, son ❗️bir ayda 1,7 milyon kişi arttı!

❗️Zamana bağlı eksik istihdamda ciddi artış var!

Evet her 3 kişiden biri işsiz hale geldi. Ekonomi artık iş üretmiyor koşa koşa duvara toslamaya gidiyoruz.

Artık İtibardan tasarruf etmek zorunlu.

EYT belası ortadan kaldırılmalı.

Asgari ücret ile memur maaşları arasındaki makas düşmeli. Memur sayısı azaltılması.

Asgari ücrete zam vermek yerine Akp'nin beceriksizlik abidesi olan berbat eğitm sistemine el atılıp İmam hatip, Düz lise ve Üniversite sayısı dşürülüp derhal nitelikli mavi yaka ve özelleştirilmiş liseler üzerinden ekonomnn ihtiyacı olan mezunlar üretilmesi.

Türkiye artık bu popülizm ve bu sacmasalak Osmanlı hayallerini yüklenemiyor. Mültecilere harcananların yanısıra Suriye'nin kuzeyine de her yıl ümmetcilerin macerası nedeniyle tonla para aktarıyoruz.

Türkiye artık dayanamıyor, Tüik'in sahte verileri ile Yalanla daha ne kadar saklacaksınız! Ekonomi o kadar bozuk ki Türkyede bir bardak kahve Fransa'nın iki katına satılıyor. Bunu nasıl becerdik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Ağustos 2024; 13:39:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Memuriyet tarzı masa başı yatış dolgun ücretli iş isterim dandik kenar köşe dip puan da olsa üni mezunuyum diyenler dışında işsiz mişsiz görmüyorum ben yemin ederim, onlarında piskolojik destek alması lazım megalomani rahatsızlıkları, ekonomiyle çok alakası yok ekonomi uçsada çalışmaz onlar, onlarınki usa homeless kafası, tek fark Türkiye de çalışmayan evladı o evden atma kültürü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2024; 13:27:47 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Her dağa üniversite açmak Akp'nin Türkiyeye attıgı en buyuk kazık oldu. Birde çok sayıda imam hatip ve düz lise mezunu hiçbir halta yaramayan Dağ üniversitelerine gönderip boş beleş bir nesil yetiştirdik.

Bu dağ üniversiteleri, düz ve imam hatip liseleri kapatılıp ekonominin istediği nitelikli mavi yaka mezunlar için liseler kurulmalı. Öğretmen liseleri gib özelleştirilmiş liseler kurulmalı.

AKP zihniyetinin bu aakılsuzca kurguladıgı eğitm sistemi hem ekonomiyi mahvetti hemde bizi işsizlik Çığırından çıkarken multrcye muhtaç etti.

Basındaki yöneticilerin yetersizliği sana hiçbir dış düşmanın veremeyeceği zararı veriyor.

Eksi fizk neti olan tipler fizk bölümü okuyor halktan toplanan vergiler ile finanse edilen okullarda. Bu nasıl bir israf!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Ağustos 2024; 13:33:56 >

• Periah kullanıcısına yanıt

birazda ruhsal bir porblem dediğim gibi megalomani,bence hepsi oylede değil yoksa dandik okuyup çok iş seçmeyen gençlerde var gördüğüm ha burada büyük mega center ve avm var bizim burada iş dolu 2 hafta bile işsiz kalmıyorlar çıksalar işten, hemen buluyorlar, büyük ecza depoları bile depo elamanı arıyor gırla dertleri yatış rahat memur tarzı iş akp gitsede bunların bir çoğu ümitsiz vakka xxp gelsede kulplarını ve bahanelerini yine hazırlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2024; 14:16:30 >
  • Somut bir örnek verirsek... Mustafa Destici'nin kızı niye çalışmıyor o dediğin yerlerde?

O dediğin yerlerde kaç lira maaş veriliyor? İstanbul'un kenar semtlerindeki sitelerde 1+1 evlerin kirası 50 bin TL. Asgari ücretle karı koca çalışan biri oranın sadece kirasını bile nasıl ödeyecek?

Yabancı bir firmada, mesela Mercedes'in fabrikasında... Hatta onu da bırak Arçelik, Vestel, Meteksan gibi köklü bir Türk... (Meteksan'ı bilmezsin bile belki) O firmada işe girenler için diyebiliyor musun iş beğenmiyorlar? Mesela A101'de olduğu gibi çalışanlar sürekli değişiyor diyebiliyor musun? Yoksa o firmalara bir şekilde girenler, genel olarak işten atılmazsa emekli olup mu işten ayrılıyorlar?

100 tane iş arayan var, senin açık pozisyonun 70 tane. İşe girenlerin anasına sövsen, çlümüne çalıştırsan... Kimse gıkını çıkartmıyor. 70 kişiyi işe aldın kalan otuzu?..

