Şimdi Ara

BlackBerry Z30 Kullanıcıları Kulübü [AnaKonu] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
6
Favori
26.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bbm grubunda tartışıyorduk bu bb yi , çoğu kullanıcı iosa kaydı . sanırım şu forumda konu sahibi olarak gerçekleri belirten sayılı kişilerdenim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

bbm grubunda tartışıyorduk bu bb yi , çoğu kullanıcı iosa kaydı . sanırım şu forumda konu sahibi olarak gerçekleri belirten sayılı kişilerdenim

Gerçekleri falan belirttiğin yok gözümüzde bir ios hayranından ve arada da android hayranından başka bir şey değilsin, aramızda zaten yerin yok ve lütfen artık blackberry forumundan kendini uzak tut da yanlış yönlendirmelerinle uğraşmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: General.

Millet acayip sanki babasının firması laf söyletmiyor.Firmayı sevebilirsin, sistemi sevebilirsin ama insanlar parasını veriyor dürüstçe eksiklerini söylersin alan alır veya almaz bu tercihi cebinden para çıkan insan yapsın.Adam çıkıp blackberry alacağım tavsiye edermisin diyor ne diyim tavsiye ederim süpermi diyim artı-eksi neyse onu söyledim son karar kendisine kalmış.Tuhaf bir milletiz doğruları söylemek suç oluyor maalesef.

Ekran iyi degil derseniz eyvallah ayni fikirdeyim ama kalkipta ekstreyi acmak icin 10 uygulama yukledim derseniz bu camur atmak oluyor. playstore daki uygulamalar stabil degil demissiniz indirdiklerimin %10 u ancak calismadi o da haritalar servisinden dolayi google playstore hatasi. Android telefonlarda da her uygulama tikir tikir calismiyor. Isletim sistemi bir sure sonra tikaniyor hizlandirmak icin root atmaniz gerekiyor o zaman da garanti gidiyor ve stabil calismiyor... Ios derseniz devasa uygulama marketinden baska zerre kadar bir avantaji yok odun gibi isletim sistemi. Cektiginiz bir resmi yaninizdaki adama kaliteyi dusurmeden mail atmaktan baska gonderme sansiniz, apple disinda butun dunyada standart olan micro usb ile sarj etme sansiniz yok. Windows phone a hic girmiyorum girmeye degecek noktaya bile gelmedi.

Ozetle, hic bir isletim sistemi 4-4 luk degil illaki eksikleri var. BlackBerry nin de en buyuk eksigi marketinin ios ve android e gore zayif kalmasi. Duzelir mi? Bilmiyorum cok yavas buyuyor. 1,5 yil ilk aldigim zamana gore emekleyerek buyuyor ayaga kalkmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: User Friendly

quote:

bbm grubunda tartışıyorduk bu bb yi , çoğu kullanıcı iosa kaydı . sanırım şu forumda konu sahibi olarak gerçekleri belirten sayılı kişilerdenim

Gerçekleri falan belirttiğin yok gözümüzde bir ios hayranından ve arada da android hayranından başka bir şey değilsin, aramızda zaten yerin yok ve lütfen artık blackberry forumundan kendini uzak tut da yanlış yönlendirmelerinle uğraşmayalım.

Konudaki son sayfadaki kullanıcıların yorumlarını okuman yeterli.Kendiniz üretmiş gibi tapmayın .Satana kadar BB yi savunursunuz , sattıktan sonra başlarsınız açıklarını saymaya.Ben sizin gibi kimseyi kandıramam, kullanıyorumda açıklarını hatalarınıda yanlışlarınıda söylüyorum.Ama sizin gibiZr0 alıpta dünyanın en iyi telefonunu almış gibide övmüyorum.Gerçek neyse yazınki kullanıcı ona göre alsın.BlackBerry i siz kurtaramazsınız bu övmeyle

• Android'ten geçiş yaptım. (S3)

Önceki telefonumda yer alan bütün uygulamaları suan sorunsuz kullanıyorum.

Oyun ve eğlence amaçlı değil, sosyal ağ uygulamaları ve blackberry hub'ın keyfine sorunsuz ve stabil bir şekilde varmak istiyorsanız Blackberry işinizi görecektir. Ek olarak Snap yazılımını (Android uygulamaları için) yükleyebilirsiniz, bazı uygulamaları da onun aracılığı ile aldım.

