Şimdi Ara

BlackBerry 9780 - Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.315
Cevap
1
Favori
121.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bdurmus

Arkadaşlar geçen pazar bb 9780 aldım turkcell tim'den.. İlk defa bb kullanıyorum ve bazı sıkıntılarım var yardım ederseniz sevinirim...

1- Bis almadım daha sonra almayı düşünüyorum, evde wireless internete girmek için modemimi tanıttım ama tarayıcıyı açıp sayfa açmak istediğimde açmıyor (istenen sunucu bulunamadı diyor), ne yapmam lazım?

2- Telefonun kapama tuşuna bastığımda kapanıyor, tekrar bastığımda hemen açılıyor, ekranı nasıl bıraktıysam öyle açılıyor bu normal mi? Yani telefonu tam bi şekilde kapatamıyor muyuz hep hazırdamı bekliyor??

3- Bu kapama açma olayını yaptıktan sonra bir türlü şebekeye bağlanmıyor (turcell yazması gereken yerde "başlatma başarısız" yazıyor) ve mobil şebeke seçeneklerine girip baktığımda "Vodafone TR" yazıyor.. Telefonu turkcellden aldım ve içinde turkcell hat var neden böyle yazıyor anlamadım.. Vodafone hat taktım, başka operatör olduğu için kod istiyor, o koduda daha yollamadıkları için açamıyorum kilidi.. Öyle olsa başka hatlarda da deneyeceğin aynı problemi yapıyormu diye.. Pilini çıkarıp taktığımda, o yükleme barı dolduktan sonra şebeke geliyor..

Turkcell müşteri hizmetlerini aradım ama bb teknik servisi yardımcı olamadı 48 saat içinde arayacağız dediler.. Bu problemleri nasıl halledeceğimin yardımlarını sizlerden bekliyorum

Not: CD'sini pc ye kurup hiç bir işlem yapmadım, acaba öyle yapıp bir güncelleme falan mı yapmam gerekiyor?

Genel olarak şöyle bir bilgi vermeye çalışayım.

1. şu an tam olarak yerini hatırlamıyorum ama "hücresel veri bilgilerini al" filan gibi tik atılacak bi yer var orayı işaretlerseniz sayfalar gelecektir. Para yazıp yazmadığı konusunda endişe taşımamak içinde işiniz bittiğinde attığınız tiki kaldırıp hücresel veri olayını kapatabilirsiniz.

2. telefonun bildiğim kadarıyla tamamen power off yapma olayı yok, düğmeye bassanız da stand by'da kalıyo sürekli..

3. Bu şebeke problemi ile ilgili olarak çok net birşey şöyleyemeyeceğim ama, o kilit kodunu bi şekilde turkcell'den alıp bi yerde bulundurmanızda fayda var, ilerde diğer şebekelerle kullanmak istediğinizde bu kodu kullanarak telefon kilidini açabileceksiniz. Turkcell bunu vermeye pek yanaşmayıp nazlanıyomuş diye duydum ama bunu alın muhakkak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: john86

arkadaşlar oncelıkle su konuya acıklık getıreyım. özellikle hazır kartlı olup bis abonesı olanlar için...

öncelikle sizin aldıgınız paket kontratsız paket olup hesabınızdan haftada 11.25 tl cekmektedır. ancak kontratsız oldugu ıcın hesabınızda yeterlı mıktarda tl olmadıgında hesabınızda her hangı bır eksılma olmaz.

ANCAK; turkcellın sunmus oldugu bu kontratsız paket, vodafone ve avea da kı gıbı sadece ınternet apn ı kapsar. yanı sız vıdeo, radyo, tv, bis kullanmayan 3. partı yazılım kullandıgınız vakıt almıs oldugunuz paketteki fiyata WAP ÇIKIŞLARI DAHİL OLMADIĞI için ayrıca ücretlendirilirsiniz.

tabi kontratlı bis abonelıgı yaparsanız HER YÖNE VE HER ŞEKİLDE kullanabileceğiniz 4gb lık kotanız mevcut.

Turkcellin bis'ini kontratsız olarak alsanızda HER YÖNE VE HER ŞEKİLDE kullanabileceğiniz 4gb lık kotanız mevcut olur... Sadece kontratlıya özgü bişey değil bu? Turkcellin verdiği bis paketi böyle.. Verdiğiniz bilgi yanlış olmuş.. Yani avea ve vodafone dan farkı var.. Bu farktan dolayı bende turkcellin bis hizmetini kullanmaya karar verdim (özellikle telefonu modem gibi kullanma özelliğinde eksta ücret olmamasından), daha açtırmadım ama en geç önümüzdeki ay açtırmayı düşünüyorum..

