Şimdi Ara

BJK taraftarı neden yıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BJK taraftarının geldiği noktayı anlamlandıramıyorum.

YD gitmeden önce, "yeter ki gitsin, kulüp küme düşse bile razıyım" diyenleri görüyordum.

Bu sene başında da "ilk 10'a giremesek bile sabır gösterip düzlüğe çıkmamız lazım" diyenleri görüyordum.

O günden bu yana neler değişti? Ben kısaca söyleyim. BJK'li futbolcular sene başında oldukça iyi performans gösterip beklentiyi artırdı.
    Ben taraftarın bu konuda hata yaptığını düşünüyor ve sene başındaki fikirlerini anımsatmak istiyorum.

"Sen GS'lisin sana ne" diyenler çıkabilir. Bunları yazmamın nedeni, ligte güçlü bir BJK istiyor olmam. Çünkü güçlü bir BJK, güçlü bir GS demektir. Taraftarının da parçalanmadan takımını desteklemesi gerekiyor. Eminim ki 2-3 sezon içinde şampiyonluğa direkt oynayan, güçlü bir BJK izliyor olacağız.Oynatılan gençlerle şu an bunun temelleri de atılıyor.

• guc yetmese tamam dersin de 10 mactir one geciyorsun son 10 15 dakikada maci veriyorsun. 1 degil 2 degil 3 degil devamli ayni senaryo ve buna teknik yonetim aylardir cozum bulamiyor. kizilan nokta bu. yoksa ben hala umutluyum ve gidisattan memnunum. gelecekte cok iyi seyler olacak.
  • Hangi genç ? Genç takım diyoruzda ortada kaç tane 20 yaş veya altı var ? Oğuzhan ve Necip dışında ilk 11 de oynayan genç oyuncu yok. Ayrıca Necip zaten Mustafa Denizli döneminden beri oynuyor. Oğuzhan dışında oynayan genç yok.
  • oyun kalitesi olarak gs ve fb den çok daha iyi oynamamıza ve ligde rakiplerimize puan farkı atmamız gerekirken kendi elimizle verdiğimiz maç sayısı 10 u geçti.tabiki tepki gösteririz.biraz dikkat etseler.şampiyon olabilirdik.sene başından umutlandırmasalardı.
  • Durum benim açımdan hala aynı beklentim Şampiyonluk ama kendimi kaptırmış değilim.Olmayabilir bu sorun değil.Kanserliliği bıraksak yeticek bize son dakikalar hayatımdan 10 yıl alıp götürüyor.Dünkü maçı izlerken ilk yarı sonu karabük maçına dönecek hissine kapıldım adam atılınca ve olan oldu.Bu sene olmazsa bile Beşiktaşın seneye taş gibi geleceği açıkça ortada.Ancak 2.lik veya şampiyonluk bizim bu yolda daha kolaylaştırırdı.( ben hala şampiyonluğa inanıyorum herkes olmaz imkansız diyor ama geçen dönem yine böyle başladık tek fark 2 puan daha az almamız geçen döneme göre ve kimsenin puanı garanti değil şu zor dönemeci iyi bir şekilde atlatmamız gerekiyor.Bence haftaya yeniden galibiyet alıcaz ve yolumuza devam edicez.8 puandan 3 puana düşmüştü geçen dönem bu dönemde olucak inancım var buna ve belkide öne geçme şansımız olacak son haftalara kalırsa eğer Gs nin 2 zor maçı var bizim ise bağıl olarak daha kolay maçlarımız var.Tek eksik motivasyon oda galibiyetlerle gelicektir.)
    Ve şuda ayrı bir ayrıntıdır ki Yönetimden olsun yönetime yakın olan kişiler olsun herkesin tek söylediği bu sezon gelecek senenin takımını hazırlıyor yöneticiler.Bu inanılmaz bir gelişme ve seneye gerçekten dinamik bir takım gelecektir hedefi şampiyonluk olan.Şu anki istikrarsızlık giderilecektir.Bu sene belki transferler biraz daha aceleci olmuştur şu olacak olanlara göre ama yinede istekli arzulu takımımız var.Dünkü maçtada gördük ama işte beceriksizlikler bu işi yokuşa sürüyor.Tek maçla saçmalayacak değilim.Takım geçen dönem 4 maç galibiyet alamadı hiç, bu dönem oda yok ama bence daha iyi olacaktır takım bir şekilde umudum var.

