Şimdi Ara

BMW 320i ED F30 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evli değilsin,rahat alırsın bu aracı,130 bin lira bir şeydi 2015 de bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım almaktan vazgeçeceğim.

Forumu gezerken bu araçlarda meydana gelen şu problemi keşfettim. Su birikintisinden geçerken dikkatli geçmek nedir?! Gerçekten çok enteresan.

http://forum.donanimhaber.com/m_101060401/tm.htm
  • bu hayata bir kere geliyoruz alınır bence o gelirle ancak ikinci el bakmakta yarar var. bmw de olmazsa olmazlar. sunroof, deri döşeme, xenon satarken çok etkiliyor.
  • sportline plus.143bintl
    Donanim olarak oldukca tatmin eder.Benim tek aradigim koltuk isitma sogutma.Onceleri varmis sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen almayacaksın da kim alacak bu aracı, bütün koşullar uygun
  • ticaret yapıyorsanız 6500 lira gelir bir hiçtir öncelikle onu belirteyim eğer hal böyleyse krediye falan girmeyin bence. lakin maaşlı ve düzenli bir işte iseniz şayet, istediğiniz krediye gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. tabi gelir gider testi yaptırmak şartı ile. ayrıca bir başka konuya gelecek olursak, niye sürekli sıfır araç alma merakı var bizim milletimizde anlamıyorum. mis gibi gelirin, artı olarak birikmiş paran var. 2. el bir premium araç alabilirsin mesela 50-80 bin arasında. hem yüke girmemiş olursun, hemde yediğin içtiğinden kısmak zorunda kalmazsın. artı zarar etmeden o aracı elinden çıkarma şansın bile varken, ben 120 bin civarı bir parayı sıfır araca yatırmazdım. hele ki böyle zor zamanlarda..
  • RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla artık tüm modeller xenon ile geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

Sanırım almaktan vazgeçeceğim.

Forumu gezerken bu araçlarda meydana gelen şu problemi keşfettim. Su birikintisinden geçerken dikkatli geçmek nedir?! Gerçekten çok enteresan.

http://forum.donanimhaber.com/m_101060401/tm.htm

Ben bunu ilk defa görüyorum. Okadar sudan geçtim böyle birşey duymadım
  • Hocam boş araba almada nasıl alırsanız alın. Donanımlı araba alın.
  • Dostum ticaret ile uğraşmıyorum. Özel sektörde çalışıyorum.

Sıfır araç da bakmıyorum, 2013-2014 model ikinci el araç bakıyorum.

İnsan ister istemez şöyle bir psikolojiye giriyor, 70-80 bin lira ben şu marka araca vereceğime, 100 bin lira BMW'ye veririm diyorsun.

İşlev olarak baktığında tabi ki aynı işi yapacak hangi aracı alırsan al, ancak BMW, Audi gibi araçlar çocukluk aşkıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaistLin1915 -- 15 Şubat 2016; 9:56:01 >
  • 2016 Model 1.3 CDTI 95 HP Opel Corsa 68.500 TL. Açıkçası bunları görünce BMW'ye bu para verilir diyorum.

Bakalım, araştırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

Yakıt yardımı da alıyorsan yakıt seni üzmez. Zaten çok yakan bir araç değil. Ancak bakım aralıkları kullanıma bağlı olarak 7-12 bin km arasında değişiyor ve 1000 tl civarında. Serviste fren balatası gibi değişimler oldukça masraflı. 320 lerin temiz ve doluları 110 dan başlar. Kullanması ve performansı keyif verir

Benim ilk bakım 14.400 de oldu su an 22500 deyim 7000 km var diyor.. Yanı beni ort 15 binde bir giriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

Yakıt yardımı da alıyorsan yakıt seni üzmez. Zaten çok yakan bir araç değil. Ancak bakım aralıkları kullanıma bağlı olarak 7-12 bin km arasında değişiyor ve 1000 tl civarında. Serviste fren balatası gibi değişimler oldukça masraflı. 320 lerin temiz ve doluları 110 dan başlar. Kullanması ve performansı keyif verir

Benim ilk bakım 14.400 de oldu su an 22500 deyim 7000 km var diyor.. Yanı beni ort 15 binde bir giriyorum

Aracın beyni 7-12 bin km ye ayarlı. Bunu borusanı arayarak teyit edebilirsiniz. 7 bin yazdığına bakmayın o hızla düşecek maksimum 26 bin gibi bakım uyarısı verecek aracınız

• RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    Adaptif hız sabitleyici bir araç kullanırsanız bir daha normal bir araca binmezsiniz. Heleki yoğun trafikte kendi durup kalkanlardan olursa arabalarda ilk baktığınız özellik bile olabilir.
  • Bak kardeş 2 bin lira giderim var demişsin. 2.200 de arabaya kredi ödedin diyelim
    Kasko, vergi, sigorta, bakım, muhtemel arıza eskiyen parça yakıt gideri vs derken Aylık minimum 750 lira gideri olacak. 3 sene toplam 3 bin lira arabaya bağlayacaksın. 2 de giderin varmış etti 5000. Madem 6500 maaşın var 4500 kenara atabiliyosun. 1 sene daha biriktir paranı 40+50 bin diyelim 90 bin. Üstüne az kredi çekip alırsın.
  • madem ki yakıt desteğide var. 60-80 bin arası donanımlı bir benzinli araç alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaşın neler hissettiğini çok iyi anlıyorum
    Aynı şekilde ben de yaklaşık 7500 tl maaş alıyorum aylık, ben de evli değilim (yakın bir zamanda da evlilik görünmüyor ama kısmet). Kenarda birikmiş olarak yaklaşık 50000 tl var. Artı bir de aracım var. Sosyal hayat sıfır. Artı bu sene tayin isteyeceğim eğer memlekete çıkarsa kira vs. masraflarım da olmayacak. Benim her zaman hayalim Mercedes ve BMW olmuştur. Böyle olunca şeytan dürtüyor tabi. Bir tarafım kıy paraya al bir C180 veya 320i ED diyor. Diğer tarafım da boşver hemen alma diyor. Yaklaşık 6-7 aydır bu ikilemi yaşıyorum.
    Siz değerli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum bu konuda.
    Bu arada bu konu başlığı altında soru sorduğum için konuyu açan arkadaştan çok özür diliyorum. Sadece benzer sıkıntıları yaşadığımız için sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: belthazor44

Konuyu açan arkadaşın neler hissettiğini çok iyi anlıyorum
    Aynı şekilde ben de yaklaşık 7500 tl maaş alıyorum aylık, ben de evli değilim (yakın bir zamanda da evlilik görünmüyor ama kısmet). Kenarda birikmiş olarak yaklaşık 50000 tl var. Artı bir de aracım var. Sosyal hayat sıfır. Artı bu sene tayin isteyeceğim eğer memlekete çıkarsa kira vs. masraflarım da olmayacak. Benim her zaman hayalim Mercedes ve BMW olmuştur. Böyle olunca şeytan dürtüyor tabi. Bir tarafım kıy paraya al bir C180 veya 320i ED diyor. Diğer tarafım da boşver hemen alma diyor. Yaklaşık 6-7 aydır bu ikilemi yaşıyorum.
    Siz değerli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum bu konuda.
    Bu arada bu konu başlığı altında soru sorduğum için konuyu açan arkadaştan çok özür diliyorum. Sadece benzer sıkıntıları yaşadığımız için sordum.

Benim sizin kadar maaşım yok, bekar ve ailemle yaşıyorum. Bazen diyorum araç beni aşıyor ama en büyük tutkum otomobiller. Ne zaman satıp masraflarımı azaltayım diyorum direksiyon başına geçince bu düşüncem kayboluyor. Bende 3.16i var. Ama insan doyumsuz oluyor. Hep daha iyisini istiyor. Belki ilerde a5 veya f10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman6161 -- 16 Şubat 2016; 22:48:45 >

• belthazor44 B kullanıcısına yanıt
    Dostum ozur ne demek. Iyi yaptin yazarak. Bence Borusan'a gidip iki tane alicaz diyelim guzel bir indirim yaparlar belki

• Valla hocam iyi tercih alma kararı sizin ama ben f30 sahibiyken ki masraflarımı yazayım.
    Kasko 2500
    Sigorta 650
    1. Bakım 700 2.bakım 450 tl
    10-11 lt benzin yakar kendimi kasıp 7 lt yakıcam diye uğraşacaksam bu arabaya binmem zaten rahat sürünce 10-11 işte bir depoyla 600km filan yol gider.
    Sportline biraz spordur söyliyim sert araçtır biraz
    Arkadan itişi çok keyiflidir. Gücü alınca bi arkayı attırmak gelir içinizden bunlardır yani f30 un özellikleri başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.Ayrıca araca 2-3 ay chipli bindim sonra söktüm ama bir zararı olduğunu düşünmüyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.