Siz Allah'tan korkmuyor musunuz? Çocuk iş bulamıyor, bu saçmalıklara ailesi inanıyor... Oğlum sen niye iş beğenmiyorsun diyor. Oğlum artık bir işe gir diyor... Şuradaki yaptığının karşılığını Allah katrilyon üzeri katrilyon kere versin inşallah. Buyur diyebiliyorsan amin. Diyemiyorsan burada yaptığın şeyin adı nedir?

İnsanlara iş bulmak, geçinebileceği maaş almasını sağlamak, çalışma koşullarını iyileştirmek... Anayasanın iktidara verdiği görev. Görevini yapamayan bıraksın gitsin.

Geç o CIA ağızlarını. Türkiye'de yüzlerce siyasi parti var. Onlarcasının seçimlere girebilme yeterliliği var. Tek muhalefet partisi CHP gibi algı yapma. İki parti AKP'de başbakanlık yapmış, öbürü Cumhurbaşkanlığı yapmış adamın partisi. Anap, DYP ya? Kim veriyordu bunlara oy? MuhalefeD yoHDur. Ben mi oy veriyordum Özal'a Demirel'e? Biz partiye değil şahsa oy veriyorduk desen DYP'de Çiller, Anap'da Yılmaz'a AKP kurulmadan kim oy veriyordu?

CHP ne yapıyor? Hadi say İsmet Paşa'nın yolsuzluklarını, torpilini, ailesinin servetini... Anca Sağır İsmet dersiniz. Adam askerde topçu. Toptan kulağı öyle olmuş. Top sesinden Gazi olan birisine şerefi olan sağır der mi? Der çünkü şeref yok, malzeme de kısıtlı.

İslam'da tartışılan şeyler vardır bir de kesin olan şeyler. Her mezhepte liyakatin İslam'ın emri olduğu kesindir... Burası Müslüman ülke deyip benim evimdeki internete kadar karışacaksın, ondan sonra torpil için bana ne diyeceksin. CHP iktidara gelsin. Sistematik bir şekilde yolsuzluk yapsın, torpil yapıp hak yesin... Ne demek bana ne? CHP yapıyorsa benim verdiğim oyla yetkiyle yapıyor. Sen öbür dünyada bana ne diyebilecek misin?

Utanmadan sıkılmadan bu kaçıncı? Aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun. Dandik üniversiteyi açan AKP. Bu nasıl bir utanmazlıktır. Ben yola tuzak hazırlayayım. Tuzağa düşenlere bir de kabahat bulayım.

Teyze oğlun ülkedeki bütün işsizleri mi temsil ediyor? Kaç milyon işsiz var haberin var mı? Artı yemin ederek, yani sözlerinin doğruluğuna Allah'ı şahit göstererek yaz hele. Maaş ne kadar? Sigorta var mı? 30 gün mü? Günde kaç saat çalışacak?..

Hiç kimse gidip de (özellikle biz Türkler) yabancı memlekette temelli yaşamak istemez... Adam 20 yaşında Almanya'ya gidiyor, 40 sene orada çalışıyor, emekli olduğu gibi Türkiye'ye geliyor... AB, ABD deyip utanmazlık yapma milyonlarca Türk yurt dışında çalışıyorsa demek ki şartlar daha iyi ki... Kendinizi daha fazla küçük düşürmeyin.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

gördüğüm işsizlerin hepsi bu modda bitiriyorlar dandik okul bölümleri sonra ben ceo yum amele işçi eleman olamam modu fix değişmez teyze oğlu sadece küçük bir örnek ,sen öyle ülkenin perfect olmasını beklersen bir bakmışsın yaş 50 olmuş hayat çöp olup gitmiş arkasından el salla,yooo iyi eğitimli kariyerli, başarılı inanların nerdeyse %98+ sının hepsinin hayatı süper çevremde, nezih bir tatil bile yetmedi bu sene 3-5 yere gidiyorlar yurt dışı dahil hepsi lay lay lomunda gezmesinde tozmasında olmayan görmedim,arabada alıyorlar,evde alıyorlar,hayattaki başarısızlığınızı aynada çıkarcaksınız uydurduğunuz kulplardan değil. 

dandik kenar köşe eğtimine ,iyi bir torpil refarans yoksa, öyle güzel prestijli iş hiç bir ülke vermez,abd de überlerin,çocuk bebek bakıcılarının, satış elemanlarının %80+ sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2024; 21:28:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memur ne alaka? O kadar mülteci şu bu alırsan ülkeye hangi ülke olursa olsun işsizlik artar. Sigortasız çalışan varken , sigortalı çalışana gerek kalmaz.

Teyze oğluna bulduğun işi anlat hele. Yemin ederek.

Niye amin demiyorsun? Sen bana aynısını yaz, bakalım ben diyebilecek miyim?

Türkler iş beğenmiyor (muş) hadi öyle olsun. Ülkeye on milyon kişi doldurdunuz. Suriyeli, Pakistanlı, Afganlılarda mı iş beğenmiyor?

Çevrende olan insanlardan nezih bir yerde tatil yapıp o da yetmeyince 3-5 yere daha tatile gidenlerin olduğuna yemin etsene. O tip adamlar benim bildiğim kadarıyla tuvalete bile o kadar gitmeye vakit bulamıyor da ondan diyorum.

