Şimdi Ara

BMW 320i ED F30 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Depo kac litreydi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    60 lt imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toxicated -- 16 Şubat 2016; 23:33:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Bakmayin siz uu 6500 rahat alinir diyen forum genclerine, ben de buna yakin kazaniyorum ama daha 320 nin hayalini bile kurmadim. Bmw nin kaskosuydu sigortasiydi bakimiydi derken gelirinizin onemli bolumune el koyar.

110 bin lira verirsiniz, biri duramaz carpar arkadan 25 bin tl hasar kaydi yazar ona borusan. Sonra satarken bir maasindan daha fazla deger kaybi oldugunu gorunce bu araclari kullanmanin pek de maasli calisana gore olmadigini tecrube etmis olursunuz.

Bu sadece bir ornek, Allah kazalardan korusun. Kaldi ki yukarida bir arkadasin dedigi gibi yarin bir kiz arkadas bmw ye biniyor ama yemek ismarladigi yeri seciyor der. 4 teker bir teneke icin hayat standartlari dusurmek sorunda kalmak da var.

Gorusleriniz icin tesekkurler hocam. Bunlari dusunmeseydim ben de su an coktan almis olurdum.

(Dipnot: Bu arada 2 kere konusu gecti, evli degilim dedim ama 3 yildir bir kiz arkadasim var.)

Bugune kadar hayati hep bu sekilde yasadim. Bunu 30 yasina kadar araba almamis olmam, kredi cekmemem vs. gibi konulardan anlayabilirsiniz. (Makul bir sure babamin 2. arabasini kullandim) Yani bu tarz konularda ben de risk almayi seven biri hic degilim.

Ancak, bir arkadasim da oglum amma kastin kendini, fena olmayan bir para kazaniyorsun git biraz tadini cikar su hayatin, istedigin arabaya bin, odeyemedin mi, dara mi dustun git arabayi sat ne olacak sanki ama BMW'ye de binmedim demezsin vs. gibi seyler diyince, ulan acaba alabilir miyiz diye niyetlendik.

Ancak yukarida da dedigim gibi sacma, tam olarak inanmadigim riskler almayi sevmeyen biri olarak, foruma da bir sorup gorus almak istedim. Ben de sizle ayni dusuncedeyim.

Kredi olayına bir yorum yapmayayım o senin tercihin de kardeş, abartıyorlar yok maaşının yarısını götürür falan çok abartılı yaklaşımlar bunlar.
    Aşağı yukarı aynı mesleği yapıyoruz, ben de Mali Müşavirim, bağımsız çalıştığım için bir nebze de olsa daha rahatım gerçi ama öyle inanılmaz farklarla değil.
    Bu bahsettiğin arabayı ben sıfır alıp 1 sene kadar falan kullandım, 1 sene bindiğim arabayı, kaputunda ve kapısında boya gerektiren eziklerle aldığım fiyatın üzerine sattım.
    Bu süreçte ne gelirimin yarısını götürdü, ne ocağıma incir ağacı dikti, gayet güzel de yol yaptım, bindim tadını çıkardım, sadece bir defa 700 TL civarında falan bakım ücreti ödedim.
    Daha sonra daha büyük motorlu bir araç almak için sattım, büyük motorlu bir dizel istiyordum A5 aldım.

Yani hikaye bu işler, düzenli tertipli bir adamsan 6500 TL gelirle E serisine, 5 serisine bile binersin, fazla kasma hesabını kitabını yap, uyuyorsa alırsın.
    He yok yaırım yapmamış olmak seni üzecekse hiç girme, git 100-150 TL arası beylikdüzünden bir daire al 750-1000 TL ye kiraya ver, gelen parayla 50 TL lik bir araba al,
    dairenin değer artış kazancı (meslektaş olarak bunu çok iyi anlarsın :D) 5 yıl sonra sana zaten 1 tane 3 serisi hediye eder, aldığın kira da cabası.

Ama tabi bu durumda süreç ilerler 5 yıl daha yaşlanırsın, gençken başarılı bir meslektaş olarak bunu yaşamına yansıtmamanın ezikliğini , yansıtan arkadaşlarını gördükçe yaşarsın.

Karar senin...

• Teşekkür ederim hocam anlayışın için.
    Aslında iki kişi gidip Borusanda iyi bir indirim almak mantıklı
  • freeman6161 kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın hocam insanoğlu doyumsuz malesef.
    Gerçi hocam benim aklımdaki premium olmayan bir araç alıp 4-5 sene sonra Mercedes veya BMW almak ama bazen şeytan dürtüyor.
    Tabi düşündüğüm araçlar hep sıfır km. Aslında motordan, kaportadan vs. anlasam alırım temiz bir ikinci el keyfime bakarım. Ama dediğim gibi arabadan anlayan güveneceğim birinin olması lazım yanımda.
  • belthazor44 B kullanıcısına yanıt
    Patron senin durum benden daha iyi. Hem birikmis paran daha fazla hem de mevcutta bir araban zaten var. Sen niyetliysen, cok fazla cekinecek bir durumun yok.

