Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
17
Favori
170.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonunda bir kişi gerçek tüketimi yazdı.Tebrikler.Kardeşim 2014 MODEL 116İ 4 yıldır Ankara da şehir içi kullanıyor.12,5 lt altına hiç düşmedi.Defalarca yazdım her seferinde ağır eleştiriler geldi.
  • 5.20i için 13'lerin altına indiremiyorum diye yazdığımda biraz tepki almıştım. Ama anlaşılan yalnız değilim. 5.20i benim bildiğim İstanbul'da 12 altına iniyorsa sattığım araç kesin arızalı idi. Gaza basmadan %1500 kastırmayla da 13 altına inmedi, inemedi, olmadı. Bir ara da galiba ben iyi bir kullanıcı değilim diye düşünmeye başlamıştım. 5.20i ve burada bazı arkadaşların şehiriçi 8 ifadeleri (9 demiyorum 8'leri konuşuyorum) vardı. Ben şehirlerarası (yeni sıfırlayarak) 8 civarlarını zor tutturuyorum (hem de maxımumda kasarak).

Şimdi dizeline geçtim, o da Istanbul şehiriçi 10 civarlarında takılıyor. Hiç dur/kalk yapmadan kullanmak ne mümkün arkadaşlar İstanbul'da ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 31 Mayıs 2018; 10:34:47 >
  • F10 icin bir sey diyemem ama benim G30'un 7900 km genel ortalamasi 9 litre. %78 sehirici kullanmisim ve en kotu tuketim degerim 11.2 litre/100 km.

Agirlikli parkurum da Acibadem-Camlica-Atasehir arasi. Inisi cikisi bol ve kisa bir parkur. Tabi G30 ve F10 arasinda motor ve kasa farki da var, goz ardi etmemek lazim.

Ekleme: Takibi ekrandan degil, pompadan fuelly adli site vasitasiyla yapiyorum. Kac litre aldi, kac km gidildi siteye veri girisi yapiyorum.
    Araci aldigimin haftasi uzun yola cikmistim ortalama 7.2 ile Didim'e gittim cok da kasmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carretera -- 31 Mayıs 2018; 13:2:41 >
  • Diger F10 basliginda da yazisiyoruz.. 13 un alti mumkun degil diye kesin bir kani yanlis, iste benim F10 9.5 ile 11.5 arasi 1 yildan fazla kullaniyorum.. sizin 13 15 lt de dogrudur, guzergahlarimiz yasadigimiz yerler cok farkli.. 13 un alti imkansiz degilmis iste.. bu aracin inebildigi ve cikabildigi araliklar bunlar cok sasirmamak lazim bu agirlikta arac motor reknolijisi ve ekonomi hassasiyeti sehir ici 9 da olabiliyor 15 de demekki.. yer ve guzergaha bagli..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yakıt konusuna takılmıyorum,
    kendimce hesabımı yaptım aracım 2016 model fiyatı 210.000tl fakat dizelini alsaydım 310-350 aralığında bir bedel ödemek zorundaydım.
    arada ki fark min. 100.000tl. hiç bir ticari faliyetiniz olmasa bile bankaya aylık faize yatırsanız aylık minimum faiz getirisi 1.250 tl olur. eğer benzine aylık 4.000tl gibi bir bedel ödemiyorsanız dizel aracın hiçbir cazip tarafı yok.
    servis masrafları vergi masrafları kasgo bedel masraflarını hiç hesaba katmıyorum bile. ayrıca benzinli araç dizel araçlara göre daha iyi performans vermektedir.
  • efeler68 E kullanıcısına yanıt
    Ve daha sessizdir...

• Aracım 2015 520i premium plus. 58.000 km bakımından bugün çıktı, 1487 tl tuttu. 282 euro olarak ödedim. Bir önceki bakımı sadece 580 tl tutmuştu.Bu sınıf bir araç kolay kolay, hem de yetkili servisten bu fiyata çıkmaz. İstanbul Kazlıçeşme "İstanbul oto" yetkili servisinde. İstanbul şehir içinde 13-13,5 lt ile dolaşıyorum. İstanbul-Muğla/Dalyan 7.5 lt, Muğla/Dalyan-İstanbul arası 8.5 lt ile gidip geliyorum. Aracımdan çok memnunum. Evet 13,5 lt standart araçlara göre biraz fazla fakat İstanbul trafiği standart üstü bir durum kabul edelim lütfen. Hyundai i20 benzinli bile 12 lt yakıyor. Prestiji ve verdiği güvenlik hissi ise tartışılmaz. Aldığım için son derece memnunum. Bu fiyat normunda ve en yeni model olarak alınabilecek mantıklı bir seçim. Ayrıca hayatımda kullandığım en sessiz araç, ilk aldığım zamanlarda bir kaç kere stop ettiğimi sanıp araçtan inmişliğim bile vardır :)) Başka yorum yapmıyorum, aracın giderini kendi tecrübelerim doğrultusunda dile getirdim. Gerisi size kalmış.. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: latiftek