Verilebilecek yüzlerce örnekten... Oğlan/kız buz sporu yapıyor diyelim. Ya Ankara'da bile devletin buz pateni pisti yazın çok elektrik harcıyor diye kapatılıyor. Bu çocuk nasıl çalışacak da olimpiyatlarda milleti yenip altın madalya alacak? Suçu kendinde mi arasın? Bu söylediklerin iftira değil mi? Kaç milyon kişiye iftira atıyorsun? Allah'tan korkmuyor musun? Amacın, çıkarın ne bilmem de otur bir düşün değer mi?

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

allah kuran çarpsın hatta tanıdığım müdür bir tatile 150.000 tl gömdü bu sene.  atinaya gidenmi,madridde filemengo dansı yapanmı,fethiyede lüks villa kiralayanmı dersin bu sene instagramda bayağa çatladım bir ben salağım diye herhalde 

sana akp öven popoflayan yok hayatın gerçeklerini yazıyorum chp de gelse bir cacık değişmiycek vahşi savaş aynen devam başarılı güzel yırtık insanlar daha iyi yaşıyor bu hayatı altın kural.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2024; 21:39:10 >

Öncelikle İslam'da Allah dışında bir şeye yemin edilmez. Ederken de sadece yemin ederim diyeceksin. Onun anlamı zaten sözünün doğru olduğuna Allah'ı şahit göstermendir. Kuran üzerine yemin ederek şirk koşuyorsun. Bilgin olsun.

Adam bir milyon dolar da gömer. Sen diyorsun ki bir tatil yetmedi 4-5 yere daha tatile gitti. 4-5 diyorsun 4'ü alalım. Bir yere daha tatile gitti eder beş. Bir tatil dediğin en az bir hafta olur 7x5=35 gün yapar. 40 semelik devlet memuru ol istersen yıllık izin günün 30 gündür.

CHP gelsin bakalım. Aynısıysa başkasını seçeriz. Ama şu salaklığı yapmayalım, ya CHP gelmiş işte devam etsin gelen daha mı iyi olacak? Nerden biliyorsun daha iyi olmayacağını? Atıyorum miden rahatsız, doktor ilaç yazdı ama faydası olmuyor. Diyor musun ya mide rahatsızlığı için başka ilaçlar da var ama ben buna devam edeyim. İçeceğim ilaç iyi mi gelecek sanki?

Dediklerinizin altına imzamı atabilirim. İnanılmaz gerçekçi, somut delillerle desteklenmiş ülke gündemini anlatabilen harika yazılarınızı okuyorum.

Cevap verdiğiniz kişıler sanki ülkemizin dünyada ki 5-6; büyük devletten biriymiş de halkının durumu hoş değilmiş tarzı yazılar kaleme alabiliyorlar.

Saygılarımla.

• Nasıl dayanmıyor?

Memur maaşı 40 saat/hafta karşılığı 40 binden başlıyor.

İnsanı 45-50 arasında emekli olabiliyor. 30 sene önce 36 yaşında kendisi, babası ve dedesi emekli olmuşların maaşlarını tıkır tıkır verebiliyor

Eğitim-öğretim, sağlık devlet güdümünde kesintisiz yürüyor. Sağlıkta dünyada en iyilerden biri olduğumuzu herkes biliyor, söylüyor.

Benim gibi eskiler iyi bilir Türkiye sosyal devlet olma yolunda büyük adımlar attı.

Yüzlerce atom bombası yemiş gibi yıkım yapan şu deprem afetlerini yaşayan başka bir devlet olsa nalları 3.gün sonra dikerdi diye düşünüyorum.

• Ülke zaten 1950 den beri sırptan kaçmıl arnavut, persle araptan kaçan kürt ve bizim genişlerle dolu.Şimdi bu göçmen çöplüğü ülke yaşasa ne olur?

• silistreli kullanıcısına yanıt

Depremde devletin nalları dikmeme sebebi sanayinin %80'inin İstanbul da olması hatta daha fazlada olabilir.Memurlar benim bildiğim kadarıyla %90 kadarı başka şehirlerde yapıyor memurluk yani kiraya gidiyor çoğu para.

• DenizdekiFener kullanıcısına yanıt

Sanayimiz genelde Marmara'da dediğiniz gib. Ülkemizde herkes memur olmak istiyor. KPSS sınavlarına bakmanız yeterli.

Haftada 40 saat çalışıp emeğinin hakkını da alabiliyorsun. Güzel bence

• silistreli kullanıcısına yanıt

Bizim toplum böyle ben ilkokula giderken aileler herkesi birbiriyle yarıştırırdı.Herkes üniversite gitmek isterdi aileleri yüzünden.

• DenizdekiFener kullanıcısına yanıt

Hatta o yıllarda eski başkan Tansu Çiller herkes üniversiteye sınavsız girecek derdi. Dönemin şartlarına göre inanılmaz bir söylemdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.