Şimdi Ara

BMW 1.16d mi, 3.18i mi? LÜTFEN KARAR VERMEME YARDIMCI OLUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.16d siparişi verdim bu ay içinde üretimde olacak, gönlümde yatan araç hep 3 serisiydi (3.18i) beyaz m paket. sırf yakıt yüzünden dizele geçtim 1.16d yi gidip hiç incelemedim direkt siparişi geçtim. boyum 1.78 felan şimdi arka koltuk mesafesi beni düşündürmeye başladı. arkadakiler rahat eder mi vesvesesi yani? bu cumartesi test sürüşü için randevu aldım gidip aracı detaylı inceleyeceğim. eğer siparişi değiştirme imkanım varsa (üretim başlamadıysa) değiştirmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz?

bana göre 1.16d nin avantajları;
    1-yakıt
    2-harman kardon

(3 serisi alırsam sadece m paket ekleyebilirim)

siz benim yerimde olsaydınız bir çılgınlık yapıp 3 serisine geçer miydiniz? bu arada aracı 5 yıl satamıyorum benzinli alsam üzer mi?

1.16d 93.000 lira, 3.18i 103.000 lira (ötv muafiyetli)

önceki aracım 2010 civic ti 6 yılda 20.000km yaptım km de 50 kuruş yakıyordu. yani pendikten beylikdüzüne git 100 lira

• Yine 6 yılda 20000 km yapacaksanız düşünmeden gönlünüzde yatan aracı alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, benim eski aracım 116d ve boyum sizinle aynı sayılır. Şöyle söyleyeyim sürücü tarafında oturanlar için sıkıntı asla yok, fakat rahat sürmek isterseniz arkadaki insanlar pek rahat olamıyor. :) Araç biraz dar ve basık bir hissiyat uyandırıyor, daha doğrusu ben kullandığım dönem boyunca bunu hissettim :)

Konfor konusunda göreceli olduğunu düşünüyorum ve hangi arabayla kıyaslandığına göre değişir, fakat bu arabanın önceliği konfor değil...

Düşük km yaptığınızı görüyorum ve 318i gibi bir alternatif düşünülebilir diyorum hocam, eğer ben bu araçlar arasında kalsam 318i alırım. Çünkü fazla km yapmıyorsunuz... Yakıt beni kasar diyorsanız 318i alternatifi bence 116d asla değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D6E722B50

Yine 6 yılda 20000 km yapacaksanız düşünmeden gönlünüzde yatan aracı alın.
    quote:

Orijinalden alynty: meldowkan

Yine 6 yylda 20000 km yapacaksanyz dü?ünmeden gönlünüzde yatan aracy alyn.

ta? çatlasyn 40.000 olur fazlasy olmaz, kafam çok kary?yk.

bir tarafta depoyu doldur (52 litre) ?ehiriçi 850km gez, öbüründe 500km bu nerdeyse yary yaryya. bu ?ekilde gezmek koyuyor mu? harbiden koyuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam merhaba, benim eski aracım 116d ve boyum sizinle aynı sayılır. Şöyle söyleyeyim sürücü tarafında oturanlar için sıkıntı asla yok, fakat rahat sürmek isterseniz arkadaki insanlar pek rahat olamıyor. :) Araç biraz dar ve basık bir hissiyat uyandırıyor, daha doğrusu ben kullandığım dönem boyunca bunu hissettim :)

Konfor konusunda göreceli olduğunu düşünüyorum ve hangi arabayla kıyaslandığına göre değişir, fakat bu arabanın önceliği konfor değil...

Düşük km yaptığınızı görüyorum ve 318i gibi bir alternatif düşünülebilir diyorum hocam, eğer ben bu araçlar arasında kalsam 318i alırım. Çünkü fazla km yapmıyorsunuz... Yakıt beni kasar diyorsanız 318i alternatifi bence 116d asla değil...

yorumunuz için teşekkürler tahmin ettiğim gibi, peki 3.18i nin alternatifi ney?

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam merhaba, benim eski aracım 116d ve boyum sizinle aynı sayılır. Şöyle söyleyeyim sürücü tarafında oturanlar için sıkıntı asla yok, fakat rahat sürmek isterseniz arkadaki insanlar pek rahat olamıyor. :) Araç biraz dar ve basık bir hissiyat uyandırıyor, daha doğrusu ben kullandığım dönem boyunca bunu hissettim :)

yorumunuz için teşekkürler tahmin ettiğim gibi, peki 3.18i nin alternatifi ney?

Hocam ben aradaki segment farkından yola çıkarak bunu söyledim, premium bir markanın alternatifini normal d segmentlerinden vermek olmaz. 318i yakıt olarak öyle kötü bir araçta değil, düşük km'de yapıyorsunuz. Sizin aklınızı karıştıran nedir ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

Orijinalden alynty: meldowkan

Yine 6 yylda 20000 km yapacaksanyz dü?ünmeden gönlünüzde yatan aracy alyn.

ta? çatlasyn 40.000 olur fazlasy olmaz, kafam çok kary?yk.

bir tarafta depoyu doldur (52 litre) ?ehiriçi 850km gez, öbüründe 500km bu nerdeyse yary yaryya. bu ?ekilde gezmek koyuyor mu? harbiden koyuyor

lpg seçenekleri mevcut birisi d birisi c segment. ben geçen yıldan bu yıla 34 000 km yol yapmışım kendi arcımla ambulansla 57 000 km yol :D yıllık 1000 km yolda yapsam lpg taktırırım sessizlik titreşimsizlik ucuz yakıt çevre kirliliği bunları alt alta koyunca kit kendini amorti etmesede bile değer diyorum. gelecek bekleyen bir çocuğum var ve temiz bir dünya onun için çok önemli. elektrikli araçlar gelişsin hemen alacağım malum yılda 34 bin yaptım güncel elektriklilerle bu iş olmaz :S

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle ve kesinlikle pişman olmak istemiyorsanız 3 kasa, sakin kullanıyorsanız yakıt üzmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç üretime girmiş yattı bizim iş

emre; sakin kullanmıyorum.
  • Kesinlikle gonlunuze yatani alin hocam

• tabiki 318, 1 serisi o paraların aracı değil
  • 3 serisi birde m paket

• Bence de 318i. Mümkünse de estoril.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kasa 1 serisi ise bence üzülme maddi,manevi memnun eder uzun vadede onun duşında istediğin aracı alman daha iyi olur bazen mantığını devre dışı bırakmak gerekir

• verdiğim sipariş üretilecekmiş geri dönüş yok, burda başka müşteri ayarlanırsa ona satılacakmış.

ama aması var hatun arza çıkardı benzinli araca para vermem diyor
  • Yıllarca dizel kullandıktan sonra birkaç ay önce sıfır m paket 318i aldım, şehiriçi 35 şehirdışı 25 kuruş yakıyor, iyi ki benzine dönmüşüm diyorum. Belki dizelden yüksek yakıtı ama aradaki konfor, sessizlik ve sürüş tadı için fazlasıyla değer. Bir daha dizele dönmem diye düşünüyorum,hatta daha da yakacak 520i de gözüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armany

Yıllarca dizel kullandıktan sonra birkaç ay önce sıfır m paket 318i aldım, şehiriçi 35 şehirdışı 25 kuruş yakıyor, iyi ki benzine dönmüşüm diyorum. Belki dizelden yüksek yakıtı ama aradaki konfor, sessizlik ve sürüş tadı için fazlasıyla değer. Bir daha dizele dönmem diye düşünüyorum,hatta daha da yakacak 520i de gözüm

böyle deme abi kahroluyorum
  • Ben de yılda 24-25 bin km civarı yaptığım halde benzinli ve dizel arasında kalmıştım. Sonunda 116d aldım.
    Sizin kadar az km yapacaksam dizelin yüzüne bakmazdım. Hele ki 3 serisi söz konusu ise...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Ben de yılda 24-25 bin km civarı yaptığım halde benzinli ve dizel arasında kalmıştım. Sonunda 116d aldım.
    Sizin kadar az km yapacaksam dizelin yüzüne bakmazdım. Hele ki 3 serisi söz konusu ise...

hatunu derhal ikna etmem lazım
    Bu mesaja eklenen görseller:

BMW 1.16d mi, 3.18i mi? LÜTFEN KARAR VERMEME YARDIMCI OLUN

• Çok arkadaşımda 1 serisi var,boyum 174 ve arkası bana bile dar,basık geliyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.