Şimdi Ara

BlaBlaCar'cılar konuya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 40 gün önce aşırı hızlı kullandığı modifiye otomobiliyle yaptığı kazada arkadaşının yanarak ölümüne neden olan Bektaş Batuhan Sungur önce adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ardından “yurtdışında okuduğu” gerekçesiyle bu şart da kaldırıldı.

HÂKİMDEN ‘ARKADAŞ’LI KARAR

Kazada tek asli kusurlu olduğu tespit edilen sürücü Bektaş Batuhan Sungur, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi, “Ölen kişi şüphelinin arkadaşı olup, kendi isteği ile araçta bulunuyor olması, suç vasfının şüpheli lehine değişme ihtimali bulunması dikkate alındığından, tutuklanmasına gerek yoktur” dedi. Hâkim, haftada iki kez karakola giderek imza atması şartı ile ‘adli kontrol’ uygulanmasına karar vererek Sungur’u serbest bıraktı. Savcı ve Özdemir’in yakınları karara itiraz etti. 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi, 18 Eylül’de itirazı reddetti.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/adalet-batuhani-yormadi-40004783?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=&utm_campaign=adalet-batuhani-yormadi-40004783_

Yanındaki yolcu ölürse hapse girersin diyenler koyu işaretliğim kısmı okusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discursive -- 23 Ekim 2015; 16:00:33 >

• Bu davada adlı kontrol de kaldırıldı diye biliyorum, artık kazayı yapan imza dahi atmayacak. Dava sürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olması gereken bu diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Bu davada adlı kontrol de kaldırıldı diye biliyorum, artık kazayı yapan imza dahi atmayacak. Dava sürüyor

Evet. Sebep de yurtdışında okumasıymış.
  • Kim böyle birşey iddia ediyordu ki? Bence de olması gereken buydu. Altında bilinçli veya intihar vb bir sebep yoksa nr olacaktı? Hız yaparken, drift yaparken ölsün kontrolü kaybettim der.

• quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

Kim böyle birşey iddia ediyordu ki? Bence de olması gereken buydu. Altında bilinçli veya intihar vb bir sebep yoksa nr olacaktı? Hız yaparken, drift yaparken ölsün kontrolü kaybettim der.

Şimdi tek tek isim mi çıkartayım sana, kim iddia ediyor diye.
  • Mantıklı olmus. Kimse bile bile kaza yapmıyor. Ha yapsa bile bunun niyetini anlamak çok zor. Kontrolü kaybettim der, tansiyonum düştü bir anda gözüm karardı der vsvs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Misal ben arkadaşıma gazlamaya gidiyorum diyorum,adam gelirse zaten her şeyi kabul etmiş oluyor.

Mantıklı bir karar olmuş imzaya bile gerek yok.

O değil de evlerden uzak, tövbe tövbe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

Kim böyle birşey iddia ediyordu ki? Bence de olması gereken buydu. Altında bilinçli veya intihar vb bir sebep yoksa nr olacaktı? Hız yaparken, drift yaparken ölsün kontrolü kaybettim der.

Şimdi tek tek isim mi çıkartayım sana, kim iddia ediyor diye.

Konu ile ilgili bilgim yok. Atar yapman gereken birşey yazmadım. Kaza geliyorum dese de insanlar kazayı istemli olarak yapmazlar. Çarptığı insanlar için yargılanacak yanındaki adam için neden yargılansın? Ben blablacar ile alakasını anlamadım. Gidip hız yapacak apaçilerin yanına binen arkadaşlar düşünsün.

• Yani Allah Korusun ben arkadaşımı yanıma alsam gezerken kaza yapsak arkadaşım vefat etse ailesi şikayetçi felan olsa ben hapse mi gereceğim?

• Bide bu cocuga zengin tabi yirtar adalet zengine isliyor diye yorum yapanlar olmus arkadasi hiz yaparken ölen cocuk belki daha cok bas diyordu ne bilelim gayette kendi rizasiyla binmis araca bunun sucu olmaz. Avukatada tebrikler

• Olenin ailesi icinde kurtulan icinde zor bir durum. Arabada neler oldugunu kimse bilemez. Yolcu acaba korkuyormuydu yavas mi git diyordu yoksa, o da hiz yapilacagini bilerek mi binmisti.
    Cikan sonuc arkadasini iyi sececeksin.

Bir gun universiteden en yakin arkadasimla sinavdan ciktik. 2. kopru yoluna girdik kopruden gectik trafik sikisik ama ara ara akiyor ben de basladim aralardan gecmeye. O da bu tarz seylerden hoslanmasa da bir sey demedi. tam bir seride girdim ondeki frene basti kendimi obur seride attim hemen ama raba kaymaya basladi 3 enlemesine 2-3 kere dolastiktan sonra duzeltebildim araci. Ikimizde tirstik tabi. Bi on dakika aradan sonra bir daha makas atarsan kafani kiracam senin dedi. Dusunuyorum da orada bir sey olsaydi vicadna azabi mi dersin, ailesine ne diyecegini mi dersin. Genclikte oluyor tabi hatalar , dedigim gibi arkadas secimi cok onemli.
  • Görünmez Kaza diye bir şey yoktur,
    elbet en az bir taraf hata yapıp kazaya sebebiyet verir bazende yol kaza yaptırır ama kazanın mutlaka bir suçlusu vardır ve bu suçlunun eğer o kazadan zarar gören bir birey yada değer varsa cezasını alması kadar doğal birşey olamaz.

Ayrıca bu tür olaylarda ummadık yerlerden maddi zararda görebiliyorsunuz, örneğin suçlu olduğu bir kazaya sebep olan tanıdığıma kazanın mağduru malulen emekli oldu ve sgk zararı için dava açtı ve yıllardır dava sürüyor şuana kadar ödediği paranın hesabı yok ve davayı kaybederse faizi ile ödeyeceği tazminatı hayatı boyunca çalışsa ödeyemez o kadar diyeyim
  • Kazada arkadaşı değil kendisi yanarak ölseydi bu seferde arkadaşına neden engel olmadı diye dava açılmasını mı bekleyecektiniz. Kaza yapmışlar su testisi su yolunda kırılmış olanda gencecik bir insana olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 23 Ekim 2015; 22:16:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eser2244

Görünmez Kaza diye bir şey yoktur,
    elbet en az bir taraf hata yapıp kazaya sebebiyet verir bazende yol kaza yaptırır ama kazanın mutlaka bir suçlusu vardır ve bu suçlunun eğer o kazadan zarar gören bir birey yada değer varsa cezasını alması kadar doğal birşey olamaz.

Ayrıca bu tür olaylarda ummadık yerlerden maddi zararda görebiliyorsunuz, örneğin suçlu olduğu bir kazaya sebep olan tanıdığıma kazanın mağduru malulen emekli oldu ve sgk zararı için dava açtı ve yıllardır dava sürüyor şuana kadar ödediği paranın hesabı yok ve davayı kaybederse faizi ile ödeyeceği tazminatı hayatı boyunca çalışsa ödeyemez o kadar diyeyim

Görünmez kaza diye birşey yok demişsiniz amaa. Suç farklı hata farklı birşey. Herhangi bir kuralı bilerek ve göz göre göre yaparsan suçlu olursun. Dalgın olursun,yorgun olursun hata yapıp kaza yaparsın ama suç işlemiş olmazsın. Yada yol veya araç kaynaklı kazalarda kim suçlu oluyor.

