Şimdi Ara

BMW 520d F10 Akü Deşarj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
39.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun aracı çalıştırdım bu uyarıyı aldım.Akü boşalmış nedensiz.Aracı rölantide 15-20dk çalıştırdım 50-60km yol yaptım stop etmeden akü dolsun diye sonuç nafile.Servisi aradım yarın getirin bakalım dediler.Araç çalışıyor fakat diğer akü gerektiren tüketiciler çalışmıyor.Mesela yan aynalar,aracın kilidini açınca stopların ve farların yanmaması vs..Uyarıya göre arac durur halde aküden enerji yiyor.Akşam arabada müzik far vs açık kalmadı zaten kalsa bile aracı kilitleyince hepsinin kapanması lazım.Sizce problem nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 520d F10 araçlarında, park halindeyken aşırı akü deşarjı sorunu yaşanması yaygın bir problemdir. Bu sorun, aracın aküsünün hızla boşalmasına ve aracın çalıştırılamamasına neden olabilir.

Duran Araçta Aşırı Akümülatör Deşarjı Nedenleri

Bir BMW 520d F10'da duran araçta aşırı akümülatör deşarjının çeşitli nedenleri olabilir. En yaygın nedenler arasında şunlar bulunur:

• Geçici olarak kapatılmayan akım tüketicileri (örneğin, iç aydınlatmalar, radyo veya klima)
    • Arızalı akü veya alternatör
    • Hasarlı kablolar veya elektrikli bağlantılar
    • Elektronik kontrol üniteleri (ECU'lar) gibi bileşenlerde arızalar

Park Esnasında Aşırı Akü Deşarjı Belirtileri

BMW 520d F10'unuzda park esnasında aşırı akü deşarjı yaşıyorsanız, aşağıdaki belirtileri fark edebilirsiniz:

• Araç çalıştırılamıyor
    • Akü göstergesinde düşük voltaj uyarısı
    • İç aydınlatmaların loş olması veya hiç çalışmaması
    • Elektronik cihazların çalışmamaması

Sorunun Çözümü

BMW 520d F10'unuzdaki aşırı akü deşarjı sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Akım tüketicilerini kapatın. Park etmeden önce tüm iç aydınlatmaları, radyoyu ve klimayı kapatın.
    • Aküyü ve alternatörü kontrol ettirin. Akünün şarj tutma kapasitesini ve alternatörün düzgün çalışıp çalışmadığını test edin.
    • Kabloları ve elektrikli bağlantıları inceleyin. Hasarlı veya gevşek kablolar veya bağlantılar bulunup onarılabilir veya değiştirilebilir.
    • Elektronik kontrol ünitelerini (ECU'lar) teşhis edin. Arızalı ECU'lar, aşırı akü deşarjına neden olabilir ve değiştirilmeleri gerekebilir.

Aşırı akü deşarjı sorunu devam ediyorsa, aracınızı yetkili bir BMW servisine götürmeniz önerilir. Tecrübeli teknisyenler sorunun kaynağını tespit edebilir ve uygun onarımları gerçekleştirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alternatörde bir sıkıntı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

alternatörde bir sıkıntı var.
    o araçtan hayır gelmez düzen tutmaz daha siz atın o arabayı bi yere(atığınız yeri pm ile bildirin)
  • quote:

pahalı bir parçamı hocam bu ?

@Eski Günler

napıcaksın hergün şarj mı ediceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Günler

o araçtan hayır gelmez düzen tutmaz daha siz atın o arabayı bi yere(atığınız yeri pm ile bildirin)

Alıntıları Göster
    arkadaşın da dediği gibi alernatör sorunlu ise aküyü dolduramıyordur.
    ya da akü sorunludur.

birde dediğiniz gibi yeni nesil araçlarda belli bir süre daha dolaşıma izin veren sistemler var.
    kendi aracımda da 20 dakika sonra economy moduna geçiyor. hiç bir şey çalışmıyor.

belki yukarıdaki olasılıkların haricinde bu devrede bir sorun olabilir. araçta belki birşeyler arka planda çalışmaya devam ediyordur.
    böyle bir ihtimal pek sanmıyorum açıkçası.

birde maşallah diyeyim de gözüm kalmasın.
    çok beğeniyorum bu f10 ları.

yarın iki tane stop lambasını alıp , ledlerini kendi aracıma entegre etmeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 3 Haziran 2011; 0:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HaManN.

quote:

@Eski Günler

Radyo yerine kendim şarkı söyleyip far yerine camdan elimi çıkarıp fener tutabilirim sorun değil
  • quote:

quote:

@Eski Günler

Alternatör pahalı bir parçadır ancak birden bire bu sıkıntıyı vermez. Belki kayışında bir problem olabilir. Eğer kayış değşimiyle çözülüyorsa cebinizden çok fazla para çıkmaz. Alternatör değişirse biraz fazla para çıkabilir. Bu arada araç kaç modeldi? Garantiden değiştirilebilir. individual'ın da dediği gibi aküde de problem olabilir. Şarj olmuyor olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E46 3.16İ Rolanti problemi..
    11 yıl önce açıldı
    Audi A3 Akü sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Honda Civic Akü Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

