Şimdi Ara

BMW 320i ED F30 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu durumdan yirtmak icin arabayi babamin uzerine alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

Bu durumdan yirtmak icin arabayi babamin uzerine alabilirim.

Hocam bence arabayı alın çünkü geliriniz musait ve gercekten istiyorsunuz
    Şimdiden hayırlı olsun vereceğiniz karar

• krediyle araba almak bence buyuk sacmalik, kredi deger kazanan birsey icin kullanilir, ev icin is icin yatirim icin

• Bu iş virüs gibi bir kez aklınıza girerse sizi bayağı zorlayacaktır.Alsam mı almasam mı diye,Nakitiniz biraz daha yüksek olsa sorun olmayak ancak çekmeyi düşündüğünüz kredi oranı yüksek olunca kafa karıştırıyor.
    Ben olsam o kadar borca girmezdim elimdeki nakite göre bir araç bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaistLin1915

quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

Özel olmazsa eğer 6500 tl maaşlı mesleğiniz nedir ? Otomobil konusuna gelirsek bir kaç araba değiştirerek f30a geçin hem kendinizi toparlarsınız,hem de sahip olunca dolusunu alırsınız.A3 sedan da mantıklı hb olarak hiç sevmesem de sedanı çok şık.

Ben bagimsiz denetçiydim. Yaklasik 4 - 5 aydir denetledigim bir musterime transfer oldum. Mali Isler Md. Yrd. olarak.

Bunun disinda gelir gider olarak baktigimizda, cok fazla da bir giderim yok. 2.200 TL civarinda kredi odemesinden sonra, kira vs. dahil max. 2.000 TL giderim olur ki bunu fazla fazla soyluyorum.

Ama bilirsiniz iste araba almak icin boyle buyuk krediye girmek alisik olmadigim icin ister istemez insani korkutuyor.

o gelir gider dengesiyle rahat rahat binersiniz. Benim tavsiyem yine sportline plus donanım olur. Donanım aramam diye düşünmeyin aracın görünüşü (hem içeriden, hem dışarıdan) baya değişiyor. Onun dışında ilk çıkanların donanımlarını bilmiyorum ama 2 yıldır falan en boş donanımda bile sensatec deri döşeme, bi-xenon/led, geri görüş kamerası geliyor. Halojen farlı 3.20ied hiç görmedim. 3.20d'lerde vardı böyle halojen farlı araçlar.

• ülkedeki araç fiyatları komedi filmi gibi olsa da, kredi çekip düz bmw almak ki bakımları pahalı olacaktır. hiç bulaşmayın daha ekonomik ufak boyutları olan trafikte rahat edeceğiniz modellere yönelin.
  • hocam olay çok basit, 6.500 tl maaş alıyorsun,biraz fedakarlık yap bir iki yıl ve aylık 4.000 tl kenara koy 4.000 x 18 = 72.000 tl
    40.000 + 72.000 = 132.000 tl. TL nin değer kaybını düşünürsek 1-1.5 yıl sonra bugün 115 bin olan aracı hemen hemen 140 a alırsın. kafan kulağın rahat olur. Krediyle alırsan zarar büyük olur.
  • özel sektörde çalışıyorsan 3 senelik krediye bulaşma. işten ayrılırsın bi sorun olur krediyi ödeyemezsin başın ağrır.
  • Ben yakın zamanda 100 bin TL'ye ikinci el c180 amg aldım. Sizinkine yakın bir meblağ.

Açık konuşayım aylık 6500tl gelirle 40000tl üzerine kredi çekerek BMW f30 almak mantıklı değil. Böyle bir durumda ben kesinlikle almazdım.

E almışsın işte diyeceksin. Ben kredi çekmedim, kendime ait evim var, kira aldığım bir evim daha var, eşimle birlikte aylık toplam gelirimiz 10.000 tl'nin baya üzerinde.