• Samet Hoca takıma senelerdir özlediğimiz kolej havasını kazandırdı ama bu işin biraz suyu çıktı. Çünkü kolej havasını abarttıkça profesyonellikten uzaklaşıyorsunuz ve maçlara ligde 1. olmak için çıkılan maç gözüyle değil sanki mahalle maçına çıkar gibi bakıyoruz. Durum bu olunca da sıkıntılar başlıyor. Takım mahalle maçı gibi sürekli koşuyor ve baskı kuruyor önce. Eğer en az 2 gol bulursa pek sıkıntı olmuyor ama onun dışındaki durumlarda inanılmaz hatalar ve yenilen goller maça damga vuruyor, özellikle ilerleyen dakikalarda.

Fikret Orman'ı hep destekledim hala da desteklerim, Samet Hoca'yı da öyle. Ama Samet Hoca bazı konulardan ders çıkarmalı. Menemen, kolej takımı muhabbetleri bir yana bırakılıp takıma profesyonellik kazandırılmalı.

Fatih Terim'in en büyük artısı bu bence. Fatih Hoca hem takıma amatör ruhu, kazanma hırsını aşılıyor hem de profesyonellik anlamında en ufak bile taviz vermiyor.

• Takımdan bende memnundum ama artık bu son dk da verilen maçlardan dolayı sabrım taştı.
    Yani adam akıllı konuşmak lazım. Allah için Beşiktaş büyük bir takımdır Anadolu takımı değildir.
    Anadolu takımları yapar bunu genelde. Öne geçerler ve geri yatarlar akabinde de son dk larda gol yerler veya yenilebilirler bile.
    Biz bu senaryoyu Beşiktaşta görmeye alışkın değiliz. Yemin ederim son 10 dk baktım oyun mahalle maçına dönmeye başladı dedim kesin gol yiyeceğiz ve 3 dk sonra gol geldi.
    Yıkıldım resmen. Ama şaşırmadım çünkü olacakları biliyordum. İçim içimi yedi evde tek başıma izliyorum maçı kameraya kim geldiyse ana avrat küfür ettim.
    Büyük takımın kitabında öndeyken geri yatmak var mıdır ya. Saldırmış olsalar gol yeseler içim yanmaz asla Allah yukarıda.
    Ama bu şekilde maç kaybedilince takımıma olan üzgünlüğüm her türlü artıyor ve o günüm ertesi gün berbat geçiyor.
    Ben doğuştan Beşiktaşlı biriyim. Kendimi bildim bileli hep maçlara gittim vs babam aşıladı bunu bana.
    Hani derler ya insan karısını değiştirir dinini değiştirir ama takımını değiştiremez diye. Biz o modda yetişenlerdeniz.
    Olmuyor yani böyle Samet Hoca iyice saçmalamaya başladı. Öyle sahada bağıracağına öğrencilerine önceden bu uyarıyı yapacaksın.
    Niang yorgun olabilir hazır olmayabilir ama her an nerede ne yapacağı belli olmaz onu oyundan almayacaksın.
    Onu oyundan al Muhammedi sok falan olacak iş değil bu. Taraftar da susmaz artık yani çünkü mantık hataları yapıyor.
    Ekran başında bizler neyin ne olduğunu görüyoruz saç baş yoluyoruz bu adam hiç mi görmüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fener bu sene şampiyon olacak..
    5 yıl önce açıldı
    Quaresma neden böyle?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar fazla isyan olmasının sebebi yalnızca son dk da verilen maçlar, çok iyi oynandığı halde puan kaybı yapılan maçlar değil.

Kuru gürültü yapan Q7 olayını hala sindiremeyenler, demirörenin yancıları ve skor taraftarlarıdır.Mesela dün bir bayan çığırıyordu kameralara sefa sürüyormuş da bilmem ne.Ama bilmez ki cahil kadın, başkan seçilir seçilmez ilk ayda kendi cebinden 20+ milyon$ harcadı kulübe, günü geçmiş borçların bir kısmını ödedi.Kendi sıfır dairelerini sattı.Bik bik konuşsun sefa sürüyor diye, adamın saçlar beyazladı lan 6 ayda.

Mükemmel çalışıyor başkan ve yönetim, stat işini hallederse zaten diğer başkanlar arasında statüsü müthiş yükselecek.Birde tüzük için çalışmaları var, onu da hallederse paralı askerlerin de önünü kesmiş olacak.

