Şimdi Ara

Biz hukuk devletiyiz peki bu ne? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saçmalık o zaman bjk ve ts yide almamalıydılar ikisininde adı karışmış ve diyelim ki dava 10 sene sürdü o zaman bizi 10 sene boyunca almayacaklar mı uefaya ? ayrıca şikeci olduğu kanıtlanmış milanın uefada oynamasından şuan rahatsızlık duymuyorlarda fb nin daha kanıtlanmamış suçundan dolayı rahatsızlık duyuyorlar bıraksınlar bu işi hangi mahkemeye götürürsen götür fb yi haklı bulur .......
  • demekki savcı beşiktaş ve ts ile alakalı açık delil olduğunu söylemedi.buradan bunu anlıyoruz.dava değil iddianameyi bekliyor tff.iddianame açıklanınca gizlilik kalkacak ve suçla itham edilenlerin savunması alınabilecek ve tff tekrar toplanıp bu konuda kararını verecek.mahkeme istediği kadar sürsün tffnin burada karar verme hakkı var.aslında şıu an bile var ellerine verilen delil döküman ile karar verme şansları vardı,ama yayıncı kuruluş kulupler birliği baskısı ile kararı geciktirdi oyaladı öteledi adamlar.sonrasında uefadan bu talep gelince 180 derece geri dönmek zorunda kaldılar.tff sonuna kadar sizi korumaya çalıştı farkında değilsiniz.
  • kardeşim açık delil yoksa niye hapishanedeler bırakın bu bahaneleri ............ ayrıca şüphe duymak bile yeterli diyor uefa neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

kardeşim açık delil yoksa niye hapishanedeler bırakın bu bahaneleri ............ ayrıca şüphe duymak bile yeterli diyor uefa neyse

Aynen.Sıfır tolerans,sıfır şüphe palavra o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 30secondstomars -- 27 Ağustos 2011; 19:46:35 >
  • ya ben sizin neden bahsettiğinizi anlamıyorum arkadaş.ne bahanesinden bahsediyorsunuz?diyoruz ya işte tffye kalsa şikenin lafı bile edilmeyeceküstü örtülecek ama uefa geldi geri adım attı adamlar.
  • abicim o kadar hakliysaniz cas a basvurun iptal etsin karari uefa size tazminat odesin.

tff yanli, uefa ya bile yanli karar veriyo dediniz cas istediginiz karari vermese cas ta yanli olcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

ya ben sizin neden bahsettiğinizi anlamıyorum arkadaş.ne bahanesinden bahsediyorsunuz?diyoruz ya işte tffye kalsa şikenin lafı bile edilmeyeceküstü örtülecek ama uefa geldi geri adım attı adamlar.

tff bizi korumaya çalıştımı çalışmadımı bunu kimse bilmiyor bu forumda. Eğer ki korumak buysa keşke korumasaydı 2 kat daha fazla zarar verdiler. Bunu korumak için yapmış olma ihtimali bana göre az .
  • Federasyon şikecilere cezayı seve seve vermek istemezse UEFA o cezaların belki daha da ağırını zorlaya zorlaya verdirtecek

Ceza infazında merhamet olmaz. Kurallar ne diyorsa o olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

hasanmerto hocam siz hem kendiniz yanlış biliyosunuz, hemde insanları yanlış yönlendiriyosunuz. yorumsal olarak bilmem ama yazdığınız yazı teknik olarak yanlış bilgiler içermekte.

öncelikle futbol federasyonumuzun "iddianame hazırlanmasını bekleyeceğiz" deyirek ertelediği kararı halen daha ertelenmiş olarak rafta beklemektedir, bundan bi değişiklik yoktur. dün uefa fenerbahçeyi ŞLne almak istemediğini açıkladığında verilen karar ise UEFA ile alakalıdır, fenerbahçenin türkiye liglerindeki durumu ile alakalı değil. buna öncelikle bi açıklık geitrelim, elma ile armutu karıştırmayalım.