Özetle eğlence olarak değil hız & iş telefonu olarak ideal olabilecek bir cihaz.

Telefonumu alalı 3 hafta oldu, gayet memnunum. Savunma da yapmıyorum genel olarak fikirlerimi almayı düşünen arkadaşlara söylemek istedim, iyi günler herkese.

Dipnot: Ben telefonumu alır, direk takılırım ufak bir zahmete dahi giremem diyen arkadaşlar IOS, Android alsın. Ama azıcık zahmet çekerim (Snap yazılımını yükleme gibi.) stabilitenin keyfini sürer, bahsettiğim özelliklerin ve kasa kalitesinin, hoparlörlerinin vs. de hazzını yaşarım diyenler için z30 güzel bir seçim olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprdn -- 2 Eylül 2015; 11:25:06 >

• Bir soru sordum neler konuşuldu :) Satın almaya karar verdim Z30'u, dün elime ulaştı. İlk günkü izlenimim iyi, özellikle hub ve iş mailinin güncellenmesi gerçekten işime yarayacak.
    Kamera performansının çok iyi olmadığını bilerek aldım, önceliğim de değil fakat özellikle fokus olayını biraz iyileştirmek için blackberry world'den bir tavsiyeniz var mı? Birkaç portre çektim ve öndeki portreyi değil arka planı netlemiş.
    Onun dışında ses kalitesine inanamadım :) LG'den sonra ilaç gibi geldi, hem gelen hem de giden ses çok çok iyi. Özellikle eşimle beraber iki bb'de deneyince ses kalitesi muazzamdı.
    BB world'ü kurcalamaya devam edeceğim, oyun dışında önereceğiniz işe yarayan app'ler varsa önerileri bekliyorum.
  • Merhaba,

Yenı versıyon nıhayet geldı.
     BlackBerry Z30 Kullanıcıları Kulübü [AnaKonu]

• quote:

Orijinalden alıntı: the_wind222

Merhaba,

Yenı versıyon nıhayet geldı.
     BlackBerry Z30 Kullanıcıları Kulübü [AnaKonu]

bize ne zaman gelecek bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ironikas

Bir soru sordum neler konuşuldu :) Satın almaya karar verdim Z30'u, dün elime ulaştı. İlk günkü izlenimim iyi, özellikle hub ve iş mailinin güncellenmesi gerçekten işime yarayacak.
    Kamera performansının çok iyi olmadığını bilerek aldım, önceliğim de değil fakat özellikle fokus olayını biraz iyileştirmek için blackberry world'den bir tavsiyeniz var mı? Birkaç portre çektim ve öndeki portreyi değil arka planı netlemiş.
    Onun dışında ses kalitesine inanamadım :) LG'den sonra ilaç gibi geldi, hem gelen hem de giden ses çok çok iyi. Özellikle eşimle beraber iki bb'de deneyince ses kalitesi muazzamdı.
    BB world'ü kurcalamaya devam edeceğim, oyun dışında önereceğiniz işe yarayan app'ler varsa önerileri bekliyorum.

Hayırlı olsun. Mağazadaki Camera++ ücretli olan program işinizi görür. Ben kullanıyorum idare eder.Manuel iso ayarlaması vs mümkün

• quote:

quote:

Hayırlı olsun. Mağazadaki Camera++ ücretli olan program işinizi görür. Ben kullanıyorum idare eder.Manuel iso ayarlaması vs mümkün

Teşekkürler, update bana da geldi bu arada, geçen hafta 1 gb civarı yüklemiştim ilk aldığımda, şimdi de 1 gb civarı geldi. Ne değişiklikler olacak merak ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler, update bana da geldi bu arada, geçen hafta 1 gb civarı yüklemiştim ilk aldığımda, şimdi de 1 gb civarı geldi. Ne değişiklikler olacak merak ediyorum.

Kamerada geliştirmeler var deniyor.Bana daha gelmedi.Siz farkları farkederseniz izlenimlerinizi konuya yazarsınız :)

• Crackberry'de 4 genel değişiklik var diyor:

BlackBerry Blend 1.2 - interface değişmiş ki daha kullanmaya fırsatım olmamıştı.
    Anti-theft protection in BlackBerry Protect - Çalındığını anladığınız an telefonun tüm fonksiyonlarını kapatma özelliği gelmiş.
    Camera - Düşük ışıkta performans, yüz tanıma geliştirilmiş ve hareketli çekimlerde bulanıklık azaltılmış. Yarın gün ışığında bir deneyelim bakalım.
    BlackBerry Calendar -yine interface'te değişiklikler olmuş, aylık görüntüleme gibi.

