Şimdi Ara

BMW 1.16i test sürüşü izlenimleri :) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
7
Favori
50.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahmutkk

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

116 nın şanzımanı 8 ileri olandan mı? henüz konmadı diye biliyorum.

dsg hakkında, "kalkışta titreme yapıyor", "çok risklli bir şanzıman" gibi atmasyon yorumlara kulak asmayalım. her otomatik şanzıman kadar arıza ihtimali içerir ve üreticide sonuna kadar arkasındadır. 7g-tronic ve 8ileri bmw şanzımanıda aynı oranda belki daha fazla arıza ihtimali taşıyor.

forumumuzdaki bir golf kullanıcısı 116 almıştı. amhet60 sanırım. golf kullanmak rahat bir kumaş pantolan gibi iken, 116 kullanmak çok sıkı bir kot pantalon gibi demişti. hiç unutmam.

bmw nin direksiyon tepkileri iyi denmiş ancak, kullandığım bmw lerin direksiyonu hem ağır hemde kendi kendine toplaması zayıf idi. X1 kullanırsanız dediğimi çok iyi anlayacaksınız. yakın zamanda yeni 116 yada 118 deneyeceğim. değişiklik varmı görmem lazım.

2 sene dsg kullandım kalkısta tıtreme yapıyor ve vıtes kuculturkende garıp sesler cıkarıyordu araç a3 2009 model . Ayrıca bmw nin direksiyonları serttir bu birazda agresif surusten kaynaklı bılerek yapılan bısey ama 1 serisinin direksiyonu acayıp rahat 3 ve 5 serisine göre deneyince anlarsınız.

benim kullandigim dsgli araclarin da tamami kalkista titremd yapiyordu.

arkadas da o cumleyi kudarken bana tas atmis zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

sn janjan;

bmw 1 konusu altina yazmistim bunu.. 118 kullandim, arz edeyim..

degerli arkadaslar;

az once 118i test ettim.. taze izlenimleri aktarayim.. e90 ve golf 6 sahibiyim o yuzden kiyaslamalar biraz ona gore olacak ;

+ eski araci bilmiyorum ama f20 dar.. ben de ufak bir adam degilim ama satis temsilcisini bi an kucagimda oturuyor zannettim.. uzun yolculuklar 1.90 uzeri adamlar icin sikintili olur..

+ motoru guzel.. cok guzel diyerek abartmanin anlami yok, yeterli.. 80-150 iyi hizlaniyor ama 190'dan sonra bariz bir sekilde guc eksikligi hissediliyor.. motor devir cevirmek istemiyor.. hacimle alakali bir durum olsa gerek..

+ sanzimani da gayet konforlu.. sportta da eco-proda da tam olmasi gerektigi gibi.. yalniz ne yapin edin kulakcikli sport auto alin..

+ 160 km'ye kadar olan hizlarda motor ve yol sesi yok.. ama 200'le giderken beni inanilmaz rahatsiz eden bir yol ve ruzgar sesi aldim aractan.. ayni problemi e90'da da yasiyordum.. daha dogrusu golf'u aldiktan sonra farkettigim bir durum oldu bu.. bmw bunu bir sorun olarak goruyorsa hala cozulmemis bir durum bu.. bmwnin rakibi bu konuda bmwden cok cok ileride..

+ konforu e90'a gore ve soyledikleri kadariyla eski 1'e gore daha iyi.. suspansiyon yumusamis ama virajlarda yatmiyor.. rftlerle uyumlu.. hoplama ziplama sekme hissetmedim.. hala golf kadar konforlu degil o kesin..

+ tuketim cok iyi.. hatta muhtesem.. ben hilkatten eco-pro yaratilmis bir adamim.. su an golf tdi 4.6'larda geziyor.. ayni kullanim stiliyle bmw 118i 6lt'yi gecmeyecektir eminim.. benzinli bir arac icin super rakam..