Hiçkimse yukarıdan bakmıyor, bir ezberlemişler feda ettik feda ettik diye ulan fedanın amacı maddiyat değil ki manevi bütünlük.Bunu anlayacak kapasite yok taraftarda.

Maalesef ülkede futbol izleyicisinin çok çok büyük bir bölümü cahil olduğu için kimseye de anlatamıyorsun durumu.Bik bik konuşuyorlar anca.Sabaha kadar konuşsunlar, BJK şirket olarak çok iyi yolda.Spor branşlarında ise bir takım problemler var haliyle, durum malumunuz çünkü.

Bak mesela allahın cahilleri Samet hocanın yeğenini dövüyor tribünde.Önce taraftarın kafasını değiştirmek lazım.

Bak bunu hep yazıyorum yine yazacağım, Fikret başkan seçildiği ilk günlerde BJK store da açıklama vs yapıyor basına, taraftara mikrofon uzatıyorlar ne söylemek istersin başkanına diye, allahın cahili ''beşkenim şempiyen olecek miyiz ?'' diyor, demiyor ki aga stat ne oldu ? Usta borçlar nasıl kapanacak ? Varsa yoksa futbol.

Futbol için ayrı bir parantez açarsam ilk mesajdan ertan güzel söylemiş, ekleyecek bir şey yok.Tecrübe eksikliğinden ziyade motivasyon eksikliği var.Rakip kırmızı gördümü bizim ataklar kesiliyor mesela, rehavet oluyor.Ya da 2 tane atıyoruz aynı şekilde.70 dk mükemmel ötesi oynuyoruz son 20 dk maçı veriyoruz.Bunu 90dk ya yaysaydık zaten 6 puan farkla biz lider olurduk(şimdi koca paragrafı okumayıp buna alınmayın, mümkünse bu cümle için yorum da atmayın), doğruya doğru..

• Hocam asıl kızılan nokta bitti denilen maçların cömertçe verilmesi. Çok kötü futbol oynayıp şu an 8.-9. sırada bir Beşiktaş olsaydı inan bana daha fazla desteklerdim. Ancak bu kadar oynayıp böyle amatörlüklerle puanlar dağıtılınca insanın sinirleri bozuluyor. Stadlarda donuyor taraftarımız, biz işimizi gücümüzü Beşiktaş'ın maçlarına göre ayarlıyoruz bunda bir sıkıntı yok ancak sahadakilerin de biraz dikkat göstermesi lazım. Hem bu işten para kazanıyorlar hem de biz taraftar bu oyuncuların ayaklarına bakıyoruz.
  • Genel kanı anladığım kadarıyla geriden gelen takımlara maçı vermek.

Ben yine de bunu tasvip etmiyorum. Takım öne geçebiliyorsa, futbol kabiliyeti var demektir. Önde olduğu maçı veriyorsa da "özgüven" sorunu var demektir.

Bu sorunu aşabilecek olansa taraftarın itici gücüdür. Takım kazanmaya alıştığında bu sorun kendiliğinden geçer zaten.

Hem genç hem de yeni oyuncuların çoğunlukta olduğu, kadro derinliği de pek olmayan bir takımınız var. Bence sabretmelisiniz arkadaşlar.

Forumda çok fazla BJK-GS tartışması, itişmesi var, bu bir gerçek. Ancak GS'nin güçlü bir BJK'ye ihtiyacı var, yıkılmayın hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torquoise

BJK taraftarının geldiği noktayı anlamlandıramıyorum.

YD gitmeden önce, "yeter ki gitsin, kulüp küme düşse bile razıyım" diyenleri görüyordum.

Bu sene başında da "ilk 10'a giremesek bile sabır gösterip düzlüğe çıkmamız lazım" diyenleri görüyordum.

O günden bu yana neler değişti? Ben kısaca söyleyim. BJK'li futbolcular sene başında oldukça iyi performans gösterip beklentiyi artırdı.
    Ben taraftarın bu konuda hata yaptığını düşünüyor ve sene başındaki fikirlerini anımsatmak istiyorum.

