Şimdi Ara

Biz hukuk devletiyiz peki bu ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, TFF açıklama yaptı "Yargı kararlarını beklememiz gerekiyor, biz bu delillerle kesin hükme varamıyoruz, hukuk devletinde bize yakışan yargı kararını beklemektir" dedi.

Sonra UEFA Başmüfettişi geldi, bizim federasyon bu adamlara ne anlattıysa, "Madem bu adamlar şike yapmış ya kendileri çekilsin, ya siz çekin, veya biz çekeriz" dedi.

Ve federasyon Fenerbahçe'yi men ettti.

Size soruyorum arkadaşlar:

1. Eğer kesin bir delil varsa niye ,"Kesin bir sonuca varmak güç, hukuki süreci bekleyeceğiz" dediler.

2. Eğer kesin bir sonuç yok ise ,başmüfettişe niye şike var dediler, sonuçta UEFA'nın elinde iddianame yok adamlar bilemez.

3.Madem yargı kararını bekleyeceksin, sen nasıl, bir karara varıp Fenerbahçe'yi men ediyorsun, ya bu süreçte aklanırsa Fenerbahçe, en az 30 milyon olmak üzere kaybettiği belki 40-50 milyon euro ne olacak?

Böyle bir saçmalık var mı?_ ne günlere kaldık yahu?

FENERBAHÇE BU SENE LİGDEN ÇEKİLMELİ ARKADAŞLAR: DİĞER TAKIMLAR VE DİGİTURK YAPABİLİYORSA; TSL Yİ OYNATSIN DA GÖRELİM 30 milyon FENERBAHÇE TARAFTARI OLMADAN....

Bütün digitürkleri de iptal edelim

• hocam uefa dedikten sonra tff hic bi halt yiyemezdi tff ye haksizlik ediyosunuz bence, eger uefanin dediklerini yapmazsak turkiye ligini turkiye milli takimini tanimaz uefa olan olur.uefaya rest cekilmez kusra bakmayin karar yanlis dogru onu ben bilemem.
  • ya şu fenerlilerin çekilelimde türkiye görsün hallerine o kadar gülüyorum ki. Ya nesiniz siz bi çekilsenizde görsek artık. Benim maaşım ne kadar düşecek artık piknik yapamayacakıyım çok merak ediyorum. Yani türkiye somaliyemi dönecek nedir. Bi gdin ya korkudan ne diyeceğinzi şaşırdınız.
  • "

Federasyon böyle bir şey demedi sapla samanı karıştırmayalım. Federasyon Fenerbahçe klubünün savunmasını almadan karar veremeyiz dedi.Savunmayı alabilmemiz için delilleri fenerbahçe klübüne göstermemiz gerekir ama gizli olduğu için gösteremiyoruz dedi.
    Disiplin kuruluna sevk edilen şahıslarla ilgili olarak onların
    avukatlarına savcılık adliyede delileri inceleme izni verdiği için onların savunmaları alınabilecek.
    sorun yalnızca prosedür .zaten UEFA fenerin ipini çekmiş ve resmen şikeye bulaşmış olarak ilan etti sitebinde.
    " The UEFA Emergency Panel, composed of the UEFA President and four members of the UEFA Executive Committee, met today following the decision of the Turkish Football Federation to withdraw Fenerbahçe SK from the 2011/12 UEFA Champions League due to the fact that the club has been involved in match-fixing.

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Arkadaşlar, TFF açıklama yaptı "Yargı kararlarını beklememiz gerekiyor, biz bu delillerle kesin hükme varamıyoruz, hukuk devletinde bize yakışan yargı kararını beklemektir" dedi.