+ malzeme kalitesi de yeterli.. bu segmentin kalburustu firmalari hep benzer malzeme kullaniyor zaten.. tuslarin hissi, basinca gelen ses cok guzel.. direksiyon normal araclara gore kucuk ama her bmw boyle zaten.. kirmizi dikisler cok sik.. gelgelelim dashboardda kullanilan damarli plastik test aracinda ve showroomda guzel gozukuyor ama uzun donem kullanimda ozellikle tozlaninca hos bir goruntu ortaya cikarmiyor.. yani soyle, bmwnin tuslari, golfun ise kalan plastik aksami daha kaliteli bir intiba uyandiriyor bende..

sonuc olarak vucut olculeriniz benim gibi buyuk insan boyutlarindan cikip kucuk ayi normlarina girmediyse, cok uzun ve kalabalik yolculuklar yapmiyorsaniz gozunuz kapali alabilirsiniz bmwyi.. ama konfor ve ferahlik ariyorsaniz c segmentindeki tek seceneginiz golf..

hocam senin dsg de titreme varmı? bende yok.

• bende de yok.. ne bileyim 2011'lerde duzeltmislerdir herhalde..

bir kere sadece, kulakcıklarla degistirirken vites kuculterek ısıklarda durdum.. 1. viteste ayagımı frenden kaldırınca gaza bastım, kalkmadı arac.. aracı stop edip tekrar calıstırınca duzeldi.. sadece bir kere yasadıgım problem o.. bir de sangırtı sesi var herkesin sikayet ettigi, cam acıkken duyuluyor..

cok konu acılıyor dsg ile ilgili, okuyup basıma neler gelecek kimbilir diye dusundum alırken ama su ana kadar iyi calısıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: mahmutkk

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

116 nın şanzımanı 8 ileri olandan mı? henüz konmadı diye biliyorum.

dsg hakkında, "kalkışta titreme yapıyor", "çok risklli bir şanzıman" gibi atmasyon yorumlara kulak asmayalım. her otomatik şanzıman kadar arıza ihtimali içerir ve üreticide sonuna kadar arkasındadır. 7g-tronic ve 8ileri bmw şanzımanıda aynı oranda belki daha fazla arıza ihtimali taşıyor.

forumumuzdaki bir golf kullanıcısı 116 almıştı. amhet60 sanırım. golf kullanmak rahat bir kumaş pantolan gibi iken, 116 kullanmak çok sıkı bir kot pantalon gibi demişti. hiç unutmam.

bmw nin direksiyon tepkileri iyi denmiş ancak, kullandığım bmw lerin direksiyonu hem ağır hemde kendi kendine toplaması zayıf idi. X1 kullanırsanız dediğimi çok iyi anlayacaksınız. yakın zamanda yeni 116 yada 118 deneyeceğim. değişiklik varmı görmem lazım.

2 sene dsg kullandım kalkısta tıtreme yapıyor ve vıtes kuculturkende garıp sesler cıkarıyordu araç a3 2009 model . Ayrıca bmw nin direksiyonları serttir bu birazda agresif surusten kaynaklı bılerek yapılan bısey ama 1 serisinin direksiyonu acayıp rahat 3 ve 5 serisine göre deneyince anlarsınız.

benim kullandigim dsgli araclarin da tamami kalkista titremd yapiyordu.

arkadas da o cumleyi kudarken bana tas atmis zaten.

yanlıs bır taş atmış ama

• gerçekten güzel bir araç.fiyatının hakkını kesinlikle veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Ben de bir 3.20d sürüşü aradan çıkardım...

Nasıldı?

Sürüş dinamizmi çok iyi, motoru yaktığı her litrenin hakkını veriyor, frenleri çok başarılı, yol tutuşu ve ön düzeni çok sportif.

Servotronik almadıysan direksiyonu çok sert, içi dar, konsolu günümüz araçlarına göre eski ( hala küçüçük bilgi ekranları vs.)

Güzel arabadır :)

1.16i testinden hemen sonra kullandığım 3.20D için de geniş bir zamanımda bir test yazısı yazmaya çalışacağım.

Alıntıları Göster
    [
    1.16i testinden hemen sonra kullandığım 3.20D için de geniş bir zamanımda bir test yazısı yazmaya çalışacağım.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

haluk bey 3.20d test sürüş izlenimlerinizi de bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyoote -- 11 Ocak 2012; 10:41:24 >

• Tek solukta okudum. İnceleme için teşekkürler. Bu mereti bir kez daha sevdim
  • Mendil verin
  • Bugün gazetede reklamını gördüm..65000 TL...ve advantage diyor...nedir advantage?