Bu arada ben kontratsız aldım cihazı çünkü avea hattımı turkcelle taşıyacağım, bu şekilde daha avantajlı olacak konuşma ve mesaj paketi vs. Kontratlı olarak alsaydım cihaz ve 12 aylık bis 29tl daha ucuza gelecek gibi gözüküyordu ama ben bu dediğim olayı yaparak daha fazla kar edeceğim, sizlerde belki böyle yapabilirsiniz arkadaşlar..

verdıgım bılgı yanlıs degıl keske olsa.

ben 3 aydır bısı kontratsız olarak kullanıyorum hazır kartta.

sadece vodefone da ve avea da oldugu gıbı bıs hızmetlerınden yararlanıyorsunuz. yanı wap cıkıslaınız dahıl degıl o paraya. bunu her sekılde ıspat edebılırım. turkcell musterı hızmetlerını arayın blackberry ozel musterı hızmetlerınden bu konu hakkında bılgı edının. kontratlıda her sekılde kullanacagınız 4 gb; kontratsızda wap cıkısları hrıc kullanacagınız 4 gb verıyor. arastırın lutfen sonra turkcelldeyım bıs paketım var ama bır sey olmaz demeyın kotu suprızlerle karsılasmayın(sadece turkcell faturalı faturasız ve kontratsız olan)

• valla ben sordum tim'e gidip yok öyle değil dediler ama bilmiyorum onların yalancısıyım.. hazırkart için sormadım ama faturalı için sordum... Birde aylık bis ücreti 49tl miş.. 42,5tl yazıyo sitesinde ama vergiler dahil olunca 49 oluyomuş yuh yani

Edit: benim şebeke bulmama problemi sim kartımın eski olmasından kaynaklanıyomuş, başka kart taktım teli açınca şebeke buluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 28 Şubat 2011; 22:49:15 >
  • Arkadaşlar şu hazırkartta kontratsız bis aboneliğine bir açıklık getirelim yukarda başka arkadaş da önce para çekildiğini sonra iade edildiğini söyledi. Bende almayı düşünüyorum ama faturalıya geçip 6 ay bekleyecek halim yok. o yüzden direk alıp bis'i de kontratsız alacağım. Bu 6 ay bekleme olayından yırtma şansımız yok mu? ilk 6 ay kredi kartından çektirelim falan gibilerinden? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bir de 9780 de flash desteği var mı? flash uygulamaları ve videoları açılıyor mu?
  • Arkadaşlar bende bu telefonla ilgilenmeye basladim ancak kontratsiz almayi dusunuyorum,vodafoneda henuz satilmadigi icin trkcellden alicam,ancak faturasiz vodafone hatla da kullanabilirim.sorum su faturasiz vodafone hatlara bis aboneligi varmi?aylik cep net kullaniyorum bu foruma bi kac gazete uygulamasi ve youtube en cok kullandigim uygulamalar,facebook ve msn ile pek işım yok arada twiter takip ederim.maillerimi browserdan da takip edebilirim cok onemli degil.ne onerirsiniz.son sorum samsung wave tel.satip bu telefonu alsam pisman olurmuyum?yardimci olan herkese tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kumutk

Arkadaşlar şu hazırkartta kontratsız bis aboneliğine bir açıklık getirelim yukarda başka arkadaş da önce para çekildiğini sonra iade edildiğini söyledi. Bende almayı düşünüyorum ama faturalıya geçip 6 ay bekleyecek halim yok. o yüzden direk alıp bis'i de kontratsız alacağım. Bu 6 ay bekleme olayından yırtma şansımız yok mu? ilk 6 ay kredi kartından çektirelim falan gibilerinden? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bir de 9780 de flash desteği var mı? flash uygulamaları ve videoları açılıyor mu?

6 ay olayı sadece kontratlı cihaz alımında geçerli.. Eğer cihazı kontratsız alacaksanız parasını verir alırsınız, yada kredi kartına 8e falanda böldürebilirsiniz... Sonra 12 ay kontratlı bis alırsanız 30tl oluyor aylık, bunun içinde faturalı hattınız olsa yeterli, yani 6 ay kullanmanız gerekmiyor bu paket için.. Sonuç olarak cihazı kontratsız alırsınız, hattınızı faturalı yaparsınız sonrada kontratlı bis aboneliği açtırırsınız, yada kontratlı olamayan aylık bis alırsınız ama 49tl miş onun aylık ücreti.. ben 42,5tl sanıyordum tim'deki adam vergilerle 49 oluyor dedi

bende yeni 9780 kullanıcısıyım flash yok bildiğim kadarıyla, ama youtube da video falan izleyebiliyorsunuz onu açıyor yani..