• ya ne olmuş yani fener 2 oyuncu , 2 hakem ayartmışsa. Gitmeyin bu kadar üstlerine çekilirseler ligten halimiz bithap. :)))))))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazminator

ya ne olmuş yani fener 2 oyuncu , 2 hakem ayartmışsa. Gitmeyin bu kadar üstlerine çekilirseler ligten halimiz bithap. :)))))))))))

Aziz Yıldırım ısrarla bütün suçlamalardan aklanacağına inancının tam olduğunu söyledi. Nihat Özdemir de aynı yorumu bugün yaptı. Biz zaten şike olduğuna inanmıyoruz bahsi geçen zamanlar ve maçlar için zira o dönem Trabzonspor da Fenerbahçe de aynı takımlarla aynı haftalarda oynadılar ve kime karşı hırslı kime karşı iddiasız bir takım gibi oynadıklarını herkes gördü. Nasıl böyle konuşabiliyorsunuz anlamıyorum. Onu geçtim kanıtlanmayan suçu kanıtladınız kendi içinizde. Başkanınız kefaletle tutuksuz yargılanıyor, yurtdışı yasağı var ve soruşturma sürerken ortada delil yokken bize verilen bu karar nasıl olur da sizi ve özellikle Beşiktaş'ı etkilemez bunu aklı selim kimse anlamaz. Bakın Fenerbahçeli demiyorum, aklı selim diyorum çünkü rakip de olsa mantıklı yaklaşan herkes bu soruşturma sürecindeki çelişkilerin farkına rahatça varacaktır.

Son olarak Uefa bu kararı değiştirmezse; ki çok zor bu saatten sonra; size başarılar dilerim. Ama haklı olarak oraya gittiğinizi düşünüyorsanız açın 2. yarı maçlarını seyredin iki kulübün. Özetine değil ama lütfen. Aykut Kocaman'ın, bütün futbolcularımızın döktüğü ter ve kulübün bu ülke sporuna yaptığı yadsınamaz katkı haram olsun. Gün gelir devran döner, ak koyun kara koyun da belli olur elbet.

• tabii bütün maçları izleyelim. 10 dk. Bi maçta 6-7 dk. Bi maçta uzatmalar uzatma dklarının sonlarımda sonçare verilen penaltılar, bi maçta arka arkaya verilem 3 penaltı vs.vs. Bence izleyecek pek bişey yok herşey gayet açık.
  • Hala anlamıyor musunuz ?

Feneri Tff men etmedi, Uefa etTİRdi.

Eğer fener men edilmeseydi çok daha büyük cezalar gelecekti. 8 yıl ülke olarak topluca men gibi. ( milli takım dahil ) Bu da 2 avrupa şampiyonası, 1 dünya kupası yapıyor.

Affedersiniz ama fener şl'ye gitsin diye kimse bunu göze alamazdı. Ayrıca ortada hiç bir şey olmasa uefa kesinlikle tff'yi sıkıştırmazdı. Demek ki gelen savcı burada belli şeyleri görüştü ve kanaat getirdi.

Uefa bu konularda 0 tolerans ile hareket eder ve siz de sene içinde yapmış olduğunuz olumsuz davranışların cezasını çekiyorsunuz. Siz derken klüp yöneticilerinden bahsediyorum taraftardan değil...
  • Hukuk devleti olsaydık eğer fenerbahçe bank asya kadrosunu kuruyordu şimdi
  • taraftarlarıda fener forması ile benfica maçına gitmedimi fb formundaki fb taraftar yorumlarını hiçmi okumuyorsunuz. TSL 1 takımdan oluşuyor.fb cumhuriyeti.
  • hasanmerto hocam siz hem kendiniz yanlış biliyosunuz, hemde insanları yanlış yönlendiriyosunuz. yorumsal olarak bilmem ama yazdığınız yazı teknik olarak yanlış bilgiler içermekte.

öncelikle futbol federasyonumuzun "iddianame hazırlanmasını bekleyeceğiz" deyirek ertelediği kararı halen daha ertelenmiş olarak rafta beklemektedir, bundan bi değişiklik yoktur. dün uefa fenerbahçeyi ŞLne almak istemediğini açıkladığında verilen karar ise UEFA ile alakalıdır, fenerbahçenin türkiye liglerindeki durumu ile alakalı değil. buna öncelikle bi açıklık geitrelim, elma ile armutu karıştırmayalım.