• Bu sistemi kesinlikle desteklemiyorum. En kısa zamanda kaldırılması dileğiyle...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güne kadar hangi emsal karara uyulup paralel kararlar verildi.? Bu emsal karar derler bundan sonra bu tür davalarda aksi karar verilemez artık derler ama benzer bir olay yaşandığında ve davası başka bir bölge mahkemesi görüldüğünde vede ölen kişi yada aracı kullanan kişinin arkası sağlamsa bu yukarda alınan karar tam tersinede döner.!Burası Türkiye,Sözde var olan Hukuk sadece güçlülerin lehine çalıştırılır. Bla Bla car, bunun bana Resmi bir hareket olduğunu söyleyebilirmisiniz.? Gayri resmi bir uygulama..! Hatırlanırsa eskiden ve hala arasıra oluyor para için taksicileri katlederlerdi,Yanına aldığın kişiyi tanımıyorsun sadece kendine olan öz güvenin var birde millet olarak oto boka güvenme alışkanlığımız, Trafik kazası değilde yolda başka bir olaya maruz kalmayacağın ne malum.? Yanına aldığın kişi ya piskopatsa, ya teröristse, vs vs vs ise ne yapacaksın.? Her yönüyle çok sakıncalı bir uygulama.Düşünün koskoca savcılar,hukukçular ,profösörler, emniyet amirleri bile bir telefonla dolandırıldğı bir ülkede sen yanında tanımadığım bir insanı 10 saat yolculukta ne kadar tanır ve güvenebilirsin.? Yapmayın arkadaşlar evet macerayı seviyor olabilirsiniz ama dibi görünmeyen suya asla girmeyin,Allah korusunu boğulabilirsiniz.

• Çok fazla güvenmemek lazım o karara da..
    Bu sefer serbest bırakır bir dahaki olayda Taksir ile ölüme sebebiyet ten alır iceri....

Bu ülkede inşaat tan işçi düşüp ölünce sorumlu mühendis için ceza veren adalet sistemi , yanındaki adamı kusurundan dolayı öldüren kişiyi serbest bırakıyor...

Bla bla için daha önce de dediğim gibi macera arayan adamların işi bu...

Balkona çıkıp evde boş oda var gelip bu akşam kalmak isteyen var mı diye bağırıp geleni kapı dediğinden kontrol edip iceri almak ile aynı şey şu anki bla bla işi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 24 Ekim 2015; 2:44:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

Orijinalden alıntı: eser2244

Görünmez Kaza diye bir şey yoktur,

Görünmez kaza diye birşey yok demişsiniz amaa. Suç farklı hata farklı birşey. Herhangi bir kuralı bilerek ve göz göre göre yaparsan suçlu olursun. Dalgın olursun,yorgun olursun hata yapıp kaza yaparsın ama suç işlemiş olmazsın. Yada yol veya araç kaynaklı kazalarda kim suçlu oluyor.

Bu olayı bu kadara basite indirgemeyin trafikte dalgın olmak veya yorgun olmakta sonucu değiştirmez seni hataya sürükleyen her etkenden sen sorumlu olursun dalgınsan veya yorgunsan ya dinlen yada başka şekilde git ulaşmak istediğin yere. Misal dalgınsın kırmızıyı görmezsin, dalgınsın yayayı görmezsin, yorgunsun uyursun buda kazaya sebebiyet verir ve buda görünmez değildir hatta göz göre göre gelmiştir
    Ve o kaçınılmaz sonda eğer zarar gören birey veya mal varsa maalesef cezasını çekersin ki artık ciddi anlamda baş ağrıtıyor bu durumlar artık eskisi gibi kaza oldu en fazla 1 yıl dava sürsün düşsün olayıda yok ciddi ciddi insanı yoran durumlar çıkıyor ortaya hem maddi hem manevi ummadığın yerden sürekli bişeyler çıkıyor yok mağdurun kendisi ailesi üste belirtitğim gibi devlet kurumları vs. bırak arkadaşı kardeşiniz bile olsa sonuç değişmiyor yani olayın başlıktaki gibi blablacar gibi oluşumlarlada ilgisi yok yanında tanımadığın tanıdığın kim olursa olsun Allah göstermesin sizin yaptığınız kazada can verirse zaten vicdanınıza hesap veremezsin hayat boyunca ayrıca birde hayat boyunca hep bir şekilde çıkar karşınıza blablacar gibi olayların sadece ek etkisi mağdurun tanıdıklarının intikam için size birebir zarar vermeye kalkması olur ki buda ülke koşullarında gayet olağan bir durum

• Cocuklari cok iyi taniyirum.(tedden) ve ayni yerde yasiyoduk. Ders olmus. Allah rahmen eglesin. Cok sey yazardim ama olan olmus.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.