Müşteri hizmetlerini arayıp bi sorun isterseniz bis olayını.. benim bildiğim turkcellin bis'i diğer operatörlerden farklı ama yukarda arkadaşımız fark yok demiş.. Haaaa şu var ama eğer turkcell'in 2gb lık bis ini alırsanız evet o zmn fark yok, ama 4gb lık olanı modem olarak falanda kullanabiliyorsunuz.. Siz yinede dediğim gibi müşteri hizmetlerine sorun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 1 Mart 2011; 11:40:36 >

• 9780 kullanan arkadaşlar bataryanızın arkasında, sol alt köşesinde "BAT-" ile başlayan kodunu söyleyebilir misiniz? Ben geçen bi sorun olduğu için turkcelle gittim ordaki adam telefonumu alıp 2-3 kere içeri gitti, hiç şüphelenmemiştim ama şimdi bataryayı çıkarıp takarken üstünde çizikler olduğunu
    farkettim, acaba eski bi batarya mı taktı diye işkillendim :)) Kutusunda bataryanın jelatini duruyordu seri numarsına baktım aynı ama acaba bütün bataryaların mı numarası aynı diye meraktayım şu an.. Buraya yazmak istemeyen bana pm atabilirse çok sevinirim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kumutk

Arkadaşlar şu hazırkartta kontratsız bis aboneliğine bir açıklık getirelim yukarda başka arkadaş da önce para çekildiğini sonra iade edildiğini söyledi. Bende almayı düşünüyorum ama faturalıya geçip 6 ay bekleyecek halim yok. o yüzden direk alıp bis'i de kontratsız alacağım. Bu 6 ay bekleme olayından yırtma şansımız yok mu? ilk 6 ay kredi kartından çektirelim falan gibilerinden? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

6 ay olayı sadece kontratlı cihaz alımında geçerli.. Eğer cihazı kontratsız alacaksanız parasını verir alırsınız, yada kredi kartına 8e falanda böldürebilirsiniz... Sonra 12 ay kontratlı bis alırsanız 30tl oluyor aylık, bunun içinde faturalı hattınız olsa yeterli, yani 6 ay kullanmanız gerekmiyor bu paket için.. Sonuç olarak cihazı kontratsız alırsınız, hattınızı faturalı yaparsınız sonrada kontratlı bis aboneliği açtırırsınız, yada kontratlı olamayan aylık bis alırsınız ama 49tl miş onun aylık ücreti.. ben 42,5tl sanıyordum tim'deki adam vergilerle 49 oluyor dedi

bende yeni 9780 kullanıcısıyım flash yok bildiğim kadarıyla, ama youtube da video falan izleyebiliyorsunuz onu açıyor yani..

Müşteri hizmetlerini arayıp bi sorun isterseniz bis olayını.. benim bildiğim turkcellin bis'i diğer operatörlerden farklı ama yukarda arkadaşımız fark yok demiş.. Haaaa şu var ama eğer turkcell'in 2gb lık bis ini alırsanız evet o zmn fark yok, ama 4gb lık olanı modem olarak falanda kullanabiliyorsunuz.. Siz yinede dediğim gibi müşteri hizmetlerine sorun..

Peki 6 ayını kredi kartından çektirerek kontratlı cihaz alabiliyor muyum??

• Hayir, sadece 12ay yada 24 aylik yapabilirsiniz
  • Hocam bosverin kontratli cihazi, kontratsiz alin taksit yaptirin.. Baska seceneginiz yok ztn cihazi almak icin..
  • Turkcell'den alınan cihazlarda açılışta Turkcell logosu ile mi başlıyor? Vodafone da böyleydi 9300 için.. bunu değiştirmenin bir yolu var mıdır?
    Turkcell'den alanlar yazabilirse iyi olur.
    Birde TİM den alıp vodafone hat ile kullanacağım. sim kilit kodunu aldığımız bayiden alabilirmiyiz?
  • Ben timden 9780 aldim, ne altinda turkcell yaziyor ne de acilista, tertemiz cihaz yani :) ama diger modellerde nasil pek bilmiyorum..

Baska operatorde kullanmak icin imei no yu aliyolar gondercez sifreyi diyorlar ama ordaki gorevlinin insafina kalmis, bana 1 haftadir gondermediler ama kvk ya mail attim hemen sifreyi gonderdiler..
  • Teşekkür ederim ..
    Turkcell'den alınan blackberry kvk garantisinde mi geliyor yani?
    bana biraz acil lazım olacak çünkü hattım vodafone =) turkcell kullanmıyorum..

Avea kampanyası güzel ama bi vodafone kaldı şunu çıkarmayan !

quote:

Ben timden 9780 aldim, ne altinda turkcell yaziyor ne de acilista, tertemiz cihaz yani :) ama diger modellerde nasil pek bilmiyorum..

Baska operatorde kullanmak icin imei no yu aliyolar gondercez sifreyi diyorlar ama ordaki gorevlinin insafina kalmis, bana 1 haftadir gondermediler ama kvk ya mail attim hemen sifreyi gonderdiler..
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar oncelıkle su konuya acıklık getıreyım. özellikle hazır kartlı olup bis abonesı olanlar için...

öncelikle sizin aldıgınız paket kontratsız paket olup hesabınızdan haftada 11.25 tl cekmektedır. ancak kontratsız oldugu ıcın hesabınızda yeterlı mıktarda tl olmadıgında hesabınızda her hangı bır eksılma olmaz.

ANCAK; turkcellın sunmus oldugu bu kontratsız paket, vodafone ve avea da kı gıbı sadece ınternet apn ı kapsar. yanı sız vıdeo, radyo, tv, bis kullanmayan 3. partı yazılım kullandıgınız vakıt almıs oldugunuz paketteki fiyata WAP ÇIKIŞLARI DAHİL OLMADIĞI için ayrıca ücretlendirilirsiniz.

tabi kontratlı bis abonelıgı yaparsanız HER YÖNE VE HER ŞEKİLDE kullanabileceğiniz 4gb lık kotanız mevcut.

Turkcellin bis'ini kontratsız olarak alsanızda HER YÖNE VE HER ŞEKİLDE kullanabileceğiniz 4gb lık kotanız mevcut olur... Sadece kontratlıya özgü bişey değil bu? Turkcellin verdiği bis paketi böyle.. Verdiğiniz bilgi yanlış olmuş.. Yani avea ve vodafone dan farkı var.. Bu farktan dolayı bende turkcellin bis hizmetini kullanmaya karar verdim (özellikle telefonu modem gibi kullanma özelliğinde eksta ücret olmamasından), daha açtırmadım ama en geç önümüzdeki ay açtırmayı düşünüyorum..

Bu arada ben kontratsız aldım cihazı çünkü avea hattımı turkcelle taşıyacağım, bu şekilde daha avantajlı olacak konuşma ve mesaj paketi vs. Kontratlı olarak alsaydım cihaz ve 12 aylık bis 29tl daha ucuza gelecek gibi gözüküyordu ama ben bu dediğim olayı yaparak daha fazla kar edeceğim, sizlerde belki böyle yapabilirsiniz arkadaşlar..

verdıgım bılgı yanlıs degıl keske olsa.

ben 3 aydır bısı kontratsız olarak kullanıyorum hazır kartta.

sadece vodefone da ve avea da oldugu gıbı bıs hızmetlerınden yararlanıyorsunuz. yanı wap cıkıslaınız dahıl degıl o paraya. bunu her sekılde ıspat edebılırım. turkcell musterı hızmetlerını arayın blackberry ozel musterı hızmetlerınden bu konu hakkında bılgı edının. kontratlıda her sekılde kullanacagınız 4 gb; kontratsızda wap cıkısları hrıc kullanacagınız 4 gb verıyor. arastırın lutfen sonra turkcelldeyım bıs paketım var ama bır sey olmaz demeyın kotu suprızlerle karsılasmayın(sadece turkcell faturalı faturasız ve kontratsız olan)

Turkcell'in sitesinden alıntı yaptım:

* Standart tarifede wap ve internet apn kullanımları, ilgili tarifeler üzerinden ayrıca ücretlendirilir. BlackBerry standart tarife kullanıcıları için, BlackBerry bilgisayara bağlanarak modem olarak kullanıldığında standart mobil internet tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

**Haftada 11,25 TL düşülmesi şeklinde gerçekleşir.
    Eğer Faturalı hattınız varsa; kontratlı BlackBerry fiyatları, cihaz üzerinden yurtiçinde gerçekleştirilen ve tüm apn’leri kapsayan GPRS kullanımları için geçerlidir. WAP ve internet apn’leri faturalı Mega Pakete dahildir.