@Eski Günler

Alternatör pahalı bir parçadır ancak birden bire bu sıkıntıyı vermez. Belki kayışında bir problem olabilir. Eğer kayış değşimiyle çözülüyorsa cebinizden çok fazla para çıkmaz. Alternatör değişirse biraz fazla para çıkabilir. Bu arada araç kaç modeldi? Garantiden değiştirilebilir. individual'ın da dediği gibi aküde de problem olabilir. Şarj olmuyor olabilir.

Alıntıları Göster
    offf baran'ım offf.... şu Deniz'in yaşadığı fren problemi ve senin kazan artı akü sorununu yaşamadım ama böyle şeylerle karşılaştığımda uyuz oluyorum.. bende de olsa kronik arıza diyeceğim ama benim araba kutsanmış mı nedir çözemiyorum artık? hiç böyle problemlerle karşılaşmadım...

sen kosifler veya borusan'a bi aracı göster.. kaza sonrası çıkan bir problemde olabilir (alakası yok pek ama ilgili olabilir)

• quote:

quote:

quote:

@Eski Günler

Alıntıları Göster
    araç garantili ise(%99 öyledir) bu sorunu ücretsiz çözersiniz umarım kolay bir sorundur yakınımın başına geldi buna benzer bir sorun 2 ay gitti geldi borusana

• quote:

quote:

quote:

@Eski Günler

Alıntıları Göster
    hocam size bir masrafı olacağını zannetmiyorum yarın garantiden hallederler.

• Arkadasimin Audi Q7 aracinda 15 dakika teyp dinleyince aku uyarisi veriyordu,bu yeni nesil araclar boyle galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Arkadasimin Audi Q7 aracinda 15 dakika teyp dinleyince aku uyarisi veriyordu,bu yeni nesil araclar boyle galiba.
    ilk çıkan araçları hiç sevmem bu yüzden istediği kadar iyi marka olsun.. testler yapılsın bazı şeyler kullanıcıya geçmeden düzelmiyor...

o değilde abi hatası bile güzel arabanın anasını satayım. bu bile zevk ulan ne güzel yazıyor öyle olaya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

ilk çıkan araçları hiç sevmem bu yüzden istediği kadar iyi marka olsun.. testler yapılsın bazı şeyler kullanıcıya geçmeden düzelmiyor...

o değilde abi hatası bile güzel arabanın anasını satayım. bu bile zevk ulan ne güzel yazıyor öyle olaya bak

Alıntıları Göster
    Aık bir şey olabilir, kaçak olabilir, yazılımsal bir sorun olabilir, akü ölmüş olabilir. Kışın da artık ne açık kaldıysa pederin arabasının aküsü bitmişti, takviye yapmıştık. Siz de takviye yapmayı deneyin, işe yarar büyük ihtimalle ama yine de servise gitmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Aık bir şey olabilir, kaçak olabilir, yazılımsal bir sorun olabilir, akü ölmüş olabilir. Kışın da artık ne açık kaldıysa pederin arabasının aküsü bitmişti, takviye yapmıştık. Siz de takviye yapmayı deneyin, işe yarar büyük ihtimalle ama yine de servise gitmek gerekir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bugün servise gittim tam içeri girdim arabadan inecem bir baktım arıza kaydı yok diyor.Benimde bir ton işim vardı sevindim geri döndüm. Şuan problem yok yani akü doldu heralde.

@TechZone

valla kardeşim elektronik araç napıcaksın olabiliyor bazen.Valla senin araç kutsanmış zaten diyecek söz yok maşallah dışında. Unutmadan Deniz'in yaşadığı fren problemi nedir önemli birşey mi yoksa ?

• quote:

Arkadaşlar bugün servise gittim tam içeri girdim arabadan inecem bir baktım arıza kaydı yok diyor.Benimde bir ton işim vardı sevindim geri döndüm. Şuan problem yok yani akü doldu heralde.

@TechZone

valla kardeşim elektronik araç napıcaksın olabiliyor bazen.Valla senin araç kutsanmış zaten diyecek söz yok maşallah dışında. Unutmadan Deniz'in yaşadığı fren problemi nedir önemli birşey mi yoksa ?

Alıntıları Göster
    Sevgili Hamann kardeşim, benim araçta da buna benzer bir sıkıntı vardı.