UEFA delili vara göstersin diyeceğinize aslında bizim bu süreci neden bukadar uzattığımızı sorgulamanız gerek çünkü diğer ülkelerdeki şike davalarında diğer ülkelerin federasyonları çok çabuk bir şekilde kararlarını vererek UEFA ya katılacak yada katılmaktan men edilecek takımları hemen (kendileri) bildirdiler. ama biz olayı yokuşa sürdüğümüz için UEFA da: "madem siz kararsızsınız, ozaman dava bitene kadar bu takımları göndermeyin, çünkü gönderirseniz ve sonra suçlu çıkarlar da iş bana kalırsa çok ağır yaptırımlar uygularım türkiyeye" dedi. yani biz adam gibi zamanında kararı verseydik böyle olmayacaktı. burda hemen aklıma geçen gün TFF basın açıklamasında "iddianame hazırlanana kadar beklicez" dediğinde lig düşmekten yırttık diye göbek atan fenerbahçeliler geliyo. evet ozaman bu olay geçiştirildiği için göbek atıyolardı ama geçiştirilmeseydi, adam gibi karar verilseydi sizin için bilie daha iyi olabilirdi.

ama siz UEFAnın hukuk anlayışını sorguluyosanız o apayrı bi mesele. bu konuda ülke olarak halen daha BEYNİMİZE SOKAMADIĞIMIZ bir gerçek var. işin aslı defalarca kez açıklanmasına rağmen halen daha delil getirin bakalım mahkeme suçlu bulacakmı diyenler var. bunu söylemekten dilimce tüy bitti ama bikez daha söyliyim: UEFA yada diğer federasyonlar, futbol içindeki her olayla olduğu gibi şike soruşturmalarında da modern hukuk çerçevesindeki delillere bakmazlar. bu ne demek; şimdi uzun uzun anlatamam, okumak isteyen şurdan okusun:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51754429 özet geçem gerekirse olay şudur: modern hukuğa göre bir insanın suçlu sayılabilmesi için çok net deliller gerekir, örneğin bu olayda adam telefonda açık açık: "ŞİKE YAPTIM ULAN BASTIM PARAYI ALDIM MAÇI" demediği sürece suçsuzdur. modern hukukta yani günlük hayatta bu böyledir. ama UEFA böyle yapmıyor, yani örneğin sen maçtan önce rakip takım yetkilisine yüzbinlerce dolar para transferi yapıp sonra bu transferi inkar edersen, ve para transfer ettiğin kanıtlandığında da: "dondurma parası bu, dondurma alsın diye para gönderdim ben" dersen modern hukuk kanunlarına göre beraat edersin, kimse dokunamaz, ama UEFA seni direk ihrac eder çünkü azıcık beyni olan biri bunun dondurma parası olmadığını farkındadır.

kısacası UEFA bu konuda sana 'modern hukuk çerçevesinde tanınan' bir delil sunmak zorunda değil, öyle olsaydı UEFA zaten kolay kolay hiçkimseyi şikeden dolayı yargılayamazdı. bu hep böyleydi zaten ama biz halen kafamızı kuma sokmaktan vazgeçmiyoruz ve halen daha "delili varsa getirsin bakalım mahkeme suçlu bulacakmı" gibi saçma bir savunma mekanizması oluşturmaya çalışıyoruz.

açıkçası fenerbahçenin uefa ya olan orantısız suçlamalarından dolayı türkiye zarar görme durumuna geldi. türkiye içinde çok senaryo uydurdunuz, yok cemaat fenere saldırmış da, yok deliller sahteymiş de... türkiye içinde halk saftır, bu senaryoları yer, ama siz uefa ya senaryo yazmaya kalkarsanız ülke olarak çok kötü bi tokat yiyebiliriz, aziz yıldırımın mafya kabadayısı üslubu artık türkiyeyi namlunun ucuna geitrmiş durumda neyazıkki. hem kendinize hemde türkiyeye zarar veriyosunuz.