UEFA delili vara göstersin diyeceğinize aslında bizim bu süreci neden bukadar uzattığımızı sorgulamanız gerek çünkü diğer ülkelerdeki şike davalarında diğer ülkelerin federasyonları çok çabuk bir şekilde kararlarını vererek UEFA ya katılacak yada katılmaktan men edilecek takımları hemen (kendileri) bildirdiler. ama biz olayı yokuşa sürdüğümüz için UEFA da: "madem siz kararsızsınız, ozaman dava bitene kadar bu takımları göndermeyin, çünkü gönderirseniz ve sonra suçlu çıkarlar da iş bana kalırsa çok ağır yaptırımlar uygularım türkiyeye" dedi. yani biz adam gibi zamanında kararı verseydik böyle olmayacaktı. burda hemen aklıma geçen gün TFF basın açıklamasında "iddianame hazırlanana kadar beklicez" dediğinde lig düşmekten yırttık diye göbek atan fenerbahçeliler geliyo. evet ozaman bu olay geçiştirildiği için göbek atıyolardı ama geçiştirilmeseydi, adam gibi karar verilseydi sizin için bilie daha iyi olabilirdi.

ama siz UEFAnın hukuk anlayışını sorguluyosanız o apayrı bi mesele. bu konuda ülke olarak halen daha BEYNİMİZE SOKAMADIĞIMIZ bir gerçek var. işin aslı defalarca kez açıklanmasına rağmen halen daha delil getirin bakalım mahkeme suçlu bulacakmı diyenler var. bunu söylemekten dilimce tüy bitti ama bikez daha söyliyim: UEFA yada diğer federasyonlar, futbol içindeki her olayla olduğu gibi şike soruşturmalarında da modern hukuk çerçevesindeki delillere bakmazlar. bu ne demek; şimdi uzun uzun anlatamam, okumak isteyen şurdan okusun:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51754429 özet geçem gerekirse olay şudur: modern hukuğa göre bir insanın suçlu sayılabilmesi için çok net deliller gerekir, örneğin bu olayda adam telefonda açık açık: "ŞİKE YAPTIM ULAN BASTIM PARAYI ALDIM MAÇI" demediği sürece suçsuzdur. modern hukukta yani günlük hayatta bu böyledir. ama UEFA böyle yapmıyor, yani örneğin sen maçtan önce rakip takım yetkilisine yüzbinlerce dolar para transferi yapıp sonra bu transferi inkar edersen, ve para transfer ettiğin kanıtlandığında da: "dondurma parası bu, dondurma alsın diye para gönderdim ben" dersen modern hukuk kanunlarına göre beraat edersin, kimse dokunamaz, ama UEFA seni direk ihrac eder çünkü azıcık beyni olan biri bunun dondurma parası olmadığını farkındadır.

kısacası UEFA bu konuda sana 'modern hukuk çerçevesinde tanınan' bir delil sunmak zorunda değil, öyle olsaydı UEFA zaten kolay kolay hiçkimseyi şikeden dolayı yargılayamazdı. bu hep böyleydi zaten ama biz halen kafamızı kuma sokmaktan vazgeçmiyoruz ve halen daha "delili varsa getirsin bakalım mahkeme suçlu bulacakmı" gibi saçma bir savunma mekanizması oluşturmaya çalışıyoruz.

açıkçası fenerbahçenin uefa ya olan orantısız suçlamalarından dolayı türkiye zarar görme durumuna geldi. türkiye içinde çok senaryo uydurdunuz, yok cemaat fenere saldırmış da, yok deliller sahteymiş de... türkiye içinde halk saftır, bu senaryoları yer, ama siz uefa ya senaryo yazmaya kalkarsanız ülke olarak çok kötü bi tokat yiyebiliriz, aziz yıldırımın mafya kabadayısı üslubu artık türkiyeyi namlunun ucuna geitrmiş durumda neyazıkki. hem kendinize hemde türkiyeye zarar veriyosunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ağustos 2011; 8:41:35 >

• Utanmadan " çekilelimde görsünler " diyorlar ya Ya siz kimsiniz be , çekilseniz yeminle burası daha güzel bir lig olur bu ligin kalitesini bozuyorsunuz.
  • aman haaaa çekilirseler halimiz ne olur be. Maaşımız asgari ücrete düşer. Eve et alamayız daha fb. Nooolur çekilmeyin ...
  • Konuyu bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz, TFF yapmadı, UEFA yaptırdı diyorsunuz.