Tamam öğrendim...otomatik vites olup başka hiç bir şeyi olmayan versiyonuymuş...bi deri direksiyonu esirgermi koskoca bmw yahu..corollada bile var..

özür: varmis deri direksiyon...cok fonksiyonlu degilmis sadece...

ya acikcasi kendimi kaptirmaya basliyorum sanirim...kusur bulmaliyim...yoksa sunroof steptronic derken...100 lirayi bulacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 18 Ocak 2012; 10:16:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Bmw nin yeni nesl turbo benzinlileri şuan rakipsiz.Helal olsun

Edit:Haluk abi ve diğer arkadaşlara teşekkür ederiz.Forumun asıl amacına uygun paylaşımlar yaptıkları için...

bu 1 serisinden bende düşünüyorum.2006 modem M serisinin özellikleri nedir özellikleri full olanı nasıl bulacağım dostum..

Arkadaşlar sizin bilginiz var mı?

Birisi full yazmış birisi sadece m yazmış nedir gerçeği?
  • bir çok vatandaş arabayı kullanmadan ve sadece dış görünüşüne göre değerlendirmiş ve oldukça da önyargılı yazılar yazmışlar. arkadaşlar bir kaç gün önce bende bu aracı test için kullandım ve umduğumun çok üstündeydi, bu kadarını beklemiyordum. motor ve şanzıman olayı bitiriyor zaten. dış görünüş eve herkese hitap etmeyebilir, çok aman aman değil. ama direksiyona oturup biraz sürünce durum değişiyor. dergiler zaten hep vw'i ön plana çıkarıyor. zaten dergiler genelde alman menşeilidir ve onların etkisinde illa ki kalırlar. alman milliyetçiliği işte. golf gerçekten oldukça iyi bir araç fakat bu araca binip kullanın sonra ne hissediyorsanız gelin burda paylaşın. körü körüne golf deyip durmayın. bak janjan vw'ci o bile bazı konularda hakkını vermiş. ayrıca aracın fiyatından dem vurmayın, araç premium segmentte bir araç. tabii ki fiyatı da ona göre. siz de bilirsiniz ki bu segmentte para biraz isme verilir. orta gelirliye göre bir araç değil zaten, premium! vw= volkswagen yani halkarabası . bmw çok para diyorsanız golf alacaksınız. sanki golf çok ucuz bu arada

• Bende aracı test ettikten sonra hayran oldum. Gerçekten bir önceki 1 serisiyle yada herhangi bir aynı sınıf araçla alakası yok. Çok keyifli ve sürüş zevkini sonuna kadar alıyorsunuz aracı kullanırken.
    Hiç aklımda yokken test sürüşü yaptıktan sonra almak istedim... Karar aşamasındayım :)
  • 1.16 dızel otomatık vıtes secenegı var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: @evren

1.16 dızel otomatık vıtes secenegı var mı

Yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi ciguletta vs alman kazığı mı başlığına bekliyoruz..Burada ne güzel lost adasının cenneti gibi dışarıdan izole hayat ohh her şey ne güzel

Gelin de çarpışmaları görün o tarafta....Öğrendiklerim şu ki temel olarak : 116i sınıfının en çok yaka arabası...buna rağmen performansı kötü...donanım seçenekleri fahiş,eli yüzü düzgün olsun derseniz 100 bine yakın para ödemeniz gerekli yok baz olsun ucuz olsun derseniz bir cacık yok..kolçak kapağı olayı,manuel klima vs..Ayrıyetten dar iç mekan,özellikle tavanı alçak gelmekle birlikte sunroof yoksa daral geliyormuş..yani handikapları bol bir araç izlenimi yarattı bende...araba boş ve pahalı kısacası..polemik değil forum tartışma ortamıdır (tartışma yı da kötü anlamda almayın tartışma fikirlerin ortaya dökülmesidir..)

Ben de beğenirdim ama mantık dahilinde gelmemeye başladı..