"Sen GS'lisin sana ne" diyenler çıkabilir. Bunları yazmamın nedeni, ligte güçlü bir BJK istiyor olmam. Çünkü güçlü bir BJK, güçlü bir GS demektir. Taraftarının da parçalanmadan takımını desteklemesi gerekiyor. Eminim ki 2-3 sezon içinde şampiyonluğa direkt oynayan, güçlü bir BJK izliyor olacağız.Oynatılan gençlerle şu an bunun temelleri de atılıyor.

Benim açımdan hiçbirşey değişmedi. Hala "ekonomik kriz" sebebiyle Samet Aybaba'ya destek veriyorum. Yönetim onu seçtiği ve elimizdeki tek alternatif (geldiği zaman için) o olduğu için yoksa şahsen değil.

Şikayet edecek olursam, son maçların bazılarında eğlenceli bir futbol olmaması. Yani kıyaslama yaptığım futbol, sezon başında oynanan istekli, savaşan takım futbolu. Heyecanlı, saçbaş yolduran, mutlu eden, üzüntü veren vs vs her maç başyapıt gibiydi, ne kadar his varsa hepsini yaşıyordum bir maç içinde son birkaç maçta bu eskisi gibi değil.

Bundan sonraki tüm maçları 5-0 kaybetsin Beşiktaş gene umrumda olmaz. Haa ama bu durum aynı şekilde seneye devam ederse o zaman iş değişir. Ben sonuçta Beşiktaşa gönül vermişim, sıkıntıdayız denmiş bir sene sportif başarı beklemeyin denmiş. Tamam büyük takım olarak şampiyonluk takibi hedefimiz ama bu beklentiye girmeyinde denmiş. Dediğim gibi Beşiktaşa aşığım ben, yönetici, futbolcu, teknik adam gider Metin, Ali, Feyyaz, Q7, Ferdi, Guti, Carew, Nouma, Mansız, Üzülmez gider sadece Beşiktaş kalır.

NOT: Sen GS'lisin sanane?

• Takımdan bir cacık olmuyor, o yüzden yıldık.
    Takım 2. olsa ne olur 3. olsa ne olur. Nasıl olsa şampiyon olmayacak, avrupada bir şey yapmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikret Orman'in sonuna kadar arkadasindayim. Eleştiri olmadan gelişme olmaz. Su yönetimdeki amatörleri alsa ya. İbrahim Altinsay gibi bir cevher vardı gitti. Tamer Kiran'i alıp götürsünler.

Samet ciddi bir uyarı almalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önde olduğumuz maçlarda puan kaybetmemizin pek çok nedeni vardır, ben şuan sadece tribün açısında bakıyım olaya, Kapalı tribün ne zaman eski haline (bedava bilet cart curt anlamında değil) dönerse o zaman maç vermeyiz, Beşiktaş'ın tek lobisi taraftarıdır, sen bu taraftarı çekirdekçi tayfaya dönüştürürsen Trabzon'dan farkın kalmaz.
  • Gidişat iyi sayılır ama bu sakatlıklar çok kötü oldu Beşiktaş için.
  • her pozisyonu keyfimize harcadık. süperiz
  • Siz bizi düşünmeyin arkadaşım .Sen GS'lisin sana ne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat28

Siz bizi düşünmeyin arkadaşım .Sen GS'lisin sana ne.

Kara Murat sen misin?

Genelin yakındığı derdi anladım. Ben ısrarla "sabır" diyorum.
    Bugünlerin semeresini daha sonra alacağınıza inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat28

Siz bizi düşünmeyin arkadaşım .Sen GS'lisin sana ne.

Ayıp ediyorsun yalnız, zaten toplasan 10 tane düzgün yorum yazan var Gs'li olarak.Arkadaş da onlardan biri.Objektif yaklaşmaya çalışıp sorunu anlamak istemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Fikret Orman'in sonuna kadar arkadasindayim. Eleştiri olmadan gelişme olmaz. Su yönetimdeki amatörleri alsa ya. İbrahim Altinsay gibi bir cevher vardı gitti. Tamer Kiran'i alıp götürsünler.

Samet ciddi bir uyarı almalı.

Aynen.Bu arada İbrahim Altınsay için çalışmaları vardı sanırım, ciddi bir mevkide kulübe geri döndürmek istiyorlar anladığım kadarıyla.Çünkü bundan önce görevi belli değildi, ciddi bir konumda olması bu kulübün geleceğini değiştirir.

2 senede bir Oğuzhan getirse uçar futbol şubesi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.