Şimdi Ara

Blog Yazmak //Yardım, Tavsiye, Öneri istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Site tanıtımları diye bir bölüm var ama "Web Tasarım ve Programlama" başlığı altında olduğundan ve amaç salt tanıtmak olduğundan konu buraya uygun düştü. Ufaktan ne demek istediğime başlayayım.

http://anlatabilsek.blogspot.com Blog bu adreste ikamet ediyor. Tek kelimeden oluşan ve akılda kalıcılığı olan güzel bir alan adı aldım ya da ben öyle düşünüyorum. Yazdığım yazılara konu sınırlaması koymasam da ağırlıklı olarak deneme tadında şeyler olacak blogda. Güncel olaylardan ziyade hayatın içinden konular seçmeyi planlıyorum. Yani "bugün bunu yaptım, bakın fotoğrafları" tarzında bir blog değil. Hayata ve ben dahil insanlara eleştiri getirmeyi de planlıyorum.

1- Her türlü önerinize açığım.
    2- Bloğuma nasıl ziyaretçi çekebilirim.
    3- Yazılarımı arama motorlarında üst sıralara en azından ulaşılabilir sıralara getirebilir miyim? Nasıl getirebilirim?
    4- Ne kadar aralıkla yazı yayınlamak uygun düşer?
    5- Bir takipçi kitlesi, kitle dediysem az sayıda da olsa bir şey yazmış mı diye giren insanların olmasını istiyorum. Okuyucuları nasıl bloga bağlayabilirim.

Yorum yapacak / yardımcı olacak herkese teşekkür ederim şimdiden.

Bu arada kişisel siteye link vermek yasaksa kaldırayım zaten profilime girdiğinizde görebileceksiniz blogumun adresini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte Cristo Kontu -- 26 Ocak 2014; 22:18:14 >

• 200 kayıtlı üyeden blog yazarı yada okuru yok mu acaba
  •  Blog Yazmak //Yardım, Tavsiye, Öneri istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naber Patron

Blog Yazmak //Yardım, Tavsiye, Öneri istiyorum.

Öyle hedeflerim yok beni beğensinler mutlu olayım falan. Ama okunmak bir nevi yazdığının okunabilecek seviyede olduğunu gösterir. Bir ölçüt olarak az da olsa okunsun isterim.
  • Yapıcı yorum bekleniyor
  • Son bir umut belki gececilerden yorum yapan çıkar.
  • Dostum alan adı ve başlık kısmı inanılmaz hoşuma gitti yalnız. 'Sigara Molası' yazını da okudum o da kısa olmasına rağmen etkileyiciydi bence. 1 yıl önce açmıştım ben de blog. Senin tarzında ve futbol üzerine yazıyordum. Sonra bir takım olaylar oldu ve bıraktım yazmayı. Şu an heves ettim tekrar alan adı düşünüyorum yazı yazmak için. Umarım yazmaya ara vermezsin. Başarılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazıların kısa ve öz olmalı görsellik kullanmaktan çekinme mesala bir konu hakkında bişeler yazıyorsan bilimsel açıklamalar kat herkezin hoşuna gider diye düşündüm ve ayrıca blog alan adını değistir kendine has bişe olsun bir marka yaptığını düşün temayıda drğis sade bi tema iyi olur

Örnek onedio

Ziyaretçi meselesini faceden sayfan varsa yapabilirsin yada webmaster forumlarına göz at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wjéasz -- 28 Ocak 2014; 21:04:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bulamayanlar isimli yazını çok beğendim. Çok manidar ve doğru

Diğer paylaşımların da hoşuma gitti sanırım sitene yer imi çubuğunda bir yer tahsis edebilirim
  • Kırıkkale genelinde internet kesintisi sebebiyle ancak bugün cevaplayabilme şansım oldu, affola.

@Wjéasz Haklısın görsellik blog açısından çok önemli ama orijinal görseller bulmak kolay olmuyor. Başkalarını tekrar etmek de istemiyorum, kendim de fotoğraf çeken insan değilim. Ama görsellik açısından başka çözümler bulmaya çalışacağım. Görsellikten yararlanan blogları incelemeye alacağım.

@mrsmrc Teşekkür ederim iyi yorumların için, blog yazarsan okuyucu olabilirim :)

@Gareth Bale 11 Teşekkürler, olumlu yorumlar yazma isteğimi kamçıyor, minnettarım.

