Ben 3.20i kullandım 1 hafta 9 litre yaktı. Buna bakaraktan söyledim 5.20i ile 8-9 litreler için kasmak gerekir
muratkutayM
kullanıcısına yanıt
İnciroğlunda test ettiğin siyah, f10 5.20i ye, içinde uyursunuz o kadar sessiz dediysen, benim w205 Amg+exlucive aracımı da test edebilirsin. Ama ondan daha sessiz olduğunu burada söylemeni beklerim. Merkay dakibeyaz renk standart c fascination araç, emin ol w205 i temsil etmiyor. Zaten o haliyle alınırsa nefes alsın yeter olur. Yola tutunma anlamında 225 lastikleri ile tedirgin etmiş sizi, ama üst sınırı yüksek aracın. Keşke daha çok zorlasaydınız , anlardınız ne demek istediğimi.
Audideki 1.4 motor, sadece sessizlik açısından başarılı, ama sadece motor sesi olarak.. Reelde o kasa için 18 jantkarla yakıtı aynı oluyor.
BMW ve Mercedes de motorlar zincirli zaten. A1 bakımı ve B bakımı var. Km geldikçe girer çıkarsınız. Audide şanzıman, her ne kadar net geçiş zevk-i verse de, o hala çift kavrama yarı otomatik, üstelik ön çeker.
Neyse, birde şunu belirteyim,test ettiğiniz BMW deki f10 un zf vites geçişlerini hissetmediyseniz(hor kullanımla şansıman inceden hırpalanmış), Mercedes'e haksızlık edersiniz.
Kolay gelsin.
038poyraz
kullanıcısına yanıt
valla mercedes ne verdiyse onu kullandık ki paket doldurmayla arabaya konfor rüzgar sesi veya yol tutuş artmaz bence. mercedese ben bu şekilde bi araçla karşılaşacağımı bilsem inan gitmezdim. exlusive paket ve eklettiğim seçeneklerin fiyatını tahmini yazdım yukarıya zaten ama araç keyf vermiyor. zorlama yalana gerek yok korktum araçtan o yüzden sınırlarına zorlamadım. ama inan audi ve bmw de hiç korkmuyorsun.bmw 5 kasaya gelince klasmanları farklı c sınıfı ile o yüzden onun rakibi a6 e 200 onla kıyaslanır ama asla bi a4 bmw 3 veya c serisi bir 5.20 etmez ben dizelinide ayrıca kullandım bmw nin. onu dediğim gibi kendi segmentiyle kıyaslamak lazım
muratkutayM
kullanıcısına yanıt
Bende 3.20i 40.yıl, büyük biraderde 5.20i, çok yakın arkadaşımda C180 Fascination var,üçünüde sıklıkla kullanıyorum,
Bunu belirttikten sonra yazınızdaki değerlendirmelere katılmadığımı belirteyim,
Mercedes C180'e bence haksızlık yapmışsınız, C180, 3.20i ve A4 1.4 arasında bana göre en sessizi C180, ancak arkadaş Run Flat lastikleri normal lastikle değiştirdi, belki ondan C180 bana çok sessiz geliyor, 5.20i konusunda haklısınız 5.20i gerçek bir kütüphane, onun sessizliği hiç birinde yok,
A4 dolu demişsiniz, A4ün en donanımlısı Sport modeli,
Onda bile led far opsiyon fiyatı 9 bin lira,Navi ve virtual kokpit opsiyon, fiyatı 20 bin lira, Cruise control hiçbirinin standart donanımında yok, serviste ücretle takılıyor,
Ayrıca A4 gaza tepkisi çok zayıf, kick down yapıyorsunuz araç 1.5 saniye sonra hızlanıyor, bu konuda en iyisi 3.20i sonra C180, evet A4 de rüzgar sesi yok ama bolca yol ve lastik sesi var, en performanslı araç kesinlikle uzak ara 3.20i. en iyi şanzıman yine uzak ara 3.20i. En iyi yol tutuş yine 3.20i
Bence en iyi işçilik ve kalite hissi uzak ara C180, aracın içinde tablet hariç mükemmel bir görsellik var.
Bana göre en iyi direksiyon C180 de, tepkiler çok net ve yüksek hızlarda güven veriyor,
Hemen belirteyim bu karşılaştırmalarım 3.20i, C180, ve A4 için. 5.20 başka bir segmentte, onu ayrı değerlendirmek gerek
3.20i deki ZF8 şanzıman gerçekten mükemmel, çok hızlı, ve geçişleri hiç hissettirmeyerek çok konforlu.
Ben kendi aracım olmasına rağmen 3.20i nin içini biraz demode buluyorum. Ama bu renkler zevkler tartışılmaza giriyor. Ben 3.20i 40.yıl aracımdan çok memnunum ama C180 de bence asla yabana atılmamalı.
Tüketim konusuna gelirsek, en tutumlu A4.kullananlar İstanbul şehir içi 9 civarı diyorlar, benim 3.20i yine İstanbul'da 9.5 civarı, C180 ise 10 - 10.5 civarında,
5.20i bence mükemmel bir araç ama İstanbul şehir içi tüketimi 12 - 13 litre. Bu kadar olurmu demeyin aynen öyle.
Uzun yolda bile 3.20i 6 iken 5.20i 8 civarında.
Bunlar tamamen kendi değerlendirmelerim, kendi düşüncelerim. Ancak yakıt tüketimleri üzerinde tartışılmayacak kadar net.
pinkfloyd1P
kullanıcısına yanıt
Merhabalar Hocam,
2015 3.18 ve 3.20i ed arasında kararsz kaldım,şu anki aracım 2013 Audi A3 dizel,kullanma fırsatınız olmuşsa A3 ile 3.20 i ed'yi karşılaştırabilirmisiniz?
Merhabalar Arkadaşlar,Fena halde 2015 3.18i / 3.20 ied , 2016 A4 1.4 Tfsi , 2016 Passat Variant dizel arasında kaldım,4 senedir sırasyla 2011 A1 ve halen 2013 A3 Sportback dizel araç kullanıyorum,gerek yakıt tasarrufu gerekse MMİ ekran spotifydan keyifle müzik dinliyorum fakat araç artık 4 yaşında ve 80.000 Km. olunca biraz segmenti yükselteyim dedim,yukarıdaki araçları kullanan varsa önerilerinizi alabilirmiyim, Yaş : 43, çocuklu,performans odaklı olmayan,elinde Migros torbasıyla bagajı açan averaj bir adamım ama bütçem max. 140.000,NE DERSİNİZ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme