Şimdi Ara

bluetooth kulaklıkların sakıncası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
44.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben telefonda bayağı uzun konuşan birisiyim ve telefonların zararlarından mümkün olduğunca uzak durmak istiyorum, özellikle de evde telefonu üzerimde taşımadan en azından oda içerisinde daha uzak durmak istiyorum ancak telefonun yaydığı radyo frekanslarının enerjisinden kaçayım derken bi de bluetooth kulaklık enerjisi eklemek istemiyorum.. bluetooth kulaklıklar herhangi bir zarar içeriyorlar mı? ya da bunların da birer sar değeri var mı?

herkese teşekkür ediyorum...

• Hocam şöyle söyliyeyim 3 ay kullandım ve özellikle son 1,5 ay deli gibi bir baş ağrısıyla boğuştum. Bu sebepten tavsiye etmem.

Kullandığım cihazlar: Motorola v3i ve Jabra Bluetooth Kulaklık...

Saygılarımla...
  • her elektronik cihaz radyosyon yayar,ama bunların seviyeleri ve etki alanları farklıdır.bluetooth kulaklıklarda radyasyon yayar ama bunun oranı çok düşüktür.enazından cep telefonunun yaydığı manyetik etkiden çok çok daha azdır ,bu yüzden de tavsiye edilir.ancak yukarıdaki arkadaşımın dediği kadar bi etkisi varmıdır ona bişe diyemiyecem.
  • arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim fakat stabilo kardeşim bidaha okursa eğer yazabilir misin lütfen kullanmayı kesince baş ağrın da kesildi mi

teşekkür ederim
  • mutlaka frekanslardan etkilenirsin fakat dışarıda zaten her türlü frekansa ister istemez maruz kalıyorsun... radyo tv telsiz uydu dalgaları... çok fazla kullanmadıktan sonra kısa süreliğine bir etkisi olacağını sanmıyorum ama uzun süreli kullanımlarda etkileri daha çok ortaya çıkacaktır... fakat telefonla konuşma ile bluetoothla konuşma arasında da bluetoothlu konuşma daha az zarar verir bence... en güzeli çok konuşmamak :) ya da uzunca bir kulaklık kablosu bulman gerekecek ama her türlü kulağın yine de etkilenir...
  • Hocam şöyle açıklıyayım.

Kulaklığı kullanmayı bıraktığım zaman başağrılarım tamamen ortadan kalktı. Günlük telefonla konuşma sürem yaklaşık 2 saat civarındaydı. Ben araç kullanırken rahat etmek amacıyla almıştım fakat sağlık açısından ciddi ciddi problem yaşadım.

Sanki migreni olanlar gibi başım ağrıyordu akşamları. Apranax veya Cycladol gibi ilaçlar kullanarak geçirmeye çalışmıştım ama olmadı.

Doktora gittim sonrasında. Bana bluetooth kulaklık yerine normal kulaklık kullanmamı tembihledi. Bende onu kullanıyorum artık.
    Ve çokta memnunum. Bana ayrıca telefonu direkt olarak kullağıma yaklaştırp kullanmak yerine kulaklıkla kullanmamı tembihledi.

Elektromanyetik dalga sonucu oluşan ısınma nedeniyle beyin hücreleri ölüyormuş yaptığı açıklamaya göre.

Bu sebepten ben artık normal kulaklıkla kullanıyorum. Umarım ayrıntılı bir açıklama olmuştur.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabilo -- 24 Kasım 2008; 2:46:18 >

• Sevgili Serkan'ın yaşadığı durumu benzer bir şekilde bende yaşadım. Ben bluetooth kulaklık kullanmıyorum ancak son zamanlarda günde 3-4 saati bulan konuşmalar yapıyorum ve kulaklarımda başlayan sızı artık tam bir baş ağrısı haline geldi.

Nişanlımda migren olduğu için ve bendeki durum da migrene çok benzediği için öyle mi acaba diye düşündük ama ben migren olmadığımı biliyordum, bunun telefonumdaki SAR değeri ile ilgili olduğu sonucuna ulaştım. Sonra çok daha düşük SAR değeri olan bir telefon aldım (Önceki telefonumun sar değeri 0.89 idi) ve inanılmaz biçimde rahatladım. Şimdi o baş ağrılarını çekmiyorum ve belki komik gelecek ama hafızam daha sağlamlaştı sanki. Son dönemlerde telefon numaralarını aklımda tutamıyordum ancak şimdi neredeyse unutmuyorum.