Dediklerin mantiksiz juventus hakemleri etkilekten yargilamdi ve dellilleri acikti . Uefa yetkilisi kendi soyledi aksi ispatlanmadikca herkes sucsuzdur, zaten fb suclu deseydi sl den fbyi men ederdi, ceza veremedi, gondermeyen tff

• quote:

Orijinalden alıntı: V2

quote:

ya ben sizin neden bahsettiğinizi anlamıyorum arkadaş.ne bahanesinden bahsediyorsunuz?diyoruz ya işte tffye kalsa şikenin lafı bile edilmeyeceküstü örtülecek ama uefa geldi geri adım attı adamlar.

tff bizi korumaya çalıştımı çalışmadımı bunu kimse bilmiyor bu forumda. Eğer ki korumak buysa keşke korumasaydı 2 kat daha fazla zarar verdiler. Bunu korumak için yapmış olma ihtimali bana göre az .

uefanın bu işe karışmayacağını düşündüler.niyeyse artık.biz kendi aramızda çözeriz unutulur gider diye düşündüler herhalde...

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

abicim o kadar hakliysaniz cas a basvurun iptal etsin karari uefa size tazminat odesin.

tff yanli, uefa ya bile yanli karar veriyo dediniz cas istediginiz karari vermese cas ta yanli olcak.

Uefa kurnaz oynayıp kendisini olumsuz her durumdan çekmiş durumda dikkat ederseniz. Buradan ne çıkıyor, federasyonun da bir güzel kullanılıp bırakıldığı. Zaten saçma sapan bir yönetim gösterdiler, son olaylarla sıvama kısmına geçildi.
  • uefa niye oyun oynasın kardeşim bende bunu anlamıyorum.fenerbahçe kimki uefa bu işlere girecek?cidden amma büyük görüyormuşsunuz kendinizi.barca seyircisi daha mütevazidir yeminle.
  • quote:

uefa niye oyun oynasın kardeşim bende bunu anlamıyorum.fenerbahçe kimki uefa bu işlere girecek?cidden amma büyük görüyormuşsunuz kendinizi.barca seyircisi daha mütevazidir yeminle.

tmm bsey yazmama gerek kalmadi
  • quote:

uefa niye oyun oynasın kardeşim bende bunu anlamıyorum.fenerbahçe kimki uefa bu işlere girecek?cidden amma büyük görüyormuşsunuz kendinizi.barca seyircisi daha mütevazidir yeminle.

• quote:

Niye yapmasın saçmalıyorsunuz. Bakın aklanma durumunda bu işin tazminatı var. Fakat hali hazırda kararı UEFA vermedi, verdirtti. Resmiyette suçsuzlar yani bilmem anlatabildim mi? Ne kadar basit bakıyorsunuz olaylara. Bunun kendini büyük görmeyle bir alakası yok. Akıllı hamleler yaptılar TFF oyuna geldi şu durumda resmi suçlu TFF. Atıyorum yarın bir gün Fenerbahçe aklanırsa yahut Trabzonspor ve Beşiktaş'ın bir suçu bulunursa (ihtimal olarak söylüyorum elbet bunları bana göre bu üç kulüp de suçsuz bulunacak sonunda) başı yanacak olan kurum TFF, UEFA değil. Peki bu saçma kararlar niye alındı, UEFA bastırıyor diye. Azmettirici UEFA fakat dediğim gibi her durumda TFF suçlu. Anlıyor musunuz şimdi. UEFA niye oyun oynasınmış. Bu olayın skandala dönüşmesi muhtemelken UEFA kendini niye lekeletme riskine girsin?

• saçmalayan benmiyim senmisin?uefa işi gücü bırakacak fenerle alakalı oyunlar oynayacak.ortada birşey yoksa uefa neden girsin bu işlere?niye riske atsın kendini evet ben de aynı soruyu soruyorum.suçluluğumuz kanıtlanmadı deyip duruyorsunuz ama siz suçsuzluğunuzu çoktan kanıtlamışsınız bile,bu nasıl bir ikiyüzlülük?
  • quote:

saçmalayan benmiyim senmisin?uefa işi gücü bırakacak fenerle alakalı oyunlar oynayacak.ortada birşey yoksa uefa neden girsin bu işlere?niye riske atsın kendini evet ben de aynı soruyu soruyorum.suçluluğumuz kanıtlanmadı deyip duruyorsunuz ama siz suçsuzluğunuzu çoktan kanıtlamışsınız bile,bu nasıl bir ikiyüzlülük?