Hepinize teşekkürler yorumlar için.
  • 4 yıllık bir Blogger olarak bildiklerimi aktarayım...

Öncelikle kendi sayfam bu, http://galaksirehberim.blogspot.com.tr/ neler yaptığıma dair fikir edinebilirsin..

*Güzel, kullanışlı ve SEO'a uygun bir template bulup düzenlemen lazım.. Bunun için bol bol karıştırman gerekli.
    *SEO ayarlarını düzgün yapmalısın, konu başlıkları, etiketler, resimlere verdiğin isimler, kaynak alıp verdiğin bağlantılar çok önemli.
    *SEO ayarı yaparken robots.txt ayarını da yapmalısın, google'da nasıl yapılacağı mevcuttur.
    *Yazı yazarken çok sıkıcı olmamalısın ve çok fazla uzatmamalısın. Eğer uzun olacaksa resimler ile destek vermelisin.
    *Sitende çalışmayan özellik olmamalı.
    *İlerleyen zamanlarda reklam olayına girebilirsin... Ben gireli yaklaşık 1 sene kadar oldu, aylık ortalama 20TL geliri var. Fakat bu gelir için aldığın hit çok önemli.
    *Herşeyi kendi anlatımın ile yazmalısın, orjinal olmalı. Eğer bir şeyden esinleniyor olsan bile yine kendi dilince anlatmaya çalışmalısın vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikolai Mw2

4 yıllık bir Blogger olarak bildiklerimi aktarayım...

Öncelikle kendi sayfam bu, http://galaksirehberim.blogspot.com.tr/ neler yaptığıma dair fikir edinebilirsin..

*Güzel, kullanışlı ve SEO'a uygun bir template bulup düzenlemen lazım.. Bunun için bol bol karıştırman gerekli.
    *SEO ayarlarını düzgün yapmalısın, konu başlıkları, etiketler, resimlere verdiğin isimler, kaynak alıp verdiğin bağlantılar çok önemli.
    *SEO ayarı yaparken robots.txt ayarını da yapmalısın, google'da nasıl yapılacağı mevcuttur.
    *Yazı yazarken çok sıkıcı olmamalısın ve çok fazla uzatmamalısın. Eğer uzun olacaksa resimler ile destek vermelisin.
    *Sitende çalışmayan özellik olmamalı.
    *İlerleyen zamanlarda reklam olayına girebilirsin... Ben gireli yaklaşık 1 sene kadar oldu, aylık ortalama 20TL geliri var. Fakat bu gelir için aldığın hit çok önemli.
    *Herşeyi kendi anlatımın ile yazmalısın, orjinal olmalı. Eğer bir şeyden esinleniyor olsan bile yine kendi dilince anlatmaya çalışmalısın vs. vs.

Vaktinizi ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Blogunuzu incelemek üzere favorilerime ekledim.

SEO denen şey arama motoru olayı yanılmıyorsam. Blogspot'un sitede aramak için bir aparatı vardı sitenin sağına ekledim ve ne yazık ki çalışmadı. Hepi topu kaç yazı var deyip kaldırmıştım. Sizin yazdıklarınıza bakarak bu işin tasarım kısmından arama motoru koy rahatlığında olmadığını anladım. Uygun bir zamanda araştıracağım ilk 3 maddeyi ve siteme uygulamaya çalışacağım.

Site tasarımı hakkında bilgim kıt, zaman geçtikçe siteyi güzelleştirme çalışmalarım olacaktır. Yardımınız dokundu, teşekkürler.

• Bu arada bir soru sormak istiyorum, sitenizin altında "Copyright © 2011-2014 Galaksi Rehberim Tüm Hakları Saklıdır. | Gürcan GENÇ" yazıyor. Bu yazıların haklarını koruma olayı maliyetli bir şey mi?
  • http://meakka.tumblr.com/post/74862401566/egri-cetvelin-duz-cizgisi

Al 6 takipçim var ama belki yardımı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monte Cristo Kontu kullanıcısına yanıt
    1. mesaj için;
    Rica ederim, şuradan güzel templatelere ulaşabilirisn. Çoğu SEO uyumludur.
    http://www.lovelytemplates.com/blogger-templates

Ayrıca sitenizi Google Yandex ve Bing'e kaydettirin.
    Google'ın Web Yöneticisi Araçlarını kullanarak Sitemap ekleyin..