Sorun evet yeni nesil araçlarda aracın elektronik sistemleri araba uyur vaziyetteyken de

çalışır olması alarm vb donatılar.Bundan dolayıdır ki aracı sabah çalıştırmadan kısa süre

içinde aracım teybi otomatikman kapanıyordu.Bu sorunu servise bildirdiğimde akü de sorun yok yalnızca araç bir kaç km

gezmesi gerektiğini ondan sonra elektronik aksamların çalıştırılması gerektiği söylendi bana.En sonunda bunun bir sorun

olmadığını ama eski nesil araçlarla kıyaslandığında garip bir durum olduğuna karar verdim.

Ama işin peşini bırakmadım.Sonuç nemi oldu; sonuçta yeni firmware yazılım güncellemesiyle sorun çözüldü.

Yani aküyle veya ona bağlı elemanlarla ilgisi olmayan bir durum.Tamamen yazılımsal bir olay tahmin ediyorum ki sizin

durumunuz da bunun bir benzeri..

Saygılar...

• quote:

Harbiden en azında derdini anlatıyor araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Harbiden en azında derdini anlatıyor araba

Alıntıları Göster
    Arabanın derdini anlatması bile karizma :) neyse umarım en kısa zamanda çözülür sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: kayacem

Sorun evet yeni nesil araçlarda aracın elektronik sistemleri araba uyur vaziyetteyken de

çalışır olması alarm vb donatılar.Bundan dolayıdır ki aracı sabah çalıştırmadan kısa süre

içinde aracım teybi otomatikman kapanıyordu.Bu sorunu servise bildirdiğimde akü de sorun yok yalnızca araç bir kaç km

gezmesi gerektiğini ondan sonra elektronik aksamların çalıştırılması gerektiği söylendi bana.En sonunda bunun bir sorun

olmadığını ama eski nesil araçlarla kıyaslandığında garip bir durum olduğuna karar verdim.

Ama işin peşini bırakmadım.Sonuç nemi oldu; sonuçta yeni firmware yazılım güncellemesiyle sorun çözüldü.

Yani aküyle veya ona bağlı elemanlarla ilgisi olmayan bir durum.Tamamen yazılımsal bir olay tahmin ediyorum ki sizin

Saygılar...

Anladım kardeşim dediğim gibi şuan sorun gözükmüyor tekrar başgösterirse mecbur servise götürürüm.Duran araçta dün deşarj olan akü bugün olmuyor eğer kaçak vs olsaydı bugunde akü biterdi.Dediğiniz gibi yazılımsal olabilir.

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayacem

Saygılar...

Anladım kardeşim dediğim gibi şuan sorun gözükmüyor tekrar başgösterirse mecbur servise götürürüm.Duran araçta dün deşarj olan akü bugün olmuyor eğer kaçak vs olsaydı bugunde akü biterdi.Dediğiniz gibi yazılımsal olabilir.

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    E46 3 serisi kullandığım zamanlarda araçta olmadığım zaman o vites kolunun P R N D yazılarının solundaki turuncu ışığın, kol dayamanın ortasındaki araç telefonunun Eject tuşundaki turuncu lambanın sürekli yanık kalması, dikiz aynasındaki kırmızı alarm ışığının sürekli yanıp sönmesi her nasıl olduysa aküyü daha çabuk bitiriyordu.. onlarında önüne geçtiler ama bu yazılım sorunu olayını daha önce hiç duymadım ve bundan önceki araçlarımda hiç sorun yaşamadım.. ama bunları bilmem iyi oluyor tabii yarın birgün benim arabada yapsa böyle bir şey ona gider gösteririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

E46 3 serisi kullandığım zamanlarda araçta olmadığım zaman o vites kolunun P R N D yazılarının solundaki turuncu ışığın, kol dayamanın ortasındaki araç telefonunun Eject tuşundaki turuncu lambanın sürekli yanık kalması, dikiz aynasındaki kırmızı alarm ışığının sürekli yanıp sönmesi her nasıl olduysa aküyü daha çabuk bitiriyordu.. onlarında önüne geçtiler ama bu yazılım sorunu olayını daha önce hiç duymadım ve bundan önceki araçlarımda hiç sorun yaşamadım.. ama bunları bilmem iyi oluyor tabii yarın birgün benim arabada yapsa böyle bir şey ona gider gösteririm..

Alıntıları Göster
    @TechZone Naber abi nasıl gidiyor senin f10 :) bende bi sorun yok ama bazen hava sıcakken aşırı trafikte kalkarken titreme hissediyorum sebebini çözemedim sanırım problem değil bu kendisinde olan birşey şanzumanla alakalı olabilir 10 günlük konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama bazen araç bilgisayar sisteminde bu tarz problemler bende gördüm ancak geçici oluyor ve sıfırladığımda birdaha vermedi balata fişi ve herşey sıfırlanmış olmasına rağmen bana yolda giderken uyarı vererek fren balatalarımın bittiğini belirtmişti oysaki o zaman daha araç 5000 kmdeydi ve bitmesi imkansızdı daha sonra bu arızaları hiç vermedi kendi kendine silindi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz -- 19 Haziran 2011; 12:59:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.