Valla tüm dünyada aynı anda güncelleme olmasını takdir ettim. Androidden dönmemin en büyük sebeplerinden biriydi. Eşimin 4 yıllık LG Prada'sı gül gibi tıkır tıkır çalışırken android'i 2'ydi. Benim LG 4x hd de sadece bir kere jelly bean güncellemesi aldı iki yıldır, o da manuel. Umarım uzunca bir süre BB Z30'a güncelleme göndermeyi ihmal etmez.

• quote:

Crackberry'de 4 genel değişiklik var diyor:

BlackBerry Blend 1.2 - interface değişmiş ki daha kullanmaya fırsatım olmamıştı.
    Anti-theft protection in BlackBerry Protect - Çalındığını anladığınız an telefonun tüm fonksiyonlarını kapatma özelliği gelmiş.
    Camera - Düşük ışıkta performans, yüz tanıma geliştirilmiş ve hareketli çekimlerde bulanıklık azaltılmış. Yarın gün ışığında bir deneyelim bakalım.
    BlackBerry Calendar -yine interface'te değişiklikler olmuş, aylık görüntüleme gibi.

Valla tüm dünyada aynı anda güncelleme olmasını takdir ettim. Androidden dönmemin en büyük sebeplerinden biriydi. Eşimin 4 yıllık LG Prada'sı gül gibi tıkır tıkır çalışırken android'i 2'ydi. Benim LG 4x hd de sadece bir kere jelly bean güncellemesi aldı iki yıldır, o da manuel. Umarım uzunca bir süre BB Z30'a güncelleme göndermeyi ihmal etmez.

tüm dünyada aynı anda güncelleme vermesine şaşırdım açıkcası . bana gelmedi. ayrıca bu blackberry z10 z30 modellerinin orjinal os yazılımını nerden bulabiliriz en güncel onu arıyorum bulamadım

• Sanırım hatla da ilgili güncelleme, benim vodafone hattım.
    Bu arada daha alalı bir hafta olmadan telefonun içine su kaçırmayı başardım. İlk sim kart yok diyordu, şimdi batarya hatası veriyor. Sanırım garanti bu konuda bir şey yapmaz değil mi? Servisle ilgili problem oluyor mu diye sorarken kendime mi çektim ne yaptım. Sadece bataryaya zarar geldiyse nasıl bir fiyat çıkar acaba.. Ya da biraz beklesem sorun çözülür mü umudumu korumalı mıyım?
  • Güncellemeyi hatla vermeleri çok saçma değilmi ya. Cihazınıza su kaçtıysa garantiden çıkma ihtimali var. Bataryanıza zarar geldiğini zannetmiyorum , yüksek ihtimal ile şarj kontrol çipine zarar gelmiş veya su sayesinde oluşan korozyon nedeniyle çip yanlış bildirim yapabilir. Yeni güncelleme ile benim leaked sürümde karşılaştığım , ısınma , batayanın çabuk bitmesi ve kasılma durumlarının umarım önüne geçmişlerdir. Geçmiş olsun inşallah sorununuz biran önce düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrosenol -- 10 Eylül 2015; 13:20:29 >
  • quote:

Crackberry'de 4 genel değişiklik var diyor:

Leaked olarak yüklemiştim en çok sevindiğim yenilik dialpad ekranında t9 un gelmesi olmuştu. Android den aklımda kalan tek eksik oydu nihayet onu da getirmişler...

• Gençler boş geçmeyelim. Yeni güncellemeyi yapanlara zahmet değerli görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim. Yoksa hala kimse cihazını güncellemedimi?
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Yorumları senden alalım?

