Merhaba arkadaşlar F20 araca sahibim 8 Kademeli otomatik şanzımana sahip 116i den bahsediyorum 136HP Güç ve 220Nm Tork üretiyor aracım teknik verilere göre 0-100 Değeri 8.7 Saniye ve ben bu süreyi biraz daha kısatmak istiyorum yani aracımı 150-155hp arası bi performans a getirmek istiyorum ve yazılım ile 200HP oluyor ama öyle uçuk güçlere ihtiyacım yok ve araca zarar verdigini duydum o yüzden gerek maliyet açısından gerekte bu konuya sıcak bakmadıgım için yazılım işine girmek istemiyorum pedal chip felan var onlarında parasına göre etkisiz oldugunu duydum sizin önere bileceginiz bişeyler varmıdır aracım 10-20 bin KM arası birde yakıt tüketimi konusunda 7-8 değilde 9.5-10 litreler arasını görüyorum hep düşürmek baya zor oluyor ikidebir arabayı yokuş aşşagıda sallayamıyorum haliyle şehir içinde tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Aracınızın 0-100 değer ortalamanın üstünde, yazılım aracınıza her türlü zarar verecektir, bence oynamayın. Pedal chip vs de hikaye, onlara da paranızı kaptırmayın.
Illa da yazılım isterseniz soft bir yazılım ile güç değerlerinizi 150-160 bg seviyesine getirebilirsiniz, yazılım dediğiniz şey araca özel hazırlanır, talebinize yönelik ayarlarlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Ali®
Aracınızın 0-100 değer ortalamanın üstünde, yazılım aracınıza her türlü zarar verecektir, bence oynamayın. Pedal chip vs de hikaye, onlara da paranızı kaptırmayın.
Illa da yazılım isterseniz soft bir yazılım ile güç değerlerinizi 150-160 bg seviyesine getirebilirsiniz, yazılım dediğiniz şey araca özel hazırlanır, talebinize yönelik ayarlarlar.
Soft Yazılım da arabaya zarar verir galiba ama dediginiz gibi belki soft yazılım olabilir yada onun yerine hava filtresi gibi detaylar bu değerleri yükseltmeme katkı sağlamazmı veya ona alternatif önerebileceginiz başka şeyler varmıdır. Teşekkürler.
Donanımsal modifiyeden pek anlamam ama hava filtreleri 1-2hp dışında pek bir katkı sağlamazlar.
Soft yazılım daha güvenlidir ama her türlü yazılım zararlıdır.
Bende 218i coupe kullanıyorum bende yazılım attırıcam 170hp olacak turbo basıncını açıyolar yazılımda yani istediğin beygire göre yapılabilir illa maximum güç e odaklı yapma örn %50 açıyosa %25 açtır ona göre gücün daha az artar ve daha sağlıklı olur benim aracı 180 hp yapanda var fakat ben onu değil güvenilir yazılımcılara yaptırmayı düşünüyorum onarda 165 ve 170 arasını öneriyolar araçtan araca 1 2 hp değişir
Squares
kullanıcısına yanıt
evet yazılım ile ayarlanabilir fakat ben yazılım olmadan modifikasyonlu aracada zarar vermeden bi 10-20hp yükseltmek istiyorum bu konuda kimsenin bi bilgisi yokmu acaba
quote:
Orijinalden alıntı: F20CHARGER
evet yazılım ile ayarlanabilir fakat ben yazılım olmadan modifikasyonlu aracada zarar vermeden bi 10-20hp yükseltmek istiyorum bu konuda kimsenin bi bilgisi yokmu acaba
Şimdi mantıken düşünelim. Ortada halihazırda sağlıklı bir şekilde çalışan bir motor var. Bu motor bir elektronik beyin tarafından yazılım ile kontrol ediliyor. Yazılıma veya herhangi bir donanımına müdahale etmeden, motorun gücünü nasıl arttırırsın? Telepati ile mi?
Motorun gücünü arttırmak istiyorsanız motora KESİNLİKLE fiziksel müdahale etmeniz şart. Ama beyine müdahale ederek yazılımı değiştirsiniz, ama turboyu çıkartıp daha güçlü bir şey takarsınız, ama açık hava filtresi takarsınız.
Fakat illa ki bir şey yapmanız gerekir. Kastettiğiniz iDrive menüsünden beygir arttırma gibi bir şey ise, maalesef öyle bir seçenek yok.
i drive dan seçme gibi bir saçmalıktan bahsetmiyorum tabikide hava filtresi gibi modifikasyonlar olabilir tavsiyeye ihtiyacım var neler faydalı olur hava filtfesi kaç hp atar yada başka neyi değiştirebilirim sormak istediklerim bunlar
quote:
Orijinalden alıntı: F20CHARGER
i drive dan seçme gibi bir saçmalıktan bahsetmiyorum tabikide hava filtresi gibi modifikasyonlar olabilir tavsiyeye ihtiyacım var neler faydalı olur hava filtfesi kaç hp atar yada başka neyi değiştirebilirim sormak istediklerim bunlar
Anladım sizi yazılım olmadan şunları yapabilirsiniz baya masraflı ama
Spor egzoz sistemi = tahminen 5 7 hp arttırır . Hava filtresi = 5 hp civarı artış sağlar Ağırlık varsa mesela jantları özel hafif jantlar var onlarla değiştirebilirsiz stepne varsa onu çıkart böylece beygir kazanırsın Yay takabilirsin beygir arttırmaz ama viraj ve yol tutuşu arttırır fren mesafesinide olumlu etkiliyormuş
Yani yazılımsız bunları yapabilirsin en basitinden gidip pistonları yatakları bujileri turboları değiştirmek bunlar zaten çok çok masraflı ve girilmez
ama yazılımdan korkma işin ehli yerler var ecufast drecu gbi sende araştır böyle yerlerde yaptırırsan onlar zaten en verimli ve aracına en zarar vermicek şekilde yapar
Forumları okduklarıma gore BMW için chip tuning daha mantıklı geliyor bende racechipi var gerçekten memnunum arabana dışardan müdahale ediyosun zararı yazılıma göre dahada az ve performansa gelirsek çok iyiii chipin bi artı etkiside tak çıkar olması ve kendi ihtiyaçlarına gore beygir gücünü ayarlayabilmeniz.
F20 için önerebileceğiniz performans hava filtresi varmıdır zararları nedir nelere dikkat etmeliyim ve nasıl daha çok verim alırım ortalama kaç HP arttırır 8-10 hp farkedermi 2013 model bi 116i için ne önerirsiniz hava filtresi olarak n11 tarzı sitelerden linkte verebilirsiniz kaliteli ve performanslı bişey olmasını istiyorum
Performans hava filtresi max 5hp yükseltir o da maximum taktırsanızda hissedlir bi güç alamazsınız
Peki bu araca bmw kendisi bişey yapamıyormu M PERFORMANCE POWER KİT diye bişey duydum galiba hp artırıyormuş F20 için varmı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme