Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ozc.elk. , borabd
2 Kayıtlı Üye ve 20 Misafir (4 Mobil) - 18 Masaüstü4 Mobil
5 sn
28.359
Cevap
426
Favori
2.158.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet haklısınız, 10 sene yanlış olmuş. 6-7 yıl öncesinden bahsetmek istemiştim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz önce borusandaydim test sürüşü yaptım ve fiyat aldim, m paket icin 354 sportline icin 322 fiyat verdiler son fiyat, 5.20 comfort plus icin de 371 fiyat verildi. Arac güzel, ozellikle ses konusunda gelisme var hem yan camlari hem on cami cift cam yapmislar izolasyon daha guzel. Maalesef bu fiyat da genis ekran ve hayalet gosterge yok bu ikisi cok daha şık bir goruntu veriyor ama normal ekran da 8.8 inc fena degil.

Motor olarak alt devirlerde 3.20ied daha canlı, surus ve oturma pozisyonu olarak f30 kadar sarmıyor sizi yani f30da sanki yaris arabasi hissiyati aliyorsunuz bu daha yuksekte kaliyor ve ekran daha alcaga konumlandirilmis.Yol tutusu cok iyi arac yere cok iyi tutunuyor ve virajda cok stabil oldukca sert girdim viraja cizgisini bozmadı, arka koltuk diz mesafesi f30a gore biraz daha iyi. Farlarin görüntüsünü begenmedim angel eye olayı bitmiş adaptif far var üzerinde bunun daha ustu lazer far onda yarim angel var daha sonraki araclarda adaptif de olmayacak buyuk ihtimal

Arka klima ızgarasinin olmaması kötü olmus yine m pakete de standart ses sistemi koymuslar en azindan hifi olmasi lazimdi bence fakat diger taraftan adaptif far, on koltuk isitma, sürüş asistani olmasi güzel. Motor konusunda nesi eleştiriliyor anlamadim 136 sacmaligindan sonra 170hp geldi, audi a5 a4de daha verimsiz bir motor olan 150hp kullanıyor yine mercedes ayni paraya 184hp satiyor ki sanzimandan dolayi 170hp bmw motoru kadar verimli de degil.
    Ben araci beğendim su an bu paralara araba alsam seçeneğim kesinlikle 3 serisi olur lakin f30un üstüne o paraları verip ne c serisi ne yeni 3 alirim 170binliralik bir fark goremedim, a4un zaten yanindan bile gecmem. 250bin civari bir fiyati olsa gozu kapali 3 serisini alirdim bu fiyat araligi maalesef artik hayal.

BMW 3 serisi (G20)
    BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bravemurder -- 20 Ağustos 2019; 20:15:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bravemurder B kullanıcısına yanıt
    %10 pahali kim ne derse desin
    En kotu execulivite pakette hifi yada harman olmaliydi
    Eylulde sanmam ama ekimde fiyatlari kesin asagi cekecekler bundan eminim cunku istedikleri satis rakamina ulasamadi araba
    İnceleme icin tesekkur ederim emeginize saglik
    Yalniz sundan emin oldum bu arabayi opak beyaz almak lazim renk farki cok

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Hocam %10 degil en az %20 pahali, almanyada fiyat sormuştum en dolu donanim 50bin euro fiyat verdiler icinde genis ekran hayalet harman kardon, lazer far sizin arka klimaniz ne isterseniz var bizde bunu 500e verirler herhalde, Borusanin da sucu yok ki vergi adi altinda haraç ödüyoruz. Fiyat asagi inerse donanimdan kisacaklar ve ben aksine bu fiyatlandirmanin 5.30daki gibi olacagini düşünüyorum ekimde daha da artacak zaten kur da yine yukselis trendine girdi alacaksaniz bence elinizi cabuk tutun. A4 icin 252 hp quatro insanı cezbediyor ama dizayn acisindan cok sıradan vasat bir araba yani araciniza baktığınızda biraz albenisi olacak. Ayni kampanyayi a5de yapsınlar şartlarımi zorlar alirim ama a4u bedava verseler o gorunuse almam motor da bir yere kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bravemurder

Hocam %10 degil en az %20 pahali, almanyada fiyat sormuştum en dolu donanim 50bin euro fiyat verdiler icinde genis ekran hayalet harman kardon, lazer far sizin arka klimaniz ne isterseniz var bizde bunu 500e verirler herhalde, Borusanin da sucu yok ki vergi adi altinda haraç ödüyoruz. Fiyat asagi inerse donanimdan kisacaklar ve ben aksine bu fiyatlandirmanin 5.30daki gibi olacagini düşünüyorum ekimde daha da artacak zaten kur da yine yukselis trendine girdi alacaksaniz bence elinizi cabuk tutun. A4 icin 252 hp quatro insanı cezbediyor ama dizayn acisindan cok sıradan vasat bir araba yani araciniza baktığınızda biraz albenisi olacak. Ayni kampanyayi a5de yapsınlar şartlarımi zorlar alirim ama a4u bedava verseler o gorunuse almam motor da bir yere kadar.
    Audi konusunda size katilmiyorum hersey tasarim degildir bence
    Bu motordan borusan feci para kazaniyor bu motor baska bir ulkede yok sadece bizde var
    Suan istedikleri paranin karsiligi 3.30 i dir 3.20 i degil
    Makyajli a4 bekliyorum bu sartlar altinda g20’ye o motor ve eksiklikle para veremem

