Şimdi Ara

BMW 1.16i test sürüşü izlenimleri :) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
7
Favori
50.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, 116i ve 116D denemiş şanslı bir BMW kullanıcısıyım:
    Eski "1" serisinden eser kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    BMW mühendisleri yaptıklarından pişman olmuş, gece dememiş, kar-kış dememiş, çalışmış çocuklar; sonunda BMW'ye yakışan bir "GTI" çıkarmışlar ortaya.
    Aracın en dikkat çeken özelliği kaputun altında tabii. 1600 cc motorun kapladığı yer, turbo kompartmanından küçük; bu tabii ki gücü hakkında ilk izlenimi veriyor.
  • Şu konuyu okuduktan sonra golf'un yeni 1 serisinden çok daha iyi olduğu kanaatine varılıyor, ancak ben buna inanamıyorum. Yeni 1 serisini kullanmadım ama golf 6 ile aram iyidir, eğer fiyatı 25-30 bin tl daha fazla olan bir araçtan bile iyi ise bmw oturup ağlasın.
  • Merhaba, BMW 118İ konulu bir test izlenimi yazısı paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine
    yarayabilir nede olsa hayat paylaşınca güzel değil mi :)

http://otomobiltutkunu.com/index.php/bmw-118i-test/

EN ÜSTÜN HALİYLE BMW 118i

Borusan Otomotiv Ailesi’nin neşeli, haraketli, kendisine dikkatlice baktıran otomobillerinden BMW 118i modelini bu günlerde test ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahmat_78

Şu konuyu okuduktan sonra golf'un yeni 1 serisinden çok daha iyi olduğu kanaatine varılıyor, ancak ben buna inanamıyorum. Yeni 1 serisini kullanmadım ama golf 6 ile aram iyidir, eğer fiyatı 25-30 bin tl daha fazla olan bir araçtan bile iyi ise bmw oturup ağlasın.

Bu sonuca (hele bir çok daha iyi olduğu sonucuna) nasıl vardınız bilmiyorum ama uzun yıllar Golf 5 kullanmış; Golf 6 ve mevcut A3 test etmiş, şimdi de yeni 1 serisi sahibi olarak, sadece araç olarak değerlendirildiğinde Golf'ten 1,5-2 gömlek, A3'ten ise 1 gömlek üstün olduğunu söyleyebilirim (yeni A3 ile belki eşitlenir, ama mevcut kasadan bariz daha iyi).

Golf'ün tek üstün yanı iç hacim olabilir. Ona da üstünlük dememek lazım, çünkü otomobil alanlar kullanım amaçlarına göre tercih yapıyorlar.

Bence otomobil kağıt üzerinde, fotoğraflarına göre alınmaz da, değerlendirilmez de. Ama sözüm meclisten dışarı, forumda yorum yapanların önemli kısmı bu şekilde yorum yapıyor.

• konu bana genel olarak öyle bir mesaj verdi açıkçası, golf çok güzel araba ancak yeni 1 serisinin yolda giderken hiç içinde bulunmadım. Golfte beni en çok etkileyen şey sessizlik, 140 ile giderken bile arabının içinde sadece rüzgarı yarma sesi var müthiş sessiz içerisi, bu özelliğinin tüm rakiplerinden iyi olduğunu bir kaç yerde de duydum.

Aralarında çok büyük fiyat farkı var ve buna rağmen devamlı kıyaslanıyorlar. Dergilerde verilen puanlar, kıyaslamalar benim için hiçbirşey ifade etmiyor.
  • golf, bmw1 den çok daha iyi...

GARİP!

tebessüm ettim...
  • valla dostum ben iyi demiyorum ama golf sürekli bu kıyaslama içerisinde övülüyor, belkide bmw kullanıcılarının memniyetlerini fazla dile getirmemesinden belkide beklentilerin çok olmasından kaynaklanıyordur.
    yoksa benim öyle bi iddiam yok, kullanmadığım binmediğim arabayı nasıl golften iyi kötü diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

golf, bmw1 den çok daha iyi...

GARİP!

tebessüm ettim...

Bence BMW bir sevda, golf bazı iyi yönleri olabilir. Fakat bmw insanları, şahsen beni mutlu ediyor.
    Bmw almak bazı arkadaşlara saçmalık gibi gelse de, BMW'i seven seviyor

BMW 1.16i test sürüşü izlenimleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 3 Temmuz 2012; 19:08:38 >

• Yeni BMW 114i geliyor beyler ayık olun

1.6 litre 101 hp ve 180 n/m tork

0-100 11.2 saniye

Ortalama yakıt tüketimi 5.5 lt/100 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Yeni BMW 114i geliyor beyler ayık olun

0-100 11.2 saniye

bmw mercedes bu kadar çok motor çeşitliliği sunarken, korelilere hayret ediyorum. 1.6 benzin 1.6 dizel.

not:tartışma yarakmak amacı içermez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.16i çok yakıyor diyen arkadaşlara!!!

altınızda hergün Ferrari, Lambo ya da başka bir exotic var ve full performans kullanmaya alışkın olduğunuz için mi 1.16i gitmiyor, çok yakıyor diyorsunuz..

size çok yakan 1.16i'den (kendi aracımdan) 2 resim atayım da kendinize gelin biraz!

bu şehirlerarası (İstanbul - Ankara) yakıt değeri.. 5.5lt ortalama ile yarım deponun 1 diş üstünde Ankara'ya girdim! 5.2lt bile gördüm bir ara ancak Bolu tüneline girmeden önce tırmanma kısmında biraz basa basa çıktığım için tekrar 5.2lt'ye dönemedi malesef...

en son baktığımda şehir içi değeride 8.3lt diyordu.. bu mu çok yakan araba? üstelik aracım hala rodaj aşamasında! rodaj sonrası ve ilk bakımda rodaj yağından tam sentetik yağa geçince bu değerlerde nasıl değişiklik olacak onları da eklerim..

15dk test sürüşü yapıp, test aracının değerlerine kanıp, internetten 15 - 20sn, 0-100km videoları seyrederek şu araca fazla yakıyor diyen adam zaten işi bilmiyor demektir! benim test ettiğim ilk 1.16i F20'nin ortalaması 15.6lt idi!!!(bu laflarım haluk abi'ye, aanil'a ve JanJan'a değildir!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 7 Temmuz 2012; 11:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Yeni BMW 114i geliyor beyler ayık olun

0-100 11.2 saniye

bmw mercedes bu kadar çok motor çeşitliliği sunarken, korelilere hayret ediyorum. 1.6 benzin 1.6 dizel.

not:tartışma yarakmak amacı içermez.

Honda sadece 1.6 lt benzin sunuyor Oğuzcum.

Not: Tartışmak serbest.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    15dk test sürüşü yapıp, test aracının değerlerine kanıp, internetten 15 - 20sn, 0-100km videoları seyrederek şu araca fazla yakıyor diyen adam zaten işi bilmiyor demektir! benim test ettiğim ilk 1.16i F20'nin ortalaması 15.6lt idi!!!(bu laflarım haluk abi'ye, aanil'a ve JanJan'a değildir!)

İnce görüşün için teşekkürler sevgili TechZone. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

• quote:

1.16i çok yakıyor diyen arkadaşlara!!!

altınızda hergün Ferrari, Lambo ya da başka bir exotic var ve full performans kullanmaya alışkın olduğunuz için mi 1.16i gitmiyor, çok yakıyor diyorsunuz..

size çok yakan 1.16i'den (kendi aracımdan) 2 resim atayım da kendinize gelin biraz!

bu şehirlerarası (İstanbul - Ankara) yakıt değeri.. 5.5lt ortalama ile yarım deponun 1 diş üstünde Ankara'ya girdim! 5.2lt bile gördüm bir ara ancak Bolu tüneline girmeden önce tırmanma kısmında biraz basa basa çıktığım için tekrar 5.2lt'ye dönemedi malesef...

en son baktığımda şehir içi değeride 8.3lt diyordu.. bu mu çok yakan araba? üstelik aracım hala rodaj aşamasında! rodaj sonrası ve ilk bakımda rodaj yağından tam sentetik yağa geçince bu değerlerde nasıl değişiklik olacak onları da eklerim..

ustad sen nerelerdeydin yahu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

ustad sen nerelerdeydin yahu?

bi uğrayayım dedim, bıraktığımdan da beter..
  • quote:

1.16i çok yakıyor diyen arkadaşlara!!!

Test aracına aldanıp çok yakıyor diyen olabilir belki , konuyu incelemedim uzun süredir , kim yazmış bakmak lazım ama , gitmiyor diyenin aklını alırım.

Halen aklıma geldikçe o araba 135 hp'miydi diye düşünmeden edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 7 Temmuz 2012; 12:40:21 >

• 136hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

15 dakika kismini baya ince gormus abi. :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar bile değil de, araca ilk biniş, sürüş ve tekrar bayiye geldikten sonra araç içerisinde konuşmalar vs maks. 15dk sürüyor..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.