Şimdi Ara

BMW 3.16i Compact hakkında son tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu hafta içinde aşağıdaki aracı almayı planlıyorum. Son kararımı vermeden önce sizlerin görüşleri benim için gerçekten çok önemli olacak.

Araç 1998 Model, 66.000 KM.'de. İçi-dışı oldukça temiz durumda. Usta baktığında kaçırılmayacak kadar iyi olduğunu söyledi. Bakımları düzenli olarak yapılmış ve kayıtları mevcut. Bakımını yapan servis ile de görüştüm, sahibinin oldukça titiz birisi olduğunu ve en ufak bir şey hissetse araçı servise getirdiğini iletti.

17.500 YTL. gibi bir fiyata anlaştım. Sizce bu aracı bu fiyata satın almak mantıklı mı? İyi ve kötü yönleri nelerdir?

Resimler:

Açıkçası bu araç hakkında yapılacak iyi ya da kötü bütün yorumlara ihtiyacım var şu an...

Fikirlerini paylaşan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

Hicks

• Temiz olduğuna eminsen kaçırma derim sadece satarken 3 kapı dezavantajın olucak...
  • Merhaba,

3 kapı konusunda haklısınız ama bu tipin de müşterisi belli, 2-3 sene içinde satmayı düşünüyorum. O zaman bu araç 100.000 - 120.000 KM. de olacak yaşıtları 200.000 üzerindeyken, belki bu biraz avantaj sağlayabilir diye düşünüyorum.

İlginize çok teşekkür ederim.

Hicks
  • güzel ve temiz bir araç . bence 2.elini çok dert etme . her aracın kendine özel alıcısı vardır merak etme . ayrıca bu araç dediğin gibi 3 sene sonra satarken düşük km vede tahminen temiz olacağı için hemen farkı olacaktır diğerleri ile
  • Merhaba,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir topicte bir arkadaşım bu araçta "kilit difransiyel" olduğunu yazmış, bu doğru mudur, ne gibi bir getirisi vardır? Bunun gibi başka özellikler hakkında fikri olan varsa çok sevinirim.

Hicks
  • kilit diferansiyel nedir ne işe yarar varmıdır yokmudur pek bilmem fakat bu araçların çok sağlam olduğunu bilirim . babamın arkadaşında var şu anda 370binde komşudada 325dizeli var oda 280bin kmde vede 200ile giderken bile titreme birşey yok
  • Aracın son sahibi olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir topicte bir arkadaşım bu araçta "kilit difransiyel" olduğunu yazmış, bu doğru mudur, ne gibi bir getirisi vardır? Bunun gibi başka özellikler hakkında fikri olan varsa çok sevinirim.

Hicks

Bu araçta varmı yokmu bilmiyorum ama yolda tutunma,tekerlerden biri virajda falan patinaja düştüğünde devreye girip daha stabil yola devam etmenize olanak tanıyan bir sistem.

Bu arada araç çok güzel 3 kapı olması biraz dezavantaj ama olsun tadını çıkarmaya bakın bir şekilde satılır sonuçta bmw
  • neden ilerde çok ölü fiyata gidermi yoksa hiçmi alıcısı çıkmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Aracın son sahibi olursunuz.
  • quote:

Merhaba,

Aynı aracın 95 modelleri (12 yaşında) şu an satılabiliyorken neden 3 sene sonra bu araç 12 yaşında satılmasın diye düşünüyorum. Bu yorumunuzun sebebini öğrenebilir miyim lütfen, önemli çünkü benim için...

Teşekkürler,

Hicks
  • ozdamarda 2003 dü yanılmıyosam 325ti var compact lardan da arkadaşta niyetli satmaya ama satılmıyo..

ama her aracın mutlaka bi aşıcısı vardır ama 1 ayda ama 10 ayda araç satılır satılmaz diye bişey yok..
    bence dezavantajın 3 kapıdan çok 3kapı compact olmasından olacak..sedan bi 3 kapılı coupe her zaman daha fazla talep görür..

bide yine bu şekilde temiz ve özenli kullanırsan satmaya kalktığında bahsettiğin gibi yaşıtlarına göre bi fark olacağından çok fazla dert olmaz satması..
  • Eger araçta bi sorun yoksa hiç kaçırma bence fiyatı kilometresi çok iyi ama sen genede iyice bi kontrol ettir kilometrede oynama, motor proglemi varmı? bunlara bi baktır
  • km gelince çok nadirde olsa böyle orjinal km de temiz bmw ler bulunuyo büyük bi ihtimalle de bayan kullanmış oluyo.. araç çoğu zamanını da garajında yatarak geçiriyo..
  • Merhaba,

