Şimdi Ara

BMW 320i ED F30 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakmayin siz uu 6500 rahat alinir diyen forum genclerine, ben de buna yakin kazaniyorum ama daha 320 nin hayalini bile kurmadim. Bmw nin kaskosuydu sigortasiydi bakimiydi derken gelirinizin onemli bolumune el koyar.

110 bin lira verirsiniz, biri duramaz carpar arkadan 25 bin tl hasar kaydi yazar ona borusan. Sonra satarken bir maasindan daha fazla deger kaybi oldugunu gorunce bu araclari kullanmanin pek de maasli calisana gore olmadigini tecrube etmis olursunuz.

Bu sadece bir ornek, Allah kazalardan korusun. Kaldi ki yukarida bir arkadasin dedigi gibi yarin bir kiz arkadas bmw ye biniyor ama yemek ismarladigi yeri seciyor der. 4 teker bir teneke icin hayat standartlari dusurmek sorunda kalmak da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç konusunda bir şey diyemem fakat kredi konusunda, eğer ki işinizin bir garantisi varsa ileriye dönük problemler yaşamamanız adına daha uzun düşünmek gerek.

Otomobil distribütörleri hemen hemen sürekli ve farklı şekillerde kampanyalar uygulayabiliyorlar.Özellikle yıl sonları kota doldurmaları adlarına indirimlerde dahil bu konuya.

Yani elinizdeki tutar ile üzerine çekeceğiniz kredi miktarı neredeyse 3 mislinden biraz fazla. Benim görüşüm premium sınıfta fazla acele etmemeniz.Yarına ne olacağımız belli değil.

Yalnız eldeki 40 lira ile üzerine 60 ilaveten kredi nasıl oluyor. Aracın tutarı, kaskosu, sigortası felan hesaplanınca ortaya ne tür bir rakam çıkıyor açıklayabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Bakmayin siz uu 6500 rahat alinir diyen forum genclerine, ben de buna yakin kazaniyorum ama daha 320 nin hayalini bile kurmadim. Bmw nin kaskosuydu sigortasiydi bakimiydi derken gelirinizin onemli bolumune el koyar.

110 bin lira verirsiniz, biri duramaz carpar arkadan 25 bin tl hasar kaydi yazar ona borusan. Sonra satarken bir maasindan daha fazla deger kaybi oldugunu gorunce bu araclari kullanmanin pek de maasli calisana gore olmadigini tecrube etmis olursunuz.

Bu sadece bir ornek, Allah kazalardan korusun. Kaldi ki yukarida bir arkadasin dedigi gibi yarin bir kiz arkadas bmw ye biniyor ama yemek ismarladigi yeri seciyor der. 4 teker bir teneke icin hayat standartlari dusurmek sorunda kalmak da var.

Gorusleriniz icin tesekkurler hocam. Bunlari dusunmeseydim ben de su an coktan almis olurdum.

(Dipnot: Bu arada 2 kere konusu gecti, evli degilim dedim ama 3 yildir bir kiz arkadasim var.)

Bugune kadar hayati hep bu sekilde yasadim. Bunu 30 yasina kadar araba almamis olmam, kredi cekmemem vs. gibi konulardan anlayabilirsiniz. (Makul bir sure babamin 2. arabasini kullandim) Yani bu tarz konularda ben de risk almayi seven biri hic degilim.

Ancak, bir arkadasim da oglum amma kastin kendini, fena olmayan bir para kazaniyorsun git biraz tadini cikar su hayatin, istedigin arabaya bin, odeyemedin mi, dara mi dustun git arabayi sat ne olacak sanki ama BMW'ye de binmedim demezsin vs. gibi seyler diyince, ulan acaba alabilir miyiz diye niyetlendik.

Ancak yukarida da dedigim gibi sacma, tam olarak inanmadigim riskler almayi sevmeyen biri olarak, foruma da bir sorup gorus almak istedim. Ben de sizle ayni dusuncedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 14 Şubat 2016; 7:54:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M4RLB0RO

Araç konusunda bir şey diyemem fakat kredi konusunda, eğer ki işinizin bir garantisi varsa ileriye dönük problemler yaşamamanız adına daha uzun düşünmek gerek.

Otomobil distribütörleri hemen hemen sürekli ve farklı şekillerde kampanyalar uygulayabiliyorlar.Özellikle yıl sonları kota doldurmaları adlarına indirimlerde dahil bu konuya.

Yani elinizdeki tutar ile üzerine çekeceğiniz kredi miktarı neredeyse 3 mislinden biraz fazla. Benim görüşüm premium sınıfta fazla acele etmemeniz.Yarına ne olacağımız belli değil.

Yalnız eldeki 40 lira ile üzerine 60 ilaveten kredi nasıl oluyor. Aracın tutarı, kaskosu, sigortası felan hesaplanınca ortaya ne tür bir rakam çıkıyor açıklayabilirmisiniz?

Tabi hocam yarin ne olacagimiz asla belli degil.

Yeterli paraniz yoksa faizi odemekten baska bir seceneginiz maalesef kalmiyor. Paranin zaman degeri yani. Bugun elinizde bulunan 100 TL, yarin elinizde olacak 100 TL'den daha degerlidir.

Cevresi cok genis olan arkadaslarim var. Buna Kosiflerin sahibini taniyan, Dogus Oto'dan veya Borusan'dan hatiri sayilir indirimler alabilecek arkadaslarim da dahil. Liste fiyatlari uzerinden kendime bir iskonto uyguladim acikcasi :) Normalde aracin 2. elde fiyatlari 100-110 arasi gibi gordum. Daha ustlere cikanlar da var tabi.

Kasko, sigorta, yillik MTV hesaba katmadim simdilik.

3.20i ED olacak diye bir kaide yok, F30 kasa 3.16i de olabilir mesela. Ancak 2015 sonu itibariyle uretimden kalkti. Satarken ne kadar sikinti yatatir bilemem. Artik en dusuk 3 serisi 3.18i ile basliyor.

Bu araclar icin kasko, sigorta, MTV, bakim vs. gibi sair giderleri bilen arkadaslar yazabilir mi? Daha gercekci bakabilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 14 Şubat 2016; 8:10:59 >

• RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    Bmw alacaksan xenon +deri ve mümkünse sunroof olmalı.
    3 serisinde xenon; tekno paketle geliyor.Bu paketde Bluetooth-usb de var.
    Piyasada dediğim kombinasyonda bir 320 ied yi ikinci el olarak piyasayı iyi takip edersen 110 bin üzeri fiyatlara bulabilirsin.
    Galeriden uzak dur , mümkünse ikiden fazla el değiştirmesin.Sahibinden olsun.
    Borusan kredi kampanyası yapmış olabilr ama dışarıdaki fiyatlarla karşılaştır derim.
    Bazen çok yüksek fiyat çekiyorlar.

• İkinci ele yonelmenizi oneririm.80bin civarina mukemmel araclar bulabilirsiniz.eger arkadan itis cok dert degilse s60 bakilabilir.bukadar parayi bağlamak bence akil kari degil.

• 6500 lira maaşla bahsi geçen araca çok rahat binilir ama ya sonra.Tamam hayata bir kere geliyoruz ama ileriyide düşünmek gerek.10 sene sonra keşke bmw ye binmeseydim de şu beğendiğim evi kira öder gibi alsaydım demeyeceksen al.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Volvo her ne kadar saglam bir araba da olsa ic dizayni bana hitap etmiyor. Bir de 80 liralara cikacaksam aradaki farki verir BMW'ye binerim diye dusunuyorum.

• O kadar kredi çekmeyin geçen Sct'de bir olay vardı 60bin tl kredi çekip motoru patlatan bir bmwli arkadaşın durumu paylaşılmıştı.60binTl kredi çekmişti arabanın beyni ile oynanmış sonra bozulmuştu vs vs vs.
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Dostum sen de cok haklisin ancak Istanbul'da ev fiyatlari malum. Bugun Istanbul'da ferah bir semtte oturabilecegim bir ev minimum 400.000 TL'den basliyor.

Elimdeki imkanlarla ev icin daha erken gibi geliyor. Ev alabilmem icin cok buyuk kredi cekmem lazim.

Ama aklimda olan bir durum tabi :) Gorusleriniz icin tekrardan tesekkurler arkadaslar.

• SemBerk7 S kullanıcısına yanıt
    BMW almaya karar verirsem Borusan'dan alirim. Bu tarz firmalarda boyle problemler olmaz diye dusunuyorum.

