Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (338. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.770
Cevap
114
Favori
601.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende de titreme var 130 dan sonra bariz belli oluyor. Bildiğim çok iyi bir lastikçiye götürdüm arabayı road force ile tekrar balans yapıldı ama sorun aynı. Kışlığa geçince tekrar bakacağım bakalım sonuç değişecek mi. Ayın 14ünde Borusanda check up aldım bakalım onlar ne diyecekler

• Hardtouch kullanıcısına yanıt

Lastiklerden birine tamir yaptırdınız mı patlama vs dolayısıyla ?

Bende de aynı durum vardı. 130 140 arasında titreme oluyordu. Balans vs herşey düzgündü. Sağ arka lastik patlamış ve yama yaptırmıştım. Ondan dolayı dediler. Yeni lastik alıp değiştirince durum düzeldi.

• wapcep_scrol W kullanıcısına yanıt

Hayır lastiklere hiç işlem yapılmadı. Bimmer forumu biraz kurcaladım dünya genelinde benzer problem yaşayan çok insan var. Kesin bir çözüm de bulamamışlar. Ciddi bir titreşim yaratmıyor ama hissi biraz bozuyor. Çözüm için spacer takanlar, porya üstüne bir metal ekleyenler vs var. Bakalım çok kafama takılırsa daha derin araştıracağım. Servise gitmeyi bekliyorum onlara da bir soracağım

• Aracım 2017 G30 luxury. 150'den sonra bende de sorun oluyordu, lastikleri değiştirip iyi bir bir ustaya rot - balans ayarı yaptırdım, sorun çözüldü. Keyifle ve güvenle 180leri görüyorum. Umarım sizinkinin çözümü de böyle basit olur.

Sahip olduğum tüm araçlarda sürekli yetkili servis kullandım kullanırım. Bu aracım ilk defa yetkili servis dışı usta müdahalesini rot - balans ayarı için gördü. Daha önce serviste de rot ayarı yaptırmıştım ama maalesef servis hava basıncını bile doğru dürüst ayarlayamıyor.

• 220 km/h nın üzerine çıkınca kaputun net bir şekilde,ritmik yukarı aşağı hopladığını gözlemleyen oldumu?Büyük ihtimalle normaldir ama önceki araçlarımda bunu görmemiştim.Bu Bmw marka olarak ilk aracım (G31),iki ay oldu alalı.
  • Herkese merhaba,

Bu sabah cok ilginc bir durum basima geldi. Marşa bastiktan sonra sol arka ic stop lambasi digerlerinden daha parlak yanmaya basladi. Fren pedalina basip cektikten sonra normale donuyor. Dun aksam ambiyans aydinlatma rengini degistirmistim. Acaba farkli bir yere daha mi bastim? Daha once boyle birseyle karsilasan oldu mu acaba? Fikirlerinizi rica ederim.

BMW 5 SERiSi G30-
    BMW 5 SERiSi G30-

• Merhaba 40000 km de g30 lci aracımda önceki lastikler fabrikadan çıkma 245/45/18 hankook, fakat balon yapmış gibi uğultu, ses çıkarıyor, daha yumuşak ve konforlu bir lastiğe geçmek istiyorum, bilgisi ve önerisi olan varsa teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanlıoğlu -- 18 Kasım 2024; 19:49:59 >
  • hanlıoğlu kullanıcısına yanıt
    Hankook zaten gürültülü taban sertliği de vardır.
    Deneyimledigim lastikler içinde en iyiden en kötüye;

Michelin>Pirelli>Continental>Goodyear>Bridgestone>Hankook

Aynı lastik benim araçta da üzerinde gelmişti. Hankook sonrasında Michelin primacy 3 tercih ettim, sessiz bir lastik, tavsiye ederim.

• Valla bende kışlıkları Hankook alıyorum,
    Fiyatlar uçmuş , gürültülü ama en f/p kış lastiği hankook w330

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 20 Kasım 2024; 15:55:5 >
  • Forumdaşlar; 150.000-200.000 kilometre arasında bakım ve onarım tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

Ben de Hankook alacak gibiyim ama aklımı kurcalayan bir şey var. Benim ebatta RFT sadece Pirelli var o da inanılmaz yüksek fiyata satılıyor. 275/40r18 ve 245/45r18 farklı ebat benim lastikler. RFT olmayan lastik takıp takmama konusunda çok kararsız kaldım.Stepne yok RFT olmayan lastik patlarsa başıma büyük iş çıkartır diye korkuyorum.

Aynı ebatları aldım hankook toplam 29 bin 2024 üretim
    Ama rft değil
    Mercedese aldım ben..

Hanımın bmw ye de 225/45/19 aynı hankooklardan aldım yüne rft değil
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

Ben de bugün rft olmayan hankook taktım. 15 20km sürdüm. Bundan sonra rft lastik takmam herhalde. Konfor çok ciddi değişti

G30 aracıma Pirelli P Zero almıştım ve hiç memnun değilim tavsiye etmem. G 30 m sport 18” ebat için en ideali michelin sanırım. Pirelli inanılmaz sert. Sessizlik olarak iyi ancak araç taş gibi… Michelin PS4 tercih edilebilir
    Kışlık Hankook aldım. Rft değil. Genel olarak memnunum. Biraz yol sesi ugultu var ama yaşadığınız yerin koşullarına göre tercih etmelisiniz. Örneğin kış yoğun olan bir şehirde 5/6 ay kullanacaksanız ve illaki rft olscaksa tercih etmeyin çünkü Pirelli rft yazlıklarım da kocaman vida batmasına rağmen patlamadı inmedi ama hankook kışlık lastiklerime küçücük vida girdi sabah baktım lastik yere yapışmış…
    G30 M sport olanlarda ön arka farklı ebat olduğundan seçenek çok az ama kesinlikle haklısınız, rft resmen konfor düşmanı. Alinacaksa da Michelin serileri tercih edilmeli ek olarak bagajınız da tamir kiti veya şişirme aparatı bulundurmanızı tavsiye ederim,başıma geldi ve geçici de olsa ciddi kolaylık sağladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Forumdaşlar; 150.000-200.000 kilometre arasında bakım ve onarım tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
    Normal bakım dışında hangi parçaları değiştirmek durumunda kaldınız; hangi tamirleri yaptırdınız? Teşekkürler.

>>Forumdaşlar; 150.000-200.000 kilometre arasında bakım ve onarım tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 29 Kasım 2024; 8:17:20 >
  • 520 için yazılım yaptırıp pişman olan, başına iş açılan var mı? Ya da ben yaptırdım sorunsuz biniyorum diye referans olabilecek kimseler?

RSA çok iddalı sıfır sorun diye. Daha önce de faklı markalarda yazılımlı arabalar kullandım ama BMW bir sorun çıkartırsa çok zorlar beni. Hem korkuyorum hem de istiyorum.

Hocam bu motorlar yazılıma oldukça uygun , 2.0 motorun downsize edilmişi olduğundan güzel güçler alınıyor
    Ama gider stage2 basarsan krank piston tabi patlar
    Hafif bir stage 1 230~240 beygir gayet sıkıntısız oluyor
    Haaa ben yaptırırmıyım tabi ki hayır 😂
  • 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.