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Evet avrupada 2.0 184hp var lakin bu paranın karsiligi bu motor değildir yorumu bmw icin geçerli degil ki mercedes de audi de bu paraya 1.6 motor veriyor. Almanyada adam 55k verip 292hp 3.30e m paket biniyor keza diger ulkelerde de durum bu ama nedense bizler daha cok para verip daha kotu arabalara biniyoruz bize bunu layik goruyor yönetenler milletin de tepkisi olmayınca kiytirik motorlari fahis vergilerle kitliyorlar bize. Sac tarak meselesi iste.

• quote:

Evet avrupada 2.0 184hp var lakin bu paranın karsiligi bu motor değildir yorumu bmw icin geçerli degil ki mercedes de audi de bu paraya 1.6 motor veriyor. Almanyada adam 55k verip 292hp 3.30e m paket biniyor keza diger ulkelerde de durum bu ama nedense bizler daha cok para verip daha kotu arabalara biniyoruz bize bunu layik goruyor yönetenler milletin de tepkisi olmayınca kiytirik motorlari fahis vergilerle kitliyorlar bize. Sac tarak meselesi iste.
    Mercedes ezelden beri pahali onu bilmeyen yok ama 245 beygirlik 2 litre a4 ornegi varken biraz haksizlik ediyorsun audiye bence
    Olay sadece vergi degil borusan kazigi
    Neden g30’da oldugu gibi 3.30 i gelmedi ?
    Borusan istese ayni paraya verirdi

• bu sabah aracımı aldım

f30 a göre

artılar
    çok çok sessiz rüzgar sesi falan yok f30 gibi
    virajlarda daha sağlam
    direksiyon simidi güzel ele oturuyor
    arabanın geri gidiş asistanı otoparktan beni 35 metre geri giderek rahat rahat çıkardı müthiş bir özellik
    koltuk dayama geçmişe göre büyük ve çok kullanışlı
    farlar daha aydınlık ve rahat aydınlatıyor f30 a göre daha iyi
    telefon bağlantısı daha kolay f30 a göre
    kör nokta uyarı sistemini inanılmaz sevdim ,beğendim

eksiler
    koltuklar biraz yüksek geldi
    ön cam biraz küçük geliyor f 30 a göre
    şerit takip delirtti valla bileklerim ağrıdı kapatsam mı diye düşünüyorum sürekli müdahale, direksiyon titretme
    kapı içi eşya koyma yerlerinde kaplama yok şaşırttı
  • İlk modlar yapıldı 2.0 Litre olan araç yazılım filtre cooler ile 295 hp çıkardı. Bizde satılan araçlar g30 daki motor ile aynı ise, B48 motor ise yakında yazılım filtreli 260-280 hp g20 ler görmeye başlarız. Bu aracın en büyük kozu budur.

Diğer taraftan yakında first edition paketler biter, mevcut tr paketteki muhtelif donanımları çıkarıp daha rekabetçi fiyat veya yerine daha göze hitap eden donanımlar gelir. Akustik cam cidden akıllıca bir hamle olmuş mesela. Standart ses sistemi de f30 a göre hayli kaliteli geldi kulağıma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw’yi bugün olduğu konuma getiren modellerin başında 3 serisi gelir. Markanın ürün gamı içinde en çok bu seriyi önemsemesi bu nedenle anlaşılır bir durum. Tam anlamıyla olmasa da benzer bir ilişki VW ile Golf arasında örneklendirilebilir. Bu nedenledir ki kullanılan bazı parçaların ve yeni teknolojilerin G20’de öncelikle yer bulması üst segmentteki bir araçtan onu daha özel hissettirebilir.
    Süspansiyon kalitesiyle olmasa da yeni tasarım dili ve son teknoloji size son modele sahip olduğunuz motivasyonunu yaşatır.
    Bu rasyonellerle hareket edince daha dolu bir g20’yi görece daha boş bir g30’a tercih edebilirsiniz. Bizde çocuk olmadığı için arka kol dayama ve 3. bölge iklimlendirmenin eksikliğini duymayız. Bir başkası çocuklar ve ses hassasiyeti olan bir eş nedeniyle harman kardon u aramaz. Birileri ben ille de arka iklimlendirme isterim der, başka birileri aracın ana iklimlendirmesinin yeni nesil teknolojilerle aracın tümünü çok hızlı bir şekilde istenen ısıya getirmesini yeterli görür.

İhtiyaçlar ve karşılığındaki beklentiler çeşitlendikçe üreticiler de azami memnuniyet yaratacak çözümler geliştirir karşılığında. Bu çözümler sadece tüketicinin refahı düşünülerek de yapılmaz üstelik. Rekabetin gerektirdiği hamleler de işin içine dahil edilir.
    Örnekleyelim hemen, c segmentindeki audi a3’te akıllı anahtar en boş donanımda bile sunulurken, cc en dolu donanımda bile yer almaz. Öte yandan bmw 1 serisinde hayalet ekran varken en boş donanımda bile sürüş modları bulunur. Markaların birbirinden müşteri çalabilmek için distribütör stratejileriyle gerçekleştirilen birkaç basit örnek sadece.
    Kendi adıma 3 serisinde neden hala diz hava yastığı olmadığını sorgularım, şehir içi kazalarda en çok etkilenen bölgelerden biri çünkü. A3’te hatta golf’te bile var.
    Çok uzadı, özetle beklentiler bitmez, ama bu da olmalıydı dediğiniz bir özellik bir başkasının hayatında koca bir hiçtir.
    Herkesi memnun etmekse üreticiden daha çok kazanan bir devlet politikasının olduğu yerde mümkün değildir.
    Yoksa bir almanın 40 bin birime bindiği bir arabaya ben neden 400 bin birim veriyorum diye her gün zihinsel mesai yaparsınız.

• Millet olarak gelismeleri cok çabuk kaniksiyoruz ve tepki vermiyoruz o yuzden de her gecen gun bu süreç aleyhimize yönelik isliyor, burada asil sorulmasi gereken daha 2 sene önce 180e satilan araclar su an nasıl olur da 360bin satiliyor, sadece arac da degil her turlu kalemde bu artışa parelel bizim alim gucumuz bu kadar artti mi? Mevcut verileri degerlendirdiginiz zaman indirim beklemek hayal olur seneye 360 olan araç 500e satilirsa şaşırmayın cunku gittigimiz yol bu sonucu gösteriyor.

• quote:

Millet olarak gelismeleri cok çabuk kaniksiyoruz ve tepki vermiyoruz o yuzden de her gecen gun bu süreç aleyhimize yönelik isliyor, burada asil sorulmasi gereken daha 2 sene önce 180e satilan araclar su an nasıl olur da 360bin satiliyor, sadece arac da degil her turlu kalemde bu artışa parelel bizim alim gucumuz bu kadar artti mi? Mevcut verileri degerlendirdiginiz zaman indirim beklemek hayal olur seneye 360 olan araç 500e satilirsa şaşırmayın cunku gittigimiz yol bu sonucu gösteriyor.
    Geçmiş sayfada bende konudan sapmayayım ötvlere, araç ücretlerine girmeyeyim yazdım ama aracın ücreti böyle olunca ister istemez ilk buradan başlıyorsun.
    Borusana aracı incelemeye gittim tabelada 385 bini görünce aracı alıcı gözle değil bu rakama nasıl bir araçmış diye inceledim.
    Açıkcası 2015 sonunda bu bayiden sıfır 121 bin aldığım aracın 285 binlere çıktığını görmek ülkem adına üzüyor.
    Küçümsemek adına söylemiyorum araba diye binmeyeceğim başka marka modelde araçaların sıfırı bile 170-200 bin bandında.Bunların o rakamda olduğu yerde bmw de haliyle rakamları yüksek tutuyor.
    Biz tepki verip satın almamak yerine kredi ile bile olsa aldığımız için bize müstahak bunlar.
    Neyse bu konu can sıkıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanchez44

bu sabah aracımı aldım

f30 a göre

artılar
    çok çok sessiz rüzgar sesi falan yok f30 gibi
    virajlarda daha sağlam
    direksiyon simidi güzel ele oturuyor
    arabanın geri gidiş asistanı otoparktan beni 35 metre geri giderek rahat rahat çıkardı müthiş bir özellik
    koltuk dayama geçmişe göre büyük ve çok kullanışlı
    farlar daha aydınlık ve rahat aydınlatıyor f30 a göre daha iyi
    telefon bağlantısı daha kolay f30 a göre
    kör nokta uyarı sistemini inanılmaz sevdim ,beğendim

eksiler
    koltuklar biraz yüksek geldi
    ön cam biraz küçük geliyor f 30 a göre
    şerit takip delirtti valla bileklerim ağrıdı kapatsam mı diye düşünüyorum sürekli müdahale, direksiyon titretme
    kapı içi eşya koyma yerlerinde kaplama yok şaşırttı
    aracınız hayırlı olsun
    çok güzel bir değerlendirme olmuş elinize sağlık
    kapı içi ceplerde kaplama olmaması d sınıfı premium bir araca yakışmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: likapa_53

