Şimdi Ara

Bla Bla Bla nedir kardeşim?!?!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biri bana Bla Bla Bla nın anlamını anlatsın .... Bu lafı son zamanlarda çok görmeye başladım ! Niye bla bla bla ? Falan filan yerine yada vesayre yerine neden bu kelime kullanılıyor ? Türkçe bu kadar mı kısırlaştı ki böyle şeyler yazıyorsunuz?

Amele Özenti Gençlik...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bla Bla Bla Nedir?

"Bla bla bla" ifadesi, genellikle anlamsız veya saçma konuşmaları, konuşmalarda gereksiz uzatmaları ve sözel dolgu maddelerini ifade etmek için kullanılır.

Bla Ne Demek?

"Bla" kelimesi genellikle "bla bla bla" ifadesinin kısaltılmış halidir ve benzer bir anlam taşır. Gereksiz veya anlamsız konuşmaları veya sözlü dolgu maddelerini ifade eder.

Bla Bla Ne Demek?

"Bla bla" ifadesi, "bla" kelimesinin daha uzun bir versiyonudur ve aynı anlamı taşır. Anlamsız konuşmalar, konuşmalarda gereksiz uzatmalar ve sözel dolgu maddelerini ifade eder.

Kullanım Alanları:

"Bla bla bla" ifadesi genellikle aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Konuşmalarda gereksiz uzatmaları belirtmek için
    • Anlamsız veya saçma konuşmaları ifade etmek için
    • Sözel dolgu maddelerini belirtmek için

Örnek Cümleler:

• "Bu toplantıda çok fazla bla bla bla var, lütfen konuya gelelim."
    • "Bazı insanlar sürekli bla bla bla konuşur, ama hiçbir şey söylemezler."
    • "Bu metinde çok fazla bla bla var, daha özlü olmalıydı."
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir el at topraam
  • nokta nokta nokta...
    3 nokta...
    ...
  • vs. vs demeyi yeğeliyorum.
  • tartışılcak başka konu yokmuş gibi nelerle uğraşıyorsunuz ya... daha önemli konularla uğraşın azcık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0130

tartışılcak başka konu yokmuş gibi nelerle uğraşıyorsunuz ya... daha önemli konularla uğraşın azcık...

Sanane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 27 Mart 2009; 9:15:48 >
  • daha önemli konularla tartışalım değil mi?
    Türkçe yok oluyor, kültürümüz ölüyor ne önemi var (!) ? Oyunlar kadar ciddi bir şey değilki bu!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CSB ne demek?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim ingilizce hocası çok konuşanlara diyordu.
    İngilizce geveze yada böyle çok konuşmak boş laflar gibi bir şey
  • Alakası yok TurkishFirst

Mesela ingilizce hocası bir soru sorar.Boşluk doldurmalı,işte What is your .....? orayı şöyle söyler what is your bla bla bla
  • Aynen ing hocası çok yapıyo gülmekden ölüyoduk bi yer söyler sonra bla bla bla ... yerine geçiyo.
  • ingilizcede , vesaire vesaire manasında kullanılıyor.türkçe değildir.
  • bunların evinin önünde köpekler bark bark diye havlıyor, kuşlar twit twit diye ötüyor galiba
  • mesela sevgilin sorar

naptın bugün ?

ya işte babamla amcamlara gittik ordan iş yerine geçtim falan filan

burda falan filan yerine bla bla bla gelir (:
  • özenti amelelere ingilizce konuş desen konuşamazlar ama bla bla - ok gibi şeyler yaparlar
  • Dilimizdeki yozlaşmanın acıklı bir ifadesi daha. İngilizceden dilimize geçirtilmeye çalışılıyor. Herkesi Türkçe'mizin namusunu korumaya davet ediyorum .
  • quote:

Orjinalden alıntı: LsR

özenti amelelere ingilizce konuş desen konuşamazlar ama bla bla - ok gibi şeyler yaparlar

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Bir el at topraam

tamamdır lebraamm
  • Filmler de de çok kullanıyorlar.
  • Guzel bı konuya degınmıssınız bende sınır oluyorum bla bla bla denılmesıne de bu nıcklerle ıngılızce ozentılerıne laf cakmanız bıraz ıronık degıl mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye

Guzel bı konuya degınmıssınız bende sınır oluyorum bla bla bla denılmesıne de bu nıcklerle ıngılızce ozentılerıne laf cakmanız bıraz ıronık degıl mı?

bu nasıl bir çelişkidir?

sen yazmayı öğren ondan sonra sinir ol.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.