Peki güzel kardeşim soruyorum sana suçluluğumuzu sen mi kanıtladın? Defalarca söyledik. Yönetim açıklama yaptı. Madem Şampiyonlar Ligi'nden men edecek delil var elinizde, düşürün bizi dendi. TFF ne dedi, bu söylemekle olacak şey değil, delil lazım. E o zaman neye dayanarak buna kalkışıyorsun? Ben suçsuzluğumuz kanıtlandı demedim tek bir yorumumu göster öyle dediğim? Bulamazsın yok çünkü! Ben gözümle gördüğüm şeylere inanıyorum ve diyorum ki bana göre Fenerbahçe aklanacak. Bu ne demek Fenerbahçe kesin suçsuzdur mu demek? Değil! E o zaman bunu söyleme bana güzel arkadaşım.

Ayrıca UEFA kendini riske atmamak için böyle yaptı dedim basitçe de açıkladım ki anla diye sen hala niye riske atsın kendini diyorsun ya hu? Ya okumuyorsun yazdığımı ya da anlamıyorsun. Hepsini geçtim bizim men edilmemizdeki gerekçe neydi? Şike soruşturmasında yer almamız. Bak, YER ALMAMIZ, yapmamız değil. Peki sizler neye göre devam ediyorsunuz bana bunu açıkla. Aydınlar iyi niyetlerinden kurtuldular dedi böyle bir hukuk var mı ya hu? Kupayı iade ettiniz diye mi devam ediyorsunuz şimdi siz? Kupayı iade etmek ne demektir biliyor musun? Aklanana kadar biz bu kupanın getirdiği tüm haklardan feragat ediyoruz demektir! Parası, şampiyonluğu, Avrupa'sı hepsinden vazgeçiyoruz demektir. İyi niyetle hukuk mu olur? Ortada saçma sapan bir durum var ve hukuksuzluk son sürat devam ediyor. Buna itiraz edebilir misin? Bana şu hukuka uygundur de açıkla karşı çıkıyorsan.

• suçlusun veya değilsin demedimki sana.sadece uefa durduk yere böyle bir karar almaz dedim.kupaya niye devam ettiğimizi bende bilmiyorum.iki ihtimal var dün başka bir yerde de yazdım.ya trabzonla ve beşiktaşla alakalı veriler yetersiz karar vermeleri için fenerin olayı daha bariz ya da futbol camiasında herkesin uefa da dahil fenerbahçeye karşı bir çekememezliği,bir garezi var.ikincisi çok saçma ama...
  • quote:

suçlusun veya değilsin demedimki sana.sadece uefa durduk yere böyle bir karar almaz dedim.kupaya niye devam ettiğimizi bende bilmiyorum.iki ihtimal var dün başka bir yerde de yazdım.ya trabzonla ve beşiktaşla alakalı veriler yetersiz karar vermeleri için fenerin olayı daha bariz ya da futbol camiasında herkesin uefa da dahil fenerbahçeye karşı bir çekememezliği,bir garezi var.ikincisi çok saçma ama...

Bak kendin demişsin eğer karar vermeleri için yeterli bir durum varsa bu yeterli durumun çoktan açıklanmış olması gerekirdi. Hem Avrupa'dan men edelim hem de ligde ceza vermeyelim olayı hukuksuzluktan başka bir şey değildir. Sayın Ali Koç'un da dediği gibi TFF'ye göre Fenerbahçe Avrupa'ya gidemeyecek kadar pis ama ligde oynayacak kadar temiz. Böyle bir olay olamaz, ya pissindir ya temizssindir.

• tff sonuna kadar sizi korumaya çalıştı bunu anlamadınızmı hala?birşey olmaz dediler üstünü kapatırız dediler ama işin içine uefa girince yapacakları birşey kalmadı... hukukla gugukla alakası yok işin.kulupler birliği ve yayıncı kuruluş kimsenin düşmesini kalkmasını istemiyor... ankarasporu 2 günde düşürdüler ellerinde delilmi vardı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.