Ben senin sartlarinda kesin almistim acikcasi.

Borusan'in premium selection otomobillerinde Subat ayi icin yaptigi kampanya cok iyi.

Aksilik olmazsa ben cumartesi gunu Borusan'a gidecegim bir arkadasla. Kendisi Borusan Avcilar'dan 2-3 tane BMW almis. Gidip bir konusacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 17 Şubat 2016; 8:44:32 >
  • Ben bu gelirinize sahip olsam öncelikle ev alırım, sonra arabaya bakarım.

Çalıştığınız yerin vermiş olduğpu 80 lt, sizi hemen hemen 1000km götürür ücretsiz. Üzerine kendiniz çoğu zaman almazsınız bile. Bu sebepten şu an baktığınız BMW 3 serisi araç gayet güzel, kredili de olsa elbet alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Keyif için veresiye olmaz diye bir söz vardır. Elinizdeki paradan acil durum için bie miktar para ayırın, geri kalanı ile bir araç bakın. Gayet güzel araçlar var bu fiyata. Daha fazla para biriktirince belki BMW'ye geçersiniz.
    Tavsiye araç: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2008-model-159-distinctive-2-sahibinden-tertemiz-270873611/detay
    Bu da incelemesi:http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/p/blog-page_16.html

http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2015/06/alfa-romeo-159-19-jtdm-distinctive-q.html

Hocam sen de haklısın ama şu "yarın ne olacağımız belli değil" olayı var ya o durduruyor beni
    Sen heralde ikinci el alacaksın. Dediğim gibi yanımda motor, kaporta vs. den anlayan güvenebileceğim biri olsa ben de ikinci el düşünürüm. Araç almak için acelem yok aslında. Piyasaya yeni çıkacak modelleri bekliyorum. Talisman, yeni İnsignia vs. Yine de Borusan'daki tecrübelerini, fiyat bilgisini vs. paylaşırsan çok makbule geçer.
  • Senin yaşadığın ikilemi bende kendi gençliğimde yaşadım. Çok kararsız kaldım ama en sonunda kalbimin sesini dinleyip kararımı bmw'den yana verdim.
    Ve bu kararımdan da hiç bir zaman pişman olmadım. Şimdi iyi ki öyle yapmışım diyorum. O dönemde aldığım keyif, mutluluğu herhalde hiç bir şey veremezdi. Zaten 2 sene kullandım, doydum, hevesimi aldım ve sattım. Her zaman genç olmayacaksın. Al, bin, tadını çıkar, keyfini sür. Hevesini alınca da sat ve yoluna bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 17 Şubat 2016; 18:16:45 >
  • merhabalar.
    ben size bmw 1 tavsiyesi vereyim. 80-85 civarına güzel bir bmw 1 alıp binersiniz. çok fazla da kredi çekmemiş olursunuz.
    türkiye'de insanlar varını yoğunu arabaya yatırıp başka hiçbir aktivite yapamıyorlar.
    bunun yerine yurtdışına çıkın, seyahat edin. eminim daha çok mutlu olacaksınız.
    iyi günler.
  • kardesim 6500 tl arabasiz cok rahat bir maas gibi gelebilir ancak araban olunca hele bir de evlilik vs isleri isin icine girince o para asgari ucrete doner.. 6500 tl para degil soyliyeyim.. Bu isler boyle basliyor..
    once iyi bir araba sonra gittigin restorantlar degisiyor daha sonra giydigin markalar degisiyor derken 2000 tl maas alirken ay sonu ne kaliyorsa ayni sekilde o kaliyor.. inan bana aldigin maas cok degil.. hele 110 bin tl'lik araca binecek kadar degil.. benim gelirim soyledigin rakamin kat kat uzerinde ancak ay sonu gercekten o kadar para nereye gidiyor anlamiyoruz.. bindigim arac 2013 B180
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

Özel olmazsa eğer 6500 tl maaşlı mesleğiniz nedir ? Otomobil konusuna gelirsek bir kaç araba değiştirerek f30a geçin hem kendinizi toparlarsınız,hem de sahip olunca dolusunu alırsınız.A3 sedan da mantıklı hb olarak hiç sevmesem de sedanı çok şık.

Ben bagimsiz denetçiydim. Yaklasik 4 - 5 aydir denetledigim bir musterime transfer oldum. Mali Isler Md. Yrd. olarak.

Bunun disinda gelir gider olarak baktigimizda, cok fazla da bir giderim yok. 2.200 TL civarinda kredi odemesinden sonra, kira vs. dahil max. 2.000 TL giderim olur ki bunu fazla fazla soyluyorum.

Ama bilirsiniz iste araba almak icin boyle buyuk krediye girmek alisik olmadigim icin ister istemez insani korkutuyor.

açıkçası kariyeriniz çok tanıdık geldi. neredeyse tüm denetçiler denetledikleri bir müşterilerine direk yönetici olarak transfer oluyor. şu an garanti bankasının çoğu üst yöneticisi denetçi firmalardan gelme. hatta maaşınız başka yan haklar yoksa biraz düşük gibi. ancak 2-3 seneye daha iyi yerlere gelirsiniz. büyük ihtimal size passat, a4 ayarında bir araç da verilecek. bu yüzden uzun vadeli kredi çekip araba almayın. kısa vadeli kredi çekip çabuk satabileceğiniz dizel otomatik bir araç alın.

