Şimdi Ara

Blackberry Bold

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
1
Favori
71.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm bu palm için bilgi bekliyorum alıp kullanan ve görüşlerini paylaşabilecek arkadaşlar var mı?

Blackberry Bold

• Bu Turkcell'in verdiği cihaz değil mi? 6 aylık veya yıllık sınırsız internet aboneliği istiyorlar.
  • Bis servisi olmadıktan sonra hiçbir işe yaramayan bir alet, ama o servis ile alırsanız üstüne yok tabii, ben inceledim,çok şık ve çok başarılı bir alet, kısacası çok beğendim, dışarı verdiği ses falan da harika, ekranı da, ama pahalıya gelliyor blackberry servisi ile...
  • Bis servisini biraz açabilirmisin ?
  • BIS dediğiniz olay aydan aya sınırsız gezinim için ödediğiniz 39 ytl den ibaret olan internet erişim ücreti...
    Ben halihazırda BB Curve ile kullanıyorum avea'dan...39 ytl...Diğer operatörlerdede zaten sabir durumda bu ücret aynışekilde...
    E-posta alışverişleri, internette gezinim ve hertürlü internet ihtiyacı 39 ytl içinde değerlendiriliyor.
    Sınırsız 39ytl internet paketi olmadan zaten e-mail olayının da anlamı olmuyor dolayısıyla BB denen alet lükse giriyor.
    Normal telefon özelliği arayanlar için biraz abest...Benim gibi günlük min.100-150 e-mail alışverişi olan biri için nerdeyse gereklilik durumunda...
    E-mail gerekliliği yoksa dediğim gibi sadece hava atarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerMaster -- 29 Ağustos 2008; 15:45:23 >
  • Ama alette wi-fi'de var onu neden koymuslar o zaman? BİS paketi almasak'da wi-fi'den baglansak olmuyor mu?Blackberry kullanan arkadaslar biraz acarsa bu cihazların calısma sekillerini daha güzel olcak!!!
  • BIS olmadan 'push' kullanılmıyor olması lazım.(Kendi özel exchange server&ayarlarınız olmadığı sürece).Uzun lafın kısası : BIS ya'da BES olmadan DangerMaster anlattığı şartlarda bir kullanım olur ancak.
    Ses kalitesi çok iyi cihazın.Ben halen 8820 cihazımı kullanıyorum arkadaşıma aldırdım bir kaç ayarını ben yaptım.Ekran çözünürlüğü&fontlar vb çok çok iyi.Eğer iş ve mesajlaşma için kullanacaksanız alın derim iyi cihaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    blackberry bold hard reset
    16 yıl önce açıldı
    takaslik blackberry bold 9700
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar

aynı soruyu her yere yazıp kirlilik yaratmak istemiyorum şu konuda bana yardımcı olabilcek kimse var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_26045288/tm.htm

Şimdiden teşekkür ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: abide85

Ama alette wi-fi'de var onu neden koymuslar o zaman? BİS paketi almasak'da wi-fi'den baglansak olmuyor mu?Blackberry kullanan arkadaslar biraz acarsa bu cihazların calısma sekillerini daha güzel olcak!!!

sonucta heryerde wifi yok o yuzden uye olyosn 7/24 emaıllern gelsın ınternette ıstedıgın gıb gez hatta blackberryne windowslive messenger ondırıp onada sureklı balı kalabılıyosun ewde wifiden baglanıyprm fakat heryerde wifi yok sonucta
  • Mediamarkt'ta inceledim cihazı. Ortadaki beyaz tuş mouse topu gibi. Cİhazın menüsü de çok farklı. WM kullanan birinin bu cihaza alışması uzun sürer.
  • sonuç olarak şuna mı geliyoruz bu cihazı aldığımızda mutlaka ama mutlaka kullandığımız hattın data hattı açık olacak hatta hattların sınırsız gprs yada edge kampanyalarına üye olmamız gerekiyor öylemi?
    Turkcell 18 ay boyunca ayda 99 ytl faturanıza yansıtıyor ve sınırsız edge veriyor ve bold sizin oluyor.
  • bildiğim kadarıyla dokunmatik ekran yok blackberry'lerde??? değil mi?..

desteklediği programların çeşitliliği ve çokluğuyla ilgili ne söyleyebilirsiniz?
    Ve hız, pil ömrü gibi diğer performans parametreleriyle ilgili?

teşekkürler,
  • pili 1,5 gün gidiyor cihazdan çok memnunum içinde navigasyon bile var.
    turkcell dükkanında 1099 ytl kdv dahil peşin fiyatı eğer turkcell premium üyesiyseniz %25 indiriminiz var. yada 18 aylık 99 ytl faturanıza yansıması için tahaütname imzalıyorsunuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncokanz

pili 1,5 gün gidiyor cihazdan çok memnunum içinde navigasyon bile var.
    turkcell dükkanında 1099 ytl kdv dahil peşin fiyatı eğer turkcell premium üyesiyseniz %25 indiriminiz var. yada 18 aylık 99 ytl faturanıza yansıması için tahaütname imzalıyorsunuz...

