Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (337. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.770
Cevap
114
Favori
601.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Borusanda 90bin km aracın yağ ve mikro filtre servis değişim ücreti 16bin tl😊
  • gidavcak G kullanıcısına yanıt
    Hey maşallah

Kaç okka yağ koymuşlarkiBMW 5 SERiSi G30- 

Sanayide?
  • Kıymetli forum üyeleri; son bir kaç gündür aracın ön kısmından naylon yanması gibi bir yanık kokusu geliyor. Vakit darlığından servise gidemedim. Konu hakkında yaşanmış deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Not: Araç 2023 nisan çıkışlı G30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzmahmut25 -- 24 Ekim 2024; 8:56:34 >
  • ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

eğer yetkili serviste değiştiyse veriyor. sanayide yapıldığında ise manuel takip lazım diye biliyorum.

prime üyeliğiniz yok sanırım. bir de gitmeden önce ben arayıp teklif alıyorum. primeda %30 a varan indirim var. ek bir çok avantajı da var.

• Hardtouch kullanıcısına yanıt

içinde su geçen hortumlar bu km lerde sıkıntı çıkarıyor. henüz olmadıysa olacaktır muhtemelen. ancak fark edilmeyen bir sızıntıda radyatöre de damlıyor ve bir süre sonra radyatör oradan delinebiliyor. bir de yağ kütüğü tırnağı kırılıyor. plastik malzemeninn eskiyor sonra kasislerde falan kırılıyor anladığım.

mutlaka gözle muayene edin derim. motor takozunu ben sanayide değiştrdim. prime fiyatı ile mukayese dersem yetkili servise göre çok uyguna geldi. kaliteli bir marka kullandım. aracın karakteri değişti. sadece rolantide sallanması değil kasislerdeki tepkisi de değişti. motor artık sallanmıyor sanırım.

sanayiden fiyat alırken başıma geleni de aktarayım. özellikle kendini özel servis olarak tanıtanlar yedek parça fiyatını katlayarak söylüyorlar. benim yedek parçacıdan aldığım fiyatın iki katından fazla fiyat verenler oldu. parçayı ben getireyim dediğinizde biz öyle çalışmıyoruz diyorlar. neyse iyi bir usta bulup değiştirdim.

yetkili seviste işçilik çok pahalı malesef. işçilik gerektiren değişimler o nedenl çok pahalı tutuyor. prime dahi olsa.

şehir içi ya da şehir dışı sürüşü çok keyiflidir. işe gitmek için aracı kullanmıyorum. iş yürüme mesafesinde ama yine de yılda 20 bin km yapıyorum.

güle güle binin hayırlı olsun.

• yakıt tüketimi ile ilgili araç bilgisayarı ile pompa arasında fark olup olmadığını soranlar vardı.

ben son 3 benzin alışımda hep aynı istasyon ve aynı pompadan alıyorum. bendeki fark 0.2-0.3 arasında. bu tamamen şehir içi kullanımda. hız ortalaması 15 km/s . şehirler arasın yollarda ise 0.1lt civarında bir fark oluştu geçen yaz. oranlarsak aslında yüzde 2 civarında bir hata payı var bende.

bu arada özellikle depo boşken pompacıya yavaş dolsun diyorum. bildiğim 3 kademesi var pompanın.

• arbatu A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Gözle kontrolde hiç kaçak görmedim iyice baktım. Benim arabada da motor kulakları bir miktar aşınmaya başlamış gibi. Burada yazan start stopta sarsıntı hissediliyor ayrıca yine 2500 civarı devirlerde hız fark etmeksizin gövdede hafif bir titreşim var. Bunun da kulaklardan olduğunu düşünüyorum.

Oto sanayiden o kadar iğrendim ki hocam son yıllarda 5 yıldır bütün arabalarımı servise götürüyorum. Bakımlar için yine borusandan devam ederim fiyattan bağımsız ama bu kulak işi için bir borusandan bir de dışarıdan fiyat alayım bakalım ne kadar fark edecek.

• Merhaba, geçtiğimiz hafta 2017 model 5.20i alarak aranıza katılıyorum.

Aracım 215 bin km.de, trizger zinciri ile ilgili Borusan Esenboğa'da ki servis danışmanı km.nin daha erken olduğunu söyledi, özel servise sorunca ise "saatli bomba gibi olmuştur, bir an önce değiştirmelisin" dediler. bu konuda bilginiz varmı?

Bu arada 2015-2021 model bir aracı 2024 yılı içinde yeni aldıysanız Borusan ücretsiz check-up yapıyor ve koku hediye ediyor, bilginiz olsun.

• Motor takozları kelek ise, en çok motor rölantide çalışırken hissettirir; bilhassa da start-stop aktif iken.
  • ertp E kullanıcısına yanıt

Arabanız hayırlı olsun. Bunu öğrendiğim iyi oldu. İnternetten randevu oluşturuyorlar. Formu doldurdum bakalım ne zaman dönecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 24 Ekim 2024; 19:15:59 >
    Prime dahil fiyat
  • Herkese merhaba,

520lci aracim var. İdrive menusunde selamlama ve ugurlama acik olmasina ragmen, arabayi acinca selamlama isiklari yaniyor ancak kilitleyince ugurlama isiklari yanmiyor. Kapiyi kilitledigim anda araba karanliga burunuyor. Anahtarin uzerindeki butona basinca isiklar yaniyor. Menude seciliyken ugurlama isiklarinin yanmamasi normal mi?

Evet onu soran bendim.

Benim arabada durum biraz garip. Bende de full şehir içi kullanım ve fark tam 1 lt.

Araç 9 gösteriyor ama 10 yakmış aslında. Şehir içi dediysem Konya'dayız çok sıkışık bir trafik yok. Fazla dur kalk yok ışıklar haricinde. Zaten böyle bir güzergahta 10 litre yakması da bana garip geliyor.

Sizin ortalama km baya düşükmüş sanırım çok sıkışık bir trafikte kullanıyorsunuz sizin yakıt tüketimi nedir ?

1000km sonra bakım geldi. Götürdüğümde soracağım bu durumu.

Birde bu depo bitince petrolü değiştireceğim. Şirket olarak shell ile anlaşmamız bitti bp ye döndük. Sanmıyorum ama bakalım benzin istasyonu ile bir alakası var mı.

• tcoRED T kullanıcısına yanıt
    Uğurlama ışıkları inerken selektör atmazsanız yanmaz
  • TrüflüEbiTen T kullanıcısına yanıt

Deneyecegim tesekkurler. Onceki aracim mercedeste herhangi birsey yapmaya gerek kalmadan onceden ayarlanmis sekilde yaniyordu.

• Arkadaşlar G30 530i ve 530i xDrive kullanıcıları genel deneyimlerini ve kullandıkları sürelerde hangi kilometrelerde (rutin bakım dışı) neler yaşadıklarını yazabilir mi? BMW 5 SERiSi G30-
  • wapcep_scrol W kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersi durum var, 10 gösteriyor yakıt alırken litreye böldügümde 8.3 çıkıyor. Acaba hangi parçasında sorun varki neyden yapar bende bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.