2. Mesaj için; Hayır, bununla ilgili bir kanun var. Bu kanun olduğu için, içeriğin engellenmesi adına bu uyarıyı yazıyorum.

Geçtiğimiz aylarda içeriğimin çalındığını farketmiştim. Bu sorunu linkleri ile birlikte Google'a bildirdim ve gerekli işlemi yaptılar. Fakat çok önemseyip telif hakkı kanununa bağlayarak işlem yaptırmaya uğraşmadım.

Sizin de yazmanızda fayda var.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Telif_hakk%C4%B1

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Cumhuriyeti_Fikir_ve_Sanat_Eserleri_Kanunu

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5846.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwadorFF -- 28 Ocak 2014; 22:48:12 >

• @Nikolai Mw2 Teşekkür ederim, yazmaya çekindiğim bazı şeyler vardı ne olur ne olmaz diye. Sitenin altına da ekleyeceğim bu yazıyı.

edit: ben blogger zaten google'ın hizmeti diye kaydettirmemiştim söylemeseniz aklımda değildi.Verdiğiniz link de işime yarayacak.

@meakka Teşekkür ederim, tumblr üyesi olmadığım için uzaktan da olsa ben de takip edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte Cristo Kontu -- 28 Ocak 2014; 22:52:47 >
  • 1 Haftalık ilerleme durumu;

-10 günde 475 kez tık aldım, bunun için birkaç popüler siteye yazılarımın linkini ekledim. 100 tanesi benim desem bolca pay versem, 25 de rasgele giren olmuş olsa 350 tık aldım. Daha yeni açılan bir blog için hiç fena değil. (yada bana öyle geldi)

-Yazılarım hakkında yorum veya mesaj olarak birkaç güzel dönüt aldım.

-Her yazıya resim ekledim, daha okunabilir oldular.

-En çok okunan 5 yazı bölümü koydum.

-Şimdi bir izleyici eklentisi koyuyorum hemen belki bir kaç kişi blogu izlemeye alır diye. Buradan blogger kullananlar varsa takip edebilir diye yazıyorum

-En büyük sorunum arama motorlarından 3 yönlendirme almış olmam. Google ve Yandex Webmaster'a kaydoldum. Site haritası ekle dışında bir şey yapamadım, anlayamadım daha doğrusu.

Eleştiri ve yoruma açığım. Eskiden yorum yapanları da haberdar ediyorum belki tekrar zahmet ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte Cristo Kontu -- 2 Şubat 2014; 21:56:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Monte Cristo Kontu

1 Haftalık ilerleme durumu;

-10 günde 475 kez tık aldım, bunun için birkaç popüler siteye yazılarımın linkini ekledim. 100 tanesi benim desem bolca pay versem, 25 de rasgele giren olmuş olsa 350 tık aldım. Daha yeni açılan bir blog için hiç fena değil. (yada bana öyle geldi)

-Yazılarım hakkında yorum veya mesaj olarak birkaç güzel dönüt aldım.

-Her yazıya resim ekledim, daha okunabilir oldular.

-En çok okunan 5 yazı bölümü koydum.

-Şimdi bir izleyici eklentisi koyuyorum hemen belki bir kaç kişi blogu izlemeye alır diye. Buradan blogger kullananlar varsa takip edebilir diye yazıyorum

-En büyük sorunum arama motorlarından 3 yönlendirme almış olmam. Google ve Yandex Webmaster'a kaydoldum. Site haritası ekle dışında bir şey yapamadım, anlayamadım daha doğrusu.

Eleştiri ve yoruma açığım. Eskiden yorum yapanları da haberdar ediyorum belki tekrar zahmet ederler

dostum baktım tekrardan. göz attım yazılara bir iki tanesini okuyamadım daha. senin blogu açınca hemen yan sekmede veriyorum 'anlatabilsek'i. şu sigara molası'nı okudum tekrardan , ciddi çok hoşuma gidiyor o yazı ya. bi ara tekrar niyetlenmiştim de soğudu şimdi bi blog açarsam ilk yazı bu olacak izninle. neyse ben senin yazıların kalanını okuyayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takipteyim, iyi gidiyorsun

Öncelik olarak görselliğe daha çok önem vermelisin
  • Hocam blog kapalı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.