Eğer Faturasız Hat kullanıcısıysanız; Mega Paket fiyatları sadece BlackBerry apn üzerinden yapılan işlemleri kapsar. Wap ve internet apn’leri kendi tarifeleri üzerinden ayrıca ücretlendirilir.

Faturalı abonelerimiz için BlackBerry Mega Paket, aylık 4 GB kullanımı içerir. Bir fatura dönemi içinde kullanılmayan data miktarı bir sonraki aya devretmez. Bu miktarın üzerindeki kullanımlar * 0,05 TL/MB'dan ücretlendirilir (tüm vergiler dahil).

Sonuç: Kontratlı bis ile kontratsız bis arasında bi fark yok.. Fark faturasız ve faturalı hatlarla ilgili.. Faturalıda herşey içinde dahil oluyor, faturasızda olmuyormuş... Faturasız bis alacaklar buna dikkat etsinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 2 Mart 2011; 18:29:00 >

• ben de almayı düşünüyorum, yalnız anlamadığım bazı noktalar var. herkes bissiz bi blackberrynin sadece arama ve mesaj işlevi oldugunu söylemişti ama foruma bakınca bi arkadaşın wifi dan bahsettiğini gördüm, bis olmadan da wifi bağlantısı oluyorsa bu gayet yeterli bi telefon değil mi zaten?
    ben şuan omnia hd kullanıyorum, yetiyo da artıyo fakat amerikaya gidecek bir arkadaşımla bbm üzerinden konuşabilmek için bu telefonu almayı düşünüyorum, bunun yurtiçinden bir farkı olucak mı ücretlendirme konusunda?
  • Bis olmadan da wi-fi çalışıyor yalnız multimedia açısından öyle iphone gibi yükleyebileceğin çeşitli programlar, oyunlar falan yok. Bis olursa maillerin doğrudan telefona gelir, blackberry messenger üzerinden msn gibi sürekli mesajlaşabilirsin. BB'nin güzellikleri bunlar.
    9780'nin şarj durumu nasıl arkadaşlar kaç gün gidiyor 9700'de bir buçuk gün falan gidiyordu bunda pil iyileştirildi diye biliyorum. Bir de beyazını almayı düşünen arkadaşlar telefonun arkasında ki deri kısım bir süre sonra sararıyor. Yalnız öyle çok kötü bir görüntü oluşturmuyor.
  • quote:

9780 kullanan arkadaşlar bataryanızın arkasında, sol alt köşesinde "BAT-" ile başlayan kodunu söyleyebilir misiniz? Ben geçen bi sorun olduğu için turkcelle gittim ordaki adam telefonumu alıp 2-3 kere içeri gitti, hiç şüphelenmemiştim ama şimdi bataryayı çıkarıp takarken üstünde çizikler olduğunu
    farkettim, acaba eski bi batarya mı taktı diye işkillendim :)) Kutusunda bataryanın jelatini duruyordu seri numarsına baktım aynı ama acaba bütün bataryaların mı numarası aynı diye meraktayım şu an.. Buraya yazmak istemeyen bana pm atabilirse çok sevinirim..

Arkadaşlar bir allahın kulu bana neden yardımcı olmuyor acaba??? Ben elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum, sorularını cevaplıyorum.. Ama anladığım kadarıyla millet cihazı alana kadar forumu takip ediyor, aldıktan sonra hiç uğramıyor.. Bi zahmet şu arkadaşınız için telinizin pilini çıkarında bi seri numarasına bakın lütfen

• Bir de elinde 9700 veya yeni model blackberry'lerden olan arkadaşlar bence telefonunu bu model için değiştirmesin. Bu sene BB yeni modeller çıkarıyor: bb dakota, bb apollo, curve touch, tourch 2.
  • quote:

9780 kullanan arkadaşlar bataryanızın arkasında, sol alt köşesinde "BAT-" ile başlayan kodunu söyleyebilir misiniz? Ben geçen bi sorun olduğu için turkcelle gittim ordaki adam telefonumu alıp 2-3 kere içeri gitti, hiç şüphelenmemiştim ama şimdi bataryayı çıkarıp takarken üstünde çizikler olduğunu

BAT-14392-001 yazıyor benimkinde.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.