Bahsettiginiz arkadas araci Borusan'dan mi almis galeriden mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 14 Şubat 2016; 8:52:22 >
  • Hocam alasiniz varsa hic dusunmeyin bence, borc almadan birsey olmuyor. Hem bu kadar dusunecek ne var sikarsa arabayi satarsiniz deger kaybetmiyor sonucta.
    Evlendikten sonra sittin sene alamazsiniz bmw.
    Mtvsi 480 × 2 selenelik bu miktar normal dizel sembol alsanizda ayni.
    Bakimi 700 1000 diye kalmis aklimda
    Kasko 1200 1500 arasi olmasi lazim. Ama gene de sigorta kasko icin bir acente ile gorusun derim.
    Bunun disinda 3.16 almayin bence arada cok buyuk fark var guc olarak.
    Arkadas ortalama 7.6 yakiyorum diyordu 3.20i icin.
    Eger para biriktirip alacaksaniz da paranizi tlde tutmayin. Sifir alacaginiz arabayi 3 sene sonra ikinci el alirsiniz anca.
    Dedigim gibi alasiniz varsa alin cok dusunurseniz ikinci el lpgli araba icinde bulursunuz kendinizi,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

BMW almaya karar verirsem Borusan'dan alirim. Bu tarz firmalarda boyle problemler olmaz diye dusunuyorum.

Bahsettiginiz arkadas araci Borusan'dan mi almis galeriden mi?

Borusandan almış hatta bu alan arkadaşın kardeşi yazılım yaptırmış abisinden habersiz ve araba garantiden çıkmış.Adamın yazdığı yazıyı okusanız o kadar krediye kesinlikle girmezsiniz haberiniz olsun.
  • SemBerk7 S kullanıcısına yanıt
    Patron tamam ama adam araca yazilim attirmis. Benim boyle seylerle isim olmaz. Ben alirsam efendi efendi kullanacagim:)

Anlattigin olayda Borusan'in bir sucu yok gibi duruyor. Forumda bulabilir miyim bu konuyu? Link varsa paylasir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

Patron tamam ama adam araca yazilim attirmis. Benim boyle seylerle isim olmaz. Ben alirsam efendi efendi kullanacagim:)

Anlattigin olayda Borusan'in bir sucu yok gibi duruyor. Forumda bulabilir miyim bu konuyu? Link varsa paylasir misin?

Hocam okuyunca anlayacaksın adam hız yapan biri bile değil kardeşinin çakallığı ile yazılım yaptırılmış.Ben sana konuyu atıyım özelden sen mesajları felan incele =) Yazılım olayı tamamen bir aksilik hocam kardeşi bozmuş arabayı ha sen diyeceksin yine ben yazılım arttırmayacağım felan diyede benim anlatmak istediğim olay bir aksilik yaşanması ve adamın mağdur kalması.
  • Hocam kredi fazla bence hic gerek yok, 1.4 tsi 150 bg high golf sıfır 20 25 kredi çekersin cok rahat 2 seneye böl ode, daha sonra sıfır dolu bmw al, kredi habire önüne çıkıyor bunun mtv si kaskosu trafik i bakımı var, bence hiç gerek yok bu arada son 10 yılımı kredi ödemekle geçiriyorum, sadece ev için kredi çek

• K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Güzel espri

• 60 bin biraz çok değil mi hocam?Tamam geliriniz fena değil ödeyebilirsiniz ama burası Türkiye yani ne olacağı belli olmaz.Tavsiyem 20-25 bin daha biriktirin.

• Arkadaslar hepinize tek tek tesekkur ederim. Her turlu goruse ihtiyacim var bu konuda. Soylediklerinizi degerlendiriyorum. Eksik olmayin.

• Yıllık kasko 4000 TL diyelim çünkü hic arabanız olmamış
    Trafik sigortası 800 TL cikar çünkü hic arabanız olmamış
    Bakım borusanda yapılırsa 1200 TL
    Vergisi 1000 TL
    En önemlisi deger kaybı yılda 10000 TL

Boyle bakıldığı zaman kredi ödemesi ile birlikte 3800 TL aylık para yiyecek hadi deger kaybını çıkarırsak 2800 TL para yiyecek yaklaşık eğer sorun degil dıyorsanız alın ama hesabını yaparım derseniz bosverin daha makul bi araba bakın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.