Aracım 2015 520i premium plus. 58.000 km bakımından bugün çıktı, 1487 tl tuttu. 282 euro olarak ödedim. Bir önceki bakımı sadece 580 tl tutmuştu.Bu sınıf bir araç kolay kolay, hem de yetkili servisten bu fiyata çıkmaz. İstanbul Kazlıçeşme "İstanbul oto" yetkili servisinde. İstanbul şehir içinde 13-13,5 lt ile dolaşıyorum. İstanbul-Muğla/Dalyan 7.5 lt, Muğla/Dalyan-İstanbul arası 8.5 lt ile gidip geliyorum. Aracımdan çok memnunum. Evet 13,5 lt standart araçlara göre biraz fazla fakat İstanbul trafiği standart üstü bir durum kabul edelim lütfen. Hyundai i20 benzinli bile 12 lt yakıyor. Prestiji ve verdiği güvenlik hissi ise tartışılmaz. Aldığım için son derece memnunum. Bu fiyat normunda ve en yeni model olarak alınabilecek mantıklı bir seçim. Ayrıca hayatımda kullandığım en sessiz araç, ilk aldığım zamanlarda bir kaç kere stop ettiğimi sanıp araçtan inmişliğim bile vardır :)) Başka yorum yapmıyorum, aracın giderini kendi tecrübelerim doğrultusunda dile getirdim. Gerisi size kalmış.. Selamlar.
    Bu arada 8 yıldır foruma üyeymişim şimdi baktım, bu gönderdiğim ilk mesajmış. Bu araca 1,5 lt fazla yaktığı için laf etmeyin lütfen, araç zaten 1700 kilogramlık bir tank. İçine 2 yada 3 tane yetişkin binince 2 ton oluyor araba. Nasıl 1.2 lt minik araçlarla aynı yaksın. Allah göstermesin, kaza anında o aradaki 1,5 lt lik fark canınızı ne kadar koruya bilir? Selamlar.

• Yari depodayim...Ankara sehir ici kullanim...

• Bu araçlara bu kadar vergi ödemeyi kendi vicdanına yedirebilen insanlar toplanmış 12 mi 10 mu 8 mi yakıyor savaşında:)
    Arkadaşlar bu araçlara 350-400 veren kişiler olarak yanlış yapıyorsunuz.Bence korkmadan hepiniz 5.30i almalı idiniz.
    Hiç olmazsa aracın keyfini çıkartırdınız. 1.6lt bu segmentte ki aracın yakıtı ne olursa olsun motoru hiç olmazsa 2.0m3'ün altında olmamalı.Hatta 3.20ed bile bana kalırsa BMW kullanıcısı için bmw keyfi yaşatamaz.
    Pişmanlığım sipariş ettiğim 5.30i yi ilk çıktığında almamaktır.Ondan sonra vallahi soğudum araçlardan (vergi yükünden dolayı).Avrupa'da üretilen araçların en çok ihraç oldugu ikinci ülke maalesef biziz:)
    Çin'den bile daha fazla araç alıyormuşuz....
    Şimdi Skoda'ya biniyorum.İçimden geçmiyor mu Volvo XC60-90 BMW X3,5 serisi.Geçiyor.Ama sonra vergi-araç maliyeti ne bakıyorum...Cık cık cık....

• 5.30i olsa keske dadindan yenmez tabe.. olmadi box yazilim vs 240 beygire cikartiriz araci..