İlerde evlilik, ev alma, vs. gibi şeyleri hesap etmekte fayda var. 50-60 arasında çok güzel seçenekler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 14 Şubat 2016; 12:51:30 >
  • Bakımları sanıldığı kadar pahalı değil, genelde 600-700 civarına yapılıyor rutin bakım. Trafik sigortası zamlar gelmeden önce 700'e, kaskosu da 1500'e yapıldı benim aracın, üstelik en üst donanımda araç. Yakıt deposu 60 litre, araç 10 litre yakıyor eğer kasmadan ara ara gazlarım derseniz, yani aylık 800 kilometre kadar ücretsiz gezersiniz ki bu da oldukça iyi bir rakam. Şahsi kanaatim, eğer düşünmeniz gereken eşiniz, çocuğunuz, kiranız yoksa, dediğiniz gibi ödeme yaparken de sorun yaşamayacaksanız alın gitsin, araba biz erkekler için sadece getir-götür aracı değil malum, en kötü bir süre biner satarsınız.

• RaistLin1915 R kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bmw kisminda f30 konusu var f30 sahipleri orda herseyi konuşuyor bence orda aradığınız sorularin cevaplarını daha çabuk ve daha doğrusunu elde edersiniz

• Hocam 6500 lira maaş az değil amma velakin maaşla beraber harcamalarda doğru orantılı olarak artıyor. Maaşının 3de1ini bir arabaya yatırmak bence makul değil ama 3 yıl içinde evlenmem vs diyorsanız aklınızda kalmasın direkt alın.

• bu zamanda kredi kullanmadan bir şey sahibi olmak güç.. yaşınız genç.. çalışır ödersiniz.. sistem zaten böyle ülkede.. alın tabiiki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW alacaksın 2.el, benzinli ve kredili olacak.
    3 lü risk :)

• Sıfır almaya niyetliyseniz Kosifler'de çok yakın bir arkadaşım var. Yönlendirebilirim sizi.
  • 10 bin tl maas ile bile boyle bi ise bulasmazdim hocam. Bu tur araclar birikmis para ile alinir. Adi ustunde premium. Ikinci eldeki deger kaybi,bakimlari vs. de premium. Buna gore hareket edin heyecana gerek yok.cok sevdiyseniz kiralayin 1 ayligina heyecaninizi alin.

• Keyif için veresiye olmaz diye bir söz vardır. Elinizdeki paradan acil durum için bie miktar para ayırın, geri kalanı ile bir araç bakın. Gayet güzel araçlar var bu fiyata. Daha fazla para biriktirince belki BMW'ye geçersiniz.
    Tavsiye araç: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2008-model-159-distinctive-2-sahibinden-tertemiz-270873611/detay
    Bu da incelemesi:http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/p/blog-page_16.html

• Konuyu görünce aklıma geldi alakası yok ama benzer bir durumu bir arkadaş yapmıştı ama senden biraz farklı;
    2014 model seat leon aracını satıp 4.18 beyaz renk sıfır bir bmw çekti altına Sanırım 170 bin ödedi.Bİraz borç aldı peşinat için üzerine epeyce de kredi kullandı.Evli 1 dairenin kira geliri var 2500-3000 tl civarı bir işte çalışıyor.Ucu ucuna yetmiyordur çektiği krediyle tahminim.Şahsen cesareti için arkadaşı kutlasamda bana ters.Bu hesapla burda risk diyenlere pek bakma:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

özel sektörde çalışıyorsan 3 senelik krediye bulaşma. işten ayrılırsın bi sorun olur krediyi ödeyemezsin başın ağrır.