• Nasılda anladın pusuya yatıp yorum beklediğimi. Amacım yapılacak olan yorumları harmanlayıp kendi yorumlarımla yorumlamaktı, yanlış anlaşılmasın he. Madem tongaya düştük alın bakalım yorumları

Official 10.3.2 ' yi kullanalı 2 gün oluyor. Cihazda daha önce leaked 10.3.2 sürümü yüklü olduğu için hemen hemen gelecek özellikleri zaten biliyordum. Gelen bu güncelleme ile eksik ve bugları toparlamışlar ve cihaz leaked 10.3.2 sürümünden biraz daha stabil hale gelmiş. Tecrübelerimi de ona göre yazıyorum. Özetle şu ana kadar gördüğüm ;

Müzik çalardaki geçiş bugları gitmiş. Bazen aniden başka parçaya atlıyordu, takılma falan yaşanıyordu.

Menü geçişlerinde yaşanan , özellikle ayarlar menüsündeyken, ayarlardan birine basıp ''algılamama'' problemi yaşamadım diyebilirim. Leaked sürümde bazen geç tepki verebiliyordu veya hiç tepki vermiyordu. Fakat yinede bu cihaza menü ikonlarına dokunduğunuzda ikonun rengini değiştirme ya da haptick feedback gibi özellikler gelmeli. İnsan bazen anlayamıyor hangi ikona dokunduğunu veya klavyede tuşa basıp basmadığını.

Kamera' da leaked sürümü kullandığım için fazla bir değişiklik görmedim. Kamera yazılımı daha stabil hale gelmiş görünüyor, fazla kullanma zamanım olmadı ama ilk versiyonlara nazaran epey iyileşme var.

Rehber ve arama uygulamasına girerken ara sıra takılmalar yaşanıyordu önceden, özellikle telefon ilk açıldıktan sonra. Şimdi öyle birşey yok gibi. Rehberimize ışık hızında giriyoruz , öyle androit 'teki gibi beklemeler yok.

Facebook uygulaması çok sade bir şekilde gelmiş. Son dönemde diğer platformlara çıkan ek özellikler bu uygulamada yok sanırım ama bana yetiyor. Fakat eski sürümlerden bile sade geldi bana. Bir yerden sonra ana sayfayı daha aşağı çekemiyorsunuz, bu biraz garip. Lakin onada güncelleme geldi. Belki güncellesem değişikleri farketmiş olacağım. Daha watsap bile yükleyemedim ama puff.

Batarya , şarj değerlendirmesi yapmak için daha çok erken ama hızlı şarjı bayaca hızlı yaptığını (1,5 Ah şarj aleti ile) söyleyebilirim. Ama ben şarj tutma konusunda umutlu değilim. Yine 1 veya 2 günü çıkartır...

Toplu BBM mesajlaşması için BBM Meetings gelmiş. (zaten indirebiliyordunuz)

BB Hub biraz daha stabil ve sade hale gelmiş gibi gözüktü bana.

Gelelim benim için can damarı gibi kıymetli olan yere : TARAYICI. Blackberry 10.2.1 sürümünden sonra bu tarayıcıya ne yaptıysa artık official sürümde dahi düzelmedi namussuz. Her ne kadar çoğu site HTML5 ' e geçmiş olsada flash player 'in gitmesi üzüntüsü bir yana, enteresan şekilde yavaş çalışıyor, cihazı bazen kasım kasım kastırıyor ve özellikle scroll yaparken mide bulandırıcı takılmalar yaşatıyor. Özellikle kimi sitelerde çok oluyor bu durum. DH ' ın mobil dürümünü kullanamaz oldum örnek misal. İnsan bunları hiçmi farketmez? 10.2.1 sürümlerinde diğer platformlara en hızlı tarayıcı bizimki diye hava caka atıyorduk şimdi atamaz hale geldik, rezillik sözkonusu. Bu konuda çok kırgınım.

Şimdilik gözlemlediklerim bu kadarcık

Genel itibariyle iyi ama eksiklikleri var gibi. Keşke şu android direct, ios direct olayları falanda gelseydi, enstantene olurdu biraz. İnşallah önümüzdeki aylarda daha verimli güncellemeler sağlarlar. Umarım tecrübe eden arkadaşlar benim değindiğim veya değinmediğim birçok yere isabet ederler, zira güncelleme önemli.

Not : 10.3.2 sürümüne güncelleme yapacak olan arkadaşlar Anti Thieft lagalugası yüzünden bir daha önceki sürümlere downgrade yapamayacaklar bunu göz önünde bulundurmalarını isterim.

• İnce yorumların için teşekkür ediyorum :-) tarayıcıya biraz çeki düzen şart evet...
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.