BMW servsiler dışarıya satıyor diye biliyorum İzmirde özgörkeyden alıyordu benim usta ama bu kadar yeni bir araca servis dışında işlem yaptırmak biraz riskli değil mi? |
BMW 3 serisi (G20) (1397. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Borusan böyle bir uygulama önermiyor,15.000 km dolana kadar yağ değişmenize gerek yok.Garantisi olan aracı dışarı götürmeniz zaten uygun değil..Garantiniz sonlanır..Kullanılacak yağ LL-04 5-30 olacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 4 Şubat 2025; 10:41:7 > -
Bu işlemi yapan biri olduğunu hiç sanmam. Bu araçlarda eskisi gibi ciddi bir rodaj durumu olmadığından çapak vs olur yağı değiştirelim düşüncesi artık geçerli değil. Araç bilgisayarı süre ya da km’ye göre yağ değişim zamanını uyarıyor. Benimki mesela km fazla artmadığından 16 ay sonra uyarı verdi ve ilk yağ bakımına girdim.
Bir de şu an yapmayı düşündüğünüz değişim anında yağın tamamen boşaldığını araç kayıt eder mi beynine onu da araştırmak lazım. Sonra normal zamanında bakıma yetkili servise gittiğinizde öyle bir bilgi okunursa araçtan bu sefer garanti süreciniz de etkilenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa156 -- 4 Şubat 2025; 11:32:19 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle katiliyorum. Haklisiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam o halde planlardan siliyorum bu durumu, masrafı bi yana anlaşılması durumunda garantiyi bozması nedeniyle vazgeçtim. Fabrika çıkışı tapası bile farklıdır elbet belli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilmaybad -- 4 Şubat 2025; 11:30:37 >
en kötü yetkili servise gidip ben motor yağımın değişmesini istiyorum dediğinde parasını verdiğin sürece değiştirirler diye düşünüyorum. dışarda macera aramaya gerek yok garantisi devam eden araç için :(
-
-
10 kişi toplanıp BMW ye mi girsek 😀
Yapmak en doğrusu bencede. Sonrasında yavaş yavaş devir yükseltip devam edilir.
Ben daha 900 km deyim. 2000 e gelince yetkili servisten sadece yağ- yağ filtresi fiyat soracağım. Dışarıdan garanti bozulabilir. Mecbur bi servise soracağım.
5-30 ll04.
Liquimoly 4600- 4200 ll 04 diyor. Aralarında ne fark var acaba? Bilen varsa cevaplayabilir.
https://liquimoly.com.tr/urun/top-tec-4600-dexos2-5w-30-motor-yagi-5lt/
https://www.bemoto.com/urun/bmw-twinpower-turbo-motor-yagi-5w-30
-
Hocam çok araştırdım da servisteki usta bile gerek yok dedi vazgeçtim
-
Buradaki durum araçların ötv matrahlarının manipule edilerek vergi diliminin değişmesi değil mi? Vergi kaçırıyorlar diye bakanlığa şikayet edin 1 sene kullanıp bireysel kullanıcılara dünya paraya satıyorlar, tüketiciyi her alanda sömüren bir ülke başka bir yerde yoktur, iş yapıyor istihdam yaratıyor vergi veriyor desen o da yok, buradaki çoğu kişi bazı şirketlerin ödediği kurumlar vergisinden çok gelir vergisi vermiştir.
Bunlari veriyorlarda is x1 xdrive msport plugine gelince bunlari sadece buyuk filolara vereceksiniz demisler %30otv ile 2.135’e.
Elektirikli ix1 fiyati 1945 kumas koltuk getirdiler son partiyi.2.100 heralde araci komisyonu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 5 Şubat 2025; 17:31:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
X1 artık sadece 245hp plug-in hybrid gelecek dedi samanıdıra,170hp benzinli gelmeyecekmiş...Ayrıca yeni yılda yönetmelik değişmiş;sipariş sonrası teslim süresi kısıtlanmış,artık özel sipariş araç da alamayacakmışız...Eşime X1 siparişi verecektim çok kötü oldu,plug-in hybrid büyük konuşmayayaım da almam sanki:(
-
Özel sipariş verememek marka tercihi. Sizin siparişinizi başkasına satmakta zorlanırlar diye olabilir. Kapora ödendiğinde 45 gün teslim süresi zorunluluğu var artık.
Örneğin mini countryman elektrikli için şu an renk ve koltuk seçip sipariş veriyorsunuz. Araç üretime geçince kapora alıyorlar. Burda tek seçim renk olduğu için sıkıntı yok. Ama ben sunroofsuz x1 alacağım der ama almazsanız sıkıntı olabilir.
-
bence 1000'e kadar bekleyin ortak verin. şimdi vermeyin.
benim şuan 800km kaldı öyle verdim.
referans olması açısından:
otomol ataşehir - 2021 G20 320 - 16.500 - klasik bakım (motor yağı + hava & klima & yağ filtresi değişimi)
-
Öne alma değeri yani uyarı ışıklarının yanma km si 2000 diyor.
Şu an 2700 km olan yazılı uyarı için 1000 e kadar beklersem 1700 km gitmiş olacağım yani 1000 km uyarı ışığı yanmış olarak kullanacağım doğru mu anladım? Tabi bunlar sürüşe km ye göre değişir ama kağıt üstünde böyle.
Uyarı ışığı yanık kullanmak sorun olmaz mı? Bir sıkıntı yaşanırsa uyarı ışığı yanmış ama siz devam etmişsiniz der mi servis ?
hocam ve hiç bekleme balatayı o sensör o kadar da hassas ölçmüyordur, belki şu an bile fren mesafesi uzamıştır. Yağı da biraz erken değişmek her zaman iyidir
-
Servis ona bir şey demez,servis için kriter km dolduktan sonra 1200 km den fazla kullanmamış olmak.Yani uyarı 15.000 km ise siz 16.200 km geçmedikten sonra sorun olmaz.Garantisi bitmiş araçlarda bile yağ servisi gelmiş araçlarda 1200 km den fazla kullanmazsanız iyi niyet garantisini devre dışı bırakmıyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 5 Şubat 2025; 13:12:33 > -
Servis çalışıp fiyat verecek ama 25-30K₺ arası tutar dedi. Tamam aslan besleyen yemini düşünmezmiş ama çok masraflı bu minik aslan 😀. Daha yeni MTV ilk taksit ödeyip sigorta +Kasko yeniletmiştim.
Parkta dursa hiç kullanmasam aylık masrafı 6K₺.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 5 Şubat 2025; 13:15:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X