Şimdi Ara

BMW 320İED TAHRİK ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Malum Bmw araçlarında en ufak bir arızada "tahrik arızası" ekrana düşüyor. Bu durum iki kez başıma geldi. Birincisi depo üstündeki yakıt pompası arızasında. Bu durumda size tavsiyem arka koltuğun sağ yaslanma yerinin arkasında mavi bir rolesi var. Eğer pompanız sağlam ise bu role ile bu arızadan kurtulmanız mümkün. Şimdi gelelim asıl sinsi arızaya. Geçen hafta yine tahrik arızası aldım. Ustaya gittim. Aracı cihaza bağladım bizzat kendim baktım arızayı silip test sürüşüne çıkıp arızayı tekrar düşürttğm ki emin olayım. Şimdi aracınıza gazı tam yüklediğinizde turbo tam güç devreye girdiği anda "tahrik arızası" diye uyarı geliyor ve hatta öncesinde olmayan şekilde turbonun sesini duyuyor iseniz iki ihtimal var ya turbonuz gitti yada benim başıma gelen olay sizinde başınıza geldi. Düşen arıza "şarj basıncı düşük" arızası. İyi niyet ve dualarla turbo basınç valfi (ventili) denilen, motora baktığınızda turbonun üstünde hemen size bakan avuç içi kadar, üstüne konnektör girişi olan bir valf. 3 adet vida ile turbo üzerine tutturulmuş. Onu söktüm. Temizleyip takayım dedim. Aaa bir baktım resimdeki gibi turuncu plastik diyaframında bir yırtık mevcut. Bu kısım ayrı satılmıyor. Komple pierburg marka valfi alıyorsunuz. 2000-2400 TL arasında değişiyor şuan fiyatı. Aldım değiştirdim. Şuan sıkıntısız şükür. Umarım birilerine yardımı olur. Çünkü bu tahrik sürüş uyarısı düşünce iyi ustası olmayınca size olmadık şeyleri değiştirtiyor ve aracınızdan soğuyorsunuz. Herkese kazasız belasız arızasız günler diliyorum...

BMW 320İED TAHRİK ARIZASI

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.