SAR değeri yüksek bir telefonunuz varsa bu telefonu cebinizde tutmanız da bir işe yaramıyormuş, araştırmalarım sonucunda bunu da öğrendim. Erkeklerde sperm sayısında düşme gözleniyormuş pantolon cebinde yüksek SAR değerine sahip cihazlar taşımak.

Sonuç itibarı ile ben baş ağrımdan telefonumu değiştirerek kurtuldum, çınlama sesi ve sinirlilik halim de kayboldu bunu da eklemeliyim, daha önceki telefonu yoğun kullanmaya başladığımdan beridir hiç öyle bir yapıda olmamama rağmen bir sinirlilik hali vardı bende anlam veremiyordum. Telefonu değiştirerek bunu da çözdüm açıckası mutluyum...

Artık telefon bakarken şunu yapıyorum. Bütün markalarda SAR değeri en düşük olanları listeliyorum (en azından 0.50 nin altında olanları) daha sonrasında özellik ve fiyat olarak benim işimi görecek olanı seçiyorum.

Hatta şu anda Philips x500'ü araştırıyorum, eğer SAR değeri düşükse yani 0.50'nin altındaysa hele hele 0.2'lerdeyse anında alacağım. Satışa bu hafta başlanıyormuş hayırlısı bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla en iyisini yapmışsın Burak kardeşim.

Bende bu SAR olayını araştırmaya başlamıştım zaten.

Bundan sonra SAR değeri en düşük olan telefonlardan birini alıcam hep
  • Aşağıdaki makalede, doktorlar, telefon yakınınızda kablolu kulaklık kullanacağınıza, telefon uzakta kalmak kaydıyla bluetooth kullanmak daha iyi demişler. Ayrıca, 100 bluetooth cihazı, 1 cep telefonu kadar radyasyon üretebiliyormuş. Ayrıntılar aşağıda.

http://tiptr.com/medicine/turkce/6776-bluetooth-kulaklik-kullanmak-zararlimidir-yararlimidir/
  • Bende cok telefon görüşmesi yapıyorum, başım çok ağrıyınca ilk önce bluetooth kulaklık denedim devam etti ağrılarım,
    klasik kulaklık kullanıyorum, telefonu uzakta tutuyorum sıkıntı olmuyo, arabada bluetooth u açtığım zaman 1-2 saat içinde baş ağrısı başlıyor,
    şuna kesinlikle kanaat getirdim, cep telefonları çok sakıncalı
    insanlar zararlarını öğrendiği vakit acaba çok mu geç kalınmış olacak....
    sigaraya kanser yapıyor yazılıyor, sağlık bakanlığı telefonlara neden sağlık konusunda açıklamalar getirmiyor ?
  • Biraz hort olacak ama daha az zararlı olduğu bilgisi verilmiş linklerde.

www.uzmanportal.com
    Bluetooth Sanıldığı Gibi Zararlı mı? – Uzman Portal
    http://www.uzmanportal.com/bluetooth-zararli-mi.html

• kablosuz cihazlar tabiki kablolulara göre daha fazla radyasyon yayar ama zaten cebimizde telefonlar canlı bomba blootutu gıydır gitsin kardeş :)
  • Amerika Federal İletişim Komisyonun (FCC) kuralları, şu anda kablosuz cihazlar için SAR’nın kilogram başına 1,6 watt veya daha az olmasını gerektiriyor. Bugün kullanılan popüler bluetooth kulaklıkların SAR değeri kilogram başına yaklaşık 0.466 watt olarak biliniyor.

Ancak uzmanlar, daha düşük SAR seviyelerinde bile, kablosuz cihazlarımızın uzun süreli ve kronik kullanımının zaman içinde daha yüksek değerlere ulaşabileceğini ve sağlığımıza zarar verebileceğini tahmin ediyor. Bu kulaklıkları günde bir kaç saatten fazla kullanmanın sağlığınıza zarar verebileceğini belirtiyorlar.
    https://www.gidahatti.com/bluetooth-kulakliklar-tehlikeli-mi-uzmanlar-ne-diyor-145951/

• herkesin bluetooth kulaklık peşinde oldugu bu günlerde hortlatmak lazım bunu

• Merhaba arkadaşlar

Bir haftadır kullanıyorum 2 günden beri başım zonkluyor. Bu gün den itibaren bırakıyorum. Umarım baş ağrısı geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.