Geçmiş sayfada bende konudan sapmayayım ötvlere, araç ücretlerine girmeyeyim yazdım ama aracın ücreti böyle olunca ister istemez ilk buradan başlıyorsun.
    Borusana aracı incelemeye gittim tabelada 385 bini görünce aracı alıcı gözle değil bu rakama nasıl bir araçmış diye inceledim.
    Açıkcası 2015 sonunda bu bayiden sıfır 121 bin aldığım aracın 285 binlere çıktığını görmek ülkem adına üzüyor.
    Küçümsemek adına söylemiyorum araba diye binmeyeceğim başka marka modelde araçaların sıfırı bile 170-200 bin bandında.Bunların o rakamda olduğu yerde bmw de haliyle rakamları yüksek tutuyor.
    Biz tepki verip satın almamak yerine kredi ile bile olsa aldığımız için bize müstahak bunlar.
    Neyse bu konu can sıkıcı.

Alıntıları Göster
    2017 ağustos ayında 3,18 d aldım 210,000 liraya
    Mayıs ayında sattım temmuz gibi g20 gelecek 1,6 motor hemen gelmez almanya'da bile olmayan motor
    3,30 i yada 3,20 d gelir 60,000 euroya alırım diye hesap kitap yaptım hep
    Araba bir geldi 60,000 euro ama 1,6 motorla gerçekten yıkıldım.
    Bourusan istese bu paraya çok rahat 3,30 i getirirdi getirmedi kendi kaybetti benim gibi kemik g20 müşterisini kaybetti.
    Araç alımı hala yapmadım banka şübelerinin bile iş olmadığı için kapandığı bir durumdayız bu ekonomik şartlarda 380-400 bini 1,6 benzinli arabaya bağlayamam.
    Bekliyorum acelem yok en kötü araba kiralarım sene sonuna kadar

• Bence bir otomobile 300+ bin lira fiyat vereceksem bu en az 2.0 lt olmalı. Sıfır veya ikinci el farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zed

Bence bir otomobile 300+ bin lira fiyat vereceksem bu en az 2.0 lt olmalı. Sıfır veya ikinci el farketmez.
    +1905

• quote:

Orijinalden alıntı: zed

Bence bir otomobile 300+ bin lira fiyat vereceksem bu en az 2.0 lt olmalı. Sıfır veya ikinci el farketmez.
    +1907

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Audi konusunda size katilmiyorum hersey tasarim degildir bence
    Bu motordan borusan feci para kazaniyor bu motor baska bir ulkede yok sadece bizde var
    Suan istedikleri paranin karsiligi 3.30 i dir 3.20 i degil
    Makyajli a4 bekliyorum bu sartlar altinda g20’ye o motor ve eksiklikle para veremem

Alıntıları Göster
    Hocam niye kasıyorsun?
    320-340k para varsa alırsın bir 2. el G30 5 kasa.
    İlla ki sıfır kilometre araba mı alman gerekiyor? İlla ki dizel motorlu araba mi alman gerekiyor? Al bir G30 520i.

G30 iyi yalıtımlı, senin tâbirinle “kütüphane gibi” araba. Al bir kütüphane G30’u, bitsin gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Hocam niye kasıyorsun?
    320-340k para varsa alırsın bir 2. el G30 5 kasa.
    İlla ki sıfır kilometre araba mı alman gerekiyor? İlla ki dizel motorlu araba mi alman gerekiyor? Al bir G30 520i.

G30 iyi yalıtımlı, senin tâbirinle “kütüphane gibi” araba. Al bir kütüphane G30’u, bitsin gitsin.

Alıntıları Göster
    O motor adamin ocagini sondurur g30’da yakacagi en az 12-13 litre benzin
    Arabayi bir kere alirsin 400 liraya 400 km gidince hefesin kacar

• Geçmişe mazi derler beyler. 2-3 sene öncenin fiyatlarını bugün beklemek hayalcilik olur. Hayatımızdaki herşeye 2 senede inanılmaz zam geldi, kabul etsek de etmesek de. Nasıl ki markete gidip eskisi gibi 25 liraya peynir alamıyorsak, araçlar da aynı şekilde. Dolayısı ile o ucuz bu pahalı olayını bırakıp işimizi görecek birşey alıp keyfine varmak lazım. Geçenlede yanlış hatırlamıyorsam 170 küsülere dizel otomatik passat alındı falan diyorlardı, yarı G20 parası yani. Bakınca güzel alternatif.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.