Aslında satış kısmı benim en son düşündüğüm noktası işin... Yorumlar hep bu alana doğru kayıyor, sizler gibi bu konunun üstadlarından araçla ilgili diğer bilgileri de almak isterim. İyi yönleri, kötü yönleri, yakıtı, parçası, donanımları, özellikleri, performansı, fiyatı, durumu hakkında olacak yorumlar benim için çok daha önemli arkadaşlar...

İlgilenen herkese çok teşekkür ederim...

Hicks
  • BMW`lerde DSC adı verilen (dynamic stability control) gelismis bir denge kontrol sistemi (bazı markalarda traction kontrol veya viraj kontrolü gibi isimler alıyor) o yıllarda ithal edilen bu araçlarda opsiyonel olarak yer almıştır. belki ilk sahibi bu opsiyonu talep etmiş olabilir. halbuki 318`lerde satndart donanımdaydı.
  • fiyat iyi gibi araba da dediğin gibi temizse al gitsin. satışını bence düşünme. sen nasıl alıyorsan bir başkası da gelir üç aşağı beş yukarı senden alır merak etme.
  • km si pek inandırıcı gelmedi bana nedense 98 model bmw hemde 1600 motor ama km 68binde ilginç hayırlısı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

km si pek inandırıcı gelmedi bana nedense 98 model bmw hemde 1600 motor ama km 68binde ilginç hayırlısı olsun

Km. konusunda belki haklı olabilirsiniz. Ancak bayan kullanıcıların uzun yollara çok fazla gitmediğini hesaba katarsak normal bir rakam gibi gözüküyor. Sonuçta servise ve farklı bir ustaya gösterip onay alınabiliyorsa çok fazla üstünde şüphe duymamak gerekir. Km ile oynanan bir aracın muhakkak bir yerinden bu anlaşılır. Km ile oynamayı gerektirecek kadar önemli bir sorunu olması gerekir çünkü.

Bu işler biraz da kısmet. 10 tane ustaya gösterirsin bir sorun çıkmaz. 5000 km sonra başına patlar. Kafaya takma keyfini sür derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

quote:

Merhaba,

Aynı aracın 95 modelleri (12 yaşında) şu an satılabiliyorken neden 3 sene sonra bu araç 12 yaşında satılmasın diye düşünüyorum. Bu yorumunuzun sebebini öğrenebilir miyim lütfen, önemli çünkü benim için...

Teşekkürler,

Hicks

Dostum samimiyetimle sana birşey söyliyeyim , 95 modelleri bile satılıyorken demişsin ama compact ların değerini kimse bilmediğinden , hatta BMW bu sınıfa yeni bir bakış açısı kazandırdığından ( 1 ) cmpact üvey evlat konumuna düştü. Ben çok seviyorum ayrı . Bende 2002 Model Türkiyede Tek olan bir compact var. Haddinden fazlasını istemiyorum ama gel görki satılmıyor bende temiz temiz biniyorum aracıma . Yani bir nevi tecrübemden dedim öyle ama sen dersen değerinin çok çok altına verırım o zaman illaki seni bulacaklardır. Örneğin birisi aramıştı beni ilanım için adam sırf BMW almak için araba arıyordu anlamadan dınlemeden dedi siz bu arabayı neden bu paraya satıyorsunuz falan yani demek istediğim her malın alıcısı çıkar ama çok sabır gerek. Arabayı alırken çok çok dikkatli olun ve bakımlarını takip edin . Size pek sorun yaşatacağını zannetmiyorum ama bakımlı ve dikkatli olmak şart.

Sevgilerimle.

• Merhaba,

Sizi anladım, tecrübe herşeyden değerlidir ve bu tecrübenizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi satılıp satılmaması kısmı benim için 2. planda şu anda.

Araca ben baktım, usta baktı, kendi devamlı gittiği servisi ile konuştum, belgeleri mevcut ama yine de nelere dikkat etmeliyim, bakımlarını takip edin derken ne gibi ipuçlarına dikkat etmeliyim gibi bilgilerinizi de benimle paylaşırsanız çok memnun olurum...

İlginize çok teşekkürler,

Hicks
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.