Öncelikle forumdaki tüm kullanıcı arkadaşlara selamlar.
Son iki senedir severek kullandığı Blackberry cihazımı Avea'nın yapmış olduğu kampanya neticesinde Iphone ile değiştirmeye karar verdim ki zaten Blackberry'den başka bir cihaz kullanırsam bunun Iphone olacağı kararını çok önceden vermiştim.
Tabi ki son değişimi yapmadan önce cihzı kullanan siz forum kullanıcılarınında bir iki konu hakkında düşüncelerini almak istedim. Hali hazırda Blackberry kullanıcısı olarak cihazın sunduğu cihazın sunmuş olduğu anlık mesajlaşma özelliğininde bağımlısı olmuş bulunmaktayım: bu hususta sormak isteğim Iphone'nun e-postlardaki kullanım özelliklerinin nasıl olduğu taman bir Blackberry push mail özelliği (exchange server dışında bu özelliği Iphone'nun destekleyip desteklemediğini tam olarak bilmiyorum.) olmasada e-posta takibi rahatmıdır yada her bir e-posta için ayrı bir gelen kutusu yaratmak mümkünmüdür?
Diğer konu gerek özel gerekse iş kullanımında haliyle sosyal ağlarıda takip etmekteyim. Blackberry bu konuda bana anlık bildirimler ile yeterince destek olmakta aynı desteği Iphone'dan da alabilmem mümkünmüdür? Bir mesajı yada bilgilendirmeyi anlık olarak cihaz üzerinden takip edebilmek mğmkün müdür? Hak verirsinizki Blackberry kullanıclarının en çok sevdiği özelliklerden biride BLackberry Messenger. Gerçi IOS 5 ile imessenger gibi özellik sayesinde cihazlar arası iletişim kolaylaşmakta.
Birde operatörlerin dandik internet paketleri, bunu cihazlarından sık bir şekilde operatör destekli internet kullanıcıları cevaplayabilir herhalde. Operatörlerin vermiş oldukları 4gb gibi komik kotalar sizlere yetmekte mi?
Cihaz değişimi yaparken kendi adıma önem verdiğim noktalar bunlar. Bunlar dışında ne cihaz işlemcisinin tek çekirdekmi çift çekirdekmi olduğu ne radyosunun olup olmadıpı, ne bluetooth ile dosya aktarımının olup olması nede piyasada daha üstün cihazların olması. Kendi adıma stabil bir donanımda çalışan stabil bir işltim sistemi ve bu sistemi dışarıdan destekleyecek üçüncü parti yazılımlar daha önemli. Blackberry bu isteklerimi iki yıldı sorunsuz bir şekilde yerine getirdi ve eminimki standart bir donanımda çalışan stabil bir işletim sistemi ve bu donanıma ve işletim sistemine göre optimize edilmiş üçüncü parti yazılımlar ile Iphone'da yerine getirecektir.
Yukarıdaki sorularım hakkında yarom yapıp bilgilerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekküler.
hem blackberry bold 9000 hem iphone4 kullancısı olarak ilk mesajı rezerve ediyorum, yarın detaylıca yazacağım kusura bakmazsın umarım
Kusura bakılacak bir durum yok ancak cevap yazarken göz önüne almanızı isteyeceğim şey bir şey var. Birebir BB'nin sunduğu push hizmetini beklemiyorum ve olmazsa olmaz bir durum değil ama cihaz değiştirirken insan yeni cihazın birebir olmada eski cihaza yakın bir oranda hayatını kolaylaştırmasını istemekte.