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Sizi ciguletta vs alman kazığı mı başlığına bekliyoruz..Burada ne güzel lost adasının cenneti gibi dışarıdan izole hayat ohh her şey ne güzel

Gelin de çarpışmaları görün o tarafta....Öğrendiklerim şu ki temel olarak : 116i sınıfının en çok yaka arabası...buna rağmen performansı kötü...donanım seçenekleri fahiş,eli yüzü düzgün olsun derseniz 100 bine yakın para ödemeniz gerekli yok baz olsun ucuz olsun derseniz bir cacık yok..kolçak kapağı olayı,manuel klima vs..Ayrıyetten dar iç mekan,özellikle tavanı alçak gelmekle birlikte sunroof yoksa daral geliyormuş..yani handikapları bol bir araç izlenimi yarattı bende...araba boş ve pahalı kısacası..polemik değil forum tartışma ortamıdır (tartışma yı da kötü anlamda almayın tartışma fikirlerin ortaya dökülmesidir..)

Test sürüşü yaptın mı 1 serisi ile?
    Bu arada 116 otomatik indirimlerle 65bin TL en baz araç. Bu fiyata araç donanımında idrive, türkçe bilgi ekranı, start-stop, yağmur sensörü, kol dayama, fonksyonel spor direksiyon gibi özellikler dahil...
    70 bin TL seviyesine çıkarsan bunlara ek olarak otomatik klima, iç ışık paketi, jant vs.vs. gibi özellikler de ekleyebiliyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Sizi ciguletta vs alman kazığı mı başlığına bekliyoruz..Burada ne güzel lost adasının cenneti gibi dışarıdan izole hayat ohh her şey ne güzel

Bu mesajınızdaki görüşlerinize saygı duyarım ama bence çoğu ön yargı.

116i sınıfının en çok yakan aracı mı ? Eski kasadan mı bahsediyorsunuz yeni kasa F20'den mi ? Benim okuduğum kullanıcıları F20'nin yakım tüketiminden memnun.

Donanım seviyesine gelince, Türkiye + Basic + Comfort + Techno alındığı zaman, 75-80 bin TL'ye gayet kabul edilebilir doluluk oranına geliyor. Sizin dediğiniz 100 bin TL seviyesine çıkması için uç ekstralar almanız gerekir. Arada her halükarda Vw,Opel vb. ile 20-25 TL fark oluyor. Golf'ün otomatik Highline aracı da 60 bin TL üzeri.

Aracın bir Golf kadar ferah olmadığı doğru, ama özellikle sürücü alanı gayet geniş. Ayrıca öne ve arkaya 180 cm boyundaki kişiler oturduğu zaman diz mesafesi yeterli. Diğer konuda da yazdım. Eski 1 serisine oturduğum zaman, araçtan inmem 3 saniye sürmedi ve beğenmedim. Ama yeni 1 serisinin hem konsolu, hem sürüş keyfi kendini fazlasıyla beğendirdi. Bütçesi olan herkese mutlaka deneme sürüşü yapmasını öneririm. Bu aracı nette gördüğünüz fotoğraflar ve eski 1 serisinden kalan görüşler ile değerlendirmeyin.

Giulietta'ya gelince, ben de o arabanın orta konsolunu ve direksiyonunu hiç sevmiyorum. Onu alacağıma Golf'ün 1.4 160bg versiyonunu alırım.

• Evet eski serinin handikaplarını saydım muhtmelen....düzeltme olsun...ama öbür taraftaki savaşı tarafsız izliyoruz...elde çekirdek..
  • sayın cancanax, araç alım aşamasındaysanız, izlemeyin derim ben size digerlerinin yorumlarını. 116i bir test edin kendiniz karar verin. ben bir çok aracı test ettim.merso b serisi, countryman golf falan filan... ama 116 ya karar verdim eşim için. farklı bütcelere ve farklı ihtiyaçlara hitap eden araçlar. işin biraz keyfi olsun diyorsanız bmw ön plana çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 4 Haziran 2012; 23:36:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycg61

sayın cancanax, araç alım aşamasındaysanız, izlemeyin derim ben size digerlerini yorumlarını. 116i bir test edin kendiniz karar verin, insanlar . ben bir çok aracı test ettim.merso countryman golf falan filan... ama 116 ya karar verdim eşim için. farklı bütcelere ve farklı ihtiyaçlara hitap eden araçlar.

Yok ben de kesinlikle denemeden almama taraftarıyım...ki aldığım araçları deneyip içime sinerek almışımdır hep...bulunduğum şehirde imkan yok olsa deneyip hemen ben de bir iki şey yazabilirdim..teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.