Hocam özel sektörde çalışıyorum. Ama bu şekilde düşünerek, ev sahibi de olamam. Hayat her zaman risklerle dolu. Herhangi bir arabayı alıp, bu ister BMW ister Passat olsun, arabayı alıp çıktığım gibi kaza yapabilirim. Bunlar her zaman yaşanabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Keyif için veresiye olmaz diye bir söz vardır. Elinizdeki paradan acil durum için bie miktar para ayırın, geri kalanı ile bir araç bakın. Gayet güzel araçlar var bu fiyata. Daha fazla para biriktirince belki BMW'ye geçersiniz.
    Tavsiye araç:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2008-model-159-distinctive-2-sahibinden-tertemiz-270873611/detay
    Bu da incelemesi:http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/p/blog-page_16.html

Çok doğru bir söz, katılıyorum. Söylediğiniz çok mantıklı ancak, babamın ikinci aracı olan 2011 model otomatik vites 166.000 km'de Sedan Titanium Focus'u vardı, bir süredir onu kullanıyordum. Aracın yüksek km'si sebebiyle cuma günü aracı sattım.

Tertemiz kazasız boyasız, sadece babamın kullandığı bir araçtı. Şimdi böyle bir aracı satıp bahsettiğiniz Alfa Romeo'yu almak pek aklıma yatmıyor. Bu tarz bir araba alacaksam, mevcut aracı satmazdım sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Sıfır almaya niyetliyseniz Kosifler'de çok yakın bir arkadaşım var. Yönlendirebilirim sizi.

Teşekkürler hocam. Sıfır alamam, Kosifler'in kredi faiz oranları da yüksek ayrıca. 60.000 TL krediyi 36 ay 77.001 TL olarak ödüyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis
    Bakımları sanıldığı kadar pahalı değil, genelde 600-700 civarına yapılıyor rutin bakım. Trafik sigortası zamlar gelmeden önce 700'e, kaskosu da 1500'e yapıldı benim aracın, üstelik en üst donanımda araç. Yakıt deposu 60 litre, araç 10 litre yakıyor eğer kasmadan ara ara gazlarım derseniz, yani aylık 800 kilometre kadar ücretsiz gezersiniz ki bu da oldukça iyi bir rakam. Şahsi kanaatim, eğer düşünmeniz gereken eşiniz, çocuğunuz, kiranız yoksa, dediğiniz gibi ödeme yaparken de sorun yaşamayacaksanız alın gitsin, araba biz erkekler için sadece getir-götür aracı değil malum, en kötü bir süre biner satarsınız.

Bugün sabah Kosifler'e gidip görüştüm, bakımları 8.000 - 12.000 km arasında ve 800-1200 TL arasında değişiyor dedi.

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Konuyu görünce aklıma geldi alakası yok ama benzer bir durumu bir arkadaş yapmıştı ama senden biraz farklı;
    2014 model seat leon aracını satıp 4.18 beyaz renk sıfır bir bmw çekti altına Sanırım 170 bin ödedi.Bİraz borç aldı peşinat için üzerine epeyce de kredi kullandı.Evli 1 dairenin kira geliri var 2500-3000 tl civarı bir işte çalışıyor.Ucu ucuna yetmiyordur çektiği krediyle tahminim.Şahsen cesareti için arkadaşı kutlasamda bana ters.Bu hesapla burda risk diyenlere pek bakma:)

Arkadaşınızdaki cesaretin 3'te biri ben de olsaydı bu aracı bugün bir şekilde almıştım :)

• Hayat kısa prensibime rağmen sizin durumunuzda olsam almazdım.Zaten bir arkadaş söylemiş bu iş virüs gibi.Almazsın alacağın tutar.Alırsın araç güzeldir iyidir hoştur ama diğerleriyle aynı işi yapıyordur nihayetinde.Sonra bir şeyler dürter satarsın ucuz bir araba alırsın bu sefer de o araba batar.Böyle gider.

Benim size önerim xenonlu 2010-2011 bir E87 BMW 1.16i almanız 55-58 civarına.Hem BMW özelliklerini taşır hem motor yürüyen gayet iyi uzun seneler götürür.LPG li olacak tabi haliyle mecbur.En azından adam gibi arabaya binmiş olursunuz.

Yüksekten başlamanızı kesinlikle tavsiye etmem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.