UEFA'nın elinde delil mi var? UEFA kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan herhangi bir hükme varamaz!

Sapla samanı karıştırmayın. UEFA bugüne kadar, kafasına göre kimseyi ihraç etmemiştir, kendi mevzuatı var, öyle kolay mı bir takımı kafasına göre ihraç etsin.

O yüzden TFF üzerinden yapıyor. Şimdi Fenerbahçe aklanırsa, ve UEFA karar alıp Fenerbahçe'yi ihraç ederse-ki edemez- belki 100 milyon euro tazminat ödemeye mahkum olacaktı.

Fenerbahçe- İtalya'daki gibi Juventus gibi hakkında yargı kararı yok, ortada daha iddianame bile yok, hakimler davayı kabul etmemiş yani ortada hiçbirşey yok.

Uefa'nın yaptığı şey, Fenerbahçe'yi günah keçisi ilan edip, "BAKIM BİZ ŞİKEYLE MÜCADELE EDİYORUZ, size de aynısı olur" mesajı vermek.

Fakat bunu ancak Türkiye gibi 3. dünya ülkesinde yapabilir.

Manchester United hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmasın bakalım onu men ettirebilir mi? Veya İngiltere federasyonu buna izin verir mi?

• Ts daha Benfica'yı eleyemiyor,bir de buna rağmen direkt gideceğine seviniyor.Rekor kıracaklarına seviniyorlar ise o başka tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 30secondstomars

Ts daha Benfica'yı eleyemiyor,bir de buna rağmen direkt gideceğine seviniyor.Rekor kıracaklarına seviniyorlar ise o başka tabi...

Kıracaklar rekoru. Hem de geriden.
  • Kesinleşmiş yargı kararıda ne ? Birincisi mahkemelerde feenerbahçe yargılanmayacağına göre fenerbahçe hakkında bir mahkeme hükmü zaten olmayacak ,ikincisi o klişe topu taca atıp vakit geçirmek ve bu vakit geçirilirken af çıkmasını beklemek/zamanaşımı süresinin geçmesini sağlamak için kullanılan bir taktiktir bürokraside.Zaten bu dava nerden baksanız en az 3-5 yıl sürer .

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

UEFA'nın elinde delil mi var? UEFA kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan herhangi bir hükme varamaz!

• Durum aslında milli bir durum bunu anlayamıyor kimse.

Fenerbahçe suçluysa kendi ülkesinde yargılanır , cezası verir, işgalci ülke valisi gibi bir uefa yetkilisi geliyor, ülkemiz federasyonunu, üzerinde ay-yıldız olan federasyonu karara zorluyor.

Hangi ülkede böyle birşey yapabilir soruyorum sizlere.

Bugün bize yarın size...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 30secondstomars

Ts daha Benfica'yı eleyemiyor,bir de buna rağmen direkt gideceğine seviniyor.Rekor kıracaklarına seviniyorlar ise o başka tabi...

Daha benficayı mı eleyemiyor?
    Daha derken?

Sen ya madrid ya da barca taraftarısın heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Utanmadan " çekilelimde görsünler " diyorlar ya Ya siz kimsiniz be , çekilseniz yeminle burası daha güzel bir lig olur bu ligin kalitesini bozuyorsunuz.

Kalite bozuluyomuşmuş. Bizmiyiz Fenerbahçe maçına fahiş bilet fiyatı çeken ? Takımlarınızın yöneticileri Fenerbahçe maçının gelmesini 4 gözle bekliyorlar. gs ye bjk ye 50 - 60 lira olan biletler bize 80 - 90 TL'ye satılıyor. Her takım içinde geçerli bu fahiş fiyat olayı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.