Kısa kısa cevaplayayım;
- Eğer şirketinizin mail serverinin Exchange desteği varsa direkt olarak Push Mail desteği var. Exchange desteği yoksa yine Push Mail desteği var ama uygulamalar aracılığı ile. Uygulama kullanmak istemiyorum derseniz iOS'da mailler minimum 15 dakikalık aralıklar ile çekilir. Ya da siz mail bekliyor iseniz kendiniz güncelleyeceksiniz. Ancak Appstore'da onlarca free ve kaliteli Push Mail uygulaması var. Mail okuma, yazma, silme vs gibi işlerin kesinlikle en iyi yapıldığı cihaz iPhone'dur. BB'nin mail konusundaki üstünlükleri: Güvenilirliği ve sınırsız Push Mail desteğidir. Her bir e-posta adresi hem ayrı ayrı hem de tek bir gelen kutusunda görüntülenebilir.
- Anlık mesajlaşma şu anda WhatsApp Messenger ile ücretsiz olarak yapılabilmekte. Ancak iOS 5 ile birlikte "iMessage" gelicek ve BB Messenger gibi bir ağ olacak. Fakat bence iMessage ve BB Messenger devri bence kapandı. Zira WhatsApp o kadar çok yayıldı ki tüm cihazları ve platformları desteklediğinden dolayı çok daha tercih edilesi oluyor.
- Twitter artık iOS'a entegre geleceği için çok daha kaliteli bir etkileşim sunacaktır.
- Stabilite = iPhone'dur. Kaliteli uygulama mı? Bu soruyu duymamış olayım!
Öncelikle cevap için teşekkürler.
Uygulama kalitesi konusunda bir sorum yok. İşetim sisteminin ve uygulamalrın stabil çalışacağınıda biliyorum çünkü sistemin ve uygulamaların uyumlu olamsı gerektiği zilyon tane donanım yok ki buda işlerin yolunda gitmesini sağlamakta.
Push mail için ilave yazılım konusunda herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama alışmış olduğum push mail desteğinin olduğunu bilmek güzel çünkü push özelliği yeri geldiğinde çok öenmli olabilmekte.
WhatsApp'ı BB'de bir süre kullandım ama rehber ile entegre çalıştığından yazıltığınız kişilerin telefon numaralarının kayıtlı olması gerekmekte ve sizinkininde yazıştıklarınızda. Arkadaş çevresi ile yazışırken önemli değil ama yabancılar ile konuşurken telefon numarası vermek pek hoşlandığım bir durum değil.
Uzun süredir dşüncem BB'den sonra ya tine BB ile devam etmek yada Iphone'a geçiş yapmaktı. Şu durumda push desteğinin olduğunu bilmek ki bu BB gibi olmasa bile tercihimin Iphone yönünde ağırlık kazanmasına neden olmakta.
Live profile adında mesajlama aplikasyonu var. BB, Anroid ve IOsta çalışıyor. Aynı BBM gibi kod veriyor ve onu arkadaşınıza söylüyorsunuz.
benim yorumlarınızdan anladığım şu sizin gibi bi kullanıcı için daha yeni bir bb modeli iphone dan daha yerinde olur.ancak yazınızda 4 gb ın komik bi kota olduğunu yazmışınız ben avea nın 1 gb kotalısını kullanıorum ve daha dolduramadım.bb ile 4 gb lık ne yapıosunuz gerçekten merak ettim
@bcans dediğim gibi birebir aynı push özelliği gibi bir durum olmasını beklemiyorum ama uygulamalarlada olsa kısa mesaj gibi epostaların gelmesi yeterli olacaktır. BB'de kota doldurmak gibi bir sorunum yok çünkü kotam yok ayrıca veri BIS veri sıkıştırması ile kotaları doldurmakta baya zor ama normal bağlantıda böyle bir sıkıştırma olmadığından yoğun bir şekilde cihazlarını kullanan arkadaşların fikirlerini sormaktayım.
ben de yeni başlayacağım.BB mi iphone mu cok düşündüm ama şuan ibre iphone 4 beyaz dan yana. Yeni başlayanlar için ne önerirrsiniz diye sorcam da iphone forumu tabi pek tarafsız bi yorum beklememek gerek :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme