Bildirim
BMW 1.16i test sürüşü izlenimleri :) (11. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Genel olarak araç plaza insanları , bekar hatunlar ve beyler , çocuksuz genç aileler için üretilmiş gibi.Belki tek çocuklu genç ailelerde alabilir.
Açıkcası araç bana parasını hak ediyor gibi gelmedi.Belki sedanları sevdiğim içindir.Keyif makinası gibi bişey yapmışlar.Paran çoksa ikinci araç yada teksen daha iyi bir seçim gibi geldi bana.
İnceleme için emeğinize sağlık ama Haluk artık çağı yakala ve görüntülü incelemelere geç lütfen -
Bir resimde ortalama tüketim 16.2LT mi yazıyor orda :D 16.2 nedir öle fabrika verileri 5.6lt tehlikeli :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Bir resimde ortalama tüketim 16.2LT mi yazıyor orda :D 16.2 nedir öle fabrika verileri 5.6lt tehlikeli :)
Araca biner binmez sayacı sıfırladıktan sonra gaza yüklenince öyle oluyor maalesef.
Ama foto çekemesem de test sonunda 10 lt civarı çıkmış olacağını düşünüyorum.
Efendi kullanımda fabrika verisine yakın birşeyler çıkar herhalde. -
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Araca biner binmez sayacı sıfırladıktan sonra gaza yüklenince öyle oluyor maalesef.
Ama foto çekemesem de test sonunda 10 lt civarı çıkmış olacağını düşünüyorum.
Efendi kullanımda fabrika verisine yakın birşeyler çıkar herhalde.
Anladım, bilgilendirme için teşekkürler. 16.2lt görünce yok artık dedim fabrika verilerinden bu kadar sapmaz herhalde :) Testler içinde teşekkürler, güzel bir paylaşım oldu. -
quote:
Orijinalden alıntı: eraser79
Genel olarak araç plaza insanları , bekar hatunlar ve beyler , çocuksuz genç aileler için üretilmiş gibi.Belki tek çocuklu genç ailelerde alabilir.
Açıkcası araç bana parasını hak ediyor gibi gelmedi.Belki sedanları sevdiğim içindir.Keyif makinası gibi bişey yapmışlar.Paran çoksa ikinci araç yada teksen daha iyi bir seçim gibi geldi bana.
İnceleme için emeğinize sağlık ama Haluk artık çağı yakala ve görüntülü incelemelere geç lütfen
Büyüklerimizin "Söz uçar yazı kalır" sözüne istinaden böyle yapıyorum arkadaşım.
-
Bir anda arabanın tipsizliğini unutup, arabaya aşık oldum. Fotoğraflarınızdaki kalite de beni bitirdi -
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
Bekliyoruz Haluk abi.
2012 test sürüşleri ilk konu Ankara ekibindne geldi.
İkinci bölüm bizden gelecek.
Biz de bekliyoruz Doğancım.
Selamlar. -
-
sn janjan;
bmw 1 konusu altina yazmistim bunu.. 118 kullandim, arz edeyim..
degerli arkadaslar;
az once 118i test ettim.. taze izlenimleri aktarayim.. e90 ve golf 6 sahibiyim o yuzden kiyaslamalar biraz ona gore olacak ;
+ eski araci bilmiyorum ama f20 dar.. ben de ufak bir adam degilim ama satis temsilcisini bi an kucagimda oturuyor zannettim.. uzun yolculuklar 1.90 uzeri adamlar icin sikintili olur..
+ motoru guzel.. cok guzel diyerek abartmanin anlami yok, yeterli.. 80-150 iyi hizlaniyor ama 190'dan sonra bariz bir sekilde guc eksikligi hissediliyor.. motor devir cevirmek istemiyor.. hacimle alakali bir durum olsa gerek..
+ sanzimani da gayet konforlu.. sportta da eco-proda da tam olmasi gerektigi gibi.. yalniz ne yapin edin kulakcikli sport auto alin..
+ 160 km'ye kadar olan hizlarda motor ve yol sesi yok.. ama 200'le giderken beni inanilmaz rahatsiz eden bir yol ve ruzgar sesi aldim aractan.. ayni problemi e90'da da yasiyordum.. daha dogrusu golf'u aldiktan sonra farkettigim bir durum oldu bu.. bmw bunu bir sorun olarak goruyorsa hala cozulmemis bir durum bu.. bmwnin rakibi bu konuda bmwden cok cok ileride..
+ konforu e90'a gore ve soyledikleri kadariyla eski 1'e gore daha iyi.. suspansiyon yumusamis ama virajlarda yatmiyor.. rftlerle uyumlu.. hoplama ziplama sekme hissetmedim.. hala golf kadar konforlu degil o kesin..
+ tuketim cok iyi.. hatta muhtesem.. ben hilkatten eco-pro yaratilmis bir adamim.. su an golf tdi 4.6'larda geziyor.. ayni kullanim stiliyle bmw 118i 6lt'yi gecmeyecektir eminim.. benzinli bir arac icin super rakam..
+ malzeme kalitesi de yeterli.. bu segmentin kalburustu firmalari hep benzer malzeme kullaniyor zaten.. tuslarin hissi, basinca gelen ses cok guzel.. direksiyon normal araclara gore kucuk ama her bmw boyle zaten.. kirmizi dikisler cok sik.. gelgelelim dashboardda kullanilan damarli plastik test aracinda ve showroomda guzel gozukuyor ama uzun donem kullanimda ozellikle tozlaninca hos bir goruntu ortaya cikarmiyor.. yani soyle, bmwnin tuslari, golfun ise kalan plastik aksami daha kaliteli bir intiba uyandiriyor bende..
sonuc olarak vucut olculeriniz benim gibi buyuk insan boyutlarindan cikip kucuk ayi normlarina girmediyse, cok uzun ve kalabalik yolculuklar yapmiyorsaniz gozunuz kapali alabilirsiniz bmwyi.. ama konfor ve ferahlik ariyorsaniz c segmentindeki tek seceneginiz golf..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Senersongur -
quote:
Orijinalden alıntı: North Korea
Senersongur
Panpa vw cilere duydugun sevgiyi belirttigin basligin capsini aldim. :)
İcin rahat olsun. :p -
quote:
Orijinalden alıntı: Phantoka
quote:
Senersongur
İcin rahat olsun. :p
Arkadaş intihar etii -
bu vites tercihleriyle filan bu arabanın 2009-2010 modellerini ne kadara alabiliriz acaba ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kobrakai
bu vites tercihleriyle filan bu arabanın 2009-2010 modellerini ne kadara alabiliriz acaba ?
Bu vites seçeneğiyle alamazsınız zira araçlar daha birkaç ay önce piyasaya çıktı.
Ya eski kasa alabilirsiniz.
Ya da seneye bu sıralar 2011 model alabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: yaman06
quote:
Orijinalden alıntı: Phantoka
quote:
Senersongur
İcin rahat olsun. :p
Arkadaş intihar etii
fazla bile yaşadı o koreli
-
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
quote:
Orijinalden alıntı: Kobrakai
bu vites tercihleriyle filan bu arabanın 2009-2010 modellerini ne kadara alabiliriz acaba ?
Bu vites seçeneğiyle alamazsınız zira araçlar daha birkaç ay önce piyasaya çıktı.
Ya eski kasa alabilirsiniz.
Ya da seneye bu sıralar 2011 model alabilirsiniz.
eski modelleri inceledim göğsü çok boş :S
dediğin gibi 2 sene sonra bu araba düşünülebilir :) -
Emeğinize sağlık güzel inceleme olmuş, yazılarınızı soluksuz okudum.
Özellikle vitesine bayılıyorum bu yeni serinin. joistik gibi olmuş çok şekil, ama gel görelim ki fiyatı bizi aşıyor :( -
1.16 da olan iç mekanı Volvo C30'a koysalar tadından yenmeyecek bi araç olur da işte ah ah -
quote:
Orijinalden alıntı: oquzdag
116 nın şanzımanı 8 ileri olandan mı? henüz konmadı diye biliyorum.
dsg hakkında, "kalkışta titreme yapıyor", "çok risklli bir şanzıman" gibi atmasyon yorumlara kulak asmayalım. her otomatik şanzıman kadar arıza ihtimali içerir ve üreticide sonuna kadar arkasındadır. 7g-tronic ve 8ileri bmw şanzımanıda aynı oranda belki daha fazla arıza ihtimali taşıyor.
forumumuzdaki bir golf kullanıcısı 116 almıştı. amhet60 sanırım. golf kullanmak rahat bir kumaş pantolan gibi iken, 116 kullanmak çok sıkı bir kot pantalon gibi demişti. hiç unutmam.
bmw nin direksiyon tepkileri iyi denmiş ancak, kullandığım bmw lerin direksiyonu hem ağır hemde kendi kendine toplaması zayıf idi. X1 kullanırsanız dediğimi çok iyi anlayacaksınız. yakın zamanda yeni 116 yada 118 deneyeceğim. değişiklik varmı görmem lazım.
2 sene dsg kullandım kalkısta tıtreme yapıyor ve vıtes kuculturkende garıp sesler cıkarıyordu araç a3 2009 model . Ayrıca bmw nin direksiyonları serttir bu birazda agresif surusten kaynaklı bılerek yapılan bısey ama 1 serisinin direksiyonu acayıp rahat 3 ve 5 serisine göre deneyince anlarsınız.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X