• quote:

Orijinalden alıntı: certac

Bu araçlara bu kadar vergi ödemeyi kendi vicdanına yedirebilen insanlar toplanmış 12 mi 10 mu 8 mi yakıyor savaşında:)
    Arkadaşlar bu araçlara 350-400 veren kişiler olarak yanlış yapıyorsunuz.Bence korkmadan hepiniz 5.30i almalı idiniz.
    Hiç olmazsa aracın keyfini çıkartırdınız. 1.6lt bu segmentte ki aracın yakıtı ne olursa olsun motoru hiç olmazsa 2.0m3'ün altında olmamalı.Hatta 3.20ed bile bana kalırsa BMW kullanıcısı için bmw keyfi yaşatamaz.
    Pişmanlığım sipariş ettiğim 5.30i yi ilk çıktığında almamaktır.Ondan sonra vallahi soğudum araçlardan (vergi yükünden dolayı).Avrupa'da üretilen araçların en çok ihraç oldugu ikinci ülke maalesef biziz:)
    Çin'den bile daha fazla araç alıyormuşuz....
    Şimdi Skoda'ya biniyorum.İçimden geçmiyor mu Volvo XC60-90 BMW X3,5 serisi.Geçiyor.Ama sonra vergi-araç maliyeti ne bakıyorum...Cık cık cık....
    Çin'den fazla araç almak mı, şaka yapıyorsunuz heralde. Gerçekten 1 milyarlık bir ülkeden daha fazla otomobil ithalatı yaptığımızı mı düşünüyorsunuz?

Çin çoğu üreticiye tesis kurdurup kendi ülkesinde üretim yaptırmasına rağmen (VW milyonlarca araç üretimi yapıyor orada) yine de Avrupa'dan otomobil ithalatı bizden bayağı fazladır.

ec.europa.eu
    International trade in motor vehicles - Statistics Explained
    http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/International_trade_in_motor_vehicles

• Büyük çoğunluğu kısa mesafe, soğuk motor ve düşük hızlarda olacak şekilde 1 aydır 2013 5.20 kullanıcısıyım 13 litrenin altını görmedim.
    Uzun yolda akan trafikte gerçekleşen veriler elbet daha düşük ama sıkışık trafikte çok da 11-12 litrenin altı olacağını pek sanmam.
    Önümüzdeki hafta 2000 km ilk uzun yol gezim var zaman bakalım o zaman ki değerler ne olacak.
  • Dizelde (5.25d xdrive) bile bahsettiğiniz şekilde 10.5 altına inmiyor zaten. Bence çok takılmayın. Sizin vesilenizle burada çok çok az yaktıran arkadaşlardan eğitim alma talebimi tekrarlamış olayım. Benzer güzergahta (arka koltuklara 1-2 kişi aldığımda) 15'lerin altına bile indiremedğim oluyordu 5.20i ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 12 Temmuz 2018; 16:29:6 >
  • tk152 T kullanıcısına yanıt
    guzergahinizi merak ettim. Paylasir misiniz?
  • Arkadaşlar verdiğiniz değerler neden bu kadar yüksek :)
    Ya güzergahlarınızla yada sürüş tarzınızla ilgili diye düşünüyorum. Ben şehiriçi 11 üstü değer almıyorum hiç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tatil icin 1200km yol yaptim hic otobana girmedim nadiren 140 ile yol aldim cogunluk eco modda 120 sabit hizla gittim. 1200km ortalamam 7.1 oldu.

Yavas gidince yol bitmedi tabii hiz ortalamam 99.7km/h oldu

• hafta sonu g30 olanını kullandım birkaç gün , araba sıfır km olarak İstanbul'dan gelmişti , 1500 km lerde falandı , gösterge 13,4 gösteriyordu. çok sessiz, kaliteli, güvenli ve görece geniş bir araç . Yakıt tüketimi bu araçların diyeti.
  • Geçtiğimiz haftasonu çoğunluğu şehirdışı sadece comfort modda 150x2=300km yol gidiş dönüş yaptım, ortalamam 7,5 lt olarak gerçekleşti.
    Memnunum :-)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

hafta sonu g30 olanını kullandım birkaç gün , araba sıfır km olarak İstanbul'dan gelmişti , 1500 km lerde falandı , gösterge 13,4 gösteriyordu. çok sessiz, kaliteli, güvenli ve görece geniş bir araç . Yakıt tüketimi bu araçların diyeti.
    Ben de iki kez G30 kiraladım. Her ikisinde de İstanbul'da gezi amaçlı ortalama günde 200-250 km sürmüşümdür.

Trafik az denebilir ama eğimli yollar da vardı. Çok dikkat etmedim ama çok da gaza yüklenmedim. İlkinde 8,6 lt ; diğerinde 9,0 lt ortalama yakaladım.

Bence fena değerler değil.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.