şimdiden başarılar.

• quote:

Bu arada birkaç arkadaşla konuştum, 100-105.000 TL verip, boş bir araba alacaksın diyorlar.

Valla kafam çok karışık :)

Hocam kendinize ilk arabanızı alacakmışsınız.Bence bu kadar yüksekten başlamayın ilk araç olarak.Elinizdeki nakite 3-5 bir şeyler koyup 2.el temiz bir dizel alın.Eğer yakıt yardımı içerisine dizelde dahilse aylık 10 lira masraf bile yapmazsınız şehir dışına çıkmadığınız sürece.Bu sırada paranızla dolar veya euro bazında birikim yapın 2-3 sene bu arabayı sürer sonrasında biriktirdiğiniz parayı bozar arabanızı satar model yükseltirsiniz.

Krediye boş yere faiz ödemeyin. Nakitinizi de türk lirası tutuyorsanız boş yere değer kaybettirmeyin paraya.

Masraf açmayacak temiz bir araba alsanız hadi aylık arabayla beraber gezme tozma sıkıntı arıza derken rutin 3000-3500 harcasanız ayda 3 bin lira elinizde kalır.Ortalama aylık 1000 dolar alsanız hadi 1 sene de 2 ay o 3 bin lira ile bir şeyler alsanız kaldı geriye 10 ay. 3 senede 30 ay yapar, yaklaşık 30.000 dolar biriktirirsiniz. 3 sene sonunda hadi arabayı 10.000 TL zararla satsanız ki (Türkiye'de tutulan modellerin hiç zararına satıldığını görmedim hep lira değer kaybettiğinden alındığı miktara veya 3-5 aşağısına satılıyor) 30 bin liraya araç gitse + yaklaşık 90 bin lirada dolarlardan gelse 120 bin lira civarı yapar.Üstüne ufak bir kredi çeker istediğiniz aracı alırsınız 2.el .

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

6500 lira maaşla bahsi geçen araca çok rahat binilir ama ya sonra.Tamam hayata bir kere geliyoruz ama ileriyide düşünmek gerek.10 sene sonra keşke bmw ye binmeseydim de şu beğendiğim evi kira öder gibi alsaydım demeyeceksen al.

Bu saatten sonra İstanbulda alınsa alınsa eski müstakil ruhsatlı,tapulu gecekondular alınır.

300 bin lirayı eve bağlamak yerine o para ile iş yapsan (ki yapacağın işin net kârı %2 bile olsa evden çok kazanırsın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

6500 lira maaşla bahsi geçen araca çok rahat binilir ama ya sonra.Tamam hayata bir kere geliyoruz ama ileriyide düşünmek gerek.10 sene sonra keşke bmw ye binmeseydim de şu beğendiğim evi kira öder gibi alsaydım demeyeceksen al.

Bu saatten sonra İstanbulda alınsa alınsa eski müstakil ruhsatlı,tapulu gecekondular alınır.

300 bin lirayı eve bağlamak yerine o para ile iş yapsan (ki yapacağın işin net kârı %2 bile olsa evden çok kazanırsın)

Ticaretin goturme riskide var.Herkes ticaret yapamaz.6500 lira duzenli geliri olanda cok cazip bi secenek olmadigi surece atilmaz ticarete ondan ev dedim.Is o tarafa cekilirse altin,faiz secenek cok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Ticaretin goturme riskide var.Herkes ticaret yapamaz.6500 lira duzenli geliri olanda cok cazip bi secenek olmadigi surece atilmaz ticarete ondan ev dedim.Is o tarafa cekilirse altin,faiz secenek cok

Hocam 300.000 lira gibi bir nakit para varsa (ki konu sahibinin yok aslında ama temsili bir ev fiyatı için söylüyorum) %2 kâr ile zaten 6000 lira civarı bir kazanç sağlanır fakat dediğiniz gibi en garanti işte bile yine bir risk vardır.Zaten yapılan iş,yatırım ne kadar az riske sahipse kazancı da o kadar az oluyor.Ev kiraları niye az çünkü evlerin riski yok.Bir deprem,sel vb. durumlarda riske girer onun içinde sigorta yaparsın yıkılırsa sigortadan al.

• Hocam evlenmeden al en iyisini bence evlenip çocuk olunca 2 katı gelirle yine alamıyorsun. Ev kredisi bes, çocuğun eğitimi derken cebimde harcamaya aylık 1000 lira kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi June34 -- 8 Mart 2016; 22:01:48 >
  • Aracı geçen hafta satın aldım arkadaşlar. 2014 model BMW 3.20i ED 20.000 KM'de.

Vakit ayırıp, cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İşler bu ara biraz yoğun bilgi veremedim. Detayları paylaşacağım. Ancak kasko ve trafik vs. baya uygun denk geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 9 Mart 2016; 15:48:56 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.