Şu anda 4. gündeyim, pil %50 de.
  • bnmkıde 1.5 gun fln gıdıyo valla bı de bısey sorucam ılk aldıgınzda telefonu actıgınızda navıgasyon ıcındemıydı yoksa snradan gelen buı lınklemı yukledınız

quote:

Orjinalden alıntı: Günal

quote:

Orjinalden alıntı: tuncokanz

pili 1,5 gün gidiyor cihazdan çok memnunum içinde navigasyon bile var.

Şu anda 4. gündeyim, pil %50 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can durucan -- 3 Eylül 2008; 0:20:19 >
  • İlk çıktığı gün aldım ben Boldu... E-mail trafiği olanlar için çok güzel bir alet.Sınırsız internet kullanımı oldukça güzel.Ekran parlaklığı ve netliği çok iyi.Benim hoşuma gitmeyen tek şey üzerinde iyi bir navigasyon programı olmaması.Bu makina için kullanılacak programlar WM gibi çok değil maalesef Bende bundan önce Asus P535 vardı onun program çeşitliliği çok daha fazla idi ve en güzel yanı navigasyon olayı idi.Bu makinada ise google haritaları kullanışıyor ve çok kullanışlı değil.Pil yaklaşık 3 gün gidiyor,hızı fena değil makinanın 1gb hafızası yeterince iyi bence tabii birde 1 gb. kart hafızasınıda eklersek çok daha ii oluyor.
  • pardonb ama şu bis olayını anlamadım birazdaha açıkça anlatabilecek var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ars287duff

pardonb ama şu bis olayını anlamadım birazdaha açıkça anlatabilecek var mı?

Tam olarak neyini anlamadın?

Bir alıntı vereyim bilmeyenler için iyi olacak galiba...
    http://www.blackberrycep.com/bis-bes-nasil-blackberry-kullanirim/

Blackberry, diğer telefon cihazları gibi sadece telefon değildir; komple bir çözüm paketidir. Uçtan uca toplam çözüm hizmeti sunduğu için de bir defa kullananlar bağımlısı olmaktadır.

Peki bu hizmetten nasıl yararlanacaksınız? Her yerde adı geçen BIS ve BES ne işe yarıyor? Hangisini, niçin kullanmalısınız?

Bilindiği gibi Blackberry hizmetinde epostalar tıpkı bir sms gibi cihaza ulaştırılır ve yeni bir eposta aldığınızda sizin seçiminize göre telefonunuz çalar ya da titrer. Epostanın cihaza gönderilmesi yöntemine “PUSH” ismi veriliyor, bir nevi birileri mesajları size doğru itiyor. Halbuki diğer cihazlarda yahut bilgisayarlarımızda kullandığımız Outlook’da epostalar “çekilir”. Belli aralıklarla eposta sunucusu kontrol edilir ve eğer mesaj varsa çekilir, kullanıcı uyarılır.

Blackberry kullanırken mesajlar telefona iterek gönderildiğine göre, bunu gönderen birileri olmalı. İşte bu noktada BIS (Blackbery Internet Server) ve BES (Blackberry Enterprise Server) devreye giriyor. Üretici firma RIM tarafından geliştirilen bu sunucu yazılımları mesajlarınızın telefonunuza gönderilmesinden sorumludur.

BES, kurumlar için geliştirilmiş bir çözümdür. Eposta sunucusunun hemen yanıbaşına kurulur ve her yeni mesajın anında kullanıcılara gönderilmesi işini üstlenir. BES’in Microsoft Exchange Server, Lotus Domino Server ve Novell Groupwise ile uyumlu çalışabilen 3 ayrı sürümü mevcuttur. Ayrıca BES ile cihaz arasınde gerçekleşen her türlü veri alışverişinin güvenliği de garanti edilmiştir.

BIS, kişisel kullanıcılar için sunulan Blackberry çözümüdür. Blackberry telefon satın aldığınız zaman ilgili operatörün bu hizmeti sunup sunmadığını kontrol etmelisiniz. BIS’in çalışma şekli BES’e göre biraz daha farklıdır. 10 adete kadar POP3 hesabınızın kontrolünü yaparak telefonuna gönderilmesini sağlar.

Özetle sistemin çalışması için gereken iki unsur postaları gönderen taraf olarak BES ve BIS, postaları alıp kullanıcıya sunan taraf olarak Blackberry cihazları. Bunlar arasındaki iletişim nasıl oluyor, sistem nasıl çalışıyor ve epostaların güvenliği konusunu başka bir yazı da inceleyeceğiz.

• ok şimdi anladım;
    ama turkcelldeki bayan şunu söyledi ben o yüzden iyice bocaladım Blackberry edge olmadan çalışmaz mutlaka olması lazım yoksa kullanamazsınız dedi.
  • turkcell edge sadece heryerden gprs den daha hızlı ınternete baglankma ıcın gereklı emaılllerle alakası yok bnm bıldıgım uyo oluyosn aylık para verp sınırsız baglanıyosn
    quote:

Orjinalden alıntı: ars287duff

ok şimdi anladım;
    ama turkcelldeki bayan şunu söyledi ben o yüzden iyice bocaladım Blackberry edge olmadan çalışmaz mutlaka olması lazım yoksa kullanamazsınız dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can durucan -- 4 Eylül 2008; 23:14:26 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.